Autor |
Wiadomość |
Kamyk
|
Ja tak tylko asekuracyjnie przypomnę, że jeśli kogoś najdzie ochota na uwagi osobiste, to proszę to robić przez PW
|
So gru 08, 2007 14:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kamyku, a co ze zdaniem "Dlaczego więc mamy się dziwić takiemu Sławoj-Głódziowi za rejtanowskie wręcz poparcie? Pewnie korzysta z tego "miodu". Oby mu w gardle kiedyś nie stanął"
Nie jest ono obrazliwe?
Czy slowa te szanuja godnosc arcybiskupa?
|
So gru 08, 2007 15:12 |
|
 |
Kamyk
|
W moim odczuciu nie są one obraźliwe
|
So gru 08, 2007 15:13 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
a "taki Sławoj-Głódz" jest kolega profosa?
|
So gru 08, 2007 15:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W ocenie slow, nie mozna kierowac sie "odczuciami"!
|
So gru 08, 2007 15:21 |
|
|
|
 |
Kamyk
|
Lucyno, tego typu uwagi, to albo na PW do profosa, albo w uwagach do moderacji
|
So gru 08, 2007 15:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie kole...tylko "komu więcej dano od tego więcej wymagać będą"...kapłan katolicki musi o tym pamietać i bazować na Ewangelii, a nie porównywać się do laickich medów, dla których kasa i oglądalnośc są prorytetem.
Manipulacja jest pospolitym kłamstwem. J
Jestem katoliczką i chcę, aby wszystkie chrześcijańskie media były przedłużeniem Ewangelii .....za dużo wymagam???
|
So gru 08, 2007 15:38 |
|
 |
Renata_ZG
|
Pani Lucyno Profos krytykuje innych, ale robi to w swoim imieniu, i skoro ciągle wchodzi na to forum, to pewnie czegoś szuka  Dlatego słowa Profosa mnie nie oburzają, bo nie zmusza mnie do ich autoryzacji. Może mnie to najwyżej zachęcić do szukania przyczyny jego gniewu. być może chłop ma rację
Ale jeśli ojciec Rydzyk, albo słuchacz jego radia, kogoś obrazi, powołując się na autorytet Kościoła, to robi to także pośrednio w moim imieniu. Jeśli jakiś dziadek z krzyżem w ręku wyzywa kogoś od "żydowskiego wycierucha" to robi to w moim imieniu.
Jeśli minister Orzechowski, chce wyrzucać z pracy ludzi za bycie homoseksualistą, powołując się na autorytet Kościoła, to robi to w moim imieniu.
Oczywiście zawsze mogę zmienić wyznanie, ale niby dlaczego mam walkowerem oddawać pole bitwy 
|
So gru 08, 2007 16:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kosiarz napisał(a): profos jesteś oszustem i manipulatorem, jeżeli masz jakieś dowody na nieuczciwość o.Rydzyka, lub kogokolwiek, to je przedstaw w prokuraturze...dziwię się moderatorom, że nie reagują na to. To wygląda na jakąś bezsilność w stosunku do młodych oszczerców. ktorzy w imię wolności słowa, żle pojmownej, głoszą głupstwa, idiotyzmy i nieprawdę.
Drogi wyznawco RM jak wspaniałe dałeś świadectwo miłości, która rozsiewa na świat Rydzyk i jego kłamliwe media.
Dowód na kłamliwość, a więc oszukaństwo mediów Rydzyka (z nim na czele) przedstawiłem powyżej. Jego oszczercza relacja ze spotkania z reporterką TVN.
Prokuratura tutaj nic nie pomoże. Już kilka razy próbowano, ale Rydzyk jest nie do ruszenia. n jak to mawiają jego wyznawcy jest jak sam bóg
Z okazji 16 lecia RM Rydzyk także dał popis swojego chamstwa i nadzwyczajnego cynizmu. Tylko sekta boi się relacji postronnych ekip medialnych. Guru Rydzyk z nadzwyczajną dla siebie miłością nazwał tych dziennikarzy "podglądaczami" i stwierdziwszy, że podglądanie jest zboczeniem poradził im leczenie.
Ten człowiek jest naprawdę chory na umyśle i opętany jakimiś seksualnymi skojarzeniami. Dlaczego tak boi się innych mediów? ma coś na sumieniu? Może kolejną podróż za kilkadziesiąt tysięcy złotych wycyganionych od biednych emerytek?
No przecież na krowie jeździć nie będzie, lepsza klasa biznes. Tam dają dobre drinki  A babcie są od tego by płacić....
|
So gru 08, 2007 19:10 |
|
 |
genowef
|
To, co profos zarzuca RM wielu zarzuca całemu Kościołowi. Że tylko kasa, manipulacja, wille dla biskupów, prałatów i całe zastępy chętnych do koryta wikariuszy...
Nie twierdzę, że RM jest idealne, ale niepokojem napawa mnie fakt, że katolickim forum użytkownicy rzucają na lewo i prawo "rydzykami" i "głodziami", że dostrzegają tylko jeden aspekt działalności mediów o.Rydzyka.
Jestem jednak głęboko przekonany, że media o.Rydzyka są bardziej obiektywne niż np. media należące do Agory, ITI czy bijący ostatnio szczyty hipokryzji "Dziennik" (latem codzienne relacje z życia Kaczmarka, a teraz totalne oplucie Koteckiej na podstawie informacji od jednego dziennikarza zwolnionego z "Wiadomości"), ścigający się każdego dnia w poziomie obłudy z "Gazetą Wyborczą". Przykładów mogę przytoczyć tutaj mnóstwo.
|
So gru 08, 2007 22:04 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Szanowny wyznawco głupoty, to że jestem Katolikiem i Wierze w Boga, nie przesądza o tym, ze nie grzesze, jakbyś chciał i ja także, dlatego nieraz mogę w "zęby także dać"...
Cytuj: Dowód na kłamliwość, a więc oszukaństwo mediów Rydzyka (z nim na czele) przedstawiłem powyżej. Jego oszczercza relacja ze spotkania z reporterką TVN. Prokuratura tutaj nic nie pomoże. Już kilka razy próbowano, ale Rydzyk jest nie do ruszenia. n jak to mawiają jego wyznawcy jest jak sam bóg
Jaki dowód przedstawiłeś? swoje odczucia, dywagacje, dopowiedzi? to jest dowód? skąd możesz wiedzieć co reporterka mówiła poza kamerą? czy może uważasz, ze jest taka "prawowita", ze bedzie głoszone przez siebie obelgi puszczała na antenie? Słowo przeciw słowu...oczywiście dla Ciebie słowo reporterki jest "prawdziwsze", ale nie pisz o dowodach, bo znów piszesz bzdury. Cytuj: Z okazji 16 lecia RM Rydzyk także dał popis swojego chamstwa i nadzwyczajnego cynizmu. Tylko sekta boi się relacji postronnych ekip medialnych. Guru Rydzyk z nadzwyczajną dla siebie miłością nazwał tych dziennikarzy "podglądaczami" i stwierdziwszy, że podglądanie jest zboczeniem poradził im leczenie. Ten człowiek jest naprawdę chory na umyśle i opętany jakimiś seksualnymi skojarzeniami. Dlaczego tak boi się innych mediów? ma coś na sumieniu? Może kolejną podróż za kilkadziesiąt tysięcy złotych wycyganionych od biednych emerytek? No przecież na krowie jeździć nie będzie, lepsza klasa biznes. Tam dają dobre drinki Suszę zęby A babcie są od tego by płacić....
oglądałem superstacje w dniu w którym RM obchodziło swój jubileusz , pani z panem, oczywiście przy salwach smiechu, przedstawiali ludziom jak to bohaterscy dziennikarze tejże stacji caly tydzień obmyslali jak tu "włamać" sie na obchody , przebiorą się za księzy, przeskoczą przez płot, beda podgladać ukrytą kamera, bo jeden ma babcie która tam wyśle... itp..było to żałosne widowisko...i sam bym im poradaził leczenie psychiatryczne....
Dlaczego pan Walter boi się mediów? pan Krauze, pan Solorz..widzisz ich w tv? budowanie biznesu to nie popierdółki...o.Rydzyk czy tego chcesz czy nie chcesz, buduje media Katolickie, i ma do tego prawo, tak jak każdy inny człowiek czy instytucja.
Uświadom sobie wreszcie, ze RM to nie TVN24 czy jak niektórzy wolą WSI24...to nie ma być stacja obiektywna, komercyjna...to rozgłosnia Katolicka!! utrzytmywana ze składek Katolików...i nie ma być otwarta na każde lewackie bzdety, ale odpowiadać potrzebom Katolików, wspierać w wyborach także politycznych i światopoglądowych..
Katolicyzm to też światopoglad, polityka, wartosci itp...ktore w demokracji są kształtowane przez partie polityczne w wyborach powszechnych, więc nie powrównuj jak Tobie pasuje, ale zauważaj różnice pomiedzy mediami.
Ciekawe co bys powiedział gdyby na ktorys jubileusz, przebrani księża za dziennikarzy stacji X, weszli na zamkniety "bankiecik" i krecąc pana Waltera zadawali mu pytania czy przypadkiem nie jest rosyjskim szpiegiem, i skad miał kase na takie gigantyczne przedsiewziecie...jestem pewien, ze pan Walter z usmiechem na tawrzy odpowiadałby na te pytania, jak i ugościł dzienikarzy TV TRWAM, jak przystało na gospodarza  ...oczywiście ironia...z pewnością ochrona by miała kim i czym rzucać...
A Ty po wiadomościach GW, TVN24, o łamaniu zasad rzetelnego dziennikarstwa, o zakłoceniu prywatnosci, pisałbyś jaki to ten Rydzyk, be...bo nasłał dziennikarzy na prawego obywatela...
|
So gru 08, 2007 22:10 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Ten człowiek jest naprawdę chory na umyśle i opętany jakimiś seksualnymi skojarzeniami. Dlaczego tak boi się innych mediów? ma coś na sumieniu? Może kolejną podróż za kilkadziesiąt tysięcy złotych wycyganionych od biednych emerytek? No przecież na krowie jeździć nie będzie, lepsza klasa biznes. Tam dają dobre drinki Suszę zęby A babcie są od tego by płacić....
A pomyślałeś, ze tę podróż mógł opłacić nie emeryt czy rencista, ale jakis milioner, któremu także zalezy na RM..i przedsiewzięciu medialnym Katolików?
Nie jestem w zaden sposób zwolennikiem, zamykania ust komukolwiek, nawet bardzo mi się podoba zasada Woltera, chociaż on sam nie z mojej bajki...  ... "Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia" , ale oszczerstwa typu..."chory na umyśle, opetany, zboczony itp, to nie poglądy ale oczernianie człowieka.
Tym bardziej dziwię się moderatorom, ze na to zezwlają, jak taki jeden osobnik może terroryzowac to forum, swoimi obrazliwymi słowami w stosunku do kapłana i Kościoła, tego nie rozumiem.
|
So gru 08, 2007 22:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To Rydzyk nazwał dziennikarzy zboczonymi podglądaczami.
Nie przeczytałeś zbyt uważnie.
Cytuj: swoimi obrazliwymi słowami w stosunku do kapłana i Kościoła, tego nie rozumiem.
Kapłani bywają też upadki - Rydzyk to kapłan mamony.
Przestańcie wreszcie utożsamiać Rydzyka z Kościołem, bo to jest niepoważne
|
So gru 08, 2007 22:45 |
|
 |
Kamyk
|
A ja po raz enty przypomnę, że tutaj nie prowadzimy uwag osobistych ani uwag do moderacji. Do tego służą Pw i specjalny wątek w Moderacji
|
So gru 08, 2007 23:01 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Przestańcie wreszcie utożsamiać Rydzyka z Kościołem, bo to jest niepoważne
Ja wiem, ze pasowałoby niektorym zamknąć Kosciół w zachrystii, jak to dzieje się np we Francji...ale skutki znamy, liberałowie socjaisci, nie mogą sobie dać rady z społeczeństwiem, któremu już nie starcza dobrobytu materialnego...
|
So gru 08, 2007 23:12 |
|
|
|