Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 18:22

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość

Tak, profos20 jest dobrym przykladem prawdziwego przeciwnika RM. ZERO argumentow. ZERO. Tylko pieniactwo.

Przestaje sie nad nim skupiac. Jesli ludzie nie zobacza sami co soba reprezentuje... to ja im tego nie pokaze.

To tak jak z tym "filmem" na youtube... ktos w niego "wierzy".

Z Bogiem, Bracia i Siostry,

Sluzacy naszego Pana,

Fikusik

PS. No i jak audycja dla malzonkow, bardzo prosze o wskazanie. Na stronie RM maja zapisy z ostatnich 4 lat, to pewnie znajdziesz...

So sie 11, 2007 5:22

Cytuj:
Następnie Benedykt XVI na prośbę ojców redemptorystów udzielił swojego błogosławieństwa wszystkim dziełom, które wyrosły przy Radiu Maryja.

dalej piszesz
Kod:
ND z poniedziałku
]
Wszsytko fajnie ale nikt nie potwierdza tych ze rewelacji Twoich.. A Nasz Dziennik ma prawdomówność identyczną jak : Nie Urbana lub Fakty i Mity.. Wszystkie te pisma podaja zazwyczaj mity tak też mamy do czynienia w tym przypadku..

So sie 11, 2007 6:17
zbanowany na stałe

Nie dla utrzymywania setek tysięcy czarnych (księży zakonnic )na koszt podatnika!!j.

Radio Maryja utrzymywane jest z datków słuchaczy, i też Ci przeszkadza...
W odróżnieniu od FiM czy Nie Urbana.

So sie 11, 2007 7:05
Zobacz profil WWW

Pozdrawiam słuchaczy RM, ale dla przestrogi radzę najpierw sprawdzić czym grozi słuchanie tego radia:
http://www.youtube.com/watch?v=BKbf34XZFIk

So sie 11, 2007 13:44

PS. No i jak audycja dla malzonkow, bardzo prosze o wskazanie. Na stronie RM maja zapisy z ostatnich 4 lat, to pewnie znajdziesz...

Na youtube to mozna znalezc wszystko...

Ja tez moge nagrac taka wypowiedz.

So sie 11, 2007 15:47

Jakie czasy taki kabaret.

Ja pamiętam czasy kabaretu w którym padały mocne słowa.
Pamietam ludzi którzy z kabaretu czynili sztukę.
To co przedstawiłeś jest upadkiem.
Degrengoladą i błazeństwem. Jest to delirium świadomości, które ogarnia
młodych ludzi karmionych zatrutą papką z MTV.

Smutne że cos takiego człowiek jest w stanie wyprodukować.

Ps.

Jeśli jednak jest to prawdziwe nagranie, to śmiać się z czyjegoś
nieszczęścia ( choroby) jest obrzydliwością.

So sie 11, 2007 17:25

Ja chciałem tylko zwrócić uwagę, jakich słuchaczy (między innymi) ma to radio. Wyśmiewanie ich jest niczym w porównaniu z manipulowaniem nimi. Przecież nikt normalny nie wpłacałby połowy emerytury na jakieś radio.

So sie 11, 2007 18:31

1) Ja to nie wiedzialem ze jak dzwonie do "elektrowni" to mnie nagraja a potem na youtube puszcza... kto tam pracuje, zeby wewnetrzne nagrania opubliczniac? Zwolnic takie "pracownika"

2) Ja tez moge nagrac taka dyskusje z moja kolezanka.

3) Tego typu "argumenty" to sobie...

4) Prosze kogos o podanie mi nazwy audycji o malzenstwie i gdzie ja moge znalezc na stronie RM. Jakos sie doczekac nie moge... Jakos manipulacja znowu...

5) Pieniactwo i nic wiecej.

6) A co masz problem kto slucha tego radia. To juz profos20 robi, smieje sie z ludzkich slabosci. Dolaczyles wlasnie do jego poziom.

Z Bogiem,

So sie 11, 2007 19:57

Dzisiejszy Nasz Dziennik oraz serwis internetowy Radia Maryja opublikował zdjęcie:
http://www.radiomaryja.pl/galeria.php?id=81&n=2
Photographic Service "L'Osservatore Romano" opublikowało zdjęcie Benedykta XVI, o. Zdzisława Klawki CSsR (prowincjała), o. Adama Owczarskiego CSsR (z kongregacji spraw kanonizacyjnych) i o. Tadeusza Rydzyka CSsR w osobnym pomieszczeniu. Nie podlega wątpliwości, że Ojciec Święty wykonuje gest błogosławieństwa, a trzej redemptoryści się żegnają. Wyraźnie widać też, że Ojciec Święty jest zwrócony do o.Rydzyka. Gadanie, że to błogosławieństwa nie było oraz, że papież nie wiedział komu udziela audiencji, albo nie rozmawiał z o.Rydzykiem (który bardzo dobrze zna niemiecki) są po prostu kłamstwem. Jak widać nie było to jakieś cmoknięcie w tłumie.

Wykształciuchy nadwyraz spokojnie zniosły jakoś to:
http://www.radiomaryja.pl/galeria.php?id=78&n=8
Mamy tam zdjęcie ze spotkania Rodziny Radia Maryja w Miejscu Piastowym w archidiecezji przemyskiej, a na nim obok siebie JE ks. abp Józef Michalik - przewodniczący Konferencji Episkopatu Polski i o. Tadeusz Rydzyk. Dziwię się, że milczeniem pominięto też homilię księdza arcybiskupa:
http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=5626

So sie 11, 2007 20:30

Nieładnie jest pisać post pod postem... Ale znalazłem kolejny przykład złośliwej rydzykofobii. Znów w niezawodnym polskojęzycznym "Der Dziennik". Tym razem niejaki Glaca, idol młodzieży błotnej. Obok ściskającej się na pół nagiej parki przeczytać możemy słowa następujące:

Cytuj:
Jeśli mówimy o "esencji zła", to jest nią żerowanie na najniższych instynktach, podsycanie antysemityzmu, wrogości wobec innych, zamykanie się na młodych ludzi i ich energię. A to właśnie robi ojciec Rydzyk.

Esencja zła... to jeden z poważniejszych objawów.

So sie 11, 2007 20:38
zbanowany na stałe

Jeśli mówimy o "esencji zła", to jest nią żerowanie na najniższych instynktach, podsycanie antysemityzmu, wrogości wobec innych, zamykanie się na młodych ludzi i ich energię. A to właśnie robi ojciec Rydzyk.

hmm ciekawe szczególnie to "zamykanie się na młodych ludzi" , jak się orientuje jest właśnie organizowana pielgrzymka młodych na Jasną Górę przez RM.
A i Wyższa Szkoła Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu nie kształci "starych" ;)

So sie 11, 2007 21:11
Zobacz profil WWW
Błogosławieństwo jak każde inne. Ojciec Święty pobłogosławi każdego kto go o to poprosi i komu uda się do niego dostać. Rydzykowi się udało, bo poprosił o to sam prowincjał redemptorystów w Polsce, a więc osoba podobna rangą do biskupa.
Nic jednak szczególnego w tymże błogosławieństwie nie ma i dorabianie jakichś nadzwyczajnych teorii jest śmieszne.
Cytuj:
Wyraźnie widać też, że Ojciec Święty jest zwrócony do o.Rydzyka.

Uhahahaha, no i co z tego? Przecież błogosławił trzech ludzi, a ujęcie zostało zrobione w momencie gdy odwracał się w stronę Rydzyka. Co to niby ma za znaczenie?

Tak jak przypuszczałem, zwolennicy tego mnicha będą teraz usilnie nadinterpretowywać zwykłe spotkanie z papieżem i nazywać to "nadzwyczajną audiencją". No nic więcej wam nie pozostało, skoro czarne chmury zbierają się nad głową Rydzyka

Cytuj:
Abp Gocłowski: Jestem przekonany, że Episkopat Polski powinien się zająć Radiem Maryja z powodu istotnych kwestii etycznych
Sprawa Radia Maryja jest wciąż publiczna. W czwartkowym komunikacie Biuro Prasowe Stolicy Apostolskiej zdementowało sugestie "Naszego Dziennika", jakoby ucałowanie ręki papieskiej przez ojca Rydzyka było poparciem Watykanu dla rozgłośni polskich redemptorystów mimo antysemickiej wypowiedzi jej dyrektora.

25 sierpnia zbierze się Episkopat Polski i według niektórych biskupów zajmie się sprawą toruńskiego radia. Takie przypuszczenie wyraził kilka dni temu bp Mieczysław Cisło, przewodniczący Komitetu do spraw Dialogu z Judaizmem Episkopatu Polski, który skrytykował też słowa ojca Rydzyka o Żydach.

Wczoraj zaś bp Tadeusz Pieronek powiedział "Dziennikowi", że na sierpniowym posiedzeniu większość biskupów wypowie się za wystąpieniem Episkopatu do Stolicy Apostolskiej o odsunięcie ojca Rydzyka od kierowania Radiem Maryja. Inny znawca spraw kościelnych powiedział nam, prosząc o nieujawnianie jego nazwiska, że za tą radykalną decyzją jest sporo biskupów wysokiej rangi.

Rozmawialiśmy na ten temat z abp. Tadeuszem Gocłowskim, metropolitą gdańskim.

Jan Turnau: Czy można przypuszczać, że Episkopat Polski zajmie się tą sprawą 25 sierpnia?

Abp Tadeusz Gocłowski: Jestem przekonany, że Episkopat Polski powinien się wypowiedzieć, bo rzecz ma charakter publiczny, dotyczy spraw bardzo wysokiego szczebla i istotnych kwestii etycznych.

Czy jest wielu biskupów polskich, którzy rozumieją szkodliwość działalności partyjnej tej rozgłośni i antysemickich wypowiedzi ojca Rydzyka?

- Problem polega na tym, że niektórym naszym biskupom trudno odróżnić niekwestionowane dobro, jakie czyni Radio Maryja, od niebezpieczeństwa, jakim jest wciąganie Radia Maryja w układy polityczne: rozgłośnia katolicka nie może popierać żadnej partii.

Czy Watykan ustosunkuje się do sprawy antysemickiej wypowiedzi ojca Rydzyka, gdy autentyczność taśm zostanie oficjalnie potwierdzona?

- Stolica Apostolska już się właśnie wypowiedziała i jej stosunek do antysemityzmu jest od dawna znany. Trudno mi więc powiedzieć, czy zajmie się tą sprawą jednak partykularną.

http://www.gazetawyborcza.pl/1,75478,4381709.html

No może wreszcie zrobia porządek z tym pseudo-księdzem.

So sie 11, 2007 21:22

Nic jednak szczególnego w tymże błogosławieństwie nie ma i dorabianie jakichś nadzwyczajnych teorii jest śmieszne.

To po co różne śmieszne teorie dorabiali tacy np. Gowin, czy Czaczkowska?

Cytuj:
Uhahahaha, no i co z tego? Przecież błogosławił trzech ludzi, a ujęcie zostało zrobione w momencie gdy odwracał się w stronę Rydzyka. Co to niby ma za znaczenie?

Zaznaczyłem ten fakty, gdyby ktoś próbował układać jakieś śmieszne teorie że papież pobłogiosławił tylko np. prowincjała, albo o.Rydzyka od lewego ucha w prawo.

Też uważam, że Episkopat powinien się wypowiedzieć i kolejny raz ukrócić falę nienawiści wobec słuchaczy i o.Rydzyka.

So sie 11, 2007 22:02

Antysemityzm - temu słowu juz dawno odebrano jego właściwe znaczenie.

Własnie wtedy kiedy ofiarę antysemitów nazwano antysemitą.
Święty Maksymilian Kolbe z pewnościa modli się za
tych kłamców którzy nazwali go " świętym antysemitą".

Gdy przyjdzie czas Słowo będzie nas sądzić.
Teraz jednak sądzą nas słowa które wypowiadamy.
Warto aby pomyśleli o tym ludzie Kościoła a zwłaszcza ci którym
przyszło sprawować w nim odpowiedzialne funkcje na odpowiedzialnych stanowiskach.

Kto bowiem zgorszy choć jedno z tych co we mnie wierzą temu.........

So sie 11, 2007 22:51

]
Następnie Benedykt XVI na prośbę ojców redemptorystów udzielił swojego błogosławieństwa wszystkim dziełom, które wyrosły przy Radiu Maryja.

A w naszym dzienniki w poniedziałek napisano..
Kod:

Czyli jawna manipulacja !! w wykonaniu ND.
Papież błogosławi trzech redemptorystów . Robi sie z tego obraz , ze papież błogosławi wszytko co jest związane z tymi ludźmi..
W każdą niedziele na Palcu Świętego Piotra jest tysiące ludzi w śród nich mogą być tez muzułmanie.. papież udziela wszystkim obecnym błogosławieństwa..
Czyli idąc Twoim tokiem rozumowaniem wspiera Islam i muzułmanów..
Retoryka medium , taka jak pisałem poprzednim poscie..

cytat
Cytuj:
Radio Maryja utrzymywane jest z datków słuchaczy, i też Ci przeszkadza...
W odróżnieniu od FiM czy Nie Urbana.

Radio Maryja ma status społecznego medium.. W budżecie państwa na rok 2007 jest pozycja dofinansowanie działalności mediów społecznych. Poza Radiem Maryja jest jeszcze jedno radio o podobnym charakterze dodam radio lokalne.. Czyli ja też dokładam w brew mej woli na na RM
A Fakty i Mity i Nie Urbana wydawnictwa komercyjne.. utrzymują je ich czytelnicy reklamodawcy etc.

N sie 12, 2007 7:14
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 180  Następna strona