Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 21:22

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość
słyszałem takze ze swego czasu około 2 lata temu moznabyło dzwonic pod podany numer i odzywała sie sekretarka automatyczna mówic ze to spowiedz i mozna było mówic grzechy a potem pokuta była podawana. dła mi ten numer ale nigdy nie zadzwoniłem wiec to tylko relacja mojej dobrej kolezanki ona mówiła ze dzwoniła cóz nie wiem czy kałamała czy mówiła prawde.

Taaaaa...automatyczna sekretarka, pokuta podawana przez komputer. A co jak mu ulamki wyszly?? "Dwa razy Ojcze Nasz, 3 i 1/4 Zdrowas Maryja"
Slyszalem juz ten dowcip.,....jest stary i kiepski.

Chcialbym rowniez przypomniec, ze na tym Forum istnieje temat "Czy Bog sie usmiecha"......to odpowiedniejsze miejsce na wypisywanie podobnych glupot.

roninie....jezeli ktos ocenia RM poprzez pryzmat FiM....to ja juz wszystko wiem. Jezeli zas chodzi o stan psychiczny osob czytajacych owego brukowca........to pozwol , ze sie nie wypowiem. Nie jestem psychiatra.

pozdrowka

Śr maja 19, 2004 8:25
Mieliśmy tutaj "próbkę" stylu "FiM" zaserwowaną nam przez "Agni" w temacie
http://www.forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=968

gdybym nie skojarzył, że opisywane przez nią wydarzenia dotyczą ... parady gejów i lesbijek, to dyskutowalibyśby (by może) nie wiedząc o czym :(
No cóż - mnie w szkole uczono, że dla udowadniania czegokolwiek potrzebne jest wpiew jasno określone założenie, na którym można oprzeć swą tezę ...
A dyskusja to nic innego, jak przeciwstawianie argumentów.
A czy można logicznie dyskutować o sprawie, w której jasno nie zostały wyłożone założenia tej dyskusji ??

Śr maja 19, 2004 8:40

PAP, wbs 20-05-2004, ostatnia aktualizacja 20-05-2004 19:12

Mieszkanka Tomaszowa Lubelskiego poskarżyła się policji, że jej 41-letni mąż znęca się nad nią i ich nastoletnią córką, m.in. zmuszając do słuchania Radia Maryja. Policja prowadzi dochodzenie, przesłuchuje świadków. Mężczyźnie, który nie przyznaje się do winy, postawiony został zarzut psychicznego znęcania się nad żoną i córką. Grozi mu do pięciu lat więzienia.

to pewniak z gazety wyborczej

Cz maja 20, 2004 19:04
więcej informacj + ciekawe komentarze tutaj:
http://info.onet.pl/923362,11,item.html

Cz maja 20, 2004 19:59
Każą mi słuchać "techno" :beksa:

Chyba sie poskarże na policje ...

Cz maja 20, 2004 22:40
Mieszkanka Tomaszowa Lubelskiego poskarżyła się policji, że jej 41-letni mąż znęca się nad nią i ich nastoletnią córką, m.in. zmuszając do słuchania Radia Maryja

No wlasnie MIEDZY INNYMI............Ciekawie napisany news, bardzo tendencyjnie.
Jedyne co autor uwypuklil to sluchanie RM, w dodatku tak to skonstruowal, ze teraz wiekszosc ludzi mysli iz to z tego powodu grozi mu 5 letni wyrok.

Wyraznie widac tutaj czysta manipulacje, jaka lubia stosowac nasze media. Bazujac na tym, ze ogroma rzesza Polakow wykazuje wtorny analfabetyzm.

5 lat?.....watpie czy ktorykolwiek sad wyda taki wyrok. Tymbardziej, ze moze sie poruszac w przedziale od 3 miesiecy do 5 lat. (przypuszczalnie w gre wchodzi art 207 par.1 K.k.) Najprawdopodobniej jednak, po specjalistycznych badaniach , wykaza u faceta psychiczna chorobe i skieruja na leczenie.

Ronin, agni.....nie podniecajcie sie tak tym newsem.......tam nie o RM chodzi tylko o psychiczne znecanie sie, a srodki uzyte do tego nie maja wplywu na wyrok.

pozdrowka :D

P.S.
...chociaz, czy rzeczywiscie nie maja? hmmmm....gdyby tak zamiast RM zastosowal przymus czytania FiM. Wtedy byc moze podlegalby pod ten sam artykul, ale par. 2 "szczegolne okrucienstwo"....kara od roku do 10 lat :P:P:P:P:P

Cz maja 20, 2004 22:41

kolego gdzie ty widzisz ze ja sie podniecam chyba ze widzisz to czego ja nie widze

Cz maja 20, 2004 23:24

Myślę że idea powołania tego radia jest jak najbardzie słuszna, wykonanie jednak chyba nie jest zbyt dobre.
Nie dodam nic więcej niż było to tu napisane. Słyszałem wiele dobrego, ale też i złego i zastanawiające jest jedynie to, że krytyka pada też ze strony katolików (i to hierarchów Kościoła).
Ja niestety nie jestem w stanie słuchać RM :(. Nie wiem czemu tak jest (nie mam problemu z innymi aspektami wyznawania naszej wiary).

Śr cze 16, 2004 8:52
Nie masz się czym przejmować, że nie możesz słuchać RM.
Pomijając zarzuty antyklerykałów, którym ich zmysł krytyczny nie przeszkodził głosować na SLD, które miało więcej afer niż KRzK w tym okresie, ja osobiście RM mogę zarzucić:
1. głoszenie księżycowej gospodarki
2. coś na kształt herezji manichejskiej
3. jeszcze dwa lata temu słyszałem audycję głoszącą spiskową teorię dziejów o dominacji masonerii nad światem

Śr cze 16, 2004 9:06

A czy w tej audycji o masonerii cytowali moze arcybiskupa Zycinskiego? Mialem okazje dwukrotnie slyszec kazania na ten temat od wyzej wspomnianego i to kilka lat wczesniej od owej audycji...

Śr cze 16, 2004 10:31
Nie pamiętam. W każdym razie czytałem/przeglądałem - bez zaangażowania - kilka książek o spiskowej teorii dziejów z masonerią w roli Absolutu. Cóż... w jednej na początku 11. rozdziału była teza, że 'I Ty możesz zostać Pitagorasem', czyli ten zbiór ćwiczeń z matematyki dla SP, jest oznaką masonerii :) , gdyż już Pitagoras był masonem :) .
Zaś PolSat to też masońska stacja :) , bo słońce, które mają w swym logo nawiązuje do symboliki masonerii :) .

:lol:

Śr cze 16, 2004 10:52

Nie chodzi o to, że nie mogę odbierać tej stacji (brak zasięgu itp.).
Po prostu gdy czasmi przypadkiem (lub celowo) włączę tą stacje to mnie dosłownie odrzuca. Nie wiem tylko co jest nie tak. Czy forma nie ta czy treść (złych treści osobiście nie słyszałem), ale nie jestem w stanie tego słuchać - muszę przełączyć stacje (dla obrońców RM dodam, że nie mam problemów z wejściem do kościoła, czytaniem Biblii, przyjmowaniem sakramentów, uczestniczeniem w różnych spotkaniach religijnych, mógłbym wymieniac dalej - zatem chyba nie jestm opętany :x ).

Śr cze 16, 2004 12:52
Radio Maryja to jest prywatne radio, rozumiesz? Każdy może sobie założyć radio i nazwać je Maryja. Ja mogę - jak tylko ktoś zfinansuje - założyć sobie konkurencyjne radio i nazwać je 'Wiara i rozum' albo 'Św. Tomasz'. Dlaczego? Bo mi się tak podoba.
I tylko dlatego, że ja coś takiego bym założył nie oznacza, że ten kto jego nie może słuchać, ma problemy z własną wiarę.
Radio Maryja jest skierowane do specyficznych, niszowych grup społecznych. Wystarczy, że masz trochę inną mentalność lub zmysł estetyczny i już nie będzie Ci się ono podobało.

Ale na litość nie pisz tak jakbyś zastanawiał się czy to z Tobą nie jest coś w porządku, skoro nie możesz Radia Maryja słuchać.

Śr cze 16, 2004 13:31

Wybaczcie, mam dziś dobry humor, i wstawka z opętaniem z tego wynika :) .

Doskonale sobie zdaję sprawę, że suchanie (lub nie) jakichkolwiek stacji radionwych nie decyduje o wierze (a już na pewno nie takich co do, których są kontrowersje co do słuszności przekazu).

Po prostu wydaje mi się, że jest coś nie tak ze stacją, która ma krzewić wiarę, co do której są takie kontrowersje. A nie są to opinie tylko niewierzących, czy tez antykatolików, ale samej hierarchii kościelnej.

Chciałem po prostu wyrazić swoją opinię w trosce o prawdę przekazywaną z imieniem Chrystusa na ustach i uzasadnić czemu opieram się na opiniach innych a nie własnych przemyśleniach. Są tu osoby broniące RM, którym proponowałbym przeanalizować zarzuty i zastanowić się czy nie ma w nich prawdy i może należałoby coś z tym zrobić, aby radio to faktycznie było katolickie.

Śr cze 16, 2004 14:14
24 czerwca, godz. 0.50
prowadzący duchowny wraz ze słuchaczem zatriumfowali radośnie, ze cytuję: "rezerwowy skład Czechów" wyeliminował Niemców z ME w piłkę nożną.

Śr cze 23, 2004 23:54
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 180  Następna strona