"Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
Nie ustąpią. Co wyraźnie zaznaczono. Mam nadzieję, że nie ustąpią Dlaczego? Otóż z prostej przyczyny: tak zdecydowano i koniec. Co to za władza, która ugina się pod presją, bo nawiedzone środowisko tupie nogami i lamentuje, że o to komuna wraca, PZPR, dyskryminacja, wolność słowa, skandal - ponieważ telewizji oglądanej średnio przez 6tys./doba odmówiono miejsca na multipleksie. Zapowiedziano, że mogą dostać miejsce za dwa lata - nie. Oni chcą teraz. Bo tak. Bo im się należy. Dlaczego? Bo tak. Ciekawe ile z osób protestujących będzie z tego multipleksu korzystać? Robi się tragedię o taką błahą rzecz. I prze takie właśnie środowiska, wszyscy katolicy mają przypinaną łatkę "oszołomów". Co zmieni to miejsce na multipleksie? No co? Proszę mi wytłumaczyć, jak chłop krowie na miedzy. Co zmieni to miejsce na multipleksie?
|
| Cz lut 16, 2012 23:54 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Margaret_ka napisał(a): Co zmieni to miejsce na multipleksie? No co? Proszę mi wytłumaczyć, jak chłop krowie na miedzy. Co zmieni to miejsce na multipleksie? Margaret_ka, no jak to co...? No to, że Gity córka, która nie ma TVTrwam, mogłaby mieć ją już od czerwca... Gdyby tylko nie ta skandaliczna decyzja KRRiT... 
|
| Pt lut 17, 2012 0:07 |
|
 |
|
vulkan
|
Członkowie sekty Rydzyka zawsze będą walczyć o telewizje i wyzywać rząd od PRL-owców. To wiadome ale te słowa są marne.
|
| Pt lut 17, 2012 7:05 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
W tytule wątku jest "prośba" o przyznanie kocesji dla TVTrwam. Obecny układ rządowy ze swymi podległymi organami, w tym wypadku KRRiT olewa demokrację, przepisy prawne np. dotyczcą pluralizmu medialnego, a prośby obywateli ma głęboko gdzieś. Obecny układ ma większość i może przegłosować nawet absurdy typu, że 2+2=5. Przykładem tego jest wczorajsze posiedzenie KKiŚP, gdzie prowadząca Śledzińska Katarasińska nie dopuściła do głosu posłów chcących zadać pytania w sprawie nie przyznania miejsca na multiplesie członkom KRRiT. Oto wypowiedzi posłów po zakończonej, trwającej niespełna pół godziny komisji, zakończonej na skutek przegłosowania zarządzonego przez Śledzińską Katarasińską, oczywiście członka Platformy. http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1142266
|
| Pt lut 17, 2012 8:51 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Val napisał(a): Alus, skoro masz dostęp do bilansu, to mogłabyś mi podać link? Niestety nie wiem, gdzie go czytałaś. A źródło, które podałam dotyczy danych ujawnionych na potrzeby rozprawy w sądzie. Żartujesz  ....jawność finansów o. Rydzyka, tak nierzeczywiste jak możliwość fruwania nosorożca Margaret_ka napisał(a): Nie ustąpią. Co wyraźnie zaznaczono. Mam nadzieję, że nie ustąpią Dlaczego? Otóż z prostej przyczyny: tak zdecydowano i koniec. Co to za władza, która ugina się pod presją, bo nawiedzone środowisko tupie nogami i lamentuje, że o to komuna wraca, PZPR, dyskryminacja, wolność słowa, skandal - ponieważ telewizji oglądanej średnio przez 6tys./doba odmówiono miejsca na multipleksie. Zapowiedziano, że mogą dostać miejsce za dwa lata - nie. Oni chcą teraz. Bo tak. Bo im się należy. Dlaczego? Bo tak. Ciekawe ile z osób protestujących będzie z tego multipleksu korzystać? Robi się tragedię o taką błahą rzecz. I prze takie właśnie środowiska, wszyscy katolicy mają przypinaną łatkę "oszołomów". Co zmieni to miejsce na multipleksie? No co? Proszę mi wytłumaczyć, jak chłop krowie na miedzy. Co zmieni to miejsce na multipleksie? Miejsce na multpleksie TVTrwam dostanie, jeśli nie na tym pierwszym, to na kolejnych. Szum robiony jest w celu finansowej mobilizacji wyznawców. Brakuje pieniędzy na rozpoczęcie inwestycji aquaparku i kościoła, więc szum jest nieodzowny. http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,109 ... kasy_.html
|
| Pt lut 17, 2012 8:56 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Jak widać, musze cytować, bo linków nie czytacie: Cytuj: Dane finansowe:
Fundacja Lux Veritatis ma (obok ATM Grupa, nadawcy kanału ATM Rozrywka) największą wysokość aktywów trwałych. Aktywa trwałe w 2010 r.: Fundacja Lux Veritatis (nadawca kanału Trwam) - przekroczyły 86 mln zł Eska TV (nadawca kanału Eska TV) - 23 tys. zł Lemon Records (nadawca kanału Polo TV) - 246 tysięcy zł Stavka (nadawca kanału TTV) - 1 zł
Aktywa obrotowe: Fundacja Lux Veritatis - ponad 90 mln zł (większość pochodzi z pożyczki od polskiej prowincji zakonu redemptorystów) Eska TV - 2,3 mln zł Lemon Records - niespełna 2 mln zł Stavka - prawie 100 tys. zł
Kapitał własny: Fundacja Lux Veritatis - 20,5 mln Eska TV - ujemny - 3,8 mln Lemon Records - ujemny - 473 tysiące zł Stavka - 91 tysięcy zł
Zysk w 2010 roku: Fundacja Lux Veritatis - 3,5 mln zł netto Eska TV - strata - prawie 2,3 mln zł Lemon Records - 19 tysięcy zł Stavka - strata - 4 tysiące zł I teraz pytanie- jakimi kryteriami się kierowano przyznając koncesje? Na początku to bym się zgodziła, że TV TRWAM pewnie jak zwykle krzyczy bez sensu. Ale sprawdziłam te stacje, które koncesję dostały i jak dla mnie te kryteria są niejasne. I owszem bilansu nie ma, więc wszyscy piszący o tych mitach o majątku jedynie spekulują. W tym przypadku pozostaje wierzyć księgowej, która publicznie mówi o danych. W linku, który podałam, również są już sprawdzone dane, bo na potrzeby rozprawy sądowej ujawniono. Sąd ma bilans. I jeszcze co do zysków- manipulacją jest, że jak ma niewielki zysk, to nie jest w stanie zapłacić należności, za utrzymanie w multipleksie. ITI już kolejny rok zamknął stratami, większymi niż w poprzednim roku. Tak naprawdę, to nie aktywa obrotowe, decydują o możliwościach, ale wartość firmy. W tym wypadku TV TRWAM ten majątek posiada. Po prostu gdyby dostała koncesję, to zmieniałby politykę finansową firmy. Proste.
|
| Pt lut 17, 2012 9:13 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dane finasowe - pytanie czy - Sat Kurier sporządził wykaz na bazie bilansów rocznych?
|
| Pt lut 17, 2012 9:33 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus o_O. Po raz kolejny pokazujesz swoją ignorancję. Sprawdź czym jest SatKurier lepiej, mają swoją stronę internetową. Podpowiem, że żadna gazeta, nawet wyborcza nie może być rzetelniejsza od nich  A dane finansowe pochodzą z Rzeczpospolitej, która to do nich dotarła. Tak więc uprzedzenia zaburzają osąd 
|
| Pt lut 17, 2012 9:38 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Val napisał(a): Alus o_O. Po raz kolejny pokazujesz swoją ignorancję. Sprawdź czym jest SatKurier lepiej, mają swoją stronę internetową. Podpowiem, że żadna gazeta, nawet wyborcza nie może być rzetelniejsza od nich  A dane finansowe pochodzą z Rzeczpospolitej, która to do nich dotarła. Tak więc uprzedzenia zaburzają osąd  Nie uprzedzenia, bo rzeczywiście nie wiem nic o SatKurier, ale prawo finansowe. "Dane" zwłaszcza podawane przez gazety, to jak już wiele razy dowiedzioneo brane często są "z sufitu". Bilans roczny jest rzeczywistym wykazem majątku firmy/fundacji, dochodów lub strat. Corocznie składany jest do urzędów skarbowych, pod rygorem odpowiedzialności karnej w wypadku nieprawdziwych danych. Niezależnie zatem czy tyczy to fundacji Lux Veritatis czy innych podmiotów wskazanych w wykazie SatKuriera, o prawdziwości danych świadczy bilans. Wiedziona Twoimi zapewnieniami o super rzetelnosci SatKurier, poszperałam i znalazłam http://blogi.satkurier.pl/71578-psychoz ... trwam.html
Ostatnio edytowano Pt lut 17, 2012 12:04 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 5 razy
|
| Pt lut 17, 2012 11:38 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
No tak, a bilans jest cały czas korzystny dla rządzących, którzy mogą przegłosować wszysko, nawet, że 2+2=5 Jeszcze raz przypominam o głosowaniu zarządzonym przez Śledzińską Katarasińską, członka Platformy i jednocześnie przewodnicząc KKiŚP: http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1142264
|
| Pt lut 17, 2012 11:49 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Uprzedzenie- dane pokrywają się z tymi, które Margarret_ka przytacza. ( nie podaje źródeł, więc albo sobie ten tekst przywłaszczyła lub jest jej autorstwa) Dlaczego więc wierzysz, że ona ma te dane na podstawie bilansu, a Rzeczpospolita nie? Jeżeli podali złe dane- mają rubrykę na sprostowanie. Nikt nie zgłosił błędu. A odkąd zaglądam do prasy, zawsze ktoś dementuje, ze coś się nie zgadza. Zwłaszcza w największych gazetach te sprosotwanai się umieszcza, bo chyba łatwo przewidzieć skutki podawania nieprawdziwych, sfałszowanych informacji. Cytuj: Rzeczpospolita dotarła do danych finansowych, które składali w KRRiTV nadawcy ubiegający się o koncesję DVB-T. Jaką więc masz podstawę twierdzić, że wątpliwe jest, aby "dane finansowe" do których dotarła "Rzeczpospolita" były fałszywe? A dwa- z onetu- potwierdzaja tu podane dane, bo chyba nie będziesz spekulować, czy sąd ma właściwe dane, a właśnie w tym linku oficjalne liczby podano. Są więc dowodem na to, że dziennikarze Rzeczpospolitej mieli dobre źródło związane z bilansem. Trzy- czy główna księgowa mówiąca publicznie o stanie ich finansów jest niewiarygodna? Oraz jakie są podstawy, aby wierzyc w spekulacje Margaret_ki? I dlaczego podważać dążenia fanów TV TRWAM do przyznania koncesji, skoro wg nich to była decyzja polityczna, a ty nie masz dowodów na podważenie ich racji i udowodnienia swoich argumentów (brak bilansu)?
|
| Pt lut 17, 2012 11:56 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
ej ej ej ej proszę tutaj mnie nie mieszać w żadne spekulacje! Jedyne dane finansowe jakie podałam pochodzą z artykułu Krzysztofa Lufta.
|
| Pt lut 17, 2012 12:25 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Jaką mam podstawę wątpić w rzetenośc danych z Rzepy?...a choćby taką, że jednym z autorów jest Wojciech Wybranowski - przez kilka lat czołowy redaktor Naszego Dziennika. I prezentuje takie "dane" - Większość z 90 milionów to pożyczka uzyskana od polskiej prowincji zakonu redemptorystówhttp://www.rp.pl/artykul/118849,794384- ... dawcy.htmlA z autorem blogu w SatKurier też się nie zgadzasz?
|
| Pt lut 17, 2012 12:35 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Jaką mam podstawę wątpić w rzetenośc danych z Rzepy?...a choćby taką, że jednym z autorów jest Wojciech Wybranowski - przez kilka lat czołowy redaktor Naszego Dziennika. I prezentuje takie "dane" - Większość z 90 milionów to pożyczka uzyskana od polskiej prowincji zakonu redemptorystówhttp://www.rp.pl/artykul/118849,794384- ... dawcy.htmlA z autorem blogu w SatKurier też się nie zgadzasz?
|
| Pt lut 17, 2012 12:35 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
http://www.polityka.pl/kraj/opinie/1507 ... krrit.read Jest tam mowa o Lufcie i Dworaku, głównie o ich powiązaniu z prezydentem i dziwnym sposobem powołania na stanowiska. W KRRiT jest również były członek PZPR. No doborowe towarzycho szczyt bezstronności  . SatKurier- ma wielu blogerów, więc nie wiem o co Ci chodzi? Na blogu każdy wyraża swoje zdanie i ma do tego prawo. Fakty natomiast są suche i dotyczą liczb, których jak na razie nikt nie podważył poza manipulacjami z Mitu nr. 2, które nie są zgodne z tym, co mówił p.Dworak. Cytuj: I prezentuje takie "dane" - Większość z 90 milionów to pożyczka uzyskana od polskiej prowincji zakonu redemptorystów Pierwszy o pożyczce powiedział p.Dworak, redaktor jedynie powtarza jego słowa. Czy wobec tego podważasz słowa samego szefa KRRIT? Bo jak sprawdzałam w różnych źródłach, to niczego Rzepa odkrywczego nie napisała. Wszystkie te dane można sobie w różnych serwisach poszukać. Wobec tego nadal brak argumentów podważających dane Rzeczpospolitej. To, że jakiś tam redaktor napisał, którego nie lubisz nie znaczy, że manipuluje danymi. Margaret_ka- jeżeli coś nie jest Twoje, to podawaj linka do źródła.
|
| Pt lut 17, 2012 13:18 |
|
|
|