Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 20:28

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość

Rzucono ochłap i wszyscy szarpią. Nie wiedzą że zatruty.

Pomijając wszelkie inne kwestie, ojciec Rydzyk jest jednak bardzo pożyteczny. To taki wentyl bezpieczeństwa dla frustratów.

Wystarczy poczytać komentarze pod "njusami" dot. tej "sprawy" na onetach, interiach i przeróznych forach. Ileż żółci, ileż nienawiści.
Bardzo potrzebny jest ojciec Rydzyk. Dzięki jego niekonwencjonalności frustraci i podobnie zwichnięci mogą wyładować się. Dzięki temu może mniej chuliganki na ulicach lub stadionach. Zamiast przewracać kosze na śmieci, podpalać śmietniki, rzucać petardy - rzucają obelgi na prawo i lewo. Notabene, nie zauważając że w istocie są w tym lepsi od ojca Rydzyka. Bo on jakieś hamulce jeszcze ma i "mięsem" nie rzuca. Rzuci czasem jakiś eufemizm, czy użyje jakejś retorycznej formy i tyle jego.

Dzięki Ci Ojcze Tadeuszu.
Po "drugiej stronie" z pewnością zostanie to docenione.
Niewątpliwie docenieni będą i "komentatorzy". Docenieni inaczej - zgodnie z ich przekonaniami.

A ja dzięki takim "komentatorom" mogę utwierdzać się w swoich przekonaniach.:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Wt lip 10, 2007 19:18
Zobacz profil WWW
A ja całe życie wierzyłam, że kapłan jest sługą Bożym i ma nieść, przekazywać światu, pokój, miłość....a tu się okazuje, że to tylko wentylek dla frustratów :D :D
Zapewniam Cię, że chóry anielskie nieprzerwanie śpiewają horały ku chwale przewielebnego "wentylka" :lol: :lol:

Wt lip 10, 2007 19:42

Centrum Wisethala odwołało się do Rzymu i zaapelowało żeby usunąć "Josepha Goebellsa w koloratce". Przy tym czarownica to komplment. Talmudyczna mentalność i tyle...

Wt lip 10, 2007 22:14
"Przy tym czarownica to komplement" ...jednym słowem: wart pac pałaca a pałac paca.....talmudyczna mentalnością charakteryzują się obie strony i ustawiają w jednej linii: o. Dyrektor--->CentrumWisethala.
Ciekawe tylko który to kocioł a który garnek:lol: :lol:

Śr lip 11, 2007 7:48

Jak usłyszałem - ten sam pan z pejsami porównał o.Rydzyka także do Adolfa Hitlera. Kto jest kocioł to już wiemy - cysterna chyba.

Śr lip 11, 2007 14:12
ak usłyszałem - ten sam pan z pejsami porównał o.Rydzyka także do Adolfa Hitlera.

Serio?

Ojszczyn Dyrechtór powinien za taką nobilitację oddać udziały w Rydyju. Ja bym tego mnicha nawet ze wszą nie porównał - z pełnym szacunkiem dla wszy :D

Śr lip 11, 2007 19:17
http://wiadomosci.onet.pl/1570213,11,item.html

PZPR-owskie popłuczyny rodziny giertychów żądają przeprosin Ojszczyna za obrazę pary prezydenckiej - poziom irlandzkiego uczestnika tego forum :D

Śr lip 11, 2007 19:58

Przepiękny jest absolutny brak pomysłu, co ze sprawą "wykładu" Rydzyka zwrobić ze strony prezydenta.

Coś tam powiedział - ale dalej nie wiadomo, czy ktokolwiek cokolwiek z tym zrobi. w każdym normalnym kraju za obrażanie prezydenta taka szkoła byłaby już zamknięta, a taki Rydzyk dawno został zamknięty.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr lip 11, 2007 21:49
Zobacz profil WWW
Co by nie powiedzieć, to sygnatariusze znanego listu do Prezydenta, mają 100% rację - p. L. Kaczyński prezydenturę zawdzięcza o. Rydzykowi.
Gdyby on nie zmobilizował rzesze swoich sympatyków, wynik mógłby być różny, zwłaszcza gdyby wczesniej PO nie załatwiło W. Cimoszewicza.
Prezydent jest w pewnym sensie zakładnikiem o. Dyrektora - mówił o tym o. Rydzyk do studentów.
A kto wie jakie jeszcze tajemnice zna o. Dyrektor.....może jedynym wyjściem jest milczenie :D
Załatwienie Leppera przez CBA wskazuje na metody i cele "oczyszczania" Polski przez PiS....może o. Dyrektor zna jeszcze kilka podobnych kwiatków??? :D

Cz lip 12, 2007 8:47

Ech, ale dziwi mnie że ludzie jeszcze go bronią.

Jesli chodzi o Terresę, można jeszcze zrozumieć - że grzech, że blabla. Ale przecież ojciec Rydzyk grzeszy gniewem nie oddzisiaj. I żandej skruchy nie ma, co najwyżej rączki złoży, buzię w ciup i powie "ja nie chciałem nikogo obrażać, ale powiedziałem jak powiedziałem". Warunkiem odpuszczenia grzechów, jak mnie uczyli w podstawówce, jest pokuta i poprawa. Byc może ojciec pokutuje ostro, ale od wielu lat poprawy nie widać.

Stanisław Adam natomiast wyszedł z siebie i stanął obok, proponując, abyśmy o. Rydzyka traktowali jako "wentyl bezpieczeństwa"... Kapłan Katolicki wentylem bezpieczeństwa. Masz bardzo bujną wyobraźnię, podziwiam... Tego nie komentuję.

Cz lip 12, 2007 9:57

Post radio Maryja
Witam!Moi drodzy, nasze ujadanie jest nie na miejscu.Nie sądżmy abyśmy nie byli sądzeni.Też wiele wypowiedzi nie podoba mi się i nie tylko O.Rydzyka. Zostawmy te problem wladzom zgromadzenia zakonnego, któremu Ojciec podlega i Episkopatowi. A włączając się do nagonki, podcinamy gałąż na której siedzimy /jak sądzę/.Bo ja jestem mimo wszystko zwolenniczką RADIA MARYJA.Tyle ludzi biednych,osamotnionych w chorobie łączy się we wspólnej modlitwie.Czy to nie cud?. Berta.

Cz lip 12, 2007 13:32

w każdym normalnym kraju za obrażanie prezydenta taka szkoła byłaby już zamknięta, a taki Rydzyk dawno został zamknięty.

Chyba w totalitarnym. Widzę, że jesteś przeciwnikiem demokracji :D

Cz lip 12, 2007 14:35

Post demokracja
Nie jestem przeciwnikiem demokracji, jeśli to rzeczywista prawda niech osądzą to organy odpowiedzialne.Uważam po prostu,że jeśli my katolicy będziemy tę nienawiść podsycać to może żle się to skończyć dla wszystkich. Ponadto nie słyszałam przypadku, że jeśli wykładowca zawinił, to zamykano szkołę. Tyle się złego wokół nas dzieje, na każdym odcinku życia , że chyba zwariowalibyśmy reagując histerycznie na to wszystko. Wiele rzeczy mnie oburza, nie tylko wypowiedzi O.Rydzyka, a nasi politycy i to w Brukseli , a w kraju tyle draństwa,wyzysku, przekręty.I cóż możemy żrobić?. Wzywał Ojciec SW.Jan Paweł II- wolność została nam zadana.I co się z tą wolnością stało? To już dziki Zachód. Nam szarakom nie pozostaje nic innego jak zgodnie z wezwaniem Matki Bożej Fatimskiej wziąc różaniec do ręki. Niech nam Bóg błogosławi.

Cz lip 12, 2007 15:18
w każdym normalnym kraju za obrażanie prezydenta taka szkoła byłaby już zamknięta, a taki Rydzyk dawno został zamknięty.

:o Mozesz podać jeden przykład takiego zamknięcia w krajach cywilizowanych?? Bo nawet w Pakistanie imamowie w swoich koranicznych szkółkach nazywają prezydenta Musharaffa "niewolnikiem Ameryki" ...

Cytuj:
nasze ujadanie jest nie na miejscu

Według mnie to psy mogą ujadać, a nie ludzie...Umniejszając godność ludzką umniejszamy samego pana Jezusa, który stał się człowiekiem...

Cz lip 12, 2007 17:27

Ale to radio robi więcej szkody niż pożytku dla nas, dla Kościoła. Pomijam, że dla młodego człowieka program jest zupełnie nieatrakcyjny, bo nie o tym chcę teraz mówić. Ale to radio jedzie po jednej linii politycznej, co powoduje, że środowiska nieprzychylne Kościołowi utożsamiają z nią cały Kościół, i Jemu się dostaje. Jest przyczyną wyśmiewania się z Kościoła, jeśli nie wiesz czemu, to polecam znaleźć nagranie "Porady Seksualne Radia Maryja". :D Uprzedzam, poziom jest taki, że można się rozpłakać, i to niekoniecznie ze śmiechu :? Radio wypowiada się w imieniu KK bo używa przymiotnika "Katolicki", ale robi raczej krecią robotę. Nikogo (prawie) nie ewangelizuje, działa wśród ludzi o określonych poglądach. Jest przyczyną krytyki Kościoła, za to, że nie może sobie z nim poradzić. itd.

Cz lip 12, 2007 17:36
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 180  Następna strona