Autor |
Wiadomość |
Mark Zubek
|
No tak (:-O)
Jeszcze niedawno byłem dla profosa "umiłowanym bratem emigrantem"
a teraz....chorym człowiekiem.
> moherkowy beret, różowy, dobrze wyczesany<, dobrze napisał,
że klapek na oczach pewnych ludzi nie da się otworzyć.
Nie mam żalu do >profosa< za zniewagi, wcale też nie uważam go za wściekłego wroga, raczej za osobę sumiennie wykonującą powierzoną
pracę do wykonania.
Sumienność i obowiązkowość jest zaletą a odpowiedzialność,... cnotą.
Profos20, ma te zalety i cnoty aby czynić swoje powinności.
Mysle że kiedyś wykorzysta je dobrze, wtedy gdy zamieni swojego małego szefa, na Tego który jest SZEFEM nas wszystkich.
|
Wt sie 07, 2007 1:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Albo zaczniecie dyskutowac o tym co jest tematem (Radio Maryja) albo wątek zamknę. To nie jest miejsce na analize kto jakiego ma "szefa", kto jest "lepszy" w dyskusji, kto na co choruje. Wzajemne uprzejmości proszę sobie wysyłać na PW.
|
Wt sie 07, 2007 7:38 |
|
 |
fikusik
|
Monika, masz racje, pytanie zasadnicze w temacie jest:
Czym jest dla mnie Radio Maryja?
Wiec juz pisze. Radio Maryja jest dla mnie rozglosnia radiowa  . Katolicka rozglosnia radiowa, ktore sluzy ludziom poprzez ewangelizacje i nie tylko tzn:
- katecheza dla dzieci, mlodziezy, doroslych
- modlitwa rozancowa, godzinki, koronka do milosierdzia bozego, medytacje, transmisje mszy swietych,
- audycje dotyczace spraw ekologi, gotowania
- audycje mowiace o wychowaniu dzieci, zyciu w rodzinie itp.,
- przeglad wydarzen politycznych zarowno z Polski jak i ze swiata,
- muzyka chrzescijanska i patriotyczna, a takze klasyczna,
To co JA wynosze z sluchana tego radia.
Bardzo lubie to ze nie ma tam reklam w stylu... kup to a tamto to odmlodniejesz, wysmaruj sie tym kremem a bedziesz piekna... sa tam za to ogloszenia.
Lubie to ze RM jest sluchane na calym swiecie, czy to przez internet, czy przez mp3 pliki, czy przez radio...
Bardzo mnie to cieszy ze RM utrzymuje sie z dobrowolnych datkow sluchaczy i generalnie wiernych Kosciola.
Bardzo lubie incjatywy Ks. Rydzyka jakie podjal, np. wybudowanie uczelni wyzszej, zalozenie telewizji Trawam, jak rowniez utworzenie radia. Moim zdaniem jak na ojca/kaplana/faceta zrobil duzo wiecej niz inni. I jest tylko OJCEM redemptorysta. Zyje z datkow ofiarowanych przez sluchaczy.
Bardzo lubie ze jest tablica upamietniajaca darczyncow, ktorzy wsparli budowe Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej.
itd.
I tylko nie piszcie ze slucham jednego radia, bo to bedzie smieszne...
Przydatne linki w celu "sprawdzenia":
http://www.wsksim.edu.pl/
http://www.radiomaryja.pl/
http://www.tv-trwam.pl/
Tak i jeden czlowiek (z garstka innych Braci) potrafil zmobilizowac tysiace ludzi... to jest niesamowita praca. I nigdy nie powiedzial ze to jest "jego" dzielo. Zawsze mowi ze to jest nasze, wspolne.
A krytykantom polecam... niech sprobuja zrobic tyle samo przez nastapne 15 lat...
Z Bogiem,
|
Wt sie 07, 2007 17:01 |
|
|
|
 |
Koren
|
Na pierwszy rzut oka to wszystko tak ładnie wygląda, ale w rzeczywistości, poza częścią modlitewną, jest to tuba propagandowa wykorzystywana do szukania wrogów, zbijania kasy i uprawiania polityki.
_________________ Dokądże głupcy mają kochać głupotę, szydercy miłować szyderstwo, a nierozumni pogardzać nauką? (Prz 1,22)
|
Wt sie 07, 2007 17:07 |
|
 |
fikusik
|
Bo ja widzisz to zalezy o tego jak TY na to patrzysz  . Masz do tego prawo.
To tak jak widzisz tylko czesc modlitewna, jakby osoba religijna to miala sie tylko modlic... nio jasne... i co jeszcz mi powiesz zebym robil??
Jak Twoim zdaniem ma wygladac zycie Katolika? Prosze odpowiedz mi JAK mam zyc, wg. jakich wartosci?
Z Bogiem,
Ps.Popatrz w ogien a swoja przyszlosc zobaczysz 
|
Wt sie 07, 2007 17:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zachecam do przeczytania artykulu
Invidia saecerdotalis, czyli złość na o. Rydzyka
http://www.prawy.pl/?dz=felietony&id=31512&subdz=
|
Wt sie 07, 2007 18:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie ma o czym gadać. Jedna z tysięcy audiencji i jedno z tysięcy błogosławieństw. Mało znacząca wizyta o której można pogadać z przyjaciółmi przy stole, ale nie na ogólnopolskim forum.
Tadzio, Zdzisio i kumpel pojechali sobie na wyprawę za kasę oszalałych emerytek. Ale w końcu to kasa emerytek - nie moja! To nie będę zazdrościł.
Niech sobie Tadzio z kumplami jeździ i niech jeździ szczęsliwie, bo jak dojdzie do jakiejś (Nie daj Boże) tragedii, to ja kasy nie mam zamiaru tracić.
Zresztą tutaj problemu nie ma - Tadzio nie jeździ z kiepskimi "pielgrzymkami". Tadzio ma swój własny środek transportu godny Głów Państwa, a może nawet i lepszy. Cóż, oszalałe emerytki są dojne... 
|
Wt sie 07, 2007 22:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Najalatwiej to ukryc sie pod nikiem i oczerniac innych.
Ale wszystko do czasu, za kazde slowo raniace drugiego czlowieka, nie szanujace jego godnosci osobistej, oczerniajace, plotkarskie, czy to wypowiedziane czy tez napisane, kazdy odpowie przed Sedzia Sprawiedliwym.
|
Wt sie 07, 2007 23:12 |
|
 |
meritus
|
Kolejne przejawy rydzykofobii (zjawiska przyjawiającego się utożsamianiem o.Rydzyka z wcieleniem diabła i odpowiedzialnego za wszelkiego zło, a także specyficzną spiskową teorią dziejów uznającą o.Rydzyka za władcę Polski) na łamach polskojęzycznego "Der Dziennik":
Teraz popis daje osobiście Stefan Niesiołowski:
- "kamień młyński zawiesić u szyi i utopić go w głębi morza"
- parodia księdza
- jego gorsząca działalność (...) przyczynia się do postępującej dechrystianizacji Polski
- zatrważająca jest bezradność i bierność polskiego Kościoła
- liczba powołań spada, a powołań do zakonu redemptorystów w zasadzie nie ma
- redemptorysta notorycznie grzeszy i zachęca do grzechu swych wyznawców
- wpatrzeni i wsłuchani w Rydzyka odbiorcy tych bredni nienawidzą wszystkich inaczej myślących
- głosi nienawiść i kłamstwo
- nie wiem, czy - jak wieść niesie - Rydzyk to rosyjski agent
- Czy jest także agentem w Kościele mającym zlecenie zniszczenia go od środka?
- agent czy wariat?
- Rydzyk jest dla polskiego Kościoła bardzo niebezpieczny
- tu na ziemi chodzi o to, by go wreszcie uciszyć
Stefan Niesiołowski - senator Platformy Obywatelskiej jest dotknięty złośliwą odmianą rydzykofobii.
|
Wt sie 07, 2007 23:16 |
|
 |
Mark Zubek
|
Lucyno;
Nasz kolega >profos< pracuje w ten sposób na życie o czym świadczy jego wczesniejsza wypowiedz w temacie o emigracji;
------------------------------------------------------------------------------------
profos20
Wysłany: Sob Lip 21, 2007 8:31 Temat postu:
Mark Zubek Cytat:
Zmywak cierpliwie oczekuje na Ciebie, kiedy przestaniesz już czesać
kasę za swoją działalność antyrydzykową.
Profos20;
Dziękuję serdecznie za poradę, ale nie skorzystam. Dopóki bedzie Rydzyk czesał kasę z emerytek, dopóty profos będzie czesał kasę z wystapień antyrydzykownych .
-------------------------------------------------------------------------------------
Ten wstręt do uczciwego zarabiania zmywaniem naczyń, nasz kolega
i jego koledzy, zamieniają na oblewanie pomyjami uczciwych osób.
Taka praca przy pomyjach, tylko że czyściutka i pachnąca
( perfumeria ?)
"Czesanie kasy" z wystapień antyrydzykowych to sposób na zarabianie,
bo choć praca nie hańbi, to hańby nie możemy nazywać pracą.
Zarabiać więc haniebnie, staje się zwyczajem wszelakich bizneshienów,
.........bo dla nich tylko głupi zarabia pracując.
|
Wt sie 07, 2007 23:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A moderacja na to pozwala?
Osatatnio obrazil rowniez mnichow piszac taki tekst
"Na temat Zdzisia Klafki i tego "zgromadzenia" mnichów to sie już wypowiedziałem - siedzą na łasce (finansowej) Rydzyka i nie podskoczą. Gdyby trzeba było to nawet by mu tyłek podtarli. KASA! Ot czym się od zawsze kierowali mnisi"
|
Wt sie 07, 2007 23:53 |
|
 |
vesper
|
[b]fikusik[b]
Zostawmy więc na boku awanturę o RM. Pogadajmy (Ty, ja) o przytoczonych przez Ciebie argumentach. Dla ułatwienia ponumerowałem
fikusik napisał(a): Wiec juz pisze. Radio Maryja jest dla mnie rozglosnia radiowa  . Katolicka rozglosnia radiowa, ktore sluzy ludziom poprzez ewangelizacje i nie tylko tzn: 1) - katecheza dla dzieci, mlodziezy, doroslych 2)- modlitwa rozancowa, godzinki, koronka do milosierdzia bozego, medytacje, transmisje mszy swietych, 3)- audycje dotyczace spraw ekologi, gotowania  4)- audycje mowiace o wychowaniu dzieci, zyciu w rodzinie itp., 5)- przeglad wydarzen politycznych zarowno z Polski jak i ze swiata, 6)- muzyka chrzescijanska i patriotyczna, a takze klasyczna,
1) Owszem jest, choć jej poziom jest różny. Często bywał bardzo słaby, ostatnio słyszałem "słuchowisko" - scenkę o miłości. Poziom merytoryczny i wykonawczy byl żenujący.
2) Zgadzam się, są.
3) Są.
4) Lecz ich poziom jest różny. Przykładem niech będzie fragment audycji o seksie w małżeństwie, o śmiesznym poziomie merytorycznym, i żenującym sposobie prowadzenia. Pozwolę sobie na kilka fragmentów (passusów) :
- "Nie że on gwałtem ję bierze, mąż przez rozpoczęciem aktu sakramentalnego winien żonę rozpieścić". Język - porażka. Merytoryka: co to jest "akt sakramentalny" ? herezja ?
- Pytają się nas tu ludzie o naturalne metody, jak wywołać bezpłodnosć, czy gorąca kąpiel może spowodować bezpłodność na czas stosunku... Nie. tutaj (...) podgrzanie jąder nie powoduje (...) wtrącenie: <<No, to by trzeba chyba palnikiem podgrzać, żeby obezpłodnić>> Poziom wypowiedzi na antenie publicznej - żenada. Jak mówił mój kumpel "chce mi się płakać, i wcale nie ze śmiechu".
- Kiedy już będzie po tym (...) już to się skończy (...) u niego zapanuje impotencja (...) nie że się obraca plecami do żony, i chrapie już. Powinien być przy niej (...) Konsekwentne omijanie słowa "orgazm", i innych określeń na seks (wstyd ?), mówienie "po tym". Absolutny naukowy hit "kiedy u niego zapanuje impotencja". U mężczyzny po stosunku, jeśli chcemy powiedzieć publicznie, i naukowo, to "ustępuje erekcja", a nie "zapanowuje impotencja". Impotencja, to jest niezdolność do (...). Poziom językowy (z chrapaniem) - żenada.
Przepraszam, że to powiem, ale u nas na uczelni ta audycja (fragment dostępny w necie pt. "porady seksualne z radia Maryja") służy do pośmiania się w gronie przyjaciół/ kolegów.
5 ) Słuchałem wiadomości w RM wiele razy (90,6 MHz mod. FM (F3E chyba ?), ERP 1kW z RON Kraków, polaryzacja anteny chyba pionowa). Niestety często miałem wrażenie, że pewne fakty komentowane są tendencyjnie. Poziom też jest dość słaby.
6) Jest, ale często na rozpaczliwym poziomie "Piosenka tygodnia w Radiu Maryja", zespoły dziecięce, itd. Abstrahując od tego: Brak jakiejkolwiek muzyki na poziomie dla młodzieży, i nieco starszych. Nigdy w RM nie usłyszę Jackowskiego, Maanamu, Dżemu, Raz dwa trzy, kasprzyckiego, Happysad, kultu... O moim ukochanym Iron Maiden nie wspominam nawet.
To moje tezy  Pozdr.
_________________ Respexit orationem humilium, non sprevit preces eorum...
|
Śr sie 08, 2007 0:54 |
|
 |
fikusik
|
Szczesc Boze,
Ja wlasnie tego nie rozumiem... jak mozna na KATOLICKIM forum OBRAZAC polskich duchownych (nie tylko duchowne) i nie ma znaczenia czy to jest O. Rydzyk czy ks. b. Zycinski OBAJ sa duchownymi i to ze ich "nie lubie" nie znaczy ze moge ich obrazac. Jakies normy obowiazuja? Chyba...
Jesli pojde na jakiegos ateiste.com.xl.wh to bede tez pluli... ale tam nie mowia ze sa katolikami...
Jak ja lubie "argument" pieniedzy i babci/rencistek sluchajcych RM. Reka do gory kto jest tutaj babcia i/lub recistka  .
A teraz czy ktos was zmusza do ofiar na RM i czy na KRK? Mnie nikt nie zmusza do niczego.
Widac ze kolega profs mysli, ze Ojciec Rydzyk jest bardziej wplywowy niz ja myslalem
Lucyna, a kto to napisal (ten cytat co dalas?)... no jasne Ojciec Rydzyk z ofiary na RM utrzymuje caly zakon... nie ja bym poszedl dalej wszystkie zakony redemptorystow, eee wszystie zakony, eee bade bardziej zawistny... on nawet oplaca Papierza, przeciez to jest rozumowanie godne...
Swietny artykul o wizycie O.Rydzyka w Watykanie. No bo jak to moze byc zeby ksiadz jechal do Ojca Swietego z przelozonym swojego zakonu. No przeciez!! Ksiadz do Papierza jedzie to musi sie skonczyc  .(zart to jest)
Jak tak "wszyscy" jezdza to jak to inni tez moga jechac.
Ja juz do poslow z PO to sily nie mam, tak oni sa obiektywni jak kolego profos.
Widzicie profos jest przykladem osoby ktora nie ma argumentow. Zostalo mu juz bicie piany i oczerniania, tworzenie histori, bajek. On bedzie mowil o tasmach, nagraniach, majbahah, helikopterach, pieniadzac nie wiadomo skad...itd. Bo ON to WIDZI.
profos sprzedaj swojego meraca i daj biednym na chleb, oddaj swoj telewizor plazmowy, sprzedaj swoj 300metrowy dom na Wilanowie... Bo co latwo jest tak pisac takie bzdury... papier wszystko przyjmnie...
PS. Jak mozna kogokolwiek nazywac "oszalala emerytka" potem "oszalale emrytki mozna doic" dlaczego ktos na to pozwala.
To ja tez tak zaczne "jezdzic" po moderatorach servisu. Zaczne was "nazywac". OK. Bo jak wolno jemu to i mnie. OKi?
|
Śr sie 08, 2007 1:11 |
|
 |
vesper
|
Fikusik, czy możesz odpowiedzieć na mojego posta ?
_________________ Respexit orationem humilium, non sprevit preces eorum...
|
Śr sie 08, 2007 1:12 |
|
 |
fikusik
|
vesper
Kiedy pisalem mojego posta nie bylo Twojej wypowiedzi... trole, myszki lub cos zamieszalo ogonem...
Ok. Do rzeczy.
1) Poziom jest rozny. Oczywiscie i tak bedzie zawsze i wszedzie. Widziales kogos takiego samego jak ty? Tam tworza audycje rozni ludzie czasem jest to ich "pierwszy raz" na antenie. Wlacz sobie jedynke wczesnie rano... albo Polsat, TVN i posluchaj jak profesjonalnie sie tam wypowiadajca ludzie "po szkolach", jakie yntelygentne szoł...
Coz moze powinienes pomoc? Moze powiesz CO bylo takiego zenujacego? A nawet jesli to nie ma rzeczy idealnych. Wisze kiedys Benedykt XVI zalozyl czapke "mikolaja" to powiedzieli, ze mu cos... A mi to nie przeszkadza.
2) Ok.
3) Ok.
4) Tu bardzo bym prosil o link do audycji. Jesli jest on dostepny na stronie to ja poslucham. Ach i nie chce linka z byle jakiej strony. Ze zrodla prosze. Osobiscie jeszcze zadnej wypowiedzi na takim poziomie nie slyszalem. Moze to nie bylo RM... Poczekam na link, potem porozmawiamy.
5) Tak teraz to juz wiem, ze "napewno" sluchasz RM. Znowu "poziom za slaby" wiesz usiadz na taborecie to bedziesz mogl sluchac lepiej. Mi to wystarcza, ten ich poziom.
Ile masz wzrostu? Wiesz pewne kobiety lubia niskich inne wysokich  . Poziom, rzecz wzgledna.
6) Znowu argument "niskiego poziomu". No wiesz, wlacz sobie RMFFM tam sobie muzy posluchasz... bo muzyka a dzwieki to tez inna sprawa. Moim zdaniem zespoly ktore wymieniles nie sa na poziomie (za niski poziom) zeby je na antenie puszczac. Iron Maiden to jest dopiero niski poziom, ja takich rzeczy nie slucham, wole Chopina.
A to moje odpowiedzi.
Widzisz cos jeszcze dobrego poza tym co ja napisalem?
Z Bogiem,
Fikusik
|
Śr sie 08, 2007 4:38 |
|
|
|