Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 10:08

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
Post Re: Radio Maryja, cz. 2
Gita2 napisał(a):
Gita2 napisał(a):
Alus! Znowu demagogia, czy czytanie liczb z sufitu?

Alus! Wydaje mi się, że nie zrozumiałaś mnie.

Dobrze zrozumiałam...."demagogia" zastępuje brak rzeczowych argumentów.
Oczywiste jest, że Polska, jak każdy inny kraj, naród, potrzebuje nieustannej modlitwy, przemiany, bo nigdy nie jest az tak dobrze, aby ją zaniechać.
Ale także nie jest aż tak źle, aby egzorcyzmować cały naród.
Liczb nie biorę z sufitu - skoro najlepszą cząstkę narodu stanowią słuchacze RM i TVTrwam - w sumie ok. 2,5% co daje ok 1 miliona, to pozostało do egzorcyzmowania ok. 37 milionów.

So lip 16, 2011 9:53

Słuchaczy RM i TVTrwam jest zdecydowanie więcej, a jeśli wziąć pod uwagę również podsłuchujących, to
już o wiele zdecydowanie więcej.
Oczywiście moniturujący nie rozróżniają tych słuchających i podsłuchujących.

So lip 16, 2011 9:57

Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):
Alus! Znowu demagogia, czy czytanie liczb z sufitu?

Największym demagogiem jest kard. Macharski.
Od 30 lat jeżdżę do Kalwarii Zebrzydowskiej (nie corocznie) na 3 dniowy odpust Wniebowzięcia NMP w sierpniu.
W piątek jest uroczystość "zasnięcia i złożenie do grobu" NMP.
Zaczyna sie nieszporami a potem uroczysta procesja z udziałem dziesiątek/setek tysięcy pielgrzymów.
Przy 3-ciej stacji, kard Macharski odchodzi od celebransów i sam - bez ŻADNEJ obstawy posród tłumu pędzi do koscioła w Brodach, gdzie zawsze przewodzi uroczystej Mszy św.
Pędzi SAM pośród tłumu, uśmiechnięty, radosny, przytula dzieciak, które do niego lgną, macha do wiernych, do dziennikarzy.
Nie boi się dziennikarzy, nie wymaga od nich akredytacji, nie boi się tłumu, nie oddziela się kordonem ochrony od ludzi....i o dziwo :o .....nikt go nie atakuje....... taki to niesamowity demagog z kardynała:-D

Tam gdzie jest życzliwość, współczucie, nierozróżnianie (np. na "my i oni"), tam jest Bóg. Tam gdzie dominuje dualistyczna koncepcja świata, tam jest konflikt i tam nie ma Boga.

So lip 16, 2011 10:08
zbanowany na stałe

Alus napisał(a):
Od 30 lat jeżdżę do Kalwarii Zebrzydowskiej (nie corocznie) na 3 dniowy odpust Wniebowzięcia NMP w sierpniu.

Alus napisał(a):
Byłam na Mszach podczas wszystkich pielgrzymek bl. JPII

Niesamowity wynik.
Podziękuj mężowi, że pomógł Ci takie rekordy uzyskać.
A Ty bacz by te osiągnięcia zaprowadziły Cię do Nieba.

Alus napisał(a):
Największym demagogiem jest kard. Macharski.

Nie uprawiaj demagogii i nie wplątuj w swoje gry jednego z najbardziej świątobliwych żyjących duchownych, człowieka, który zaufał Bogu i stał się jako Dziecko Boże.
Kardynał Macharski jest jednym z moich życiowych wzorców.

So lip 16, 2011 11:04
zbanowany na stałe

szyszkownik napisał(a):
Tam gdzie jest życzliwość, współczucie, nierozróżnianie (np. na "my i oni"), tam jest Bóg. Tam gdzie dominuje dualistyczna koncepcja świata, tam jest konflikt i tam nie ma Boga.

Bóg jest wszędzie. On nie zależy od koncepcji według ludzie usiłują sobie Go wyobrazić, zmierzyć.
Nie ma przestrzeni, w której Boga nie ma.

Bo Bóg po prostu JEST.
On jest TEN KTÓRY JEST.

So lip 16, 2011 11:08
A ja do teraz czekam kto mi wyjasni dlaczego okłamuje sie ludzi w sprawie akredytacji dziennikarskich na wstep na jasnogórskie błonia?

Kto to kłamstwo rozsiewa?

So lip 16, 2011 11:18

Co do tego ataku na ekipę Polsat News, to w Polsce dziennikarze mają prawnie zagwarantowaną swobodę wykonywania zawodu, a więc mogą przebywać w miejscach publicznych na publicznych zgromadzeniach i nie potrzeba do tego akredytacji. Zwolennicy RM jakby zawłaszczyli dla siebie przestrzeń publiczną, arbitralnie określając kto może a kto nie tam przebywać. Zachowanie takie nosi znamiona co najmniej dwóch wykroczeń (jeśli nie przestępst) - bezprawne ograniczanie swobody obywatelskie i zawodowej i naruszenie nietykalności cielesnej. Organizatorzy imprez masowych powinni zaś zapewnić bezpieczeństwo również dziennikarzom.
Akredytacja jest potrzebna np. na konferencjach prasowych, wywiadach itp.

Z drugiej strony sam wiem, że dziennikarze niezależnie jakiej stacji/frakcji powinni wykazywać wyczuciem i taktem, szczególnie na zgromadzeniach czy uroczystościach religijnych. Nie wiem jak było w tym przypadku, ale niedopuszczalne jest wchodzenie np. do kościoła ze sprzętem, kamerą i wypytywaniem ludzi podczas trwania nabożeństwa itd. Takie rzeczy (proszenie o wywiad przed kamerą uczestników itd.) powinno się robić w czasie "neutralnym", między uroczystościami czy w jakimś oddaleniu od miejsca gdzie się odbywają ceremonie.
Dobry reporter powinien znać te niepisane zasady i umieć je z jednej strony respektować, z drugiej zdobywać ciekawy materiał.

So lip 16, 2011 11:22
zbanowany na stałe

To zostało tak rozdmuchane, że prawie jestem pewny, że to była prowokacja, typowa dla prowokacji służb specjalnych, jakie na zgromadzeniach religijnych widzieliśmy nieraz, najwięcej za Gomułki.

So lip 16, 2011 11:33

maly_kwiatek napisał(a):
To zostało tak rozdmuchane, że prawie jestem pewny, że to była prowokacja, typowa dla prowokacji służb specjalnych, jakie na zgromadzeniach religijnych widzieliśmy nieraz, najwięcej za Gomułki.

Sprowokować zwolenników RM to chyba najprostsza sprawa pod słońcem - nie trzeba do tego służb specjalnych. Wystarczy mieć nieodpowiedni emblemat z logo stacji , powiedzieć jedno słowo niezgodne z radiomaryjnymi dogmatami i efekt w 100% murowany. Gdybyście wyszli poza schemat takich zachowań względem nielubianych stacji i przestali dawać się głupio prowokować, uzyskalibyście lepszy efek.

So lip 16, 2011 11:39
maly_kwiatek napisał(a):

Jak widze "spiskowe teorie" sa charakterytyczna cecha słuchaczy RM :D

Przeczytałem o tych "potrzebnych dla Polski agzorcyzmach".
Nie wiem czy mam sie śmiać czy płakać :D

Pierwsze słysze o czymś takim jak egzorcyzmowanie całego Narodu. To jakies horrendalne pomylenie pojęć.
Druga sprawa to taka, ze widzenie wszędzie i we wszystkim szatana jest niezgodne z chrześcijańska wiarą. To tak jakby Bóg opuścił ten świat. To zaprzeczanie słowom Chrystusa
"A oto Ja jestem z wami przez wszystkie dni, aż do skończenia świata." (Mt 28,20)

Czyzby wg niektórych katolików szatan był silniejszy od Boga?

Szatana nalezy sie wystrzegac, ale dostrzeganie go we wszystkim jest popadaniem w skrajność granicząca z chorobą lub nawet bluźnierstwem.
To nie jest moje prywatne zdanie. Tak twierdza prawdziwi egzorcyści.

Niech więc o. Rydzk da troche na luz, bo takimi twierdzeniami popada w śmieszność, a niestety wielu ludzi którzy go słuchaja, a wręcz spijaja słowa z jego ust (jakby był conajmniej Prorokiem) za tą smiesznościa podążą i stana sie kpina dla niechetnych Kosciołowi.

So lip 16, 2011 12:00

humalog napisał(a):
A ja do teraz czekam kto mi wyjasni dlaczego okłamuje sie ludzi w sprawie akredytacji dziennikarskich na wstep na jasnogórskie błonia?

Jeśli wiesz, że to kłamstwo, to po co pytasz o wyjaśnienie?
Zachowujesz się tak jak ten bogacz, który z piekelnych czeluści prosił o to, aby żebrak, który dostał się do Nieba ostrzegł jego braci.
Znasz tę Ewangelię?

So lip 16, 2011 12:12

szyszkownik napisał(a):
maly_kwiatek napisał(a):

Sprowokować zwolenników RM to chyba najprostsza sprawa pod słońcem - nie trzeba do tego służb specjalnych. Wystarczy mieć nieodpowiedni emblemat z logo stacji , powiedzieć jedno słowo niezgodne z radiomaryjnymi dogmatami i efekt w 100% murowany. Gdybyście wyszli poza schemat takich zachowań względem nielubianych stacji i przestali dawać się głupio prowokować, uzyskalibyście lepszy efek.

Mylisz się szyszkownik.
W żaden sposób nie uda Ci się mnie sprowokować.

So lip 16, 2011 12:13

Gita2 napisał(a):
szyszkownik napisał(a):
maly_kwiatek napisał(a):

Mylisz się szyszkownik.
W żaden sposób nie uda Ci się mnie sprowokować.

Prowokowanie nie leży w mej naturze. Dlaczego myślisz, że mógłbym Cię sprowokować?

Ostatnio edytowano So lip 16, 2011 12:26 przez szyszkownik, łącznie edytowano 2 razy

So lip 16, 2011 12:15
Gita2 napisał(a):
humalog napisał(a):

Jeśli wiesz, że to kłamstwo, to po co pytasz o wyjaśnienie?
Zachowujesz się tak jak ten bogacz, który z piekelnych czeluści prosił o to, aby żebrak, który dostał się do Nieba ostrzegł jego braci.
Znasz tę Ewangelię?

Kłamstwem jest to, ze potrzebna była akredytacja.
Kłamstwo to powtarzali pielgrzymi (słychac to na nagraniu) powołujac sie na o. Rydzyka.
Kto więc to kłamstwo wymyślił. Czyzby sam o. Rydzyk?

Nawiasem mówiąc to Twoja odpowiedź jest bezsensowna. Ma sie jak pięść do oka.
Jeżeli nie masz nic madrego do odpisania to nie wysilaj się.

So lip 16, 2011 12:22

A więc piszę bez wysiłku, że się mylisz.
Na zgromadzenia religijne AKREDYTACJA JEST POTRZEBNA !!!
Potrzebne jest też pozwolenie na filmownie uroczystości kościelnych w kościele parafialnym.
Np. kiedy jest msza św. z okazji pierwszej komunii proboszcz zezwala na filmowanie tylko jednemu operatorowi, z tej prostej przyczyny, aby nie robić ze mszy jarmarku.

So lip 16, 2011 12:30
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168  Następna strona