Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 14:57

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość
"Dla RM największym wrogiem jest PO a nie SLD"....a powiedz mi kiedy usłyszałeś w RM konkretne słowa potępienia, krytyki PZPR, SLD i konkretnych ludzi w tych partii?
Dla RM nieustannym wrogiem są: masoni, Żydzi, katolewica, "różowi", Niemcy - czerwoni są poza krytyką o. Dyrektora
Wręcz odwrotnie - często padają słowa, że obecne czasy są znacznie gorsze niż te w PRL..
Może dlatego dostał koncesję na całą Rosję - gdy tymczasem z Rosji wydalani są katoliccy biskupi, księża, zakonnicy.
Jan Paweł II pragnął odbyć pielgrzymkę do Rosji, a traktowany był jako największy wróg Rosji i prawosławia.
Przypadek????........nie ma w świecie przypadków.

So lip 14, 2007 9:41

Alusie - wybacz, ale mijasz się z prawdą. Zaraz pewnie powiesz jak niegdyś Lech Kaczyński, że o.Rydzyk jest agentem KGB (za co nie przeprosił do tej pory)... Twoje poglądy odzwierciedlają fakt, że nie słuchasz Radia Maryja.

Co do audycji o Stoczni Gdańskiej - widać wyraźnie, że specjaliści na tym forum wypowiadają się na temat nie znając audycji. Świadczy o tym fakt, że rzeczywiste dokapitalizowanie Stoczni nie wynosi 515 tys, ale 515 mln złotych.

Co do Ojczyzny Godunowie - przeczytaj sobie w Katechizmie, że przykazanie czcij ojca i matkę wiąże się z cnotą patriotyzmu.

Profos20
Cytuj:
Rydzyk jest głośnym chamem

Skąd ta nienawiść?
Cytuj:
kiepskiego mnicha

Cytuj:
pasać świnie

Cytuj:
"guru"

Cytuj:
ucieleśnieniem obłudy, chamstwa i nienawiści

Ja się dziwię, że za sianie nienawiści administracja cię nie wywaliła z tego forum. Ale na tym katolickim forum wolno swobodnie lżyć katolickiego księdza, bo przecież katolicy są tolerancyjni i kochają wszystkie dzieci i pozwalają sobie srać na głowę.

So lip 14, 2007 14:19

Napisałeś;
"Ja się dziwię, że za sianie nienawiści administracja cię nie wywaliła z tego forum. Ale na tym katolickim forum wolno swobodnie lżyć katolickiego księdza, bo przecież katolicy są tolerancyjni i kochają wszystkie dzieci i pozwalają sobie srać na głowę."

Ja też tak myslałem o tym forum, kierdy pierwszy raz przeczytałem
posty "godunowa" i innych.

Wielu ludzi nie uczestniczy w rozmowach, bojąc sie przedstawić swoje
stanowisko, wstydząc się, zaszczuci na wstępie chamskimi odzywkami
lewicowych ( i innych) krzykaczy.

Jednak PRAWDA nie boi się kłamstwa. A ten kto nie boi się prawdy
kłamstwa się też nie boi.

Wielu jednak boi sie PRAWDY aby samemu nie popadać w konflikt
ze samym sobą. Tacy nie maja czego szukac na tym forum.

BĄDZ ZIMNY ALBO GORACY, NIE MOŻESZ BYĆ LETNI.

Dla tego na forum pozostali sami "ekstremiści".
Którzy nie boją się swoich przekonań.
Nie wstydzą sie sami przed sobą.

Są też tacy którzy nie potrafią pisać z otwartą przyłbicą i pisać z honorem.

Takim należy się wyrozumiałość.

So lip 14, 2007 15:39
Był czas gdy słuchałam - ale czasem włosy na głowie dęba stawały słuchając wypowiedzi o. Dyrektora, J. R Nowaka, red. Michałkiewicza - nie mówiąc już o wypowiedziach słuchaczy.
Dlatego przestałam - Jezus mówi "Nie lekajcie się", św. Paweł pisze "Radujcie się w Panu, za wszystko dziękujcie" - a RM non stop serwuje poczucie zagrożenia, osaczenia - stąd te agresywne zachowania wielu słuchaczy.
Zapewniam Cię, że gdybym była poganką i o. Rydzyk byłby moim ewangelizatorem, to jestem w 100% pewna, że umarłabym jako poganka.

So lip 14, 2007 18:09

Niikt jeszcze nikogo nie zrobił wierzącym, tym bardziej na siłę.
Tak więc nie pisz że RM robi kogoś poganinem albo wierzącym.

Bywa że wiara rodzi się w skarajnościach.
Bywa że w skrajnościach ludzie gubią wiarę.

Nie są to jednak skrajności wynikające z przekonań innych ludzi
tylko z ich czynów.

Do tych czynów, przy których ludzie tracą swoją wiarę,
Radio Maryja nie chce dopuścić.

Słusznie krytykując społeczne CZYNY ubliżające człowiekowi
w jego godności i wartości.

So lip 14, 2007 18:59
Niikt jeszcze nikogo nie zrobił wierzącym, tym bardziej na siłę.

To jak wytłumaczysz powstanie wszystkich niemal religi świata. W tym tej, którą sam wyznajesz? Myślisz, że ludzie rodzą się chrześcijanami, muzułmanami i buddystami?
Cytuj:
Tak więc nie pisz że RM robi kogoś poganinem albo wierzącym.

Ależ przecież to fakt. Tu nie ma co dyskutować, tylko trzeba przyjąć, czy to się komuś podoba czy nie. Mnie osobiście się to nie podoba, ale wcale tego nie neguję.

So lip 14, 2007 19:03

To że urodzisz się w tradycji nie czyni ciebie wierzącym.

Bo to są narodziny z woli miłości ( Bożej ale też ludzkiej)

Narodzić się z własnej woli, można jedynie duchowo.

Bo to jest wtedy własna wola do przyjęcia tej miłości.

So lip 14, 2007 19:41
To że urodzisz się w tradycji nie czyni ciebie wierzącym.

Nie, musisz jeszcze być wystarczająco długo i skwapliwie indoktrynowany. Więszość wielkich religii [dlatego właśnie są wielkimi] opanowało tę indoktrynację naprawdę nieźle.

Cytuj:
Bo to są narodziny z woli miłości ( Bożej ale też ludzkiej)[...]

Możesz nawet wierzyć w to, co piszesz, ale nijak nie możesz tego udowodnić i nijak nie trzyma się to kupy. Przykro mi.

So lip 14, 2007 20:13

Post Radio Naryja
, Witam wszystkich!Proszę , żeby ci których najbardżiej Radio Maryja drażni pomyśleli przez chwilę ile niesie dobra ludziom samotnym ,chorym,rozsianym po zakamarkach Polski i świata.Niejednokrotnie słuchałam i łączyłam się w modlitwie różańcowej z małżeństwem z Białorusi,Niemiec, gdzieś z pogranicza z Ukrainą i byłam wzruszona ich wiarą i przywiązaniem do Ojczyzny.Nie sądze, żeby ich zajmowały rozmowy o stoczni, seksie, alkoholiżmie, czy temu podobnych.Już wspominałam,jeśli coś mnie nie interesuje wystarczy przełączyć na inny kanał, po co słuchać " kłamstw i bezeceństw" mogę prawdę i tylko prawdę usłyszeć na innym kanale.No chyba że chce sie zbierać dowody przeciwko. W Radio Maryja są takie wartościowe audycje jak katechezy codzienne[wiele się z nich nauczyłam], modlitwy,msze sw., , różaniec, nawet muzyka poważna,każdy przy dobrej woli coś dla siebie może znależć.A co do składek, ja nic nie dałam na Radio,zawsze jakoś brakuje i nie ma żadnego przymusu, dlaczego więc wiele osób tak się oburza,że Radio okrada biedne emerytki-to ich dobra wola.Zawsze krzyczą najgłośniej ci, którzy nic nie dają. Tak się dzieje i w parafiach, bo ksiądz z tacą chodzi,ale nikogo nie zmusza,tylko dobra wola wiernych utrzymuje Kościół.A Księża są spośród nas, nie oczekujmy więc od nich świętości, ale pospieszmy z pomocą jeśli pomóc potrafimy. Na zakończenie więc drodzy forumowicze skoro sie tu spotykamy to znaczy że chcemy tego i może tylko z przekory poruszane są tematy,które można sobie po prostu darować.Zyczę wszystkim miłej i pogodnej niedzieli.

So lip 14, 2007 20:30
Był czas gdy słuchałam - ale czasem włosy na głowie dęba stawały słuchając wypowiedzi o. Dyrektora, J. R Nowaka, red. Michałkiewicza - nie mówiąc już o wypowiedziach słuchaczy.
Dlatego przestałam - Jezus mówi "Nie lekajcie się", św. Paweł pisze "Radujcie się w Panu, za wszystko dziękujcie" - a RM non stop serwuje poczucie zagrożenia, osaczenia - stąd te agresywne zachowania wielu słuchaczy.
Zapewniam Cię, że gdybym była poganką i o. Rydzyk byłby moim ewangelizatorem, to jestem w 100% pewna, że umarłabym jako poganka.

Alus zauważyłam, ze lubisz ubarwiac swoje wypowiedzi cytatami z Ewangelii bardzo jednak wieloznacznymi i za pomocą których mozna wszystko udowodnić...

Pamiętasz jak Pan Jezus lękał się tak, ze az krwią się pocił?? Albo jak zapłakał po smierci Jana Chrzciciela??

Agresja ma rozne oblicza- czasami jest reakcją obronną, sprowokowaną przez kogoś, co jej oczywiscie nie usprawiedliwia- ale odpowiem w Twoim stylu "Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci w sluchaczy kamieniem" albo "Nie sądzcie aby i was nie osądzono"

A juz na pewno dresiarze i kibole to słuchają Radia Maryja i stąd te wszystkie zadymy...a na dyskotekach są bójki, bo DJ-eje puszczają Radio Maryja...

Co do ewangelizowania- To nikt nie moze przyjsc do mnie jesli nie pociągnie go Ojciec Mój, kóry jest w niebie"...Tak więc jesli Bóg komus nie pomoze to nici z ewangelizacji...

So lip 14, 2007 22:58

Cytuj:
Ja też tak myslałem o tym forum, kierdy pierwszy raz przeczytałem
posty "godunowa" i innych.

Wiesz znam kilka osob , które stale słucha RM.
Ci ludzie nie tak dawno jeszcze , kiedy ni e byli słuchaczami.. byli przyjaźni dla otoczenia.. Teraz każdy kto ośmieliłby się przy tych osobach mówić inaczej niż nakazuje linia toruńska.. . Jest masonenem , komuchem , żydem etc. Nawet ci ludzie nie mają pojęcia .. co znaczy słowo mason.. bo zadałem tym ludziom takie pytanie.. Według nich masoni to znaczy to samo co ludzie zła, szatana etc
A przypomnieć należy , ze częstym gościem RM jest ex premiee Olszewski.
Członek masonerii w randze mistrza.. i nie stanowi to żadnej przeszkody dla promotorów stacji...
Nieraz się zastanawiam skąd u słuchaczy RM tyle nienawiści. złości do tych co myślą inaczej..
Ale cóż sie dziwic.
Starczy posłuchać tak zwanych Rozmów niedokończonych.
Przypomnieć sobie sceny w kościele w Warszawie podczas Ingresu.. biskupa Wielgusa. Zachowanie po ingresie..
Nie słyszałem by te postawy ktoś na antenie RM. To moze warto posprzątać najpierw swoje podwórko a potem zacząć pouczać innych..
A trzeba pamiętać..
kto sieje wiatr zbiera burze..

N lip 15, 2007 6:19

Olszewski masonem nie jest od dawna. Na ingresie arcybiskupa ludzie się zachowali dobrze - bronili pasterza przed inkwizytorami z kamerami, którzy teraz podpalają stos pod o.Rydzykiem.

N lip 15, 2007 8:38
"Olszewski masone nie jest od dawna"......rzeczywiście niedawno :D - od maja 1962r - co to jest naprzeciw wieczności.

N lip 15, 2007 9:41
Teresse - nie odpowiem Ci nic na nieuprawnione porównanie o. Rydzyka do Chrystusa - w takim porównywaniu właśnie tkwi istota problemu wiernych słuchaczy o. Dyrektora - wg nich każde słowo krytyki o. Rydzyka godzi bezpośrednio w Chrystusa i Kościół.
A cytaty z Pisma św. to nie "ubarwianie" - dyskutujemy na forum katolickim, a trudno dyskutować, gdy ktos nie zna Pisma św, bo jak pisał św. Hieronim - "Nieznajomość Pisma św jest nieznajomością Chrystusa".

N lip 15, 2007 9:48
Na ingresie arcybiskupa ludzie się zachowali dobrze - bronili pasterza przed inkwizytorami z kamerami, którzy teraz podpalają stos pod o.Rydzykiem.

A teraz drogi człowiek zastanów się nad reotyrką, której używasz i stuknij się w głowę. Może jeszcze dziennikarzy nazwiesz nazistami uzbrojonymi w szkiełko i oko? :o

Poza tym Wielgus się skompromitował a wierni skompromitowali się po jego kompromitacji, właśnie przez swoje wypowiedzi podobne do Twoich.

Stos pod Rydzykiem? Powiedziałbym, stosując paralele z "WP", że niczym Denethor sam, przygotował sobie stos i polał go i siebie oliwą, na dodatek wciąż bawi się pochodnią. ;)

N lip 15, 2007 11:28
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155 ... 180  Następna strona