Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 15, 2025 23:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 513 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 35  Następna strona
 KS. PIOTR NATANEK 
Autor Wiadomość
czasowo zablokowana

Post Re: KS. PIOTR NATANEK
maly_kwiatek napisał(a):
Trolle, stabilizowane życzliwością moderacji, zapominają, że Pan Bóg wszystko widzi.
I Jest Duchem Nieskończenie Doskonałym, który za dobre wynagradza, a za złe karze.
Każdy dostanie zapłatę według miary Bożej i każdy będzie rozliczony z miłości.

I chwała za to Panu! Każdy będzie też rozliczony z roztropności. Patrz przypowieść o pannach roztropnych i tych nie :biggrin:

Pt paź 28, 2011 15:29
maly_kwiatek napisał(a):
Trolle, stabilizowane życzliwością moderacji, zapominają, że Pan Bóg wszystko widzi.
I Jest Duchem Nieskończenie Doskonałym, który za dobre wynagradza, a za złe karze.
Każdy dostanie zapłatę według miary Bożej i każdy będzie rozliczony z miłości.

A moderatorzy za życzliwośc trollom niechybnie wylądują w najgłebszych czeluściach piekła :placze: - a co?..... czy tylko ks Natanek może wyrokować....

Pt paź 28, 2011 16:07

Alus napisał(a):
Cytuj:
33 latka to jest zupełnie dojrzała kobieta!

urwała się z domu swoich rodziców??

dziwne by było i dla mnie podejrzane gdyby w tym wieku nie była samodzielna jeszce samodzielna i razem znimi mieszkała!
nie bardzo rozumiem słowo "stateczna" ale pewnie ma coś wspólnego stałościa, tak?

Zacytowałaś wypowiedź agawy - ale Ci odpowiem - stareczna, to taka, która nie miewa chuci, ale i nie budzi pożądania mężczyzn - agawa, zresztą podała kryteria wiekowe.
Możesz sobie wierzyc w ks. Natanaka - wolny wybór.
Od zawsze przecież wiadomo, że tak rodzą się sekty, gdy się wierzy, że się wierzy....Bóg i Jego nauka pozostaje zawsze wtedy na drugim planie, pełniąc rolę służebną dla "nawiedzonego, prorokini".
noOne napisał(a):
bracia i siostry przestańcie dyskutować z tym absurdalnym zarzutem agawy, bo to już chyba 10ta strona na ten temat i ten wątek jest tylko podsycany, dajcie temu spokój, mysle ze agawie o to chodzi żeby tym "argumentem" dać kuksańca,
przestańcie karmić ten wątek, a agawa przestanie powtarzać w każdym poscie te infantylne zarzuty i moze dyskusja zejdzie na prostsze tory..

Rzecz w tym, ze nikt nie dyskutuje o agawie...nota bene - kolejny wróg na forum :D - ale o odstępstwie ks. Natanka.
A co wedle Ciebie będą stanowiły "proste tory"?.....przyjęcie opcji Ks. Natanka i jego wyznawców?

nie miewa chuci?
Co to za język?

nie budzi porządania?

no, pewnie, jakby była młodsza to zaraz by się na nią wszyscy mężczyźni rzucili...
no, albo ona na nich (przez to, że ona młoda i odczuwa "chuć")
no i i grzech i zgorszenie by było no poprostu "ruja i porubstwo" (to chyba z tego samego słownika co "chuć")

przepraszam, nie mogę powstrzymać się od komentarzy...
a pewnie powinnam, bo zaciemniam wątek\

co do mnie to wierzę w Boga a nie w ksiedza natanka
a wchodzę tu z komentarzami bo podnoszone przeciw niemu zarzuty brzmią absurdalnie

Pt paź 28, 2011 16:27
Wierzący w Boga nie zapominają.....kto WAS słucha Mnie słucha, kto WAMI gardzi Mna gardzi (Łk 10,14)

Pt paź 28, 2011 17:08

Alus napisał(a):
Wierzący w Boga nie zapominają.....kto WAS słucha Mnie słucha, kto WAMI gardzi Mna gardzi (Łk 10,14)

Nie prowadźmy dyskusji na jakimś wielkim poziomie abstrakcji.
Zawsze razi mnie takie rzucanie cytatami, które odniosi sie do niewiadomo dokładnie czego.
Do czego/kogo to odnosisz?

Co do gardzenia to pogarda dla kazdego człowieka jest pogardą dla Boga (w dniu sądu okaże się, że cokolwiek uczynilismy bliźniemu uczyniliśmy Bogu) i tu dyskusji byc nie może

natomiast wytłumacz mi proszę, ale tak na "chłopski rozum" co znaczy ta pierwsza część bo mam z nia kłopot

rozumiem, ze uważasz cytat obecnie odnosi się do następców apostołów czyli biskupów (i pewnie rozciąga się to na kapłanów) - czy tak?

rozumiem, że słowo "słucha" użyte jest w znaczeniu "słucha i postepuje zgodnie z tym co usłyszał" - tak?

Nigdy nie spotkałeś księży, którzy mówili rzeczy hm...nie do końca przemyślane?
Nigdzie nie spotkałeś księży, którzy mieliby rózne, dziwaczne i często sprzeczne z sobą poglądy?
Ja tak.

Mam słuchać ich wszystkjch równocześnie?
czy jednego wybranego, którego sobie wybiorę, bo mnie się wydaje najmądrzejszy?

Słuchać zawsze we wszystkim bez wyjątku?
czy tylko w jakiś okreslonych sprawach?

jeżeli nie we wszystkim to kto ma decydować w czym
- ksiądz czy ja?

A może to "Was" dotyczy wyłącznie Nauki Kościoła w bardzo ścisłym rozumieniu tego słowa?
(A Nauka Kościoła takich rzeczy jak kto może z kim mieszkać pod jednym i w jakim wieku ma byc osoba mieszkająca pod jednym dachem z księdzem nie uszczegóławia, to takie wtrącenie, może niepotrzebne)) wtedy sprawa jest duzo bardziej jasna (dla mnie też tak nie do końca)

A może Was dotyczy całego Kościoła rozumianego szeroko jako Lud Boży?
Wtedy dotyczy i Ciebie i mnie też (jakbyś miał wątpliwości - jestem ochrzczona i nie dokonałam aktu apostazji).

Tylko jak ktos z zewnatrz nas słuchający ma to zrobic jak nie mówimy jednym głosem.
No i przecież możemy pleść nonsensy w każdej sprawie, równiez w sprawach wiary(przynajmniej ja tak uważam w stosunku do samej siebie, jak Ty o sobie myslisz, nie wiem)

Jak widzisz, nie uważam, że zjadłam wszystkie rozumy (choć może na to wyglądało) i umiem przyznać, że czegos nie rozumiem.
Spróbuj wytłumaczyć.
Ale tak konkretnie a nie bujając w obłokach.

Pt paź 28, 2011 17:58
zbanowany na stałe

Już wiem wszystko!
Ten temat został zaprogramowany tak, że wszystko tu wolno mówić, byle nie było o:

-Księdzu Natanku - tego zabronił Saxon usuwając historię poprzedniego wątku o ks. Natanku,
- Intronizacji Chrystusa na Króla - tego zabroniła Jo_tka jakis czas temu na niniejszym wątku.

Trolle to wiedzą, więc śmiało już 17 stron gadają tu o wszystkim, tylko nie o tych 2 sprawach.
Stąd bezkarnie wchodzą tu tłuczone wątki o Agnieszce, o Pustelniach, o POKUSACH i o tym do jakiego wieku i wyglądu mężczyźni maja prawo mieć pokusę wobec kobiet.
Gratulacje dla koncepcji :twisted:

Pt paź 28, 2011 18:01
maly_kwiatek napisał(a):
Już wiem wszystko!
Ten temat został zaprogramowany tak, że wszystko tu wolno mówić, byle nie było o:

-Księdzu Natanku - tego zabronił Saxon usuwając historię poprzedniego wątku o ks. Natanku,
- Intronizacji Chrystusa na Króla - tego zabroniła Jo_tka jakis czas temu na niniejszym wątku.

Trolle to wiedzą, więc śmiało już 17 stron gadają tu o wszystkim, tylko nie o tych 2 sprawach.
Stąd bezkarnie wchodzą tu tłuczone wątki o Agnieszce, o Pustelniach, o POKUSACH i o tym do jakiego wieku i wyglądu mężczyźni maja prawo mieć pokusę wobec kobiet.

Skoro wedle Ciebie bioenergoterapeuci "uzdrawiają" z nadania Boga, a chryzmatycy to uzurpatorzy, to i po 25 stronach nie znajdziesz nic o ks. Natanku i o intronizacji.
A katolik zobligowany jest uznać naukę, komunikaty, instrukcje, prawo, stanowione przez KK.
Saxon zamknął wątek, gdyż w tym czasie trwały rozmowy, konsultacje, kurii z ks. Natankiem.
Po oficjalnym ogłoszeniu suspensy, sytuacja stała się w miarę klarowna, więc dyskusja może być prowadzona.

Pogardą i to totalną jest wyrokowanie o śmierci ludzki jako formy kary Boga, pogardą jest wyrokowanie o potępieniu ludzi.
Nigdy nie spotkałam księdza, który wyrokuje kto jest zbawiony lub potępiony.
Wyrokowanie o losie ludzi po życiu doczesnym, jest nie tylko nauką KK, ale zastrzeżonym przez Chrystusa prawem tylko Jemu należnym (J 5,22), (J 5,27), (Dz 10,42).
My możemy pleśc andrody, bo tylko sobie wystawiamy tym cenzurę.
Ksiądz plotąc publicznie androny, ośmiesza siebie i Kościół.....cytaty kazań ks Natanka robiły furorę wsród gawiedzi netu, wielu miało ubaw, a kpin z Koscioła na bazie tych kazań powstało fuul.

Pt paź 28, 2011 18:18
zbanowany na stałe

Proszę nie kłamać, wątek o księdzu Natanku został zdjęty bez naukowych wyjaśnień przez Saxona nazajutrz po ogłoszeniu przez kard. Dziwisza suspensy dla kapłana Natanka i ludzie to i wiedzą i pamiętają.Niektórzy, być może, mają całą historię forum zapisaną.

Natomiast niniejszy wątek zapoczątkował Johnny99 w proteście przeciw takiemu postępowaniu z wątkiem o księdzu Natanku - na forum, bez wyjaśnień bez dyskusji - po prostu nie po chrześcijańsku, tylko jak Cezar.
I nie sądzę by Johnny99 kierował się w uruchomieniu niniejszego wątku nauką Kościoła, jak sugerujesz. Kierowało nim to co, wszystkimi normalnymi dyskutantami na forum: chęć porozmawiania o tym temacie, jaki uruchomił.

Jak widać ręce mu opadły, bo tu robicie wszystko, by nie rozmawiać o księdzu Natanku, tylko o pokusach jakie kobiety dają mężczyznom, ewentualnie o grzeszności Agnieszki.

Przypominam, że Pan Bóg wszystko widzi.

Pt paź 28, 2011 18:34

maly_kwiatek napisał(a):
Już wiem wszystko!

Przepraszam, to przeze mnie rozwodniony został ten temat głowny
wierz mi, naprawdę nie zrobiłam tego celowo, nie jestem trollem
nie byłam wstanie powstrzymać się od komentowania pewnych stwierdzeń, które tu padały

no i może masz jakiś pomysł co powinnam zrobić chcąc dalej kontynuować dyskusję, która akurat teraz zeszła na temat cytatu z Ewangelii? mozna jakoś przenieść część wątku? czy administrator ma takie możliwości?

Pt paź 28, 2011 18:39
zbanowany na stałe

Administracja za chwile zamknie cały wątek i wszyscy odetchną z ulgą, że nie muszą czytać tych bzdur, które tu zostały napisane.
Administracja może też przenieść wartościową część wątku do innego tematu, tylko, ze tu potrzeba woli administracji. A ta - jak wiadomo - nie jest przychylna dla szerzenia prawdy o księdzu Natanku i Intronizacji Chrystusa na Króla Polski.

Pt paź 28, 2011 18:45
maly_kwiatek napisał(a):
Proszę nie kłamać, wątek o księdzu Natanku został zdjęty bez naukowych wyjaśnień przez Saxona nazajutrz po ogłoszeniu przez kard. Dziwisza suspensy dla kapłana Natanka i ludzie to i wiedzą i pamiętają.Niektórzy, być może, mają całą historię forum zapisaną.

Przed suspensą - żaden problem sprawdzić i nie potrzeba to tego insynuacji.
viewtopic.php?f=18&t=29158

Cytuj:
Natomiast niniejszy wątek zapoczątkował Johnny99 w proteście przeciw takiemu postępowaniu z wątkiem o księdzu Natanku - na forum, bez wyjaśnień bez dyskusji - po prostu nie po chrześcijańsku, tylko jak Cezar.
I nie sądzę by Johnny99 kierował się w uruchomieniu niniejszego wątku nauką Kościoła, jak sugerujesz. Kierowało nim to co, wszystkimi normalnymi dyskutantami na forum: chęć porozmawiania o tym temacie, jaki uruchomił.

Jak widać ręce mu opadły, bo tu robicie wszystko, by nie rozmawiać o księdzu Natanku, tylko o pokusach jakie kobiety dają mężczyznom, ewentualnie o grzeszności Agnieszki.

Przypominam, że Pan Bóg wszystko widzi.

Może zanim wszystkim zaczniesz grozić przypominam, że Bóg wszystko widzi pomyśl, że i Ciebie widzi.

Pt paź 28, 2011 18:50
czasowo zablokowana

chcę tutaj powiedzieć, czemu jest mowa o tej widzącej Agnieszce.. A no bo to właśnie przez nią ma ks. Natanek takie problemy. To ona bowiem powiedziała mu o tym, że Życiński wyje z piekła ( tzw telefon do nieba :| ) i inne BZDURY, które zupełnie bez refleksyjnie powtórzył ks. Natanek. Dlatego to od niej i jej "wizji" :o zacząły się te kłopoty z Kurią. Proszę więc nie obwiać tylko ks. Natanka ale PRZED WSZYSTKIM tą pannę widzącą, która wprowadza ZAMĘT.

Pt paź 28, 2011 19:04

maly_kwiatek napisał(a):
Administracja za chwile zamknie cały wątek i wszyscy odetchną z ulgą, że nie muszą czytać tych bzdur, które tu zostały napisane.
Administracja może też przenieść wartościową część wątku do innego tematu, tylko, ze tu potrzeba woli administracji. A ta - jak wiadomo - nie jest przychylna dla szerzenia prawdy o księdzu Natanku i Intronizacji Chrystusa na Króla Polski.

ja nie próbuję dyskredytować tej części dyskusji która jest dla Ciebie ważna
nie piszę, że To są bzdury i nie proponuję wycinania Twoich postów
i oczekiwałabym wzajemności
mogę na nią liczyć?

Pt paź 28, 2011 19:04
zbanowany na stałe

Ja nie jestem z administracji.

Pt paź 28, 2011 19:06
czasowo zablokowana

zastanawia mnie, że nikt nie powie ks. Natankowi, że to co mu mówi Agnieszka np o tym wyciu Życińskiego itp to tylko kompromituje go i całą idee Intronizacji. Diabeł jest jak widać sprytny a ksiądz niestety...nieroztropny ufając jakieś nawiedzonej kobiecie.

Pt paź 28, 2011 19:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 513 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 35  Następna strona