Autor |
Wiadomość |
Gita2
|
 Re: Radio Maryja, cz. 2
Merkaba! A co podane przez Ciebie linki mają wspólnego z Radiem Maryja? Ja w tej chwili ćwiczę swoją słabą podzielność uwagi, słucham "Aktualności dnia" w RM oraz piszę ten post, staram się zawsze pisać na temat. Niestety codziennie nie słucham tego ciekawego programu, w tej chwili słyszę głos na temat spraw polsko-ukraińskich.
|
Pn lip 04, 2011 12:50 |
|
|
|
 |
kontolu
|
Gita2 napisał(a): Ja w tej chwili ćwiczę swoją słabą podzielność uwagi....... Uważaj bo to w/g KK grozi opętaniem, te ćwiczenia to dojście do okultyzmu. Poczytaj o.Posackiego i Tekielego.
|
Pn lip 04, 2011 13:02 |
|
 |
merkaba
|
chodzi mi o masonów
bendzie ktos teraz na jasnej górze 9 lipca bo ja sie wybieram
|
Pn lip 04, 2011 13:05 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Merkaba! Wybierasz się jako przyjaciel RM, czy może w innej formie, bo tak do końca trudno Cię zrozumieć. Dopiero przed chwilą napisałam w salonie24 notkę na ten temat, tam znajdziesz odpowiedź.
|
Pn lip 04, 2011 13:31 |
|
 |
szyszkownik
|
Gita2 napisał(a): Merkaba! Wybierasz się jako przyjaciel RM, czy może w innej formie, bo tak do końca trudno Cię zrozumieć. Dopiero przed chwilą napisałam w salonie24 notkę na ten temat, tam znajdziesz odpowiedź. Merkaba to zawaluowany mason, który pod pozorem waliki z masonerią próbuje przeniknąć w święte szeregi RM, aby je rozwalić od środka. Uważajcie więc na niego! 
|
Pn lip 04, 2011 14:07 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
CzłowiekBezOczu napisał(a): jesteś fanatykiem nie dopuszczającym myśli że ktoś kto nie słucha RM może podzielać Twoje opinię co do politycznej sytuacji naszego kraju. Takie podejście nazywa się faszyzm czy coś podobnego. Ponawiam pytanie Kim Ty w ogóle jesteś człowieku ? Nie jestem fanatykiem, nie jestem faszystą. Jestem zwykłym użytkownikiem forum. O swojej wierze napisałem w wątku "Wierzysz? Kim jesteś?" viewtopic.php?f=27&t=10831Proszę o nieinsynuowanie piszącym takich rzeczy, jak wyżej.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pn lip 04, 2011 14:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
maly_kwiatek napisał(a): Nigdy nie zrozumiem, co tu w tym wątku robią ludzie nie słuchający Radia Maryja. Dziwić się nie przestanę, mimo, że kiedyś już dostałem ostrzeżenie za to zdziwienie. Wywalić z forum ateistów, innowierców i polskojęzyczną katolewicę - pozostawić samych Prawych Patriotów Katolików - czyli zdublować forum RM, dostępne tylko dla swoich wyznawców, za poręczeniem.
|
Pn lip 04, 2011 15:38 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Alus napisał(a): polskojęzyczną katolewicę Co to jest? Alus napisał(a): zdublować forum RM, dostępne tylko dla swoich wyznawców, za poręczeniem. Aaaa tu Cię mamy wreszcie. Czyli nie wpuścili Cię tam i stąd ten żal do radia  ?
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pn lip 04, 2011 17:03 |
|
 |
szyszkownik
|
maly_kwiatek napisał(a): Nigdy nie zrozumiem, co tu w tym wątku robią ludzie nie słuchający Radia Maryja. Dziwić się nie przestanę, mimo, że kiedyś już dostałem ostrzeżenie za to zdziwienie. Ja czasami słucham - audycje RM, sposób prezentowania tam poglądów, wypowiedzi słuchaczy, specyficzna maniera Rydzyka, do tego te mohery przez samo h (to specjalnie dla Gity2  ), wszystko to powoduje, że nawet najlepszy kabaret w Polsce wymięka. RM dostarcza tysiącą niekatolików, bądź katolików nieradiomaryjnych, wiele powodu do radości. Sam nieraz nieźle się uśmiałem.
|
Pn lip 04, 2011 17:17 |
|
 |
merkaba
|
dla nie kturych sam krzyż jest powodem do śmiechu Krzyż - dla jednych moc, dla innych głupstwo. 1 Kor 1,18
|
Pn lip 04, 2011 17:43 |
|
 |
szyszkownik
|
merkaba napisał(a): dla nie kturych sam krzyż jest powodem do śmiechu Krzyż - dla jednych moc, dla innych głupstwo. 1 Kor 1,18 To nie krzyż jest powodem do śmiechu, lecz głupstwa czasami wygadywane na antenie RM. Nie utożsamiaj krzyża z RM, bo jak już się wszycy zgodziliśmy RM to prywatna, niekościelna inicjatywa pewnej osoby, która nadal szuka swojego powołania - jeszcze nie wie czy ma być zakonnikiem, biznesmenem czy politykiem. Acha i jeszcze jedno - Gita2 już mi radziła, żebym dla poprawienia ortografi czytał teksty RM. To świetny pomysł w sam raz dla ciebie. Widać, ze ograniczasz się tylko do słuchania, gdyż z ortografią u ciebie kiepsko. WIęcej info na ten temat może ci przekazać Gita2.
|
Pn lip 04, 2011 17:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Aaaa tu Cię mamy wreszcie. Czyli nie wpuścili Cię tam i stąd ten żal do radia  ? Nie jestem aż takim straceńcem aby się pchać w rzeszę "małych kwiatków" - jeden wystarczy 
|
Pn lip 04, 2011 17:56 |
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): maly_kwiatek napisał(a): Nigdy nie zrozumiem, co tu w tym wątku robią ludzie nie słuchający Radia Maryja. Dziwić się nie przestanę, mimo, że kiedyś już dostałem ostrzeżenie za to zdziwienie. Wywalić z forum ateistów, innowierców i polskojęzyczną katolewicę - pozostawić samych Prawych Patriotów Katolików - czyli zdublować forum RM, dostępne tylko dla swoich wyznawców, za poręczeniem. Czy możesz mi podać namiary na forum RM, gdyż po raz pierwszy słyszę, że RM ma forum.
|
Pn lip 04, 2011 17:57 |
|
 |
Gita2
|
P.S znowu ćwiczę podzielność uwagi. W tej chwili emitowana jest w TVTrwam transmisja z Legionowa. Jak w każdy poniedziałek RRM spotyka się, aby dziękowac Bogu za Radio Maryja. Jak to dobrze, że mozna posłuchac ludzi o wielkiej kulturze, ludzi którzy przychodza, lub przyjeżdżają na te poniedziałkowe uroczystości. W tej chwili witany jest ks. Żarski, który będzie celebrował mszę świetą.
|
Pn lip 04, 2011 18:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Czy możesz mi podać namiary na forum RM, gdyż po raz pierwszy słyszę, że RM ma forum. Kuzynka studiowała w WSKSiM w Toruniu, ona mówiła mi o forum RM. Ale namiaru nie znam.
|
Pn lip 04, 2011 18:04 |
|
|
|