Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn paź 27, 2025 5:50

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość

Zapewne byłby problem, gdyby te słowa wypowiedział bp. Pieronek...a gdyby jeszcze taki Życiński sobie pozwolił!!!! ......ale ukochany o. Dyrektor???? ...ludzie...toż należy przyjąć je w kategoriach błogosławieństwa z delikatnym pogrożeniem świętym paluszkiem :D

Albo Gocłowski :D

Pn lip 09, 2007 14:56

Heh, zgadzam się z Meritusem...

"oburzeni" zachowują się tak jakby dzisiaj odkryli, ze ksiądz też moze zgrzeszyć gniewem, obmową itp. Oczywiscie nie przesądzam sprawy, czy ojciec Rydzyk to zrobił, bo nic konkretnego jeszcze nie wiemy...

poza tym, co was tak oburza? Okreslenie czarownica ? Wy nigdy nikogo w gniewie nie nazwaliscie gorzej? Oszust? No to faktycznie strasznie wulgarne słowo...Mentalność talmudyczna? Takie samo okreslenie jak mentalność arabska, południowa, azjatycka, wschodnia czy afrykańska...ciekawe czemu "oburzeni" od razu uznają, że ktos, kto mówi mentalnosć talmudyczna ma na mysli cos negatywnego...Toz to antysemityzm !!

Tak czy inaczej, mogę Go zrozumieć jako człowieka, lecz jako kapłana i wykladowcę......z tym troszkę gorzej.

Mt 5:22 Br
„Otóż Ja wam mówię, że kto by się rozgniewał na brata swego, ten już stanie przed sądem. A gdyby powiedział na swego brata: 'głupcze', będzie odpowiadał przed Sanhedrynem. A gdyby mu powiedział: 'bezbożniku', czeka go kara ognia piekielnego.”

Ja osobiście muszę się spowiadać z tzw. "nerwów" :o

Dla mnie to smutne, że Prezbiter powołany przz Pana do okazywania miłości bliźniemu, czyni takie "ruchy" przed wiernymi i studentami.

Pn lip 09, 2007 15:21

Po pierwszym wysłuchaniu nagrań z linków na portalu wiara.pl rzuca mi się w oczy szczególnie tempo mówienia... Zupełnie odmienne w radiu (powoli) i na wykładzie (szybko, żywo). Czytałem trochę o głosie. Nie każdy potrafi bezproblemowo zmieniać tempo mówienia. Oczywiście, zależy to w znacznym stopniu od sytuacji i nastroju...
Barwa głosu i melodia w pierwszych minutach zdają się odrębne, acz potem jakby się nieco zbiegają.

Taka hipoteza...

Niech się wypowie jakiś psycholog z zawodu :)

Nie wsłuchiwałem się dokładnie w liczbę, ale ile osób dokładnie zostało nagranych? Czy wiadomo, kim byli? Czy prawdziwi studenci potwierdzają zarzuty?

Wprost bardzo często wywołuje sensację dla niej samej... Dotarł ktoś do statystyk ukazujących prawdziwość stu ostatnich "wielkich skandali" podawanych przez to pismo? Rad bym je poznać. Ale pozostaje czekać...

Wypoczniesz w moim sercu
Ono jest Twoje!"

Pn lip 09, 2007 17:07

Te taśmy są beznadziejnej jakości. Głos jest podobny miejscami do głosu o.Rydzyka, ale każdy kto słuchał to na pierwszy rzut ucha wychwyci różnicę między taśmą a głosem z radia.

Poczekamy, zobaczymy. Wśród tych trzasków, tych "(...)" /skąd wielokropki w wypowiedziach ustnych??!!??/ mogą się kryć różne rzeczy.

Pn lip 09, 2007 18:19
Dokładnie, ja zaprzestalam sluchania po minucie, bo prawie nic nie rozumiałam...podejrzewam, że bylo to nagrywane na dyktafon...

Momentami głos przypomina o. Rydzyka, momentami brzmi zupelnie inaczej...

Poza tym, ciekawe,że nikt nie podnosi sprawy, ze nagrywanie czyjejś wypowiedzi bez jego zgody, potajemnie- to wykroczenie...

Pn lip 09, 2007 19:47
A kto nagrywał???.....student, wychowanek o. Dyrektora...no cóż uczeń przerósł mistrza :D

Pn lip 09, 2007 19:55
Mistrzem osoby dopuszczającej się zdrady jest raczej Judasz...Nie sądzisz??

Zlo mamy dobrem zwyciężać, a nie podstepnym nagrywaniem...

Pn lip 09, 2007 20:04
"Jaki pan taki kram" - skąd wiesz, że student traktuje to jako zdradę, może perfekcyjne wyuczony, mijania się z prawdą zastosował dobrze znaną sobie metodę w dobrej wierze....efekt bumerangu

Pn lip 09, 2007 20:13

A kto nagrywał???.....student, wychowanek o. Dyrektora...no cóż uczeń przerósł mistrza :D

Niekoniecznie.
Dzisiejsze sale wykładowe (a podobno to nagrano na Uczelni) naszpikowane są elektroniką radiową. Mikrofony są bezprzewodowe.
Dla specjalisty z odpowiednim "odbiornikiem" żaden problem z przechwyceniem sygnałów.
To by wyjaśniało marną jakość nagrania. Te wszystkie szumy, trzaski, przerwy, nakładanie się sygnałów itd.

Wprost jak wiadomo ma silną ekipę dziennikarzy śledczych.
Siedziały chłopaki gdzieś na drzewie w pobliżu szkoły i nagrywały co popadnie. W tej sytuacji nie dziwi nałożenie się sygnałów np. z różnych sal wykładowych.

A to, że niby uzyskano nagrania od studentów to może tak dla zmyłki - a niech się rydzykowszczyzna podejrzewa wzajemnie.

Inna możliwość jest taka, że ktoś faktycznie sprzedał chłam dziennikarzom Wprost. Chłam zaś dlatego, że to nagranie jakiegoś parodysty udającego o. Rydzyka.

Możliwości jest wiele i odnosnie metody i odnosnie celu.

Wt lip 10, 2007 0:58
Zobacz profil WWW
Ty powinieneś pracować jako analityk w służbach specjalnych (pod wezwaniem Macierewicza). Masz niezłą fantazję :D
Pójdź dalej i powiedz, ze to Wprost nawiązała kontakty z Mossadem, a ci korzystając z techniki CIA nagrali wywody Rydzyka poprzez satelitę szpiegowskiego, którego niedawno prom kosmiczny umieścił na orbicie właśnie w celu skompromitowania Rydzyka, a wszystko to za pieniądze talmudycznych przyjaciół Michnika :D :D
Cały świat sprzysiągł się przeciwko Rydzykowi Jedynemu Sprawiedliwemu i Prawemu człowiekowi na świecie.

P.S.
Zapomniałem dodać, że za wszystkim stoi Szatan we własnej osobie. Podobno wkrótce w ND mają umieścić kserokopię cyrografu jaki spisali własna krwią Michnik, Król, Żydzi i tym podobne elementy niepolskie plus czarownice :D

Wt lip 10, 2007 7:19
http://wiadomosci.onet.pl/1569035,11,item.html

Kolejne sprawy wypływają na wierzch?
Może w końcu Rydzyk rozliczy się z tego co zagarnął "Dla Chwały Bożej"?

Wt lip 10, 2007 8:25
Taśmy nie powinny wyjść na jaw.A jeśli ktoś coś krzywdzącego powie to wystarczy spowiedź i przeprosiny w przypadku osób wierzących.Donosicielstwo jest metodą stalinowską i esbecką i sprzeciwia się chrześcijańskiej zasadzie miłości bliźniego.

Wt lip 10, 2007 9:12

Miłość chrześcijańska sięga zenitu RAdia MAryja
Zobaczcie tu sami

Wt lip 10, 2007 9:32

Cytuj:
Taśmy nie powinny wyjść na jaw.A
W normalnym kraju takiego człowieka dawno by już wykopano na zbity pysk.. Odstawiono do lamusa historii

Wt lip 10, 2007 9:34
Warunkiem ważnej spowiedzi jest także - "mocne postanowienie poprawy"... już od 15 lat coś kiepsko z tym postanowieniem :D
"tasmy nie powinny wyjśc na jaw" - to najlepsze :D
Chrzescijanie zapominają zatem słow Chrystusa o tym, że nie ma rzeczy ukrytych, coby nie zostały ujawnione, a co szeptają na ucho, głoszone będzie na dachach....można zatem szkalować innych tylko "na ucho".....dobre....
Taśmy Beger, taśmy o Rydzyka nie powinny wyjśc i nagranie ich jest przestępstwem i zdradą....ale taśmy Guzowateno zasługują na nagrodę, bo powstały ku chwale IV RP.
Synkretyzm chrześcijański w klasycznym wydaniu :(

Wt lip 10, 2007 17:37
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 180  Następna strona