Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Radio Maryja, cz. 2
szyszkownik napisał(a): merkaba napisał(a): w koncu mamy wolnosc wypowiedzi
tusk terz nawoływał do nienawisci podczas błekitnego marszu w 2006 r a nie muwiac o palikocie
ojciec rydzyk jest zakonnikiem i podlega przełożonemu a on podlega bezpośrednio Papierzowi
czemu jest taka nagonka bo przez geotermie i szerzenie patriotyzmu nacisnął na odcisk masonom Merkaba - skond w tobie tyle niecheci do mansonów (pisownia zaporzyczona z biuletynów rozdawanych przez zwolenników RM)? Wyluzuj trochę  Gito - nie dostrzegasz parodii?... Osobiście podejrzewam, że merkaba "broniąc" RM w zaowalowany sposób kpi. humolog - pomijasz zasadniczy problem - mnóstwa ludzi, zwłaszcza niedojrzałych młodych, którzy wiarę utożsamiają z księdzem, mieszanie sacrum z profanum - miłośc do Boga z wrogościa, niechęcią do człowieka, zniechęca się do praktyk religijnych. Niestety obojętnych nie jest rzesza - dobrze byłoby, gdyby obojętni stanowili rzeszę katolików.......rzesze utożsamiają cały Kosciół z o. Rydzykiem. Cytuj: A jak ktoś nie przestanie, to mu się wytłumaczy W sposób prezentowany przez A. Macierewicza (Kozy obok Bielska Białej) - postawi Tuska przed Trynunałem w Hadze. Jeszcze bardziej konkretne zapowiedzi szermuje były szeb ABW Świączkowski (w wielu miescowościach w Polsce w ramach kampanii wyborczej) - miejsca w więzieniach zabraknie.
|
Pn lip 04, 2011 10:04 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Cóż, to właśnie jest charakterystyczna różnica, o której pisałem wielokrotnie: PiS chce karać polityków i aferzystów, i to najlepiej tych najwyżej postawionych (Tusk, Komorowski itp.). Platforma atakuje głównie zwykłych ludzi (kibice, internauci). Nawet ostatnio żądanie postawienia Kaczyńskiego i Ziobry przed Trybunał wyszło od Ryszarda Kalisza, a nie kogokolwiek z PO.. dlaczego tak jest? Pewnie dlatego, że PiS zależy na naprawie państwa, a Platformie na sprawowaniu rządu dusz nad społeczeństwem.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn lip 04, 2011 10:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Cóż, to właśnie jest charakterystyczna różnica, o której pisałem wielokrotnie: PiS chce karać polityków i aferzystów, i to najlepiej tych najwyżej postawionych (Tusk, Komorowski itp.). Platforma atakuje głównie zwykłych ludzi (kibice, internauci). Nawet ostatnio żądanie postawienia Kaczyńskiego i Ziobry przed Trybunał wyszło od Ryszarda Kalisza, a nie kogokolwiek z PO.. dlaczego tak jest? Pewnie dlatego, że PiS zależy na naprawie państwa, a Platformie na sprawowaniu rządu dusz nad społeczeństwem. Kibicom, którzy zamordowali niewinnych ludzi, należy przyznawać status poszkodowanych przez PO. "Naprawa państwa" - przed każdymi kolejnymi wyborami, każda partia chce naprawiać  - stały motyw.
|
Pn lip 04, 2011 10:19 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): "Naprawa państwa" - przed każdymi kolejnymi wyborami, każda partia chce naprawiać  - stały motyw. Właśnie za rządów PO to się powoli kończy. Teraz coraz bardziej króluje propaganda sukcesu - nie ma czego naprawiać, bo nic nie jest popsute, wszystko jest super ekstra. Krytykujecie, a przecież żyjecie w najlepszej Polsce w historii. Zamiast się cieszyć i radować, ciągle tylko narzekamy: pociągi złe, drogi złe, administracja zła, drożyzna zła, plepleplepleple. I co z tego? Bywało znacznie gorzej! Podejście takie same, jak prezydenta miasta z mojej okolicy: na coraz większe narzekania mieszkańców odnośnie coraz większych korków i zatorów na ulicach, odpowiedział "jedźcie do Warszawy to zobaczycie, co to znaczy korek!". Czyli - zatkajcie jadaczki i nie narzekajcie, bo moglibyście mieć gorzej. Identyczne podejście zaczyna obowiązywać na szczeblu centralnym.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn lip 04, 2011 10:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Naprawiać państwo w dziedzinie służby zdrowia obiecuje SLD - zlikwidowali Kasy Chorych, teraz uznali, że ich twór NFZ należy zlikwidować. Naprawiał państwo będzie PiS - musi stworzyć odpowiedzialne, wiarygodne służby, aby nie powtórzyć sytuacji, że "wizytę do Katynia współorganizuje super agent SB Turowski Tomasz, mianowany ambasadorem tytularnym w Moskwie dn.26.01.2007r przez min. A. Fotygę.
|
Pn lip 04, 2011 11:27 |
|
|
|
 |
merkaba
|
|
Pn lip 04, 2011 11:31 |
|
 |
szyszkownik
|
Alus napisał(a): Gita2 napisał(a): Szyszkownik! Ortografię zacznij naprawiać korektą swoich błędów: 1.Nie "mocherowe", a moherowe/słowo pochodzi od angielskiego "mohair" znaczy moher/ 2.Nie "zaporzyczony", a "zapożyczony" od wyrazu POŻYCZKA Gdybyś chociaz trochę czytał teksty dotyczące Radia Maryja, Twoja wiedza w zakresie ortografii byłaby znacznie lepsza, uprzejmie zaznaczam, że nie jest beznadziejna. Proponuję więć zajrzyja na stronę RM i poducz się, nie tylko ortografii. http://www.radiomaryja.pl/Nie dostrzegłaś, że Szyszkownik parodiuje merkabę. Nie parodiuje, lecz dostraja się do poziomu również ortograficznego. A na dokładkę mam jeszcze piosenkę, która może stać się hymnem RM. Jest wyrąbista! http://www.youtube.com/watch?v=ZBpDwDPhQww
Ostatnio edytowano Pn lip 04, 2011 11:59 przez szyszkownik, łącznie edytowano 2 razy
|
Pn lip 04, 2011 11:49 |
|
 |
szyszkownik
|
CzłowiekBezOczu napisał(a): Nigdy nie słuchałem RM, ale widząc jak jest atakowane przez "cmentarnych" kolesiów to chyba dobrze że jest. Muszą tam widocznie głosić niewygodną prawdę. Bo prawda ostatnimi czasy jest czymś wstydliwym i wręcz chamskim. Jak można mówić niewygodną prawdę, skoro łatwiej jest puścić wesołą muzyczkę, polać piwko i wypuścić stado niebieskich baloników. hmm, ja też jestem atakowany w tym wątku przez "wiadome proradiomaryjne siły". A zatem muszę głosić niewygodną prawdę.
Ostatnio edytowano Pn lip 04, 2011 12:03 przez szyszkownik, łącznie edytowano 2 razy
|
Pn lip 04, 2011 11:54 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
http://www.youtube.com/watch?v=OiPX_gu3rak Można się tak przerzucać linkami ale nic z tego nie wynika. O to chodzi żeby tylko pieprzyć a nic nie robić ? Standardowe podejście.
|
Pn lip 04, 2011 12:00 |
|
 |
szyszkownik
|
Jeśłi byś "pieprzył" to znaczyłoby, że jednak coś robisz. 
|
Pn lip 04, 2011 12:02 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
Szyszkownik, nie musisz mówić "wiadome siły" Normalnie można powiedzieć że to spadkobiercy rodziców dobrze ustawionych za komuny którzy swoim dzieciom załatwili dobre stołki. Nie ma co czarować po prostu tak jest. Te osoby będę za wszelka cenę bronic tego co maja. Nic dziwnego. Widziałes kogoś kto by się przyznał że to co ma to dostał na "krzywy ryj" ? A przecież to normalne. Zawsze sie dziedziczy po przodkach. Tylko że lepiej w mediach opowiadać o historycznej roli niz powiedzieć że ukradł.
Ostatnio edytowano Pn lip 04, 2011 12:09 przez CzłowiekBezOczu, łącznie edytowano 1 raz
|
Pn lip 04, 2011 12:05 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Nigdy nie zrozumiem, co tu w tym wątku robią ludzie nie słuchający Radia Maryja. Dziwić się nie przestanę, mimo, że kiedyś już dostałem ostrzeżenie za to zdziwienie.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pn lip 04, 2011 12:07 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
maly_kwiatek napisał(a): Nigdy nie zrozumiem, co tu w tym wątku robią ludzie nie słuchający Radia Maryja. Dziwić się nie przestanę, mimo, że kiedyś już dostałem ostrzeżenie za to zdziwienie. Może dlatego że jesteś fanatykiem nie dopuszczającym myśli że ktoś kto nie słucha RM może podzielać Twoje opinię co do politycznej sytuacji naszego kraju. Takie podejście nazywa się faszyzm czy coś podobnego. Ponawiam pytanie Kim Ty w ogóle jesteś człowieku ? Ja się nie wstydziłem w wątku o "pijanym ojcu" przedstawić. A Ty ? Kim jesteś ? Może się przedstaw "milionom słuchaczy" ?
|
Pn lip 04, 2011 12:18 |
|
 |
merkaba
|
|
Pn lip 04, 2011 12:31 |
|
 |
waldix