Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 19:10

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna strona
 OJCIEC RYDZYK, czyli co o nim myślimy... 

Jaką opinię mam o o. Rydzyku.
Bardzo dobrą 9%  9%  [ 5 ]
Dobrą 7%  7%  [ 4 ]
Neutralną/nie mam zdania 9%  9%  [ 5 ]
Negetywną 75%  75%  [ 41 ]
Liczba głosów : 55

OJCIEC RYDZYK, czyli co o nim myślimy... 
Autor Wiadomość

bardziej humanitarne jest rozstrzelanie dzieci w Afryce lub zrzucenie na nie napalmu niż żeby umierały z głodu :|

Mamy odmienne poglądy... ale wg mnie jest. Przez rozstrzelanie ich śmierć trwałaby chwilę... czego nie można powiedzieć o powolnej śmierci z głodu.
Pozdrawiam,
U.

Cz lip 12, 2007 23:00

Widzę, że Ty nie wiesz jak dokonuje się aborcji skoro takie rzeczy piszesz.

Przynaję się do błędu...
Zencognito napisał(a):
Twierdzić, że abrocja jest bardziej humanitarna niż wywalenie na śmietnik to jak twierdzić

O ile przy poprzednim stwierdzeniu zostaję, o tyle po przeczytaniu tego zgadzam się z Tobą - śmietnik jest bardziej humanitarny :shock: A najbardziej humanitarne jest zostawienie dziecka w szpitalu...

Tym samym przepraszam za zamieszanie na temat aborcji...

Pozdrawiam,
U.

Cz lip 12, 2007 23:13

Tacy ludzie to kwintesencja religijnści , ukazujący czym religijność jest w istocie .
Istnienie takich ludzi motywuje mnie do zwalczania religii w każdej jej postaci .

Cz lip 12, 2007 23:35

Zencognito napisał(a):
Widzę, że Ty nie wiesz jak dokonuje się aborcji skoro takie rzeczy piszesz.

Przynaję się do błędu...
[...]
Tym samym przepraszam za zamieszanie na temat aborcji...

No, no - szacunek. Nie każdy potrafi napisać coś takiego :-)

Cz lip 12, 2007 23:37

Post Re: OJCIEC RYDZYK, czyli co o nim myślimy...
Cytuj:
1. Co myślimy o o. Rydzyku.
2. Dlaczego myślimy to, co myślimy o o. Rydzyku.
3. Jakie najciekawsze wypowiedzi o. Rydzyka znaleźliśmy w sieci czy usłyszeliśmy [proszę podawać źródła, żeby nie było nadużyć]
4. Rola o. Rydzyka dla budowania pozytywnego/negatywnego obrazu KK w Polsce.
5. Kto powinien przepraszać kogo, czyli czy prezydent Rydzyka czy Rydzyk prezydenta.

1. Uważam że o. Rydzyk jest bardzo sprawnym manipulantem z potężnym zapleczem finansowym.
2. Swoje wnioski wysnułam na podstawie audycji RM. Po prostu go słucham i interpretuję to, co mówi.
3. Nie zapisuję sobie jego wypowiedzi bo to, wybaczcie, bełkot. Ten człowiek, skoro "na poczekaniu" nie potrafi sklecic jednego zdania po polsku, powinien swoje audycje czytać z kartki czy coś, żeby uniknąć kwiatków gramatycznych i stylistycznych. Sama zaś zawartość merytoryczna to czysta manipulacja.
4. Uważam, że o. Rydzyk wyżądza sporą krzywdę Kościołowi w Polsce. Owszem, jednoczy przy swoim radiu wielu wiernych, jednak droga Wiary, jaką pokazuje, jest zła i szkodliwa (ogólnie rzecz biorąc, bo nawoływanie do modlitwy jest akurat pozytywne). Niestety, utrwala w społeczeństwie obraz "dewotki", która "modli sie pod figurą a diabła ma za skórą" - polecam filmik: http://www.youtube.com/watch?v=liYU8y8clX8 - żałosny obraz (nawet jeśli są to jednostki) agresywnych, starszych ludzi, którzy pomiędzy wyzwiskami typu proponują modlitwę!
5. Oczywiście o. Rydzyk prezydenta. Choć wątpię, żeby to zrobił.

Cz lip 12, 2007 23:48

Pisze się;

"..powinien swoje audycje czytać z kartki czy CUŚ..."

ale i bez tego napisałaś super .....i gramatycznie i stylistycznie.

PS.

Na poczekaniu można łapać pchły, bo wtym działaniu pośpiech jest wskazany.
Wypowiedać się o sprawach poważnych ( merytorycznie) jest
zadaniem ludzi poważnych którzy pcheł nie posiadają.
Dla tego pośpiech nie jest im potrzebny.

Filmiki robione przez telewizję dla telewizji to nie manipulacja.
To poprostu social-fiction, za który płaci się i który się opłaca.

Baw się więc dobrze oglądając telewizyjny show "youtube".
Rozrywka ta jest jednak marnego gatunku, dla tego nie polecaj jej
innym.
Zwłaszcza że tak bardzo ubolewasz nad losem Kościoła,
gdzie krzywdą jest kiedy robisz innemu co tobie wydaje się miłe.

Pt lip 13, 2007 0:20

Marku, a co to znaczy cUś? Wydaje mi się że wyraz "coś" piszemy przez o.

O. Rydzyk wyobraź sobie występuje w radiu, a nie pisze na forum bez mozliwości edit. ;) Zresztą, o czym my rozmawiamy? O. Rydzyk jest fenomenem, bo ciężko znaleźć w mediach (tak, nie tylko tych "wolnych") osobę, która robiłaby byka w niemalże wszystkich wypowiadanych przez siebie zdaniach! No tak, ale po co mówic poprawnie, przecież nie o to w "jedynie wolnych mediach chodzi".

A co filmików z youtube to są naprawdę ciekawe. :) I Ty możesz tam wrzucić własny, Twoim zdaniem ukazujący prawdę. Oczywiście wiem, ze ten akurat został nakręcony przez TVN, ale chyba mi nie powiesz że ci ludzie to aktorzy, albo pomioty szatana? Choćby dlatego, ze niektórzy zwolennicy radia podobnie zachowywali się w Warszawie podczas słynnej mszy arcb. Wielgusa. Czyżby filmik dotknął? Ciężko znaleźć usprawiedliwienie dla zachowania tych staruszków. I tak właśnie prezentują się, w opinii publicznej, "wyznawcy" RM - zmieńcie ten obraz, a nie potępiajcie media takie jak Internet czy stacje komercyjne. Wówczas wredny TVN nie będzie mógł przyłapać słuchaczy na takim zachowaniu a oni sami swą spokojną, życzliwą postawą udowodnią wartość radia. Czy nie proste?

Pt lip 13, 2007 1:51

Ech, wybaczcie, moderatorzy, zawsze tak mam, że po napisaniu posta coś sie przypomni :<

Jeszcze dwa słowa (no, więcej) :)

Marku

Piszesz ze rozrywka z youtube jest marnej jakości? A wiesz co to jest youtube.com? Chyba nie...
Po drugie marnej jakości jest zachowanie bohaterów filmu i tu się zgodzę -w sumie nie warto polecać go osobom o słabych nerwach, tyle tam przemocy, nienawiści, nawet przekleństwa i rękoczyny są... Natomiast warto może przyblizyć go osobom, którym rzeczywiscie zależy na Kościele i Wierze - tej, którą przyniósł Chrystus, tej opierającej się na miłości i szacunku. Tak, uzurpuję sobie prawa do tej właśnie Wiary. Dlatego moim pomysłem jest odcinanie sie od towarzystwa z tego filmu a także od instytucji, której oni bronią w taki sposób. Niech rozliczy to historia.

Pt lip 13, 2007 2:03

hmm, literówka - powinno być "Wierze" (czas iść spać).

Może jakis Modek to poprawi, a tę pościnę usunie.

Dziękuje i dobranoc... (pooglądam jeszcze youtube :) jakaś dobra dusza wrzuciła tam utwory Ewy Demarczyk - polecam) :P

Pt lip 13, 2007 2:06

Czy pokazywanie ludzi zmęczonych nieprawością jakiej zaznali w swoim życiu, kąsających jak kopane i poniewierane zwierze, które nie ma juz siły do ucieczki.

Czy znęcanie się szyderstwem i podłą prowokacją jest dla Ciebie
rozrywką?

Miłość i szacunek o których piszesz to dla wielu elektrowstrząsy
jakimi udoskonala się metody torturowania wiernych Chrystusowemu przykazaniu.

Bo jeśli walą w zęby i wybiją je Tobie, to czy nadstawisz drugi policzek
aby tym razem złamali nos?
Czy jak wykręcą rekę to poprosisz o złamania palców?

Ty Ukyo nie wiesz co przeszli ci starsi ludzie i lepiej aby nie wiedzieli tego
na własnej skórze podstępni redaktorzy TVN-u i innych szmatławych pisadełek.

Ból ma wiele kolorów.
Oby ludzie poznali go od tej bezpiecznej dla nich strony.

http://www.youtube.com/watch?v=LjT0G30Z ... ed&search=

Pt lip 13, 2007 2:40

1. Jest to klasyczny przykład klechy, który chce sie dorobić i ma dużą rzeszę zwolenników. Takich właśnie ludzi nienawidzę.
2. SŁyszałem kilka jego wypowiedzi. Ludzie powiązani z Ruchem NR (narodowy radykalizm) mają Rydzyka za jakiegoś wybrańca. hańbi on ruch narodowy
3. Raz posłuchałem RM i natychmiast wyłączyłem bo głosi on tam bzdury niepoparte żadnym dowodami

4. Prostackie wypowiedzi, pyszałkowatość, lekceważenie nauki, którą głosi oto cały on.
5.
Obu ich nie lubię, ale raczej Rydzyk Kaczyńskiego...

Pt lip 13, 2007 11:23

Post Re: OJCIEC RYDZYK, czyli co o nim myślimy...
JakubN napisał(a):
1. Co myślimy o o. Rydzyku.

Myślę, że jego działalność jest silnym argumentem za tezą "religia to opium dla ludu".

JakubN napisał(a):
2. Dlaczego myślimy to, co myślimy o o. Rydzyku.

Na podstawie zbieranych danych wejściowych i prywatnych algorytmów wartościujących.

JakubN napisał(a):
4. Rola o. Rydzyka dla budowania pozytywnego/negatywnego obrazu KK w Polsce.

Rola jest istotna, bo za sprawą mediów jest to osoba bardzo wpływowa. Natomiast obraz KK, jaki buduje, osobiście oceniam jako negatywny.

JakubN napisał(a):
5. Kto powinien przepraszać kogo, czyli czy prezydent Rydzyka czy Rydzyk prezydenta.

Niech premier rozstrzygnie ;)

Pt lip 13, 2007 11:28

Tak, Marku, mój bład że ejstem za młoda, żeby zrozumieć starszych ludzi, bo miałam pecha i nie przeżyłam wojny (ironia) a potem jako małe dziecko nie zaznałam w pełni komunizmu.
Nie wiem tylko co starszy Polak i Katolik ma na mysli wołając do kogoś "raus"... Może jakies wspomnienia?

Co do pokazywania filmu - czemu nie? Ja się nie pastwię - ja stosuje terapię wstrząsowa taką, jak wg. Ciebie ojciec Rydzyk. Nie wiem co ci ludzie przeżyl - nie oni jedni, wiem jedynie, ze chodziło im raczej o niechęć do pewnych mediów i obronę radia przed zakusami złych, masońsko-żydowsko-komunistyczno-kapitalistyczno-kwasowych mediów. A forma tej obrony? Sami sobie wystawili świadectwo. Czemu nie pokazywać prawdy? Czy tam jest Polska? To ja dziękuję.

Pt lip 13, 2007 13:14
Czy taśmy są prawdziwe czy nie to i tak nie wolno okazywać wrogości wobec osoby.Przypomnę,że oceniamy wyłącznie postawę danej osoby,a nie samą osobę.Lubię mądrą krytykę,a nie nienawiść.Jak na jednym forum napisałem:"nienawiść to bierny satanizm i hołdowanie Złemu".W miarę możliwości postaram się ten proceder zwalczać.Jeśli sądzimy osobę,to baczmy na siebie czy i my nie czynimy tego,za co kogoś osądzamy.

To co miało miejsce podczas wykładu w Toruniu jest niewłaściwe.Krytyka też była za surowa.Jednak nic nie usprawiedliwia zbojkotowania ustawy o pełnej ochronie życia ludzkiego.Zatem obie strony postąpiły niewłaściwie.A od sądzenia ludzi to nie my jesteśmy.

Powiedzmy zatem:ta osoba źle postąpiła,ale nie jest tak naprawdę zła.Na tej ziemi nie ma doskonałego dobra ani doskonałego zła.Człowiek uważany za dobrego może zbłądzić,a uważany za złego może się nawrócić.I to są fakty.

Pt lip 13, 2007 16:44

Nie zaskoczę swoim zdaniem;
Ojciec Rydzyk jest wzorem księdza :-)))

Boże uchowaj od takiego wzorca. Sam nie raz słyszałem Jego antysemickie wypowiedzi, jak jeszcze byłem zwolennikiem RM - to co ten człowiek czyni, jest zaprzeczeniem oficjalnej Magisterium Kościoła.

Pt lip 13, 2007 17:00
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 166 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna strona