Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 18:21

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość

Koren.. wiesz jaka jest różnica pomiędzy kasą wydaną na o.Rydzyka a na Kwasniewskiego i ske?
A no taka, że RM jest, np. banku osoczna nie ma /61 mln zł/, TV TRWAM jest, autostrad nie ma /miliardy zł w roznych podatkch, winety, pod. drogowy w paliwach itp.../ Wyższa Szkoła jest, kasy z prywatyzacji nie ma ...:)

Nie chodzi mi o to na co szło więcej pieniędzy i kto więcej nakradł tylko o to, że zagrożone 15 milionów potrafi wznieść większe oburzenie i emocje niż eutanazja i aborcja razem wzięte.

Śr gru 12, 2007 10:11

Profosie: piszę z pracy w dość dużym pośpiechu z kanapką w dłoni: nie wszystko dokładnie przeczytam. Za pośpiech przepraszam. Odnosząc się do nierobów z KRRiTV: nie wnikam czy organ ten jest potrzebny czy nie. Od prawie 20 lat nie doczekaliśmy się w Polsce jakiegoś stałego rozwiązania w sprawie monitoringu mediów.

Cytuj:
No popatrzcie jak biedaczek płacze bo inni nakradli, a jemu nie pozwalają kraść

Strach się bać tej manifestacji - doborowe jednostki moherowych beretów uzbrojonych w parasolki, to może być straszniejsze dla Warszawy od Powstania w 44
Powiedz mi w którym miejscu dochodzi do kradzieży? Uczelnia dostała dotacje, teraz rząd chce ją odebrać. Nie dziwię się, że o.Rydzyk protestuje... Pseudo uczelnia na której mam watpliwą przyjemnością studiować powstała dla bezstresowego przekwalifikowywania funkcjonariuszy, którzy nie zdołali przejść żadnej weryfikacji w latach 90', a chcieli mieć jakieś inne wykształcenie niż marksistowskie (takie ma L. Miller). Dotacje na uczelnie idą nieprzerwanie od kilkunastu lat z miasta, z UE itp. Nikt nie protestuje, nikt nie szpieguje, nie pisze dramatycznych reportaży. Wystarczy zaś, że o.Rydzyk wystąpi o jakąkolwiek dotację dla legalnie działającej szkoły wyższej - media trąbią przez 3 dni, na onecie taki news wisi na pierwszym miejscu kilka godzin. I nikt nie zaprzeczy, że tak w istocie jest. Że dla mediów "mejnstriomowych" fakt istnienia RM jest czymś wyjątkowo niestrawnym, odmienność zaś jest czymś niewybaczalnym.

Dla mnie sprawa jest prosta: nie słucham, nie czytam, nie płacę i nie uczestniczę w życiu RM. Ale nie widzę powodów do wrogości. Można tylko utyskiwać, że RM nie zawsze wie, jak odnieść się do tej wrogości. Działa w myśl zasady: psy szczekają, a karawana odszczekuje ;), zamiast spokojnie jechać dalej.

Śr gru 12, 2007 10:32
Powiedz mi w którym miejscu dochodzi do kradzieży?

Odniosłem się ze śmiechem do tych paru zdań jakie wygłosił Rydzyk. Wszyscy wiedzą, ze ten facet mówi tak chaotycznie i tak niegramatycznie, że potem wyskakują takie dziwolągi :)

Cytuj:
My robimy to do czego każdy ma prawo. A oni ile nakradli. Zobaczcie z czego się wzbogacili. Ale im wolno.

Przecież z tego by wynikało, że Rydzyk płącze bo inni mogą kraść, a jemu nie wolno.

Jednak straszenie manifestacją w Wawie to już przesada. Mam nadzieję, że Policja zrobi porządek z nielegalnymi demonstracjami.

Śr gru 12, 2007 11:11

Jednak straszenie manifestacją w Wawie to już przesada. Mam nadzieję, że Policja zrobi porządek z nielegalnymi demonstracjami.
No chłopie, teraz to już dałeś czadu... A jak demonstracja będzie legalna, to jakie będą Twoje nadzieje związane z policją?

Śr gru 12, 2007 11:17
Jeżeli będzie legalna to inna sprawa. Policja będzie zabezpieczać, a trasa zostanie dokładnie określona. Czas też będzie określony. Połażą, poburczą, pomachają beretami i wrócą. No co najwyżej jeszcze Rydzyk wyegzorcyzmuje siedzibę Rządu - jako siedlisko szatana :D

Tylko już widzę jak homosie zaczynają wrzeszczeć, że "beretom" wolno, a im nie :D Będzie ubaw :D

P.S.
Teraz Rydzykowi nie jest tak dobrze. Nikt już nie mówi o autostradzie Wa-wa - Toruń (tzw. rydzykówce), ani też nikt nie podeśle mu rządowej limuzyny by podwieźć świątobliwy tyłeczek, aby mu sie nóżęta nie utytłały :D (wiem, wiem, ze to była dziennikarska prowokacja, ale ujawniła wyjątkową służalczość Pisjańczyków wobec Rydzyka)

Śr gru 12, 2007 11:32

Twoje żarty stają się niesmaczne i bawią chyba tylko Ciebie... Pomachają beretami, hahaha. Aż mnie żołądek rozbolał.

Mogę założyć się, że niejeden z ministrów aktualnego rządu podstawiłby limuzynę dla Adama Michnika, Andrzeja Olechowskiego czy Jana Krzysztofa Bielieckiego. To tak dla równowagi.

Twoje brednie dotyczące egzorcyzmowania dowodzą, że nie masz pojęcia o czym piszesz... Egzorcyzmy przeprowadza uprawniony przez biskupa kapłan, o.Rydzyk egzorcystą nie jest. Sam fakt kpin z egzorcyzmów wiele o Tobie mówi.

Śr gru 12, 2007 11:51

myślę, że obie strony zachowują się histerycznie. Niepotrzebnie PO wypuszcza sygnały, jakoby teraz uczelnia O. Rydzyka była pod lupą, dostali dotację od rządu PiS-u, to niech ją mają, były wybory i społeczeństwo rozliczyło PiS z ich rządów, a PO niech pilnuje swojego nosa aby ona za cztery lata nie była za burtą :? . Natomiast O. Rydzyk coraz bardziej mnie szokuje. Po co ta histeria ? Wystarczyłoby powiedzieć, "dobra, chłopaki, zapraszamy, a szukajcie sobie dziury w całym, przy okazji może się wam u nas spodoba i się przyłączycie" , rozładowałby atmosferę, uniknąłby niepotrzebnych napięć społecznych. Przecież PO nie powiedziała, że zabierze dotację, tylko, że się jej przyjrzy. No to jak nie mają co robić, to niech się przyglądają, wielkie mi rzeczy :P

Śr gru 12, 2007 13:19

myślę, że obie strony zachowują się histerycznie. Niepotrzebnie PO wypuszcza sygnały, jakoby teraz uczelnia O. Rydzyka była pod lupą, dostali dotację od rządu PiS-u, to niech ją mają, były wybory i społeczeństwo rozliczyło PiS z ich rządów, a PO niech pilnuje swojego nosa aby ona za cztery lata nie była za burtą :? . Natomiast O. Rydzyk coraz bardziej mnie szokuje. Po co ta histeria ? Wystarczyłoby powiedzieć, "dobra, chłopaki, zapraszamy, a szukajcie sobie dziury w całym, przy okazji może się wam u nas spodoba i się przyłączycie" , rozładowałby atmosferę, uniknąłby niepotrzebnych napięć społecznych. Przecież PO nie powiedziała, że zabierze dotację, tylko, że się jej przyjrzy. No to jak nie mają co robić, to niech się przyglądają, wielkie mi rzeczy :P

Masz rację. Jeśli ewentualna kontrola byłaby zgodna z prawem, to niech kontrolują. Histeria jest bez sensu, chyba że jest coś do ukrycia. Poza tym Rydzyk sam sobie jest winien. Swoimi wypowiedziami robi sobie wielu wrogów (zatapianie Platformy itp.)

Śr gru 12, 2007 13:54

Gdyby Rydzyk nie był histerykiem to dopuszczałby do siebie nie tylko kontrole, ale i obce media. Chociażby po to by urwać plotki.
Rydzyk sam sobie jest winien, pluje na inne media, sam siebie wybiela poprzez służalczych sobie dziennikarzy (vide: zatrudnionych), polityków (vide: PiS, plus "przystawki").
To człowiek który nie jest gotowy do dialogu. Dla niego istnieje tylko monolog, a najlepiej kazanie z którym (jak mu się ubzdurało) nikt nie powinien dyskutować - taki Rydzyk excathedra :o
Trochę mu sie poprzemieszczało w mózgownicy i uważa się za coś lepszego od całej reszty. Rozpuścili go Pisjaniści i mu odbija. Wydaje mu się, że jak zawładnął umysłami emerytek to już stał się panem i władcą.

Cytuj:
Twoje brednie dotyczące egzorcyzmowania dowodzą, że nie masz pojęcia o czym piszesz... Egzorcyzmy przeprowadza uprawniony przez biskupa kapłan, o.Rydzyk egzorcystą nie jest.

No popatrz! A zachowuje się jakby sam był co najmniej "Mesjaszem". Przecież Rydzyk ma głęboko w "siedzeniu" opinie biskupów - te negatywne - dlaczego więc miałby im podlegać? On podlega tylko swojemu kumplowi prowincjałowi, któremu przynosi ogromne zyski finansowe.

Wrócę do podróży Rydzyka za ocean (jednej nagranej i mnóstwa nie nagranych). Leciał sobie Rydzyk za 32 tys klasą biznes...hmmmm Ostatnio czytałem jak to św Kolbe podróżował na misję III klasą na statku i to nie dlatego, że nie było go stać na lepszą, ale dlatego, żeby zaoszczędzić dla innych. Jest pewne podobieństwo pomiędzy św Kolbe, a Rydzykiem - obaj tworzyli media. Tylko ten pierwszy robił to z pokorą, a drugi to cwaniak, pazerny na kasę io otaczający się ludźmi z paskudnymi życiorysami.

Śr gru 12, 2007 18:12

profosie, ale PO niepotrzebnie koncentruje się na tak nieistotnych sprawach, które w dodatku denerwują ludzi, zarówno rydzykowych, jak i nierydzykowych. Robi się niepotrzebny ferment, no po co nam to. Skoro O. Rydzyk jest tak przewrażliwiony, to nie należy go jeszcze bardziej podjudzać. I po co Ci biedni ludzie przyjdą pod Parlament, w grudniu dodatku ?
Jak PO zawali Euro 2012 to kibole dobiorą im się do skóry, a my się w życiu nie pozbędziemy rządów PiS-u, a kolejnych bym chyba nie przeżyła ;)

Śr gru 12, 2007 18:24
http://wiadomosci.onet.pl/1657335,11,item.html

No zobacz Renato - to nie jednak nie tak jak przedstawiają te "świątobliwe" media. Kolejna manipulacja i opętańcze wycie Rydzyka. PO słusznie się czepia, muszą sprawdzić co "podnóżki" Rydzyka porobiły. Ten facet w sutannie nie jest ponad prawem. Jeżeli wszystko okaże się OK, to po co on tak wyje jakby go w kotle smażyli?
Boi sie kontroli?
ŚOB też nie dostała kasy ze względu na prawne niuanse, dlaczego Rydzyk ma być traktowany inaczej? Należy to sprawdzić, a nie klękać na kolana przed jednym czarnym cwaniakiem jak to ciągle robią Pisjaniści.
Przecież oni już pokazali jaki maja do Rydzyka stosunek. Prowokacja dziennikarska obnażyła to wyraźnie - Rydzyk to jak Pan i Władca (dla Pisjanistów)

Śr gru 12, 2007 18:48
Przykładem również może być zachowanie Prezydenta. Jak Tusk wygrał wybory to zażądał przeprosin z kretyńskich powodów. Jak mu Rydzyk przyrównał żonę do czarownicy to stulił uszy po sobie jak zbity pies - takiego żałosnego mamy Prezydenta, który pierwszemu lepszemu mnichowi -cwaniakowi stopy by lizał. Nie ma się jednak co dziwić to też Pisjanista.

Śr gru 12, 2007 18:51
o. Rydzyk nie boi sie kontroli :) - on stale, systematycznie kreuje się na męczennika, wybawcy Polski - więc musi miec wroga, z którym prowadzi boje....a gdy brakuje wroga, to go sobie wymyśli....i to jest jego metoda od 16 lat :D :lol:

Śr gru 12, 2007 20:07
on stale, systematycznie kreuje się na męczennika, wybawcy Polsk

Dlatego codziennie modlę sie o to by ktoś niezrównoważony nie dokonał na nim morderstwa. Niech żyje sobie i umrze w sposób całkowicie naturalny, gdy nadejdzie jego dzień.
Niepotrzebny byłby nam jakiś oszołom którego by jacyś służebni (opłaceni) kapłani zaczęli kreować na świętego męczennika. Nie to by było straszne, a obawiam się, że tacy by się znaleźli i to nawet wśród wyższych sfer...

Trudno potem takie coś odkręcić.

Śr gru 12, 2007 22:03

Krakowski aktor Tadeusz Malak przez dwa lata prowadził u redemptorystów zajęcia z dykcji. W 1984 roku pojechał z grupą ojca Rydzyka na spotkanie Taize do Kolonii. – Młody, rzutki ksiądz, z inicjatywą. Odprawiał mszę świętą w Kolonii i znakomicie dogadywał się z Niemcami. Świetny organizator – wspomina Malak.
Inny uczestnik tego wyjazdu pamięta zachowanie ojca Tadeusza w autobusie, tuż przed powrotem do kraju: - Niemieckie rodziny, u których mieszkaliśmy, wręczyły każdemu z nas kopertę, w której było po 20 marek. Taki gest sympatii, przecież nikt z nas nie miał wtedy pieniędzy, a 20 marek to były mniej więcej nasze miesięczne zarobki w Polsce. Kiedy wsiedliśmy do autobusu, ojciec Rydzyk wstał i powiedział głośno, że pieniądze należą teraz do duszpasterstwa. Przeszedł się po autobusie, pozbierał koperty. Nikt nie protestował. Za marki kupił potem porządny odtwarzacz wideo.

źródło: "W IMIĘ OJCA Fenomen Tadeusza Rydzyka" Konrad Piskała, Tomasz Potkaj (seria Pod Lupą Newsweek)

Śr gru 12, 2007 23:14
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 168  Następna strona