Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 24, 2025 10:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1151 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 77  Następna strona
 Atak na Kościół 
Autor Wiadomość
Post Re: Atak na kościół
1.Możesz znaleźć w internecie, na stronie Episkopatu. Możesz znaleźć również gdzie indziej, kto popiera starania JEDYNEJ katolickiej stacji.
2.Znajdziesz również kto walczy z mediami katolickimi, czyli z Kościołem.
tutaj Ad1:

http://pl.wikipedia.org/wiki/W_obronie_Telewizji_Trwam

N maja 12, 2013 14:10
Czyli gita nie ma ochoty udowodnic, ze TV Trwam ma prawo do przymiotnika katolicki? Nie bede szukac na stronach Episkopatu, bo mi na tym nie zalezy.

Ze media katolickie nie beda mialy nigdy latwo, to jedna sprawa. Ze prawda zawsze sie obroni, to inna. Ale naginanie prawa, bo (podobno) inni tak robia, zeby uzyskac jakies korzysci jest paktowaniem z szatanem. Jesli Pan Bog chce, zeby TV Trwam byla na multipleksie, to bedzie. Ale przyniesie to dobro tylko wtedy, kiedy bedzie to z poszanowaniem prawa, a nie na drodze wyjatku, bo "my jestesmy katolikami i nam sie naleza przywileje".

N maja 12, 2013 14:20
Jeśli Ci nie zależy, to po co pytasz? Poza tym przypominam Ci, że tytuł tego wątku, to "Atak na kościół".

P.S.Nie wiem, czy autor tego wątku celowo "kościół" napisał małą literą.
Poza tym:Nie przywileje, a równe traktowanie.
Jutro w Senacie kolejna batalia o równe traktowanie telewizji Trwam.

N maja 12, 2013 14:38
Pytam wlasnie dlatego, ze taki jest tytul watku.
To ty stawiasz znak rownosci miedzy Kosciolem a "przesladowaniem" TV Trwam. I to ty upierasz, ze sie ta telewizja jest katolicka, bo tak, wiec nie przyznanie jej miejsca na multipleksie rowna sie przesladowaniom chrzescijan np w Sudanie.

N maja 12, 2013 14:41
gita napisał(a):
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
"...najskuteczniej czynią to ludzie Kościoła"
Ci co atakują katolickie media, a są ludźmi Kościoła też przyczyniają się do niszczenia go, być może nawet bardziej niż Palikot.

Wskazywanie podwójnej, wirtualnej księgowości jest wskazywaniem stosowania kłamstwa, które godzi w rzetelność, uczciwość stosujących.
Więc w Kościół godzi ktoś, kto posługuje się kłamstwem, niby w obronie Kościoła.
Podobnie jak w "obronie Kościoła" szkaluje się papieża o przynależność do masonerii.

No cóż ostrzegałam i proponowałam, gdyż troska o bliźniego, to jedno z zadań członków Kościoła Katolickiego.
Każdy ma wybór, Ty też, jeśli chcesz trwać w błędzie Twoja wola.

P.S.Zdania, które napisałaś odnoszę się oczywiście do Ciebie.

Mówisz, że trwam w błędzie - ależ ja nic innego nie oczekuję o czym pisał bł Jan Paweł II - Biorąc pod uwagę oczekiwania współczesnego człowieka w stosunku do kapłana, widzimy, że sprowadzają sie one w istocie do jednego, wielkiego oczekiwania: PRAGNIE ON CHRYSTUSA. O wszystko to, czego potrzebuje w wymiarze ekonomicznym, społecznym i politycznym, może zwrócić się do innych. Kapłana prosi o Chrystusa!!....Kapłan obcujący nieustannie z tą świętością Boga wezwany jest, aby stać sie świętym. Również jego posługa skłania go do wyboru życia inspirowanego ewangelicznym radykalizmem. Tym tłumaczy się konieczność ducha rad ewangelicznych w jego życiu: czystości, ubóstwa i posłuszeństwa, "Dar i Tajemnica", Jan Paweł II.
Masz rację, ja także błądzę, nie jestem wolna od wad, ale [i]komu więcej dano od tego więcej wymagać będą", co bez żadnych niedomówień wskazuje bł Jan Paweł II.
Dwa różne bilanse przedstawione różnym instytucją nijak się mają do zaleceń Jezusa, co dobitnie przypominał bł Jan Paweł II.

N maja 12, 2013 16:41

wylaczcie uczucia i emocje - zacznijcie dyskusje oparta na zyciu a nie na wyuczonych przekonaniach.

Pn maja 13, 2013 15:14
pazer70 napisał(a):
wylaczcie uczucia i emocje - zacznijcie dyskusje oparta na zyciu a nie na wyuczonych przekonaniach.

Zaprzeczasz sam sobie, to po pierwsze.
Po drugie jak wyłączyć uczucia i emocje, gdy dokonywana jest jawna dyskryminacja???

Pn maja 13, 2013 17:48

dyskryminacja czego? instytucji?

Pn maja 13, 2013 18:36
Cytuj:
Po drugie jak wyłączyć uczucia i emocje, gdy dokonywana jest jawna dyskryminacja???

Najgorzej gita, że po prawicy urosła TVTrwam konkurencja w postaci TV Republika, na którą o. Rydzyk już nieźle psioczy :D

Wt maja 14, 2013 10:33
Alus napisał(a):
Cytuj:

Najgorzej gita, że po prawicy urosła TVTrwam konkurencja w postaci TV Republika, na którą o. Rydzyk już nieźle psioczy :D

Po pierwsze nie psioczy, a proponuje przyglądać się, gdyż ma powody do braku zaufania, a po drugie co to ma wspólnego z tematem wątku? :o

Wt maja 14, 2013 11:26
gita napisał(a):
Alus napisał(a):
Cytuj:

Po pierwsze nie psioczy, a proponuje przyglądać się, gdyż ma powody do braku zaufania, a po drugie co to ma wspólnego z tematem wątku? :o

Przecież Rydzyk juz rozprzestrzenia plotki i gołosłowne oskarżenia na temat TV Republika, a jej istnienie odbiera jako umniejszanie roli i sabotowanie "walki" o TV Trwam. A kogo Rydzyk wskaże palcem jako jego wroga ten walczy z KK i Polską :twisted:

Wt maja 14, 2013 14:08
Kozoioł!. Tematem tego wątku jest ATAK NA KOŚCIÓŁ!!!!!!!!!
Twoja bzdurna demagogia jest żenująco śmieszna.

Wt maja 14, 2013 15:40
gita napisał(a):
Alus napisał(a):
Cytuj:

Psioczy, psioczy jak licho, gromi za współpracę z Polsatem, z lobby biznesowym wrażym Kościołowi
http://glosrydzyka.blox.pl/html

Wt maja 14, 2013 15:45
Alus! Nie bądź śmieszna, nie dość, że powołujesz się na brukowy portal, to jeszcze piszesz głupoty. Nie wstyd Ci katoliczko powoływać się brukowy portal???

Wt maja 14, 2013 16:19

http://www.naszdziennik.pl/polska-kraj/ ... zynki.html
Jak widzisz gita zapodany przez Alus blog "Głos Rydzyka" pisze prawdę.
Mnie jest obojętne, ile Rydzyk będzie kłamał i takich jak Ty ciągle oszukiwał. Politycy z reguły kłamią, bo to im się po prostu opłaca.
Mnie dziwi, że są jeszcze tacy jak Ty, którzy ślepo wierzą w kłamstwa Rydzyka i opluwają takie osoby jak Alus, która obiektywnie potrafi ocenić te kłamstwa.

Wt maja 14, 2013 16:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1151 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 77  Następna strona