Czy za 20 lat będzie dla kogo odprawiać mszę św ?
Autor |
Wiadomość |
Endek
|
 Re: Czy za 20 lat będzie dla kogo odprawiać mszę św ?
medieval_man napisał(a): Szanuję każdego człowieka, także homoseksualistów. Nie szanuję każdego człowieka, bo na szacunek trzeba sobie zapracować. W myśl tej heretyckiej tezy, jednakowym szacunkiem mam obdarzać kata i ofiarę, normalnego i zboczeńca, pracowitego i śmierdzącego lenia, małżeństwo które z trudem utrzymuje gromadkę dzieci i parę pederastów winnych nie tylko grzechu sodomii ale i publicznego zgorszenia. Co się z waszymi sumieniami porobiło. Porąbanizm totalny.
_________________ Herezja albo to, co w sposób oczywisty sprzyja herezjom, nie może być kwestią posłuszeństwa. To posłuszeństwo winno służyć Wierze, nie zaś Wiara posłuszeństwu! Zatem w tym przypadku „trzeba słuchać bardziej Boga niż ludzi” (Dz Ap 5, 29).
|
So cze 01, 2013 9:02 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Chodzi chyba o elementarny poziom szacunku, należny każdemu niezależnie od wszystkiego. Np. jak jesteś adwokatem mordercy, to chyba powiesz mu "dzień dobry" jak go odwiedzasz w celi? A może przywitasz go jakąś obelgą? Ale na dalszy szacunek, jak słusznie piszesz, trzeba sobie zasłużyć.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
So cze 01, 2013 9:12 |
|
 |
Panna_Funia
|
Jajko, a tak z ciekawości, czy Ty szanowałbyś takiego okrutnego mordercę, co do którego miałbyś pewność, że zrobił...?
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
So cze 01, 2013 9:20 |
|
|
|
 |
Necromancer
|
Jajko napisał(a): No i prowokatora uciszyli. Ale nie przewidzieli, że urośnie wokół niego taki kult jednostki. W ewangelii św. Jana wszystko jest pod kontrolą Jezusa i przebiega według jego zamysłu i scenariusza. Jego prowokacje są świadome, przemyślane i prowadzą do zamierzonego przez niego celu.
_________________ ateista
|
So cze 01, 2013 9:31 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Endek napisał(a): medieval_man napisał(a): Szanuję każdego człowieka, także homoseksualistów. Nie szanuję każdego człowieka, bo na szacunek trzeba sobie zapracować. W myśl tej heretyckiej tezy, jednakowym szacunkiem mam obdarzać kata i ofiarę, normalnego i zboczeńca, pracowitego i śmierdzącego lenia, małżeństwo które z trudem utrzymuje gromadkę dzieci i parę pederastów winnych nie tylko grzechu sodomii ale i publicznego zgorszenia. Co się z waszymi sumieniami porobiło. Porąbanizm totalny. Każdy człowiek, nawet najgorszy przestępca, nawet zboczeniec, śmierdzący leń i sodomita nosi w sobie obraz Boga i każdego takiego człowieka Bóg kocha miłością bez granic. W czym miałbym być większy od Boga, by jednych kochać i szanować a innych nienawidzić i nimi pogardzać? Czy tego nauczyłeś się od Jezusa nie potępiającego cudzołożną niewiastę?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
So cze 01, 2013 14:25 |
|
|
|
 |
Endek
|
medieval_man napisał(a): Każdy człowiek, nawet najgorszy przestępca, nawet zboczeniec, śmierdzący leń i sodomita nosi w sobie obraz Boga i każdego takiego człowieka Bóg kocha miłością bez granic. Co nie przeszkadza Bogu wydać sprawiedliwy werdykt w dniu sądu. medieval_man napisał(a): W czym miałbym być większy od Boga, by jednych kochać i szanować a innych nienawidzić i nimi pogardzać? Czy tego nauczyłeś się od Jezusa nie potępiającego cudzołożną niewiastę? Nie mówimy o naszym wywyższaniu się, tylko piętnowaniu zła.
_________________ Herezja albo to, co w sposób oczywisty sprzyja herezjom, nie może być kwestią posłuszeństwa. To posłuszeństwo winno służyć Wierze, nie zaś Wiara posłuszeństwu! Zatem w tym przypadku „trzeba słuchać bardziej Boga niż ludzi” (Dz Ap 5, 29).
|
So cze 01, 2013 16:57 |
|
 |
Drapke
|
medieval_man napisał(a): Poza tym: Wypraszam sobie "wbij sobie do łba". Wypraszam sobie "homofobie". Szanuję każdego człowieka, także homoseksualistów. Masz specyficzny sposób wyrażania szacunku. Byłoby Ci miło, gdyby ktoś mówił o szmatach katolickich, które swoimi procesjami zakorkowały wszystkie miasta Polski?
_________________ „Najniżej upadło społeczeństwo, które w milczeniu wysłuchuje, jak jawni dranie prawią mu kazania o moralności" (Marie von Ebner-Eschenbach)
|
So cze 01, 2013 17:54 |
|
 |
Endek
|
Drapke napisał(a): Byłoby Ci miło, gdyby ktoś mówił o szmatach katolickich, które swoimi procesjami zakorkowały wszystkie miasta Polski? [...]
Ostatnio edytowano So cze 01, 2013 18:14 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
usunęłam obraźliwy wpis
|
So cze 01, 2013 18:04 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Od katolickiej miłości bliźniego uchowajcie nas bogowie.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
So cze 01, 2013 18:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Drapke napisał(a): Masz specyficzny sposób wyrażania szacunku. Byłoby Ci miło, gdyby ktoś mówił o szmatach katolickich, które swoimi procesjami zakorkowały wszystkie miasta Polski?
No przecież same organizatorki tak nazwały swoją inicjatywę "Marsz szmat". Tu masz odnośnik do wikipedii, abyś się mógł dowiedzieć coś więcej na ten temat-> http://pl.wikipedia.org/wiki/Marsz_SzmatWszelkie pretensje wobec nazewnictwa proszę więc zgłaszać organizatorkom 
|
So cze 01, 2013 18:39 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Endek napisał(a): medieval_man napisał(a): Każdy człowiek, nawet najgorszy przestępca, nawet zboczeniec, śmierdzący leń i sodomita nosi w sobie obraz Boga i każdego takiego człowieka Bóg kocha miłością bez granic. Co nie przeszkadza Bogu wydać sprawiedliwy werdykt w dniu sądu. Ten sprawiedliwy wyrok nalezy do Boga. Nie do Ciebie. Tobie Bóg kazał przede wszystkim kochać bliźnich. Także przestępców, zboczeńców, leniów i sodomitów... A w miłości zawiera się także szacunek do osoby. Chyba, że czujesz się wyłączony z tego przykazania Drapke napisał(a): Masz specyficzny sposób wyrażania szacunku. Byłoby Ci miło, gdyby ktoś mówił o szmatach katolickich, które swoimi procesjami zakorkowały wszystkie miasta Polski? Val już napisała. W zasadzie to należą mi się przeprosiny. Btw. Obrywa mi się dziś z dwóch stron: - Tradycjonaliści krytykują mój szacunek dla każdego człowieka, w tym i dla tego, który sam siebie nazywa szmatą - Ateiści krytykują mnie za moja krytykę postaw przyjmowanych przez osoby nazywające siebie szmatami Ciężkie jest życie sprawiedliwgo 
|
So cze 01, 2013 19:03 |
|
 |
Endek
|
medieval_man napisał(a): Tobie Bóg kazał przede wszystkim kochać bliźnich. Także przestępców, zboczeńców, leniów i sodomitów... Nie bredź, bo mi zajady od śmiechu się porobią. Ewangelia wg św. Mateusza (Mt 18) Lecz kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych, którzy wierzą we Mnie, temu byłoby lepiej kamień młyński zawiesić u szyi i utopić go w głębi morza
|
So cze 01, 2013 19:31 |
|
 |
Drapke
|
medieval_man napisał(a): W zasadzie to należą mi się przeprosiny. Należą. 
_________________ „Najniżej upadło społeczeństwo, które w milczeniu wysłuchuje, jak jawni dranie prawią mu kazania o moralności" (Marie von Ebner-Eschenbach)
|
So cze 01, 2013 19:49 |
|
 |
Drapke
|
Nie mogłem się powstrzymać, by tego nie wkleić. Cytuj: W jednym z kościołów na terenie Nowogardu, dwóch młodych mężczyzn podszywając się za kapłanów, spowiadało wiernych. Mężczyźni (17- i 20-latek) poszli do zakrystii i tam założyli na siebie liturgiczne szaty. Po chwili usiedli w konfesjonale. Wierni ustawiali się w kolejce do spowiedzi. Fałszywi duchowni "wyspowiadali" i "rozgrzeszyli" kilku parafian. Wpadli, kiedy podczas wysłuchiwania grzechów kolejnej osoby, nie byli w stanie powstrzymać ataku śmiechu. http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/sz ... omosc.html
|
So cze 01, 2013 20:29 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Endek napisał(a): medieval_man napisał(a): Tobie Bóg kazał przede wszystkim kochać bliźnich. Także przestępców, zboczeńców, leniów i sodomitów... Nie bredź, bo mi zajady od śmiechu się porobią. Ewangelia wg św. Mateusza (Mt 18) Lecz kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych, którzy wierzą we Mnie, temu byłoby lepiej kamień młyński zawiesić u szyi i utopić go w głębi morza
gdzie tu jest powiedziane, ze Bog ich nie kocha? Drapke napisał(a): medieval_man napisał(a): W zasadzie to należą mi się przeprosiny. Należą.  wow naprawdę doceniam
|
So cze 01, 2013 21:24 |
|
|
|