Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 15, 2025 23:22

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 918 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 62  Następna strona
 "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam" 
Autor Wiadomość
Post Re: "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
Alus napisał(a):
Teoretycznie bezpłatna - praktycznie aktualnie nadawcy płacą 10 milionów rocznie za możliwość nadawania przez multipleks.
Jak znam życie, wcześniej czy później koszty te zostana przezrzucone na odbiorców.

Masz racje, że teoretycznie bezpłatnie, bo to z naszych podatków, a nie od bogatego wujka.
Plan powszechnej cyfryzacji ma dotyczyć wszystkich podatników, dlatego jest to tak bulwersujące, że uprzywilejowani mają być tylko niektórzy.
Abonament ma być obowiązkowy,tzn ściągany obligatoryjnie wraz z rachunkiem za prąd, dlatego płacąc obowiązkowy abonament mam prawo żądać, aby podaż zaspakajała moje zapotrzebowanie.
Mam nadzieję Alus, że zaczynasz rozumieć w czym problem.

So lut 18, 2012 8:46
Rozumiem - ale do mediów o. Rydzyka nigdy mnie nie przekonasz - oferowany tam katolicyzm stoi w zupełnej sprzeczności z moja wiarą.
Pogardę i dzielenie ludzi na gorszych i lepszych, zawsze odrzucam.
Abonament z opłatą za energię elektryczną nie przejdzie - nie wszyscy, którzy maja prąd w domu mają także telewizory.

So lut 18, 2012 8:53
Alus! Nie przyjdzie wówczas, jeśli napiszesz oświadczenie, że nie posiadasz telewizora, ani imternetu, ani odbiornika radiowego.
P.S.Poproszę chociaż o jeden przykład z TVTrwam katolicyzmu stojący w sprzeczności z wiarą.
Jeśli masz na myśli Twoja wiarę, to może masz rację???
Jednak o przykład poproszę.

So lut 18, 2012 9:04
gita napisał(a):
Alus! Nie przyjdzie wówczas, jeśli napiszesz oświadczenie, że nie posiadasz telewizora, ani imternetu, ani odbiornika radiowego.
P.S.Poproszę chociaż o jeden przykład z TVTrwam katolicyzmu stojący w sprzeczności z wiarą.
Jeśli masz na myśli Twoja wiarę, to może masz rację???
Jednak o przykład poproszę.

Żaden przykład nie zrozumiesz, bo pojmujesz katolicyzm na wzór o. Rydzyka.
Też odrzucisz - ale choćby stosunek o. Rydzyka do duchownych prowadzących programy w TVReligia.
Jak znam rodaków to 80% złoży oświadczenia, że nie posiada w domu telewizora :D

So lut 18, 2012 9:43
Alus! Pycha i pogarda to pierwszy stopień do piekła.
Jeśli z góry zakładasz, że nie zrozumiem przykładu o który proszę, to znaczy, że kierujesz się pychą i pogardą.
P.S.45 minut temu włączyłam program Jana Pospieszalskiego, który emitowany był w czwartek wieczorem na tvpinfo. Program obejrzałam drugi raz, jest dostępny w internecie.
Jest zalinkowany u jednego z blogerów w salonie24 i tam go obejrzałam.
Nie będę go tutaj linkowała, gdyż i tak nie masz zamiaru czytać, ani oglądać tego co linkuję.
Napisałam komentarz do ostatniego zdania Dworaka, który wypowiedział w tym programie, że nie będzie lekceważył widzów TVTrwam. ZOBACZYMY

So lut 18, 2012 10:16
gita napisał(a):
Alus! Pycha i pogarda to pierwszy stopień do piekła.
Jeśli z góry zakładasz, że nie zrozumiem przykładu o który proszę, to znaczy, że kierujesz się pychą i pogardą.
P.S.45 minut temu włączyłam program Jana Pospieszalskiego, który emitowany był w czwartek wieczorem na tvpinfo. Program obejrzałam drugi raz, jest dostępny w internecie.
Jest zalinkowany u jednego z blogerów w salonie24 i tam go obejrzałam.
Nie będę go tutaj linkowała, gdyż i tak nie masz zamiaru czytać, ani oglądać tego co linkuję.
Napisałam komentarz do ostatniego zdania Dworaka, który wypowiedział w tym programie, że nie będzie lekceważył widzów TVTrwam. ZOBACZYMY

Ja o słowach o. Rydzyka o TVReligia, Ty jak zwykle o dyskryminacji mediów o. Rydzyka.
I mówisz, że z góry zakładam - nie zakładam, dośc długo piszesz na forum, aby wiedzieć, że nie podejmiesz polemiki, ale wrzucisz kolejną informację o jazgocie, pyskówce p. Kruk z Dworakiem.
Q baaaardzo obiektywnym programie, gdzie stosunek dyskutantów wynosi 1:4, z udziałem publiczności w 100% wrogo usposobionej do tego 1 reprezentującego stonę przeciwną wizji J. Pospieszalskiego.

So lut 18, 2012 12:17
Proszę po raz trzeci:podaj link, do słów o.Rydzyka!!!!!!!!!, ponieważ ja takiej wypowiedzi nie słyszałam.
Poza tym potraktuję Twoje slowa jak pomówienie, jeśli nie podasz przykładów antykatolickich przejawów w TVTrwam, ja NIGDY takich wypowiedzi nie słyszałam.

So lut 18, 2012 12:56
gita napisał(a):
Proszę po raz trzeci:podaj link, do słów o.Rydzyka!!!!!!!!!, ponieważ ja takiej wypowiedzi nie słyszałam.
Poza tym potraktuję Twoje slowa jak pomówienie, jeśli nie podasz przykładów antykatolickich przejawów w TVTrwam, ja NIGDY takich wypowiedzi nie słyszałam.

Podam Ci link, na co Ty odpiszesz, że z zasady pewnych mediów nie czytujesz....ta zabawa w ciuciubakę już nie na mój wiek.
Zapewne też nigdy nie słyszałaś jak o. Rydzyk na posiedzeniu senackiej komisji kultury i śrdoków przekazu, w styczniu 2012r powiedział - Jestesmy dyskryminowani i wykluczani, tylko katolicy nie mają telewizji.
To może jako znawca myśli o. Rydzyka odpowiedz - TVReligia jest kanałem dla muzułmanów, Żydów, hinduistów??

So lut 18, 2012 13:36

Alus napisał(a):
gita napisał(a):

Podam Ci link, na co Ty odpiszesz, że z zasady pewnych mediów nie czytujesz....ta zabawa w ciuciubakę już nie na mój wiek.
Zapewne też nigdy nie słyszałaś jak o. Rydzyk na posiedzeniu senackiej komisji kultury i śrdoków przekazu, w styczniu 2012r powiedział - Jestesmy dyskryminowani i wykluczani, tylko katolicy nie mają telewizji.
To może jako znawca myśli o. Rydzyka odpowiedz - TVReligia jest kanałem dla muzułmanów, Żydów, hinduistów??

Ale wyznawców Ojca Dyrektora bym nie nazwał katolikami. :biggrin:

So lut 18, 2012 14:34
Gito, Alus- z tym abonamentem to Dworak miał propozycję taką:

Cytuj:
Uszczelnienie, o którym mówi Dworak, to wprowadzenie założenia, że płacić musi każdy, kto w gospodarstwie domowym ma doprowadzoną energię elektryczną, oraz urządzenia takie jak radio, telewizor, oraz… komputer. Jedynie w wypadku, gdy udowodnimy, że nie posiadamy żadnego z tych urządzeń, możemy wystąpić o zwolnienie z abonamentu,

Przedstawiono te propozycje przez Dworaka na początku grudnia. A więc trzeba by udowodnić, że żadnego z tych medium się nie posiada, co w przypadku Internetu jest tym trudniejsze, że dowodem jest umowa z dostawcą. No chyba, że ktoś mieszka w bloku i korzysta z łącza nieświadomego sąsiada :D :D :D .

Cytuj:

oj tam, oj tam...to skróty myślowe przecie :D

A TV Religia w założeniu jest kanałem dla różnych religii. Choć widać, że katolicyzm jest tam dominujący. Ale mają miejsce na programy dla innych religijnych kręgów.

Tak się tylko zastanawiam, dlaczego Gito o.Rydzyk korzysta z niemieckiej orbity, a nie z HOT BIRDA, który jest własnością włosko-watykańsko-polską.
Z HOT BIRDA nadaje nawet TV watykańska.
Wiesz może dlaczego Gito tak jest?

So lut 18, 2012 15:07
Cytuj:
A TV Religia z założenia jest kanałem dla róznych religii. Choć widać, że katolicyzm jest tam dominujacy. Ale maja miejsce na programy dla innych religijnych kręgów

Z założenia jest raczej TV dla katolików - inicjatorem i fundatorem był katolik J. Wejchert (nota bene donator świątyni Opatrzości Bożej), dyrektorem duchowny katolicki ks Sowa, z-cą znany katolik, autor książek o tematyce religijne S. Hołownia.
Fakt, że w programie znadują swoje miejsce wyznawcy innych religii, jest jak najbardziej pozytywny i pożądany - nie należy się izolować, zamykać w obrębie swojej religii na wyznawców innych.
Poznawanie innych religii skutkuje zrozumieniem, zbliżeniem.

So lut 18, 2012 15:31
Alus- można sugerować, ale intencją założycieli było:
Cytuj:
Niezwykle zróżnicowana oferta programowa religia.tv prezentuje nie tylko wpływ chrześcijaństwa na kulturę i życie społeczne w Polsce i na świecie, ale pełni również funkcję edukacyjną w zakresie tematyki innych wyznań. Program religia.tv jest adresowany do każdego, kto poszukuje treści związanych z religią i duchowością.

Nawet w wywiadach ks.Sowa mówi:
Cytuj:
- Nasza telewizja nie jest telewizją ewangelizacyjną. Aby ewangelizować, trzeba mieć misję kościelną. Ja takiej misji nie dostałem, nie zostałem do tego upoważniony. Ewangelizacja niesie ze sobą pewną odpowiedzialność za to, co się człowiekowi głosi, czy jest to zgodne z nauką Kościoła.

U nas jest bardzo dużo tematyki związanej z innymi wyznaniami, zapraszamy prawosławnych, protestantów, transmitujemy obchody ich świąt. Teraz wprowadziliśmy cykl „Zapraszam was na moje święto”, w którym pokazujemy Polakom, że u nas mieszkają też np. Tatarzy. To jest nasza edukacyjna misja. Nie ewangelizujemy i nie nawracamy nikogo.

Nawet na stronie Religia.tv nic nie wspomina się o katolicyzmie w żadnym tego słowa znaczeniu.
Wydaje się, że to katolicka, bo szefowstwo ma takie korzenie :D
I naturalnie- inne wzynania nie się tak popularne jak religia katolicka, więc tworzy się proporcjonalnie więcej programów o takiej a nie innej tematyce. Gdyby nagle protestanci byli większością, to Tv Religia miałaby więcej programów proporcjonalnie o takim charakterze, chociażby dlatego, że pojawiłoby się wielu ludzi z pomysłami na programy.

To ludzie Religii.TV przypisują katolickość- sami szefowie się odcinają od tego, co widać po każdym wywiadzie praktycznie.

So lut 18, 2012 15:50

Ja osobiście uważam że programy o innych religiach są jak najbardziej na plus nie tylko katolicyzm i katolicyzm. A Rydzyk tak gada ,że Trwam to taka niby wielka telewizja katolicka tylko ja tam więcej polityki widzę niż wiary katolickiej.

Tadeusz to na pewno postać bardzo kontrowersyjna ale trzeba pamiętać iż to dobry biznesmen i celebryta ale niestety jest gorszym duchownym.

So lut 18, 2012 16:03
Jak powiada ks Sowa ma katolickie podłoże :)
http://www.przk.pl/nr/spoleczenstwo/rel ... wizja.html

So lut 18, 2012 16:03

Ja nigdy nie popierałem i nie popieram TV Trwam i innych mediów Rydzyka. Te media zapisały się przez 20 lat swego istnienia nienawiścią i fałszywymi oskarżeniami. Jakby uwierzyc we wszystkie brednie tam podawane to musielibyśmy miec tu w Polsce rozbiór izraelsko-niemiecko-rosyjski. Lasy rzekomo obce i tak dalej. Ale nic z bredni tego radia się nie sprawdziło. Co więcej radio to słało i sieje mowę nienawiści do sześciu grup ludzkich:
-żydów
-masonów
-gejów
-liberałów
-obcokrajowców (głównie Niemców i Rosjan)
- ateistów i niektórych innowierców.

Skoro słuchacze i pracownicy takiego radia mają takie, a nie inne poglądy to oczywiste jest, że gdyby objeli władzę prowadzili by dyskryminację grup wyżej wymienionych. Nie brońce tej telewizji bo oni są drapieżni i chcą władzy ich polityczne ramię to PiS. Wtedy zaczęło by się prześladowanie powyższych grup, które w mediach Rydzyka odgrywają rolę głównego wroga.

So lut 18, 2012 17:32
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 918 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 62  Następna strona