Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
ja nie słucham radia maryja
tym, którzy sie tak denerwują polecam zmiane kanału
macie pilota w reku?
ktoś was zmusza do słuchania RM?
ktoś was zmusza do wysłuchiwania głoszonych tam poglądów?
ktoś was zmusza do zaglądania w cudze kieszenie?
ktoś was zmusza do biadolenia nad tymi, którzy wydaja pieniadze tak jak mają ochotę?
A może macie jakiś nieustającą pokutę i się po prostu umartwiacie?
czy może zwyczajnie rezonujecie poglądy innych i programowo nie zgadzacie się na wolność, w której musicie znosić poglądy inne od waszych?
wiecej tolerancji drodzy [...] spod czerwonej gwiazdy
nie słucham ale popieram działanie RM
w wolności nie ma niewygodnej przestrzeni - drodzy [...] w czerwonych kubraczkach z czegewarą na piersiach
[...] - proszę bez takich epitetów. Kamyk
|
Śr wrz 26, 2007 8:36 |
|
|
|
 |
Kamyk
|
Kolejna porcja postów poszła papa, gdyż zbytnio odbiegała od tematu
|
Śr wrz 26, 2007 12:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Nie słucham, ale popieram działanie RM"  ...jak to jest możliwe popierać "w ciemno"???
"w wolności nie ma niewygodnej przestrzeni"...naprawdę?..."Poza prawda wolność nie jest wolnością. Jest pozorem. Jest nawet zniewoleniem. Wolnośc wszakże może przerodzić się w swawolę" Jan Paweł II...lub w poczucie nietykalności...
|
Śr wrz 26, 2007 12:31 |
|
|
|
 |
Mark Zubek
|
Alus;
Zwalczanie swawoli..... zniewoleniem ?
Doprawdy nie ma w tym "wygodnej przestrzeni".
Dla tego tylko samozniewolenie gwarantuje wolność w której nie ma niewygodnej przestrzeni, bo samozniewolenie to wynika z Prawdy.
Prawda jest ponad poczuciem nietykalności,
co więcej,to Słowo sądzić będzie.
Już sądzi,
ale.............NIE TYLKO TYCH, którzy siebie bronią ,oraz bronią innych
przed niesprawiedliwością.
|
Śr wrz 26, 2007 13:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie zniewoleniem...
"Kto oddał się w ręce Boga, stoi przed ludźmi - wolny.
Jest wobec nich do głębi szczery: daje im prawo, by go sądzili" - Dag Hammarskjold, sekretarz ONZ, laureat Pokojowej Nagrody Nobla.
|
Śr wrz 26, 2007 15:40 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: [...] - proszę bez takich epitetów. Kamyk
Szacowny Panie moderatorze!
Doskonale rozumiem funkcje jaka Pan sprawuje, oraz związane z tym obowiązki. Trzeba być jednak człowiekiem i zrozumieć pewne dosyc ważkie sprawy.
Pan Borusewicz został haniebnie oskarżony przez kogoś kto ma wyjątkowo podejrzana przeszłość, nie tylko ta okupacyjna, ale również dzisiejszą.
Dlatego powtórzę mimo zagrożenia wycięciem. Pan Borusewicz został oszkalowany przez zwykła [...], która niestety jest sponsorem Rydzyka i jego pseudo-katolickich mediów.
Pan Rydzyk na falach oraz łamach swoich "tworów" często i gęsto krytykuje inne media nazywając je "polskojęzycznymi". Sam natomiast jest sponsorowany przez [...] o ciemnej przeszłości. Emigranckiego [...] z Urugwaju, któremu nikt normalny nie podałby ręki z powodu obrzydzenia.
Panie moderatorze!
Możesz mnie Pan znów ocenzurować, ale prawdy Pan nie zmienisz. Kobylański to [...], która sponsoruje Rydzyka który tym samym staje się.....(niech każdy tutaj dopisze sobie odpowiedni wyraz), tak samo jak biskupi popierający to medium - nie są moimi biskupami, to odpady
Cieszę się profos, że rozumiesz funkcję, która sprawuję. I właśnie z powodu tej funkcji muszę tego typu określenia cenzurować - Kamyk
|
Śr wrz 26, 2007 21:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: wiecej tolerancji drodzy [...] spod czerwonej gwiazdy nie słucham ale popieram działanie RM w wolności nie ma niewygodnej przestrzeni - drodzy [...] w czerwonych kubraczkach z czegewarą na piersiach
[...] - proszę bez takich epitetów. Kamyk
Trzeba być wyjątkowym prymitywem by każdego kto krytykuje Rydzyka nazywać "czerwonym". Dzięki właśnie takiej głupocie ten gościu bije ogromną kasę i gromadzi wokół siebie oszustów, kłamców i wszelkiego rodzaju kanalie. Tym samym Rydzyk stając sie ropiejącym wrzodem na Ciele Kościoła, wprowadza w ludzkie umysły Zło
Przykro mi, że outsider którego uważałem za osobę rozumną tak nisko upadł. (Czyżby to efekt miejsca zamieszkania? )
|
Śr wrz 26, 2007 21:24 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
alus napisał(a): W bloku: "Aktualności, Liturgia słowa na dziś" - wykład prof Wolniewicza o Kwaśniewskim....następna osoba w RM "o bliskich katolikom poglądach" - wielotelni propagator i działacz na rzecz wprowadzenia w Polsce prawa do eutanazji Suszę zęby Suszę zęby Jakież szerokie spektrum obejmują "biskie katolikom poglądy" Suszę zęby LOL ...prawo do aborcji, eutanazji, pogarda dla rodzin wielodzietnych...... Ale zaraz ktoś Ci powie, że to spisek i nadinterpretacja. A może po prostu dwulicowość i zupełna sprzeczność w tym, co stara się - na dwa fronty? - propagować RM outsider napisał(a): ja nie słucham radia maryja tym, którzy sie tak denerwują polecam zmiane kanału macie pilota w reku? ktoś was zmusza do słuchania RM? ktoś was zmusza do wysłuchiwania głoszonych tam poglądów? ktoś was zmusza do zaglądania w cudze kieszenie? ktoś was zmusza do biadolenia nad tymi, którzy wydaja pieniadze tak jak mają ochotę?
Nie musisz tego pisać - to bardziej niż oczywiste.
ALE nie chodzi o samo to, że ja muszę (bo nie muszę) słuchać RM czy czytać ND. Chodzi o fakt, że media te nazywają się katolickimi - a więc uzurpują sobie prawo do tego, że wszystko co piszą, jest jakoby katolickie a więc ja jako katolik powinienem się z tym zgadzać - a tak nie jest. Co więcej - sam twórca RM dopuszcza (na antenie) i dopuszczał się osobiście obrażania ludzi, w tym Prezydenta RP (jaki by on nie był) czy jego żony.
I to wszystko - oczywiście - bezkarnie.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
So wrz 29, 2007 9:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
taka jest tomu natura naszego kościoła - zakłada powszechność - a w powszechności nie musimy uznawać tego za "nasze"
jako katolik nie muszę wcale zgadzać się z tym katolickim radiem - nie mam takiego obowiązku
nie razi mnie także to sformułowanie "katolicki głos w twoim domu"
to nie jest mój glos ani twój - a może byc katolicki
powszechość kościoła gwarantuje nam taka przestrzeń w której jest miejsce i na taki katolicyzm - po prostu
uwiera nas to radio, jak oścień
kiedyś słuchałem RM we wtorki - cały wieczór była audycja dla rodziny - było to bardzo pouczające
rozgłosnia nadaje przez 24 godziny na dobę... a najwieksze emocje wzbudza taśma z nagraniem...... spoza radia
wszyscy zdają się mówić: to radio spełnia niezwykłą rolę społeczną edukacyjną, katechetyczną..... i wszystko byłoby dobrze gdyby nie ten wstrętny ojciec dyrektor...
upolitycznia radio - gada co my slina na język przyniesie - ale nie to jest jego największą zbrodnią -
tą zbrodnią jest niezależność i wpływ jaki posiada na elektorat
to jest nie do przelknięcia - nie jego male grzeszki tylko własnie to
radio tym bardziej boli im większy posiada wpływ
kiedy na medialnym rynku niepodzielnie rządziła tylko jedna gazeta a światlogrodzianom wydawało się, że wiodą lud ku wietlanej centrolewicowej przyszłości, okazało się, że ciemnogród woli iść inną drogą - dlatego nie lubi sie i ciemnogrodu i tego radia
tomu - apropos bezkarności - jakiej kary byś się domagał?
pzdr
|
So wrz 29, 2007 14:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
outsider - naprawde nie pojmujesz o czym mówimy, czy udajesz??
Czy obecność w RM, w TVTrwam, prof. Wolniewicza, wieloletniego propagatora, działacza na rzecz legalizacji w Polsce prawa do eutanazji, nie jest obrazem obłudy, zakłamania, oszustwa???.
W lipcy, tydzień po XV pilegrzymce słuchaczy RM, podczas transmisji w TVTrwam Mszy św z kaplicy obrazu MB Częstochowskiej na Jasnej Górze, z udziałem o. Rydzyka, wierni przed ołtarzem trzymali rozwinięty plakat z napisem "Maryjo błogosław prof. Wolniewicza".
Ci ludzie mają prawo nie wiedzieć czemu służy profesor.
Ale media katolickie, które wielokroć ukazuja postać wielkiego papieża Jana Pawła II i cytują jego wypowiedzi o "cywilizacji śmierci", posługują się jednoczesnie człowiekiem który czynnie działa na rzecz tej cywilizacji śmierci...godzi się to????
Odpowiedz uczciwie - bo dalej piszesz okrągłymi formułkami, a odnieś się prosze do konkretów i nie mów gołosłownie o "uwieraniu".
Pisałeś o politykach "bliskim katolikom poglądach" - napisałam Ci co nieco o tej bliskości - nie odniosłeś się nawet pół słowem.
Zatem to nie jest merytotyczna dyskusja - tak postępują propagandziści.
|
So wrz 29, 2007 15:42 |
|
 |
Joker
|
Alus napisał(a): Czy obecność w RM, w TVTrwam, prof. Wolniewicza, wieloletniego propagatora, działacza na rzecz legalizacji w Polsce prawa do eutanazji, nie jest obrazem obłudy, zakłamania, oszustwa???.. Nie-podobnie jak nie bylo wyrazem zaklamania obludy i oszustwa zasymilowanie przez Kosciol Arystotelesa,mimo, ze popieral on niewolnictwo,albo powolywanie sie na Platona,ktory byl przeciw leczeniu ciezko chorych i za eugenika. RM czerpie z tego,co w pogladach Profesora jest zgodne z nauka Kosciola,a nie z tego co jest z nia sprzeczne. BTW Wspolpraca z niewierzacym prof Wolniewiczem-argument przeciw przesadnemu zamknieciu RM na osoby o innym swiatopogladzie. Alus napisał(a): W lipcy, tydzień po XV pilegrzymce słuchaczy RM, podczas transmisji w TVTrwam Mszy św z kaplicy obrazu MB Częstochowskiej na Jasnej Górze, z udziałem o. Rydzyka, wierni przed ołtarzem trzymali rozwinięty plakat z napisem "Maryjo błogosław prof. Wolniewicza". Ci ludzie mają prawo nie wiedzieć czemu służy profesor
Nawet za wrogow trzeba sie modlic. Jesli Maryja poblogoslawi Profesorowi w pelni,to nawroci go ws eutanazji i wiary-to jasne przeciez.
|
So wrz 29, 2007 19:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wskaż nam zatem poglądy profesora zgodne z nauką Kościoła.
- "Nie wprzęgajcie się z niewierzącymi w jedno jarzmo. Cóż bowiem ma wspólnego sprawiedliwość z niesprawiedliwością. Albo cóz ma wspólnego światłośc z ciemnoscią. Alboż jaka jest wspólnota Chrystusa z Beliarem, lub wierzacego z niewiernym? (2 Kor 6,14-15)....obrona RM jest wystarczającym argumentem???
Czemu zatem RM nie prosiło Maryji o błogosłwwieństwo dla Kwaśniewskiego?? Gdyby Maryja mu pobłogosławiła i nawrócił się, nie byłoby tyle ubolewania, że przez 10 lat Prezydentem był agnostyk 
|
So wrz 29, 2007 20:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pan Rydzyk, gdyby tylko przyniosło mu to wymierna korzyść (czy to w postaci większej władzy czy też finansów), zasymilowałby się z samym Lucyferem. To człek kłamliwy i o niskim poziomie moralnym.
Zresztą sprzęgł sie już z Kobylańskim - miłośnikiem krwawych, ludobójczych kacyków latynoamerykańskich. Tych którzy w imieniu Boga i Kościoła walczą lub walczyli a komunizmem, a faktycznie to tylko lubują się w dyktatorskiej władzy i zabijaniu ludzi.
Tacy to oligarchowie o śmierdzącej łajnem reputacji sponsorują parakatolickie medium i Pana Rydzyka.
|
So wrz 29, 2007 21:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
alus
nie zaglądam nikomu do łóżka i nie wiem kto ile ma lub miał żon
jesli chodzi o marszalka sejmu to chyba ma pierwszą żonę.... te wcześniejsze można uznać jedynie za konkubiny (tak to chyba jest w prawie kościelnym)
nie śledzę wydarzeń w tv trwam i radio maryja, nie wiem kto i co tam glosi
nie wiem jaki wspolny interes ma ten profesor i RM
nie wiem czym on się zajmuje
a czy media katolickie moga postępować niegodnie? - mogą
czy episkopat może napominać taka rozgłośnię? - może
czy zespół do spraw RM czuwa? - czuwa
jeśli komuś chodzi o rzeczywiste dobro to mniemam, że biskupom i tylko im bo na nich spoczywa odpowiedzialność za "katolickość"
całej reszcie chodzi o coś innego
bo o rząd dusz chodzi
w tym miejscu przychodzą mi na myśl siedzące godzinami w kościele babcie odmawiające różaniec
oktorych w zacnych murach duszpasterstwa akademickiego mozna bylo usłyszeć: że nie znają wogole natury żadnej duchowości, klepią tylko bezmyslnie te wyuczone modlitwy, że to w ogole nie jest zywy kościół, że nie tak wygląda katolicyzm....
my to dopiero jesteśmy kościołem......
tak to widzę z radiem - jest zbyt poliyczne i w ogole nie jest trendy
jak te babcie
odbierzmy im prawo glosu
|
N wrz 30, 2007 2:42 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Outsider
Art. 135 KK:
Cytuj: § 1. Kto dopuszcza się czynnej napaści na Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 2. Kto publicznie znieważa Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
Proste jak drut. A jednak - nikt Rydzyka nie tknął.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N wrz 30, 2007 9:33 |
|
|
|