Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 11:55

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość

Skoro jest tak pięknie, to po co ten cały propagandowy tekst? Jeśli tak faktycznie jest to prawda się sama obroni. Dla mnie artykuł ma podtekst bezsilnej złości na inne media, że mają większą oglądalność.

Pn gru 10, 2007 21:19
Tylko Radio Maryja nie łamie zapisów koncesyjnych

Z monitoringu 13 stacji radiowych wynika, że Radio Maryja jest jedyną stacją ogólnopolską niełamiącą zapisów koncesyjnych. Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji ma zastrzeżenia do RMF FM i Radia Zet - donosi "Presserwis".
Według Rady w badanym okresie w RMF FM udział audycji publicystycznych w ogólnym czasie nadawania był dwukrotnie niższy od wymaganego, audycji literackich – czternastokrotnie, a edukacyjno-poradnikowych i rozrywkowych – dziesięciokrotnie. W Radiu Zet zbyt niski był udział programów publicystycznych i rozrywkowych – dziesięciokrotnie.

Rada zbadała też trzy stacje sieci Radio Vox FM, cztery Radia Eska i trzy RMF Maxxx. Do wszystkich nadawców naruszających zapisy Rada skieruje decyzje nakazujące usunięcie uchybień.

wp.pl/Wyroi

Pn gru 10, 2007 21:46
Tak tak, chylę czoła przed obiektywizmem Prawej i Sprawiedliwej Rady, a skoro Prawa i Sprawiedliwa to także ze wszech miar uczciwa, solidna i drzemie w niej "samo dobro" :D

16 lat RM, to Tadeo Wielki dostaje różne prezenty :D

Ten zbędny organ powinien być jak najszybciej zlikwidowany, tylko niepotrzebnie utrzymuje się tam nierobów.

Wt gru 11, 2007 9:07
Lista Przebojów RM - wydanie I z okazji 16 - lecia powstania.
Prowadzący DJ Cydzik:

Miejsce I - "Ludowy hymn pochwalny dla Ojca Dyrektora" - rockockowa Grupa Skalne Podhale:

"Cały świat wi ło tym i wy ło tym wicie,
że ni ma drugiego ojca Rydzyka na świecie.
Hej, gdyby siła z góry nie była mu dana,
Nasza Polska piękna byłaby sprzedana,
Hej, byłaby sprzedana!
Ojciec to rozumie, przez radyjo głosi,
O mądrość, rozwagę polski naród prosi!"

Autor tekstu - (w ramach skromności) NN
Muzyka - ludowo-rockockowa

Utwór wybitny literacko, merytorycznie, duchowo i objawieniowo. Porównać go można do apokaliptycznej wizji ewangelicznej, autor z całą pewnością doznał mistycznych wizji i przelewając to na papier dokonał wiekopomnego dzieła.
Utwór nominowany do nagrody "Bursztynowego Słowika" na trzech kolejnych festiwalach opolskich. Najprawdopodobniej Grupa Skalne Podhale, będzie nas reprezentować na najbliższym festiwalu Eurowizji.

Miejsce II - "Sztandarowa Pieśń Bojowa" - undergroundowa wokalna "Żeńska Grupa Koła Przyjaciół RM" - Garwolin

"Ojcze dyrektorze, już nie jesteś sam,
ojcze dyrektorze, już nie jesteś sam,
jest z Tobą rodzina, sztandar mocno trzyma, nie zostawi Cię"

Autor tekstu - praca zbiorowa
Muzyka - wzorowana na odgłosie darcia pierza

Wybitny utwór literacko-muzyczny nawiązujący do szlachetnych utworów patriotycznych ubiegłego wieku - "Śmiało podnieśmy sztandar nasz w górę" lub obcojęzycznych "Avanti popolo, alla riscossa Bandiera rossa ".
Undergroundowa ŻGKPRM" - wkrótce stanie się wiodącą grupą muzyczną Polski. Prowadzone już jest nagranie styczniowej "Szansy na sukces" gdzie znani polscy artyści będą wykonywać utwory tego wschodzącego zespołu muzyczno-wokalnego.
Nominacja do I Nagrody na festiwalu "Pieśni Żołnierskiej" w Kołobrzegu.

Miejsce III - "Dygudygudygudanna" Dziecięca grupa wokalno-taneczna" z Kocierzewia k Łowicza

"Do Radia Maryja, licznie przybywamy,
Najświętszej Panience, nisko się kłaniamy.
Telewizję Trwa-am pięknie pozdrawiamy,
dzięki waszej pracy, obraz w domach mamy.
Ty na Jasnej Górze sześć wieków królujesz
i swojego ludu prośby wysłuchujesz
Oj dygudygudygudanna, dygudana, dygudanna,
oj dygudygudygudanna, dygudanna ucha!

Autor - Pani katechetka
Muzyka - stylizowana muzyka ludowa

Wspaniałe widowisko, wzruszający śpiew młodego pokolenia. Uśmiechnięte twarzyczki wschodzących gwiazd estrady. Słowa przepojone ogromną miłością i czułością do Wielkiego Twórcy.
"Złote Misie" na festiwalu dziecięcym "Od przedszkola do Opola". Doktorat honoris causa - WSKSiM dla autorki tekstu.
Zakończyła się era "Arki Noego" nadchodzi era "Dygudygudygudanna"

Cieszymy się ogromnie, że nasze wybitne media tak bardzo promuja polska muzykę i wyłuskiwane są na wierzch wybitni artysci tak bardzo poniewierani przez pozostałe "polskojęzyczne" media libro-komunistyczne z kapitałem izraelskim.

Wt gru 11, 2007 9:44
Pan M. Eckard - rzecznik prasowy LPR - usiłuje zwrócic łaskawe oko o. dyrektora na odrzucona przez niego partię...a nuż sympatia do PiS osłabnie, to LPR jest pod ręką :D
Skład Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji stanowią ludzie z PiS. LPR, SO, promowani przez o. dyrektora - czy mogła opinia być inna? :D :lol:

Wt gru 11, 2007 10:31

Ten zbędny organ powinien być jak najszybciej zlikwidowany, tylko niepotrzebnie utrzymuje się tam nierobów.
Czym się chłopie martwisz? Puszczasz co miesiąc przelew? Skąd wiesz, że tam nieroby same? "Zbędny organ" nie ma tak wielkiej siły oddziaływania.

Naprawdę nie mogę zrozumieć Twojego szału. Zaraz karykaturki zaczniesz tu wklejać podniecając się, jakie one trafne. Nie słucham tego radia, nie płacę na nie, ale nie dołączam się głosów krytyki z tego powodu, że podoba mi się tak silne nastawienie antylewicowe w RM. Opór stawiany wszelkim przejawom lewactwa i eurosceptycyzm jest główną przyczyną ataków. Nawet fakt, że o.Rydzyk wraz z "prof." Szawarskim mojego ulubionego pisarza (Łysiaka) przyrównali do Urbana nie sprawił, że jadę do Torunia z łańcuchami bramy zamykać. Bardziej mnie drażni choćby radio VOX FM (rzekomo katolickie), molestujacy mnie z rana informacjami o tym, co napisano w "SE" i "Fakcie".

Wt gru 11, 2007 11:48

Pan M. Eckard - rzecznik prasowy LPR - usiłuje zwrócic łaskawe oko o. dyrektora na odrzucona przez niego partię...a nuż sympatia do PiS osłabnie, to LPR jest pod ręką :D
Skład Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji stanowią ludzie z PiS. LPR, SO, promowani przez o. dyrektora - czy mogła opinia być inna? :D :lol:
A pamietasz jak PO zasuwało do Krakowa na rekolekcje?? :lol:

Wt gru 11, 2007 11:49
Czym się chłopie martwisz? Puszczasz co miesiąc przelew? Skąd wiesz, że tam nieroby same? "Zbędny organ" nie ma tak wielkiej siły oddziaływania.

Tak!! Co miesiąc płacę podatki i abonament TV - z którego to jest utrzymywany zbędny organ z nierobami pod nazwą Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji.

Ty jak widze w swoim Radiomaryjnym zacietrzewieniu kompletnie nie zrozumiałeś mojego postu i tę zbędność odniosłeś do RM - od kiedy to RM jest "organem" państwowym?

Nie zachowuj się jak niedouczony gimnazjalista i czytaj ze zrozumieniem.

Wt gru 11, 2007 12:05
Pamiętam :) ...dlatego nie wierzę i nie lubię różnych karesów, czy to w formie felietonów, czy gestów w stronę różnych duchownych - zwykle są one obliczone na zysk.
"Kto mnie wyzna przed ludźmi"...ale nie "kto obnosi się i manifestuje swoją religijność".

Wt gru 11, 2007 14:03

Jeśli tak faktycznie jest to prawda się sama obroni.

Nie masz racji, przy takim natężeniu medialnych ataków prawda niestety sama się nie obroni, ponieważ jak to udowodnił w przeszłości jeden spec od propagandy "Kłamstwo powtarzane sto razy, staje się prawdą".

Wt gru 11, 2007 14:09
"O zgrozo!!! Polska się wali, wraca coś gorsze niż komunizm" :D :lol:
http://www.emetro.pl/emetro/1,65651,4753388.html

Wt gru 11, 2007 22:07
zbanowany na stałe

Ty jak widze w swoim Radiomaryjnym zacietrzewieniu kompletnie nie zrozumiałeś mojego postu i tę zbędność odniosłeś do RM - od kiedy to RM jest "organem" państwowym?

Nie zachowuj się jak niedouczony gimnazjalista i czytaj ze zrozumieniem.

a co profosie? muzyka ludowa też Ci sie nie podoba? może bardziej podobało Ci się jak Doda spiewała dla pana Donalda Tuska? :)
Profosie wymysl coś innego...bo ludzie lubią "Dygudygudygudanna" :)...

Cytuj:
Nie słucham tego radia, nie płacę na nie, ale nie dołączam się głosów krytyki z tego powodu, że podoba mi się tak silne nastawienie antylewicowe w RM. Opór stawiany wszelkim przejawom lewactwa i eurosceptycyzm jest główną przyczyną ataków. Nawet fakt, że o.Rydzyk wraz z "prof." Szawarskim mojego ulubionego pisarza (Łysiaka) przyrównali do Urbana nie sprawił, że jadę do Torunia z łańcuchami bramy zamykać. Bardziej mnie drażni choćby radio VOX FM (rzekomo katolickie), molestujacy mnie z rana informacjami o tym, co napisano w "SE" i "Fakcie".

Samo sedno :).....dotarła do Ciebie moja odpowiedz?

Cytuj:
"O zgrozo!Wykrzyknik Polska się wali, wraca coś gorsze niż komunizm" Suszę zęby LOL

ja myslę, ze pan Donald- premier, bedzie miał większe problemy na wiosnę...górnicy, nauczyciele, lekarze...jak się obiecuje "cuda" , trzeba się liczyć z konsekwencjami..tym bardziej, że miało być inaczej...teraz widzimy kto judził i skłócał, kto dzielił i pomawiał, manipulował...cóż...Polacy są coraz madrzejsi...

Wt gru 11, 2007 22:28
Zobacz profil WWW

Co to znaczy miłość ... do 15 baniek!

Wt gru 11, 2007 23:15
zbanowany na stałe

Alus napisał(a):

Co to znaczy miłość ... do 15 baniek!

Koren.. wiesz jaka jest różnica pomiędzy kasą wydaną na o.Rydzyka a na Kwasniewskiego i ske?
A no taka, że RM jest, np. banku osoczna nie ma /61 mln zł/, TV TRWAM jest, autostrad nie ma /miliardy zł w roznych podatkch, winety, pod. drogowy w paliwach itp.../ Wyższa Szkoła jest, kasy z prywatyzacji nie ma ...:)

Śr gru 12, 2007 8:44
Zobacz profil WWW
Ja milczałem do tej chwili, ale to już jest za wiele. My robimy to do czego każdy ma prawo. A oni ile nakradli. Zobaczcie z czego się wzbogacili. Ale im wolno.

No popatrzcie jak biedaczek płacze bo inni nakradli, a jemu nie pozwalają kraść :D

Strach się bać tej manifestacji - doborowe jednostki moherowych beretów uzbrojonych w parasolki, to może być straszniejsze dla Warszawy od Powstania w 44 :D

"Uwaga, uwaga! Nadchodzi >Czarny komża Beret<. Ogłaszam stan oblężenia dla miasta Warszawy! Dzieci, kobiety i starcy niech zaszyją się w pobliskich lasach. Mężczyźni od 17 do 55 lat stawią się na punkty mobilizacyjne - podpisano Prezydent HGW"

:D

Śr gru 12, 2007 9:26
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 168  Następna strona