Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 12, 2025 14:24

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 918 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 62  Następna strona
 "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam" 
Autor Wiadomość
Post Re: "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
Oczywiście, że ze względu na odmienną opcję polityczną.
W wielu zakładach pracy, starający się o pracę lepiej niech się nie przyznaje, że jest członkiem, a nawet sympatykiem PiS.
Nie UDAWAJ, że o tym nie wiedziałaś!!!!!.

Pn lut 13, 2012 20:24
P.S A o zwolnieniach z telewizji wielu dziennikarzy o poglądach konserwatywnych tez nie wiedziałas???
Kobieto, gdzie ty żyjesz?, chyba nie w Polsce.
Przeczytaj sobie to:
http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1142086

Pn lut 13, 2012 20:28
Nie wiedziałam, to zbrodnia?

Przeczytałam. Wzywają do obrony słowa. A Ty napisałaś, że wyrzucają ludzi z pracy za poglądy polityczne. I bynajmniej ten link tego nie udowadnia.

Pn lut 13, 2012 20:34
O NIE! Tam napisano "w ostatnich latach"
Czy to oznacza, że bierzemy również pod uwagę lata 2005-2007?

Pn lut 13, 2012 20:37
gita napisał(a):
Alus napisała:Wiara, ani Twoja, ani córki nie jest uzależniona od korzystania z TVtrwam.
Fakt; mocny argument usprawiedliwiający skandaliczną decyzję TVTrwam na iście PRLowskim poziomie. Gratuluję .
Anty obywatelska Platforma, ma w Tobie prawdziwego wyznawcę.
W tej chwili trwa transmisja w TVTrwam.
Ojciec prowadzący podał liczbę-ponad 1 milion 300tysięcy podpisów.
Powiedział również, że były osoby, które nie podpisały, gdyż bały się represji w pracy.
Gdy ja zbierałam podpisy, kilka osób nie podpisało, gdyz nie miało przy sobie dowodów, a może one równiez bały sie represji w pracy? Nie wiem.

Ojciec prowadzący żyje zatem w wirtualnym świecie, albo tkwi mentalnie w PRL :D
Brak dowodu był tylko prozaiczną wymówką osó, które nie miały woli poparcia apelu, ani ochoty tłumaczenia Ci czemu nie popierają "jedynych prawych katolików".
Jeśli swoją wiarę uzależniasz od o. Rydzyka i jego mediów - zwracam honor do kieszeni, Twój wolny wybór.
Kosciół i wiara trwa 2 tys lat przed o. Rydzykiem i będzie trwała po o. Rydzyku - bo Kosciół jest tylko Chrystusowy i tylko On stanowi o trwaniu Kościoła.

Pn lut 13, 2012 21:32
No tak jak zwykle wszystko wiedząca Alus, wie nawet kto co mysli, a jak trzeba znajdzie potrzebny cytat z Ewangelii.
Jeśli jesteś taka wszystko wiedząca to napisz, podaj linki, na jakiej stacji telewizyjnej można usłyszeć takie piękne pieśni-modlitwy:

http://www.youtube.com/watch?v=I__AEbiXl-Y

Wt lut 14, 2012 7:56
gita napisał(a):
No tak jak zwykle wszystko wiedząca Alus, wie nawet kto co mysli, a jak trzeba znajdzie potrzebny cytat z Ewangelii.
Jeśli jesteś taka wszystko wiedząca to napisz, podaj linki, na jakiej stacji telewizyjnej można usłyszeć takie piękne pieśni-modlitwy:

Gita - Chrystus nie uczył pięknych pieśni ale MIŁOŚCI BLIŹNIEGO z naciskiem na miłość nieprzyjaciół.
Piękne pieśni, balet serwuje TVKultura - też powinna być preferowana?
Zaserwuję wers z Ewangelii, bo jedynym statutem jakim obowiązuje media katolickie jest Ewangelia.

Wt lut 14, 2012 8:47
Alus napisał(a):
gita napisał(a):

Gita - Chrystus nie uczył pięknych pieśni ale MIŁOŚCI BLIŹNIEGO z naciskiem na miłość nieprzyjaciół.
Piękne pieśni, balet serwuje TVKultura - też powinna być preferowana?
Zaserwuję wers z Ewangelii, bo jedynym statutem jakim obowiązuje media katolickie jest Ewangelia.

Ale jednak wszystkiego nie wiesz.
Nie wiesz, albo nie chcesz wiedzieć, że Chrystus, gdyby teraz chodził po swiecie w ludzkim ciele, wydarłby Ci GW z ręki i podarł na Twoich oczach.
Widzisz, tego nie wiedziałaś. Powiedziałby Ci równiez kilka słów prawdy na temat Twojej wiery, która jest bardzo słaba, jesli nie wiesz, że gdy śpiewamy , to podwójnie się modlimy.
Pieśni-modlitwy często emitowane na TVTrwam porównujesz do jakis baletów na TVKultura, za to równiez by Cię skarcił.
Posyp więc głowę popiołem droga katoliczko i zastanów się nad swoja wiarą, a potem pouczaj innych.

Wt lut 14, 2012 8:57
Cytuj:
Ale jednak wszystkiego nie wiesz.
Nie wiesz, albo nie chcesz wiedzieć, że Chrystus, gdyby teraz chodził po swiecie w ludzkim ciele, wydarłby Ci GW z ręki i podarł na Twoich oczach.
Widzisz, tego nie wiedziałaś.

Bo nie posiadam światłowodu do Jezusa, więc nie wiem co by darł i czy w ogółe by coś darł.

Cytuj:
Powiedziałby Ci równiez kilka słów prawdy na temat Twojej wiery, która jest bardzo słaba, jesli nie wiesz, że gdy śpiewamy , to podwójnie się modlimy.

Ale pięknymi pieśniami nie zastąpimy braku miłości.
Cytuj:
Pieśni-modlitwy często emitowane na TVTrwam porównujesz do jakis baletów na TVKultura, za to równiez by Cię skarcił.

Sadzisz, że talenty kompozytorów, wokalistów nie pochodza od Boga, a piękno nie jest hymnem chwały Pana?
Cytuj:
Posyp więc głowę popiołem droga katoliczko i zastanów się nad swoja wiarą, a potem pouczaj innych.

I vice versa.

Wt lut 14, 2012 9:06
Wiem Alus, że są utwory, które obrażaja Boga, a więc talent od Boga zostaje zmarnowany.
Wiem równiez,że redaktor naczelny tygodnika GN, który podobniez czytasz systematycznie, również popiera TVTrwam i podpisał list do KRRiT.

http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1142169

Wt lut 14, 2012 9:17
gita napisał(a):
Wiem Alus, że są utwory, które obrażaja Boga, a więc talent od Boga zostaje zmarnowany.
Wiem równiez,że redaktor naczelny tygodnika GN, który podobniez czytasz systematycznie, również popiera TVTrwam i podpisał list do KRRiT.

Ks Gancarczyk jest wolnym człowiekiem moze podpisywać wszystko co uzna za właściwe.
Nie znaczy to jednak, że ja mam podzielac jego poglądy.

Wt lut 14, 2012 9:36
Alus napisał(a):
gita napisał(a):

Ks Gancarczyk jest wolnym człowiekiem moze podpisywać wszystko co uzna za właściwe.
Nie znaczy to jednak, że ja mam podzielac jego poglądy.

Amen

Wt lut 14, 2012 10:05
Wczoraj odbyły się kolejne posiedzenia sejmowych komisji w sprawie skandalicznej decyzji KRRiT, nie przyznającej jedynej katolickiej stacji telewizyjnej TVTrwam miejsca na multipleksie.

Do poludnia SKP i SKŚP, a po południu o godz. 16.00 Sejmowa Komisja Innowacyjności i nowoczesnych Technologii.
Widzowie TVTrwam i RM kolejny raz mogli zapoznać się z szeroką informacja na temat naziemnej cyfryzacji w Polsce.

Na temat połączego posiedzenia komisji, która odbyła się o godz. 11.30 napisałam w salonie24 notkę:" Rozbój w biały dzień".

Dworak był nieprzygotowany do odpowiedzi na pytania posłów, gdyż liczył na to, że kolesie z Platformy przegłosują, aby zamknąć usta posłom PiS i SP .
Więcej na ten temat tutaj:

http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1142249

Cz lut 16, 2012 10:54
zabrakło słowa "dyskryminująca"
jest postęp :)

Cz lut 16, 2012 14:29

Gito, rozumiem że niezamożna córka posiada specjalny telewizor do odbioru stacji z multipleksow czy jak tym diabłom na imię? Bo jesli jeszcze go nie kupiła, to może bardziej opłaci jej się wykupic telewizję satelitarną. My na przykład mamy taką w domu, bo także mieszkamy w domku prawie na końcu Warszawy. I przyniesie to rodzinie wiele korzyści - na przykład ciekawe programy przyrodnicze, kanał z kreskówkami dla dzieci + kilka stacji nadających filmy na długie, zimowe wieczory.
a na TVTrwam zawsze moze przyjść do Ciebie.

Val, ojca Rydzyka w ogóle trudno jest zrozumieć. Ten kapłan ma bardzo duże problemy z prawidłowym układaniem zdań w języku polskim.

Cała sprawa z tym multipleksem jest niesmaczna i wręcz nudna się zrobiła. Politycy PiSu i przystawek zachowują sie tak, jakby to była sprawa najwyższej wagi, jakby w Polsce nie było większych problemów, właściciele niszowej i niskobudżetowej, niepopularnej stacji tv jaką jest Trwam okazali się być lobbystami, za którymi wykłocają sie całe partie polityczne (pomijając kto i dla kogo, alez to korupcjogenne i nieetyczne), co samo w sobie juz jest skandalem, bo jaki inny PRYWATNY nadawca w tym kraju cieszy się tak wielkim i jawnym poparciem polityków?, Gita jak zwykle żongluje na forum faktami i robi wszystko, aby mówic i w efekcie nie powiedizec niczego istotnego a reszta się bulwersuje, zupełnie bez sensu.
A wyborcy patrzą.
Dostanie ojciec Rydzyk ten swój multipleks po całej awanturze, wymuszaniu, wypraszaniu i wygrazaniu? To w następnych wyborach Palikot, albo inny kolorowy antyklerykał zostanie premierem.

Ciekawe czy obecnosc na multipleksie podniesie jakość tv Trwam. Obecnie ta telewiza przypomina bardziej nudny PRL, statyczne, szaro-bure studio, drętwi, nieprzygotowani prezenterzy.
http://www.youtube.com/watch?v=xjAYigJfBfU pan prowadzący w ogóle nie zaplanował programu, myli się, całości nie da sie zrozumieć.
http://www.youtube.com/watch?v=V-oa25rS_5k bez komentarza.

Cz lut 16, 2012 15:24
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 918 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 62  Następna strona