Autor |
Wiadomość |
szyszkownik
|
 Re: Radio Maryja, cz. 2
Ojciec Rydzyk czuje się dyskryminowany: 1. Rozgłośnia radiowa 2. Telewizja Trwam 3. Nasz Dziennik 4. Szkoła medialna 5. Fundacja Lux Veritas 6. Operacje finansowe bez kontroli skarbowej (czyli odprowadzania podatków itd.) 7. Geoterma 8. Wygadywanie i wypisywanie przez niego i jego pomagierów, co tylko mu się podoba (nawet Watykań nic nie wskórał w polskim, twardogłowym episkopacie). 9. ? (nie wiem co jeszcze).
To wszystko to przejawy dyskryminacji.
|
Cz cze 23, 2011 23:06 |
|
|
|
 |
meritus
|
Cytuj: 6. Operacje finansowe bez kontroli skarbowej (czyli odprowadzania podatków itd.) Tusk nasyła na Radio Maryja nieustannie wszelkie możliwe kontrole. Kilka ministerstw jest zaangażowanych w wyszukiwanie i tworzenie problemów. Ministerstwo Szkolnictwa Wyższego, Ministerstwo Środowiska, Ministerstwo Sprawiedliwości, KRRiT... Teraz Sikorski zapowiedział, że się też zaangażuje. Proponuję jeszcze, niech zaangażuje się Minister Sportu, bo trzeba mieć niezłą kondycję, by tak komuś dokuczać. Składasz fałszywe świadectwo twierdząc, że RM nie odprowadza podatków. Wstydziłbyś się.
|
Cz cze 23, 2011 23:11 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Wiadomo kiedy Państwo tak robi - kiedy boi się obywateli. A kiedy Państwo boi się obywateli? - wtedy gdy po kryjomu dokonuje czynów, za które obywatele odbierają władzę... Dziękuję za te dane. Trzeba zrobić wszystko, by ta powszechna inwigilacja jak z czasów stanu wojennego mogła się skończyć. Radio Maryja dzielnie pomaga Polakom modlitwą i dobrym słowem, pełnym Ducha.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pt cze 24, 2011 0:00 |
|
|
|
 |
szyszkownik
|
meritus napisał(a): Składasz fałszywe świadectwo twierdząc, że RM nie odprowadza podatków. Wstydziłbyś się. Masz rację - wstydziłbym się, czyli byłoby mi wstyd gdybym napisał nieprawdę. A w związku z tym, że został za to skazany przez sąd, to mi nie wstyd. Wstyd mi jedynie za tak żądnego władzy klechę... Powinni go wysłać na misję do Kazachstanu, gdzie wsuwałby speśniałe ziemnaki na śniadanie, obiad i kolację. To by go otrzeźwiło. Robi i wygaduje co chce i jeszcze mu mało (ostatnio nawet w PE, którego przecież tak nie znosi - wszędzie pójdzie aby tylko jątrzyć). Przejaw krytyki i równości obywateli względem prawa, to dla niego dyskryminacja.
|
Pt cze 24, 2011 0:13 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
szyszkownik napisał(a): Wstyd mi jedynie za tak żądnego władzy klechę... Rozumiem, że Ci wstyd w imieniu Waszego wspólnego z o. Rydzykiem Kościoła szyszkownik napisał(a): Powinni go wysłać na misję do Kazachstanu, gdzie wsuwałby speśniałe ziemnaki na śniadanie, obiad i kolację. Byłem w Kazachstanie w różnych miejscach i nie zauważyłem nigdzie osób jedzących spleśniałe ziemniaki  Czy możesz przybliżyć kto i gdzie konkretnie je takie ziemniaki cały dzień w Kazachstanie? Czy masz na myśli katolickie kościoły i wspólnoty polskie przy nich?
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pt cze 24, 2011 0:36 |
|
|
|
 |
meritus
|
Cytuj: A w związku z tym, że został za to skazany przez sąd, to mi nie wstyd. Nie został za to skazany, lecz za prowadzenie zbiórki bez pozwolenia. Zbiórki publiczne nie są obciążone podatkami, chociaż rząd czuwa, by w odpowiednim czasie położyć na tym łapska.
|
Pt cze 24, 2011 1:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
meritus napisał(a): Alus - wypaczasz wypowiedź, co jest manipulacją. Tak się nie robi. W domniemanej wypowiedzi ojca Rydzyka ma słowa "żaden". O. Rydzyk miał powiedzieć: "Tragedią Polski jest to, że od 1939 roku Polską nie rządzą Polacy" (czy tak rzeczywiście powiedział, trudno stwierdzić, bo podobną metodą coś mogło być dodane lub przekręcone w komunikacie prasowym). "Nie rządzą"...logicznie zatem bez wyjątków. Wpasowują się w ta wypowiedż Prezydenci RP - o ile stosunek O. Rydzyka do Wałęsy, Kwaśniewskiego, Komorowskiego jest klarowny, to nie wykluczenie śp. L. Kaczyńskiego jest automatycznie włączeniem go do plejady nie Polaków. Cytuj: Nie takiej świętej niestety Znasz los ludzi po drugiej stronie życia?? l Cytuj: Tusk nasyła na Radio Maryja nieustannie wszelkie możliwe kontrole. Kilka ministerstw jest zaangażowanych w wyszukiwanie i tworzenie problemów. Ministerstwo Szkolnictwa Wyższego, Ministerstwo Środowiska, Ministerstwo Sprawiedliwości, KRRiT... Teraz Sikorski zapowiedział, że się też zaangażuje. Proponuję jeszcze, niech zaangażuje się Minister Sportu, bo trzeba mieć niezłą kondycję, by tak komuś dokuczać. Składasz fałszywe świadectwo twierdząc, że RM nie odprowadza podatków. Wstydziłbyś się. os ludzi po drugiej stronie życia.  [/quote] Powinien wzorem poprzednich ekip udawac, że nie dostrzega żadnych nieprawidłowości jak w przypadku komisji majątkowej?
|
Pt cze 24, 2011 7:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"oszust ulegający lobby żydowskiemu" - też raczej nie zostanie wliczony do Polaków.
|
Pt cze 24, 2011 7:51 |
|
 |
meritus
|
Cytuj: "Nie rządzą"...logicznie zatem bez wyjątków. Być może tak, być może nie. W każdym bądź razie, trzeba odróżnić interpretację, od wkładania komuś słów w usta. Cytuj: Znasz los ludzi po drugiej stronie życia?? A czy muszę, by powiedzieć, że czyjaś pamięć jest niezbyt święta?
|
Pt cze 24, 2011 9:57 |
|
 |
Gita2
|
Wczoraj obchodziliśmy w KK piękne święto:Boże Ciało. Dla uspokojenia skołatanych umysłów, w szczególności szyszkownika i Alus proponuję posłuchanie i medytację dotycząca tego świeta: http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=26388
|
Pt cze 24, 2011 10:02 |
|
 |
Śiwa
|
Maryja Rydzykowi pokaże.
|
Pt cze 24, 2011 12:34 |
|
 |
Gita2
|
Śiwa napisał(a): Maryja Rydzykowi pokaże. A tak na prawdę o co Ci chodzi?
|
Pt cze 24, 2011 13:07 |
|
 |
merkaba
|
Jezus: - Dziecko, to zostaw Kościołowi. Ja osobiście prowadzę ojca Tadeusza, a radio Maryja to dziecko mojej Matki. Ona opiekuje się tym radiem. Po owocach ich poznacie. To dzieło rozrośnie się i nikt nie zamknie ust prawdzie. Jednakże moja prawda zawsze okupywana jest cierpieniem. Cierpienie ojca Tadeusza Rydzyka to podwalina dla tego dzieła Anna Argasińska
|
Pt cze 24, 2011 14:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
merkaba napisał(a): Jezus: - Dziecko, to zostaw Kościołowi. Ja osobiście prowadzę ojca Tadeusza, a radio Maryja to dziecko mojej Matki. Ona opiekuje się tym radiem. Po owocach ich poznacie. To dzieło rozrośnie się i nikt nie zamknie ust prawdzie. Jednakże moja prawda zawsze okupywana jest cierpieniem. Cierpienie ojca Tadeusza Rydzyka to podwalina dla tego dzieła Anna Argasińska A Kosciola, innych kapłanów, już Chrystus osobiście nie prowadzi?... "To dzieło" w Kosciele, czy obok Kościoła? Dziwne, że Jezus nie mówi o cierpieniach śp. J. Popiełuszki, Jana Pawła II, ks. Cz. Wali i mnóstwa innych kapłanów.
|
Pt cze 24, 2011 15:19 |
|
 |
merkaba
|
bo to jest tylko o radiu Maryja a byś musiał przeczytaj jej wszystkie książki
|
Pt cze 24, 2011 15:25 |
|
|