Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Jest agnostykiem - i co to zmienia?
Głosi, że "walka z chrześcijaństwem godzi w całą cywilizację" ...a czym że innym jest propagowanie i działanie na rzecz prawa do eutanazji - czy nie walką z chrześcijaństwem????
Chrześcijanin wie co głosi 5 przykazanie - nie zabijaj.
Podobne byłoby dowartościowanie i bronienie chrześciaństwa przez homoseksualistę żądającego prawa do zalegalizowania małżeństw homoseksualnych.
|
Wt lip 17, 2007 21:01 |
|
|
|
 |
Ukyo
|
Ojciec Rydzyk pobłogosławił nowej partii LiS. Czyżby policzek dla Kaczyńskich? A co z elektoratem katolicko-solidarnym? Sztuczny balonik PiS chyba pękł na dobre.
|
Wt lip 17, 2007 22:11 |
|
 |
meritus
|
Ukyo
Nikomu nie pobłogosławił  To, że się spotkał z kimś nie znaczy, że pobłogosławił - jak to uważa na podstawie plotek (jak sama przyznaje) Gazeta Wyborcza. Zresztą poważna gazeta dla ynteligentów nie powinna opierać się na plotkach.
|
Wt lip 17, 2007 22:13 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Odczepcie się od prof. Wolniewicza
Każdy komu pobłogosławił Ojciec Dyrektor jest potencjalnym kandydatem na ołtarze - może to być nawet propagator morderstw. Ojciec Dyrektor pobłogosławi każdą kreaturę która przysparza zysku jego sekcie
P.S.
Widziałem w TV jak to się modlono u stóp Maryji Jasnogórskiej - też się pomodliłem - o pomostową emeryturę dla Rydzyka i jego kliki
JUż teraz byłbym chętny do tego by z moich podatków płacono temu gościowi emeryturę, byleby tylko szybko na nią polazł i zniknął.
|
Wt lip 17, 2007 22:24 |
|
 |
godunow
|
cytat Cytuj: JUż teraz byłbym chętny do tego by z moich podatków płacono temu gościowi emeryturę, byleby tylko szybko na nią polazł i znikn nie wiecej jednak jak 800 pln na rekę bo nawet tyle nie dostaje przeciętny słuchacz ( emeryt ,rencista RM) na rekę
Ma być równość i braterstwo..
A JAK
|
Śr lip 18, 2007 8:07 |
|
|
|
 |
Koren
|
Nie ma się co łudzić. Wszystko wskazuje na to, że sytuacja z Rydzykiem i radiem Maryja się nie zmieni. Zapewne będzie jakieś pisemne upomnienie i to wszystko. Podobnie było z Zespołem duszpasterskiej troski o radio Maryja. Arcybiskup Leszek Głódź, który stanął na czele tego zespołu wielokrotnie stawał w obronie radia w obecnym kształcie. Pozostaje czekać aż moherowy elektorat kiedyś wymże.
_________________ Dokądże głupcy mają kochać głupotę, szydercy miłować szyderstwo, a nierozumni pogardzać nauką? (Prz 1,22)
|
Śr lip 18, 2007 17:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Wierni przed ołtarzem trzymają transparent z napisem "Maryjo błogosław prof. Wolniewiczowi". Pytanie w czym?Pytajnik sukcesu we wprowadzaniu w Polsce prawa do eutanazji Suszę zęby A pisałeś, że ponoć słuchacze RM znają poglądy profesora i co?Pytajnik.... błagają Maryję o wsparcie poczynań profesora
"Nie potrzebują lekarza zdrowi, tylko Ci, co się źle mają "
Czy Pan Jezus jadając z ladacznicami wspieral ich poczynania??
|
Śr lip 18, 2007 20:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Teresse - wskaż mi werset z Ewangelii, w którym opisane jest biesiadowanie Jezusa z ladacznicami  ???
Ja znam tylko jeden opis, gdzie nawrócona, bolejaca nad swymi grzechami ladacznica w geście pokuty weszła do domu faryzeusza, gdzie przebywał jezus i namaściła olejkiem Jego stopy, wycierając je swoimi włosami (Łk 7,50).
Jezus widząc jej wiarę - "Twoja wiara cię ocaliła, idź w pokoju" - odpuścił jej grzechy.
Czyżby słuchacze RM dostrzegli wiarę prof. Wolniewicza
Najpierw chory musi być świadom swego stanu zdrowia - w przeciwnym wypadku pogoni natarczywego lekarza.
|
Śr lip 18, 2007 21:09 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
profos20 napisał(a): Cytuj: Mowa jest o prof. Ryszardzie Benderze, który zresztą w sądzie po 15 latach wędrówek po sądach udowodnił, że Jerzy Urban był Goebellsem stanu wojennego. Nie ściemniaj gościu! Ryszard Bender jest takim samym komuchem jak Nowak - dwóch profesorków w dawnych czasach liżących tyłki sowietom. Życiorysy zmieniano za czasów socjalistycznych i oficjalne były znane tylko nielicznym. Dzisiaj każdy może poznać kto chcę się wielce wypowiadać. Giertych-Nowak -Bender - to stare komuchy. Obecnie "przyjaciele" Rydzyka i jego tworu zwanego RM. Takimi starymi, nędznymi pomiotami marksistowsko-leninowskimi otacza się to cuś co podobno jest księdzem KrK (chodzi o Rydzyka) - do tego dochodzi nazistowski kolaborant Kobylański i mamy cały obraz "patriotycznej" Rodziny Radyja Maryja - komuchy i faszyści - plus katolicki mnich antysemita. Na taki patriotyzm jaki reprezentuje RM to ja rozpinam rozporek i robię siku, nic więcej to nie jest warte - ba moje siuski są cenniejsze!
a Ty jesteś oswieconym liberałem, euroentuzjastą , sikającym na wszystko i wszystkich prócz Tobie pasujących ludzi...
To juz było..faszyzm , komunizm, tak włąsnie się zaczynało..olaniem człowieka. Palant to taka gra i nie tylko 
|
Cz lip 19, 2007 7:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To juz było..faszyzm , komunizm, tak włąsnie się zaczynało..olaniem człowieka. Palant to taka gra i nie tylko
Uzupełniłeś mój post, opisując Rydzyka i jego kumpli z Radyja 
|
Cz lip 19, 2007 7:39 |
|
 |
Hebamme
|
No to dopiero jest obrażanie człowieka...wstyd Kochani...
_________________ www.pro-life.org.pl
|
Cz lip 19, 2007 8:57 |
|
 |
1KOR13
|
Myślę, że konieczne jest to, aby przywołać Profosa do porządku - mam nadzieję, że jakiś moderator ten post przeczyta i zwróci mu uwagę na ostrość wypowiedzi i porównania, jakich używa.
|
Cz lip 19, 2007 15:47 |
|
 |
Wojtek37
|
Alus napisał(a): Teresse - wskaż mi werset z Ewangelii, w którym opisane jest biesiadowanie Jezusa z ladacznicami  ???
Ja myślę, że napewno jadał, skoro Pismo jedynie wspomina o jednym takim przypadku, nie znaczy, że innych nie było.
Mk 2:16 BT "Niektórzy uczeni w Piśmie, spośród faryzeuszów, widząc, że je z grzesznikami i celnikami, mówili do Jego uczniów: Czemu On je i pije z celnikami i grzesznikami?"
Na co wskazuje cytat.....
Mt 21:31 BT "Któryż z tych dwóch spełnił wolę ojca? Mówią Mu: Ten drugi. Wtedy Jezus rzekł do nich: Zaprawdę, powiadam wam: Celnicy i nierządnice wchodzą przed wami do królestwa niebieskiego."
_________________ Bardzo mało modli się ten, co przywykł modlić się tylko wtedy, gdy klęczy
św. Jan Kasjan
|
Cz lip 19, 2007 16:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wojtek37 - chyba jednak nie jadał
W opisanej scenie nierządnica dowiedziawszy się o pobycie Jezusa w domu faryzeusza - "...i stanąwszy z tyłu u nóg Jego".....nie biesiadowała zatem z innymi.
Sądzisz, ze faryzeusz zaprosiłby do własnego domu nierządnicę...nie sądzę 
|
Cz lip 19, 2007 16:24 |
|
 |
Koren
|
Według mnie cytat z Biblii:
Mk 2:16 BT
"Niektórzy uczeni w Piśmie, spośród faryzeuszów, widząc, że je z grzesznikami i celnikami, mówili do Jego uczniów: Czemu On je i pije z celnikami i grzesznikami?"
nie bardzo odnosi się do postępowania Rydzyka w stosunku do prof. Wolniewicza.
Jezus faktycznie obcował z grzesznikami i ich nawracał. Ojciec Rydzyk jednak, nic na to nie wskazuje, żeby próbował nawracać profesora. A co więcej toleruje go, ponieważ ten podjął się obrony radia Maryja.
To tak jakby Jezus zadawał się z celnikami tylko dlatego, że ci na przykład broniliby Jezusa przed ściąganiem z Niego podatków.
_________________ Dokądże głupcy mają kochać głupotę, szydercy miłować szyderstwo, a nierozumni pogardzać nauką? (Prz 1,22)
|
Cz lip 19, 2007 17:01 |
|
|
|