Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 08, 2025 16:20

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość

Olszewski masonem nie jest od dawna. Na ingresie arcybiskupa ludzie się zachowali dobrze - bronili pasterza przed inkwizytorami z kamerami, którzy teraz podpalają stos pod o.Rydzykiem.

Tak, zachowali się rewelacyjnie, zwłaszcza Ci wołający w świątyni z Najświętszym Sakramentem "Hańba" i "Zostań z nami". Aż pomocnik kurialny wlazł na ambonę i apelował "Uszanujmy miejsce święte"

N lip 15, 2007 13:21
Tak, zachowali się rewelacyjnie, zwłaszcza Ci wołający w świątyni z Najświętszym Sakramentem "Hańba" i "Zostań z nami". Aż pomocnik kurialny wlazł na ambonę i apelował "Uszanujmy miejsce święte"

Bo ci ludzie wyznają inna religię. Dla nich święte to jest RM i ich guru Rydzyk, reszta to tylko takie sobie dodatki.

N lip 15, 2007 16:20
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 14934.html

Cytuj:
- Pan Mazowiecki ze swoim pseudoautorytetem już lepiej żeby nie zabierał głosu, bo ogromnie partaczył dla Polski z negatywnymi skutkami przemiany po 89 roku. Płacimy dotąd za jego grubą kreskę - komentował w sobotę publicysta Radia Maryja prof. Jerzy Robert Nowak, który jest jednym z sygnatariuszy kontr-listu. - Skąd ta pewność siebie Bartoszewskiego, który zawsze milczy, gdy trzeba bronić Polski?

Antyautorytet wypowiada sie o innych :D
Ktoś kto za PRL-u wysługiwał się ówczesnym władzom, ktoś kto krytykował Węgierskiego kardynała Mindszentya za "antyradziecki nacjonalizm" i chwalił "imponujące sukcesy" komunistycznych władz węgierskich, chce wogóle o czymś gadać?

Takie to autorytety posiada Rydzyk, zdecydowana większość to ludzie skompromitowani współpracą z komuchami lub jak to w wypadku Kobylańskiego z nazistami.
Może by tak prześwietlić samego Rydzyka?

N lip 15, 2007 17:42

"Katolik" Tadzik Mazowiecki konserwowany autorytet, obecnie jest w komitywie w ramach LiD-u kompilacji ideologicznych dewiacji spod znaku Unii Wolności, Socjaldemokracji Polskiej i Sojuszu Lewych Dochodów. W latach 50-tych T.Mazowiecki prowadził kampanię przeciw męczonemu w więzieniu bp. Kaczmarkowi. Przeprosił za to, ale czerwone skłonności zostały.

N lip 15, 2007 18:49

A pamiętacie rektora Jarosza z jarosławskiej uczelni? W oczach Rydzyka był to najwyższy autorytet w szkolnictwie wyższym. Został pobłogosławiony durnowatym hasłem "alleluja i do przodu" i poleciał do przodu prosto do pierdla.

N lip 15, 2007 19:54

Dlaczego ludźmi kontratakującymi list intelektualistów w sprawie o. Rydzyka są liberałowie, którzy szkodzili Kościołowi w czasach komunizmu. Nie wiem.
Zawsze zastanawiam się też, czemu czytania o Magdalenie występują w przededniu Wielkiejnocy, u progu śmierci Chrystusa i Jego zmartwychwstania.
Tu również przyczyna nie jest mi znana.
Niemniej, przypomnienie o tym, czym jest życie, jest bardzo na miejscu w chwili pożegnania z nim.
"Odpuść mi moją winę, jak ja rozpuszczam włosy". Bezwzględna bezpośredniość Magdaleny..
Niesamowicie namacalne jest tu wyrażenie skruchy, wyrażenie prośby o wybaczenie!

N lip 15, 2007 21:58

Zastanawiam się, jak wielu spośród zwolenników RM widzących wszędzie liberałów, oraz pseudo-"liberałów" z komuchów i lewicy, wie co tak naprawdę oznacza słowo "liberał", co to jest liberalizm gospodarczy**, i jaka jest podstawowa maksyma liberalizmu.

** - Najlepszym przykładem jest nazywanie Balcerowicza "Liberałem", podczas gdy jego działania i poglądy to niekiedy praktycznie keynesizm, czyli , jak wiemy - przeciwieństwo liberalizmu w ekonomii.

N lip 15, 2007 22:10

Co do liberalizmu... Na antenie są często krytykowane liberalne posunięcia gospodarcze, bo są one nie zawsze zgodne, podobnie jak socjalizm, z Katolicką Nauką Społeczną. Na natenie stałe felietony i wypowiedzi zamieszcza drugi po Korwinie Mikke liberał gospodarczy Stanisław Michalkiewicz. Zasadniczo chodzi o krytykę liberalizmu etycznego, którą pan Michalkiewicz intensywnie stosuje.

N lip 15, 2007 22:16
Dlaczego drogi meritusie nie odniosłeś się do zarzutów względem współpracowników Rydzyka?
Dlaczego nie wytłumaczysz wszystkim prawdy o tym, że to w większości skompromitowani współpraca z komusza władza ludzie? (pomijając nazistę Kobylańskiego).
Dlaczego Twój guru dobiera sobie właśnie takich "przyjaciół"? Czyżby sam był zamieszany w niecne sprawki?
Dlaczego do tej pory nie wyjaśniono z jakich przyczyn Rydzyk ma zezwolenie na nadawanie przez ruskie nadajniki, kiedy to polskich księży wywala się z Rosji, a Cerkiew niechętnie chcę sie spotykać z katolikami?
Dlaczego to wszystko jest zamiatane pod dywan?
Skąd Rydzyk ma takie poparcie w Rosji? Czyżby rzeczywiście był starym agentem KGB? Zresztą cholera wie co ten mnich robił w Niemczech, kiedy to słuch o nim zaginął. Zresztą widząc jego poczynania, widzę że jest wrogiem Polski. Niszczycielem i bandytą politycznym, obłudnie ubierającym się w piórka katolicyzmu.

Ot przykład:
Cytuj:
- Jak te kobiety rzucały się na mnie! Odpychałem je, mówiłem: nie tutaj, nie teraz! [śmiech studentów]. A one: Proszę ojca! [ojciec Rydzyk udaje głos rozhisteryzowanej kobiety]. Jedna szła ze mną i szło pełno tych mikrusów. Co miałem zrobić?.

On gardzi tym tłumem, dla niego jesteście potrzebni tylko po to by mieć władzę i kasę. Nic nie warta banda baranów którą można oskubać. GARDZI WAMI ten wasz "Zbawiciel".

N lip 15, 2007 22:28

współpracowników Rydzyka

tzn kogo? Bo różne nazwiska padły, a nie wszyscy są współpracownikami.

Cytuj:
w większości skompromitowani współpraca z komusza władza ludzie

Zależy co nazwać współpracą... Prof. Bender był posłem z PAX-u w Sejmie PRL, owszem. Prof. Nowak ma swoją przeszłość w SD i jako ambasador, owszem. Ale co z tego?

Cytuj:
Dlaczego do tej pory nie wyjaśniono z jakich przyczyn Rydzyk ma zezwolenie na nadawanie przez ruskie nadajniki, kiedy to polskich księży wywala się z Rosji, a Cerkiew niechętnie chcę sie spotykać z katolikami?

Jak to Kaczyński powiedział w "GP" - bo o.Rydzyk jest agentem KGB :D Ostatnio nikogo nie wywalono, a Radio Maryja z nadajników na Uralu nie nadaje od paru lat.

profos20
Kolejny raz apeluję o wstrzymanie się z sianiem nienawiści. Administracja przyzwala na takie wybryki, ale nie znaczy to, że ja będę taką ekstremę tolerował.

N lip 15, 2007 22:45

Cytuj:
Olszewski masonem nie jest od dawna. Na ingresie arcybiskupa ludzie się zachowali dobrze - bronili pasterza przed inkwizytorami z kamerami, którzy teraz podpalają stos pod o.Rydzykiem.

Czyli uważasz , że okrzyki typu Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz są normą w kościle katolickim ???
a inkwizytorzy no Wasz jeżyk przypomina rodowód komuny..
cytat
Cytuj:
Zależy co nazwać współpracą... Prof. Bender był posłem z PAX-u w Sejmie PRL, owszem. Prof. Nowak ma swoją przeszłość w SD i jako ambasador, owszem. Ale co z tego?

Trzeba przypominac do znudzenia..
Poseł Bandera w PRL-u zastępuje innego posła profesora Stomme , który jako jedyny w sejmie Prl-owskim sprzeciwił się wiecznej przyjaźni z ZSRR . Zapis taki umieszczono w Konstytucji PRL-u.
W to miejsce jakże ochoczo wstępuje Pan Bender o innych współpracownikach szkoda nawet pisać..
Podobny typ jak wyżej..
cytat
Cytuj:
olejny raz apeluję o wstrzymanie się z sianiem nienawiści. Administracja przyzwala na takie wybryki, ale nie znaczy to, że ja będę taką ekstremę tolerował.

Cóz zamierzasz pozwy do sądu wysyłać.. Pozwy oi gloszenie prawdy. Pozwy o zaprzeczaniu kłamstw jakie są serwowane na antenie RM..??
W tamtym tygodniu o. Dyrektor wypowiada się na antenie RM
cytuję ( z zamieci ale prawie dosłownie) W Polsce Kościół katolicki jest bardziej zagrożony jak w czasach PRL-u w czasach komuny
Tak dla przypomnienia
W czasy PRL- u pamiętam doskonale.. Władzy ludowej nie podobały si e praktyki religijne . Wielu ludzi wysyłało swoje dzieci do komunii potajemnie.. NA msze jeździli dziesiątki kilometrów od miejsca zamieszkania .
A dzisiaj
1.Religia w szkołach
2.2. Zadnego ograniczenia w dostępie do wykonywania , praktykowania kultu religijnego
3.Wolne media . możliwość nadawania słuchania mediów katolickich chrześcijańskich etc.
4.Tysiące nowych kościołów wybudowanych w ostatnich latach..

A zę ludzie odchodzą od Boga Chrystusa to są fakty..
Ja się deczko nie dziwię jak zobaczą takie pobożne obrazki przedstawicieli RM . To mówią my wysiadamy nie chcemy mieć nic wspólnego z taką wiarą w Boga..
Im prędzej Ojciec dyrektor zniknie z Torunia tym lepiej dla całej Polski..
Mniej zgorszenia

Pn lip 16, 2007 7:26

Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz są normą w kościle katolickim

To jest poezja Marii Konopnickiej.

Cytuj:
Bandera

Bandera to ukraiński zbrodniarz, nazista. Mowa jest o prof. Ryszardzie Benderze, który zresztą w sądzie po 15 latach wędrówek po sądach udowodnił, że Jerzy Urban był Goebellsem stanu wojennego.

Cytuj:
Poseł Bandera w PRL-u zastępuje innego posła profesora Stomme

Ktoś siedzieć tam musiał. Były trzy koła złożone z licencjonowanej opozycji : ChSS, PAX i Znak.

Cytuj:
W Polsce Kościół katolicki jest bardziej zagrożony jak w czasach PRL-u w czasach komuny

Trzeba szerzej spojrzeć na to zdanie... Ja się z tym zgadzam. Nowa ideologia - liberalizm jest o wiele groźniejsza od prymitywnego marksizmu.

Ta nienawiść niektórych głośnych środowisk wobec Radia Maryja świadczy o tym, jaka jest siła samego Radia, że skupia na sobie wściekłe ataki. Radio Maryja sprawia, że liberałowie nie mają panowania w powietrzu (w eterze) i nie mogą na całego prać mózgów społeczeństwa ku budowie typowego społeczeństwa, które Jan Paweł II scharakteryzował w "Ecclesia in Europa": jako "syte, żyjące jakby Bóg nie istniał". Jako katolicy jesteśmy odpowiedzialni za Ojczyznę i z tej racji powinniśmy angażować się choćby w wybory, aby do władzy dochodzili ludzie, którzy będą mieli poszanowanie dla fundamentalnych norm moralnych, którzy nie pozwolą na uchwalenie zwyrodniałego prawa dopuszczającego uprzywilejowanie homoseksualizmu, zabijanie dzieci nienarodzonych, eugenikę, manipulację zapłodnieniem, zabijanie osób starych i niepełnosprawnych.

Pn lip 16, 2007 13:16
Ta nienawiść niektórych głośnych środowisk wobec Radia Maryja świadczy o tym, jaka jest siła samego Radia, że skupia na sobie wściekłe ataki.

Powiedziałbym, że nienawiść to raczej bo niektórych członkach rodziny RM widać. U przeciwników jest co najwyżej niechęć i zniesmaczenie tym, co robi o. Dyrektor.

Pn lip 16, 2007 13:27

Cytuj:
Trzeba szerzej spojrzeć na to zdanie... Ja się z tym zgadzam. Nowa ideologia - liberalizm jest o wiele groźniejsza od prymitywnego marksizmu.

Czyli zbawcą swata pozostaje ojciec dyrektor..
Dobre ale coś takiego kupuje nie wielu.. Kupują głupcy i naiwni..
cytat
Cytuj:
. Jako katolicy jesteśmy odpowiedzialni za Ojczyznę i z tej racji powinniśmy angażować się choćby w wybory, aby do władzy dochodzili ludzie, którzy będą mieli poszanowanie dla fundamentalnych norm moralnych, którzy nie pozwolą na uchwalenie zwyrodniałego prawa dopuszczającego uprzywilejowanie homoseksualizmu, zabijanie dzieci nienarodzonych, eugenikę, manipulację zapłodnieniem, zabijanie osób starych i niepełnosprawnych.

Typowe bicie piany.
Nie widzę aby ludziom starym były zapewnione leki za darmo przez ugrupowanie rządzące a wysiadujące w RM..
Katolicyzm to podobno chrześcijaństwo.. a chrześcijaństwu obca jest ojczyzna w sensie proponowanym prze RM czytaj nacjonalizm i to w złym znaczeniu..

Pn lip 16, 2007 14:45

Czyli zbawcą swata pozostaje ojciec dyrektor..
Dobre ale coś takiego kupuje nie wielu.. Kupują głupcy i naiwni..

To po co takie głupie wnioski wyciągasz? Nikt tego nie kupi.

Pn lip 16, 2007 14:51
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 180  Następna strona