Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 21:44

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość
profosie20
Za porównywanie człowieka do ludobójcy powinieneś się spowiadać.

Chyba sobie kpisz, albo masz zaćmienie umysłu :)
Tiso był ludobójcą i to jest prawda z której nie trzeba się spowiadać.
Kapłan który rano trzyma w rękach Chrystusa, a w południe tymi samymi rękami podpisuje zbrodnicze dokumenty i wysyła ludzi na śmierć - jest LUDOBÓJCĄ i to najgorszej maści.
Tak samo jak kapłani-pedofile są najgorszej maści zboczeńcami.

Poza tym napisałem wyraźnie, że Rydzyk ludobójcą NIE JEST - tego mu nie zarzucam. Z Tiso ma tylko to wspólnego, że obaj byli wyświęceni i obaj pchali sie na najwyższe ziemskie zaszczyty - tzn. Rydzyk dalej się pcha sterując marionetkowymi politykami PiSjańskimi.
Zarzucam mu tylko sekciarstwo i parę innych oszołomstw

Pt sie 31, 2007 7:07
zbanowany na stałe

Twój problem profos20, nie polega na tym , ze Ty coś wiesz, wręcz odwrotnie...masz wiedzę w głębokim poważaniu.
Twoje subiektywne oceny, które notabene, są chamskimi wyzwiskami, nic nie wnoszą do żadnej dyskusji poza głupkowatymi krótkimi komentarzami, popartymi ocenami tłumu bezmyslnych podwórkowych "guru".

Pt sie 31, 2007 7:52
Zobacz profil WWW
meritus...litości...jakie "nasze"...sprawdź Ty sobie ile my płacimy składki, a jakie kwoty uzyskaliśmy przez ten okres z UE....np za rok 2006 saldo na plusie dla Polski wyniosło 12,8 miliarda euro...kto zatem kogo finansuje - no chyba jednak nie my UE :D

Pt sie 31, 2007 8:15

Twój problem profos20, nie polega na tym , ze Ty coś wiesz, wręcz odwrotnie...masz wiedzę w głębokim poważaniu.
Twoje subiektywne oceny, które notabene, są chamskimi wyzwiskami, nic nie wnoszą do żadnej dyskusji poza głupkowatymi krótkimi komentarzami, popartymi ocenami tłumu bezmyslnych podwórkowych "guru".

Kosiarz, masz rację nie można się opierać na subiektywnych ocenach, które mogą być zawsze różnie przedstawiane. Trzeba się trzymać suchych faktów. Dlatego przytoczę złote myśli "ojca" dyrektora, katolicki głos w twoim domu:
Cytuj:
-Człowieka nie można kopnąć, chyba że czerwonego. (Źródło: Wprost z 24 lipca 2005, słowa wypowiedziane w homilii na Jasnej Górze)
-Ja to nazywam aj waj szalom. Widać, że to jest religia handlowa. To jest handel, a nie religia w Boga (Źródło: wyemitowano na antenie Radia Maryja, 20.08.2002)
-Mniej dzwońcie, więcej płaćcie - A jak już dzwonicie, to mówcie krótko i na temat. Bez tylu lamentacji! Skracajcie się nawet po modlitwie przez telefon: krótko, imię i miasto, skąd jesteście, a nie głosić elaboratów. Zaoszczędzone na rozmowach pieniądze wpłacajcie na nasze konto! (Źródło: Gazeta Wyborcza, 24 stycznia 2005)
-Ludzie pokazują palcami, jakim ja samochodem jeżdżę. Że mercedesem klasy S. A niby czym mam jeździć? Na krowie mam jeździć? Mogę na krowie, ale gdzie ja bym tę krowę trzymał w Radiu Maryja? (Źródło: Radio Maryja, 14 lutego 2005)
-(...) ze mną już tak jest, że skąd mam wiedzieć, co myślę, zanim tego nie powiem na antenie. (Źródło: Angora nr 13,26 marca 2007)
-Tak jestem zajęty, że nieraz gdy przejeżdżam obok cmentarza, modlę się i mówię: Mamo, wybacz, ale bardzo się spieszę. (Źródło: Przekrój nr 43,20 października 2005)
-Naród jest mądry, ale ogłupiony. (Źródło: Wprost, 1 lipiec 2002)
-Lidze Polskich Rodzin nie wierzę ani 5 sekund. To Judasz przyszedł na ostatnią wieczerzę! (Źródło: Radio Maryja, 25 lipiec 2005)
-A to, co dzisiaj się stało, to jest skandal. Nie nazywajmy tego inaczej. To są osoby publiczne. Nie nazywajmy nigdy, że szambo jest perfumerią. (Opis: Komentarz Tadeusza Rydzyka w Radiu Maryja dotyczący spotkania 8 marca 2007 z inicjatywy Marii Kaczyńskiej z ponad 50 dziennikarkami w sprawie zmiany konstytucyjnych odnoszących się do ochrony życia od momentu poczęcia )

ps. Każdy niech sobie odpowie, czy to przystoi katolickiemu kapłanowi.

Pt sie 31, 2007 18:00

Alusie - nasze, nie Sorosa. Co do wypowiedzi o.Rydzyka - większość z tych wypowiedzi jest dobra - zwłaszcza ten tekst o szambie.

Pt sie 31, 2007 22:16

Typowo "moherowa" wypowiedź.
Masz coś konkretnego do dodania?
Jeżeli brak ci konkretów to zajmij się modlitwą za pseudo-kapłana Rydzyka.

Pt sie 31, 2007 23:07
Nie wiedzialam, ze mamy na forum osobe, ktora posiada kompetencje do stwierdzana niewaznosci slubow kaplanskich.

Modlmy sie o dar rozumu dla niej.

Pt sie 31, 2007 23:33

A czy "wypadało" Panu Jezusowi mówić do pobożnego św. Piotra "szatanie"? Czy wypadało mówić do statecznych i poważanych faryzeuszy "węże plemię żmijowe" oraz "diabeł jest waszym ojcem"?
Czy wypadało robić zadymę w Świątyni i wypędzać handlarzy uciekając się do przemocy? Czy wypadało uciekać z domu w wieku lat kilkunastu? I to jeszcze by pouczać starszych? Czy wypadało mówić,że nie przyszło się przynieść pokoju lecz miecz i poróżnić rodziny?
Pewnie,że nie wypadało. Tak się jednak składa chrześcijaństwo nie jest moralistyką dla grzeczniutkich gogusiów, tylko Boską Wiarą wymagającą często twardości i stanowczości w obronie Prawdy.
Szkoda,że wielu o tym zapomina. Ale tak jest wygodniej.

So wrz 01, 2007 0:14
meritus - nie rozumiesz co to znaczy "saldo na plusie"??....oznacza to, że po zrównoważeniu naszych składek i uzyskanych funduszy od UE, Polska uzyskała 12,8 miliarda euto "na czysto"....przychody-koszty= zysk, inaczej saldo na plusie.
W UE jest wielu Solorzów :D
Joker - jeśli juz porównywać postawę Jezusa i poszczególnego kapłana, to racz pamiętać o słowach Jezusa "Mnie prześladowali i was będą" i o nadstawianu drugiego policzka....kapłan nie pomny słów Jezusa w Kazaniu na Górze (Mt 5, 3-12) kroczy swoimi ścieżkami a omija drogi wskazane przez Niego.....widocznie woli ziemskie splendory niż błogosławieństwo Boga.

So wrz 01, 2007 7:50

A czy "wypadało" Panu Jezusowi mówić do pobożnego św. Piotra "szatanie"? Czy wypadało mówić do statecznych i poważanych faryzeuszy "węże plemię żmijowe" oraz "diabeł jest waszym ojcem"?
Czy wypadało robić zadymę w Świątyni i wypędzać handlarzy uciekając się do przemocy? Czy wypadało uciekać z domu w wieku lat kilkunastu? I to jeszcze by pouczać starszych? Czy wypadało mówić,że nie przyszło się przynieść pokoju lecz miecz i poróżnić rodziny?
Pewnie,że nie wypadało. Tak się jednak składa chrześcijaństwo nie jest moralistyką dla grzeczniutkich gogusiów, tylko Boską Wiarą wymagającą często twardości i stanowczości w obronie Prawdy.
Szkoda,że wielu o tym zapomina. Ale tak jest wygodniej.

Napweno nie wypadało paktować z władzami i wyciągać pieniądze od tych, których się wcześniej piętnowało. [Tak jak to ma teraz miejsce z Unią Europejską]

So wrz 01, 2007 9:56

Alusie nie wiem jak się mają słowa z Kazania na Górze do WSKSiM w tym wypadku. Nie mam pojęcia. Zresztą o ile wiem rektorem WSKSiM nie jest o.Rydzyk.

So wrz 01, 2007 11:14
meritus - nie zauważyłeś, że druga część mojego postu była odpowiedzią na post Jokera i dotyczy każdego kapłana?....w tym oczywiście i o. Rydzyka :)

So wrz 01, 2007 20:28

http://www.prawy.pl/?dz=felietony&id=32481&subdz=

So wrz 01, 2007 22:25

Właśnie... nie o politykę chodzi... ale o wizję Kościoła.

Ostatnio na łąmach pewnej gazety dla Polaków ks. nomen omen Luter zaatakował Radio Maryja w niewybrednych słowach... nie będziemy się wgłębiać jakich. W tym chórze są inni duchowni. Ks. Prusak, ks. Sowa... Często wspólnym mianownikiem jest "Tygodnik Powszechny"...

Istotą sporu w ich przypadku, choć także krzyżowcem kreuje się S.Niesiołowski (który sądzi, że redemptoryści nie mają powołań przez o.Rydzyka, a tak na prawdę w 2006 roku było 80 kleryków-redemptorystów) jest właśnie wizja Kościoła.

Czy jest to Kościół wierzący tradycyjnie i modlący się - ludowy. Czy też to będzie Kościół wyznawców humanistycznych wartości i kultu dialogu, filosemityzmu - Kościół że tak powiem "inteligentny"...

Problemem jednak w tej dość sztucznej polaryzacji jest to, że Radio Maryja dysponuje silną bazą świeckich i duchownych intelektualistów katolickich, chętnie dzielących się swoją wiarą i wiedzą ze słuchaczami. Środowiska intelektualistów spod znaku centrum dialogu w Krakowie, czy Tygodnika Powszechnego to są zamknięte kluby, okazyjnie otwierające się na dialogowanie dla samego dialogowania z pewnymi poglądami i ludźmi. Natomiast intelektualiści z Radia Maryja mówią konkrety w sposób mądry i mają dużą słuchalność ludzi o różnym poziomie intelektualnym.

So wrz 01, 2007 23:09

Joker - jeśli juz porównywać postawę Jezusa i poszczególnego kapłana, to racz pamiętać o słowach Jezusa "Mnie prześladowali i was będą" i o nadstawianu drugiego policzka....kapłan nie pomny słów Jezusa w Kazaniu na Górze (Mt 5, 3-12) kroczy swoimi ścieżkami a omija drogi wskazane przez Niego.....widocznie woli ziemskie splendory niż błogosławieństwo Boga.

Gdyby o Rydzyk wolał ziemskie splendory od Prawdy Bożej to dawno zostałby liberałem w sutannie,chwalonym przez wszystkie media głównego nurtu i uważanym za autorytet moralny-jak abp Życiński.
Tymczasem właśnie jest prześladowany - od Gazety Polskiej po gazetę wyborczą i TVN; a także na wszystkich niemal religijnych forach masowo krytykowany.
Nadstawiać policzek można w sprawach osobistych (choć to rada,a nie nakaz);natomiast NIE WOLNO tego robić w sprawach wiary i moralności.
O Rydzyk nie jest świętym ani ascetą,ale walczy bezkompromisowo i za to należy mu się szacunek.

So wrz 01, 2007 23:16
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 180  Następna strona