"Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
Oczywiście, że ze względu na odmienną opcję polityczną. W wielu zakładach pracy, starający się o pracę lepiej niech się nie przyznaje, że jest członkiem, a nawet sympatykiem PiS. Nie UDAWAJ, że o tym nie wiedziałaś!!!!!.
|
| Pn lut 13, 2012 20:24 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
P.S A o zwolnieniach z telewizji wielu dziennikarzy o poglądach konserwatywnych tez nie wiedziałas??? Kobieto, gdzie ty żyjesz?, chyba nie w Polsce. Przeczytaj sobie to: http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1142086
|
| Pn lut 13, 2012 20:28 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiedziałam, to zbrodnia?
Przeczytałam. Wzywają do obrony słowa. A Ty napisałaś, że wyrzucają ludzi z pracy za poglądy polityczne. I bynajmniej ten link tego nie udowadnia.
|
| Pn lut 13, 2012 20:34 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
O NIE! Tam napisano "w ostatnich latach" Czy to oznacza, że bierzemy również pod uwagę lata 2005-2007?
|
| Pn lut 13, 2012 20:37 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisała:Wiara, ani Twoja, ani córki nie jest uzależniona od korzystania z TVtrwam. Fakt; mocny argument usprawiedliwiający skandaliczną decyzję TVTrwam na iście PRLowskim poziomie. Gratuluję . Anty obywatelska Platforma, ma w Tobie prawdziwego wyznawcę. W tej chwili trwa transmisja w TVTrwam. Ojciec prowadzący podał liczbę-ponad 1 milion 300tysięcy podpisów. Powiedział również, że były osoby, które nie podpisały, gdyż bały się represji w pracy. Gdy ja zbierałam podpisy, kilka osób nie podpisało, gdyz nie miało przy sobie dowodów, a może one równiez bały sie represji w pracy? Nie wiem. Ojciec prowadzący żyje zatem w wirtualnym świecie, albo tkwi mentalnie w PRL Brak dowodu był tylko prozaiczną wymówką osó, które nie miały woli poparcia apelu, ani ochoty tłumaczenia Ci czemu nie popierają "jedynych prawych katolików". Jeśli swoją wiarę uzależniasz od o. Rydzyka i jego mediów - zwracam honor do kieszeni, Twój wolny wybór. Kosciół i wiara trwa 2 tys lat przed o. Rydzykiem i będzie trwała po o. Rydzyku - bo Kosciół jest tylko Chrystusowy i tylko On stanowi o trwaniu Kościoła.
|
| Pn lut 13, 2012 21:32 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
No tak jak zwykle wszystko wiedząca Alus, wie nawet kto co mysli, a jak trzeba znajdzie potrzebny cytat z Ewangelii. Jeśli jesteś taka wszystko wiedząca to napisz, podaj linki, na jakiej stacji telewizyjnej można usłyszeć takie piękne pieśni-modlitwy: http://www.youtube.com/watch?v=I__AEbiXl-Y
|
| Wt lut 14, 2012 7:56 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): No tak jak zwykle wszystko wiedząca Alus, wie nawet kto co mysli, a jak trzeba znajdzie potrzebny cytat z Ewangelii. Jeśli jesteś taka wszystko wiedząca to napisz, podaj linki, na jakiej stacji telewizyjnej można usłyszeć takie piękne pieśni-modlitwy: http://www.youtube.com/watch?v=I__AEbiXl-YGita - Chrystus nie uczył pięknych pieśni ale MIŁOŚCI BLIŹNIEGO z naciskiem na miłość nieprzyjaciół. Piękne pieśni, balet serwuje TVKultura - też powinna być preferowana? Zaserwuję wers z Ewangelii, bo jedynym statutem jakim obowiązuje media katolickie jest Ewangelia.
|
| Wt lut 14, 2012 8:47 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): No tak jak zwykle wszystko wiedząca Alus, wie nawet kto co mysli, a jak trzeba znajdzie potrzebny cytat z Ewangelii. Jeśli jesteś taka wszystko wiedząca to napisz, podaj linki, na jakiej stacji telewizyjnej można usłyszeć takie piękne pieśni-modlitwy: http://www.youtube.com/watch?v=I__AEbiXl-YGita - Chrystus nie uczył pięknych pieśni ale MIŁOŚCI BLIŹNIEGO z naciskiem na miłość nieprzyjaciół. Piękne pieśni, balet serwuje TVKultura - też powinna być preferowana? Zaserwuję wers z Ewangelii, bo jedynym statutem jakim obowiązuje media katolickie jest Ewangelia. Ale jednak wszystkiego nie wiesz. Nie wiesz, albo nie chcesz wiedzieć, że Chrystus, gdyby teraz chodził po swiecie w ludzkim ciele, wydarłby Ci GW z ręki i podarł na Twoich oczach. Widzisz, tego nie wiedziałaś. Powiedziałby Ci równiez kilka słów prawdy na temat Twojej wiery, która jest bardzo słaba, jesli nie wiesz, że gdy śpiewamy , to podwójnie się modlimy. Pieśni-modlitwy często emitowane na TVTrwam porównujesz do jakis baletów na TVKultura, za to równiez by Cię skarcił. Posyp więc głowę popiołem droga katoliczko i zastanów się nad swoja wiarą, a potem pouczaj innych.
|
| Wt lut 14, 2012 8:57 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ale jednak wszystkiego nie wiesz. Nie wiesz, albo nie chcesz wiedzieć, że Chrystus, gdyby teraz chodził po swiecie w ludzkim ciele, wydarłby Ci GW z ręki i podarł na Twoich oczach. Widzisz, tego nie wiedziałaś. Bo nie posiadam światłowodu do Jezusa, więc nie wiem co by darł i czy w ogółe by coś darł. Cytuj: Powiedziałby Ci równiez kilka słów prawdy na temat Twojej wiery, która jest bardzo słaba, jesli nie wiesz, że gdy śpiewamy , to podwójnie się modlimy. Ale pięknymi pieśniami nie zastąpimy braku miłości. Cytuj: Pieśni-modlitwy często emitowane na TVTrwam porównujesz do jakis baletów na TVKultura, za to równiez by Cię skarcił. Sadzisz, że talenty kompozytorów, wokalistów nie pochodza od Boga, a piękno nie jest hymnem chwały Pana? Cytuj: Posyp więc głowę popiołem droga katoliczko i zastanów się nad swoja wiarą, a potem pouczaj innych. I vice versa.
|
| Wt lut 14, 2012 9:06 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Wiem Alus, że są utwory, które obrażaja Boga, a więc talent od Boga zostaje zmarnowany. Wiem równiez,że redaktor naczelny tygodnika GN, który podobniez czytasz systematycznie, również popiera TVTrwam i podpisał list do KRRiT. http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1142169
|
| Wt lut 14, 2012 9:17 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Wiem Alus, że są utwory, które obrażaja Boga, a więc talent od Boga zostaje zmarnowany. Wiem równiez,że redaktor naczelny tygodnika GN, który podobniez czytasz systematycznie, również popiera TVTrwam i podpisał list do KRRiT. http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1142169Ks Gancarczyk jest wolnym człowiekiem moze podpisywać wszystko co uzna za właściwe. Nie znaczy to jednak, że ja mam podzielac jego poglądy.
|
| Wt lut 14, 2012 9:36 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Wiem Alus, że są utwory, które obrażaja Boga, a więc talent od Boga zostaje zmarnowany. Wiem równiez,że redaktor naczelny tygodnika GN, który podobniez czytasz systematycznie, również popiera TVTrwam i podpisał list do KRRiT. http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1142169Ks Gancarczyk jest wolnym człowiekiem moze podpisywać wszystko co uzna za właściwe. Nie znaczy to jednak, że ja mam podzielac jego poglądy. Amen
|
| Wt lut 14, 2012 10:05 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Wczoraj odbyły się kolejne posiedzenia sejmowych komisji w sprawie skandalicznej decyzji KRRiT, nie przyznającej jedynej katolickiej stacji telewizyjnej TVTrwam miejsca na multipleksie. Do poludnia SKP i SKŚP, a po południu o godz. 16.00 Sejmowa Komisja Innowacyjności i nowoczesnych Technologii. Widzowie TVTrwam i RM kolejny raz mogli zapoznać się z szeroką informacja na temat naziemnej cyfryzacji w Polsce. Na temat połączego posiedzenia komisji, która odbyła się o godz. 11.30 napisałam w salonie24 notkę:" Rozbój w biały dzień". Dworak był nieprzygotowany do odpowiedzi na pytania posłów, gdyż liczył na to, że kolesie z Platformy przegłosują, aby zamknąć usta posłom PiS i SP . Więcej na ten temat tutaj: http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1142249
|
| Cz lut 16, 2012 10:54 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
zabrakło słowa "dyskryminująca" jest postęp 
|
| Cz lut 16, 2012 14:29 |
|
 |
|
Ukyo
|
Gito, rozumiem że niezamożna córka posiada specjalny telewizor do odbioru stacji z multipleksow czy jak tym diabłom na imię? Bo jesli jeszcze go nie kupiła, to może bardziej opłaci jej się wykupic telewizję satelitarną. My na przykład mamy taką w domu, bo także mieszkamy w domku prawie na końcu Warszawy. I przyniesie to rodzinie wiele korzyści - na przykład ciekawe programy przyrodnicze, kanał z kreskówkami dla dzieci + kilka stacji nadających filmy na długie, zimowe wieczory. a na TVTrwam zawsze moze przyjść do Ciebie. Val, ojca Rydzyka w ogóle trudno jest zrozumieć. Ten kapłan ma bardzo duże problemy z prawidłowym układaniem zdań w języku polskim. Cała sprawa z tym multipleksem jest niesmaczna i wręcz nudna się zrobiła. Politycy PiSu i przystawek zachowują sie tak, jakby to była sprawa najwyższej wagi, jakby w Polsce nie było większych problemów, właściciele niszowej i niskobudżetowej, niepopularnej stacji tv jaką jest Trwam okazali się być lobbystami, za którymi wykłocają sie całe partie polityczne (pomijając kto i dla kogo, alez to korupcjogenne i nieetyczne), co samo w sobie juz jest skandalem, bo jaki inny PRYWATNY nadawca w tym kraju cieszy się tak wielkim i jawnym poparciem polityków?, Gita jak zwykle żongluje na forum faktami i robi wszystko, aby mówic i w efekcie nie powiedizec niczego istotnego a reszta się bulwersuje, zupełnie bez sensu. A wyborcy patrzą. Dostanie ojciec Rydzyk ten swój multipleks po całej awanturze, wymuszaniu, wypraszaniu i wygrazaniu? To w następnych wyborach Palikot, albo inny kolorowy antyklerykał zostanie premierem. Ciekawe czy obecnosc na multipleksie podniesie jakość tv Trwam. Obecnie ta telewiza przypomina bardziej nudny PRL, statyczne, szaro-bure studio, drętwi, nieprzygotowani prezenterzy. http://www.youtube.com/watch?v=xjAYigJfBfU pan prowadzący w ogóle nie zaplanował programu, myli się, całości nie da sie zrozumieć. http://www.youtube.com/watch?v=V-oa25rS_5k bez komentarza.
|
| Cz lut 16, 2012 15:24 |
|
|
|