Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Marek MRB napisał(a): Owszem. Tak było na przykład przez 1/2 roku z aferą Rywina - pół warszawki dziennikarskiej wiedziało i siedziało cicho. I nic dziwnego skoro za napisanie rzetelnej pracy o Wałęsie wylatuje się z IPN, wylatuje się z uniwersytetu i kończy karierę zawodową. Że za ujawnienie niewygodnych faktów o Kuroniu można stracić pracę itd itp
Nawet konkurencja się boi - pamiętam jak przyjeto mi wstępnie tekst o Mazowieckim, po czym po tygodniu dziennikarz prowadzący oddal mi go sumitując się że o Mazowieckim "Dziennik" nie napisze nic krytycznego (choćby to były gołe fakty).
Jednym słowem cała brać dziennikarska to środowisko tchórzów... zagraniczni także?
|
Wt cze 16, 2009 12:31 |
|
|
|
 |
Cyryl
|
Pieniądze granic nie znają.
|
Wt cze 16, 2009 13:34 |
|
 |
Jacek Rakoczy
|
Marek MRB napisał(a): Alus napisał(a): Cyryl napisał(a): ....to oznaka alergii określonych środowisk na GW. Przyznaję się Mam alergię na nieprawdę, manipulację, antykościelność i obłudę.
Niczego takiego w GW nie ma. Jest krytyka , ale prawdziwa cnota ... etc. No chyba ze cnota cośkolwiek łatana?
Szkoda że nie masz alergii na faszyzm w tym co cytujesz.
_________________ "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające".
Julian Tuwim
|
Wt cze 16, 2009 20:09 |
|
|
|
 |
Cyryl
|
Lewacy wszystkim swoim przeciwnikom uwielbiają przyklejać etykietkę faszystów.
|
Wt cze 16, 2009 20:48 |
|
 |
Jacek Rakoczy
|
Cyryl napisał(a): Lewacy wszystkim swoim przeciwnikom uwielbiają przyklejać etykietkę faszystów.
Nic nie przyklejam. Jak ktos cytuje takie "źródła" to jest brunatny.
_________________ "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające".
Julian Tuwim
|
Wt cze 16, 2009 21:38 |
|
|
|
 |
Cyryl
|
O jakie konkretnie żródła chodzi,jakie widzisz faszystowskie treści,a może nie wiesz do końca co to jest faszyzm?Mnie się kolor brunatny kojarzy z nazizmem,nie mieszaj pojęć.
|
Śr cze 17, 2009 8:34 |
|
 |
Jacek Rakoczy
|
Cyryl napisał(a): O jakie konkretnie żródła chodzi,jakie widzisz faszystowskie treści,a może nie wiesz do końca co to jest faszyzm?Mnie się kolor brunatny kojarzy z nazizmem,nie mieszaj pojęć.
Mea Culpa , nie cytowałeś. Ale teksty o "komisji Rockefellera" Etc. to znajduje sie TYLKO na neonazistowskich/ neofaszystowskich ( odróżniam to!) czy innych paranoicznych stronach.
Julian Tuwim
|
Śr cze 17, 2009 8:57 |
|
 |
Kamyk
|
A teraz proponuję zakończyć już offtop
|
Śr cze 17, 2009 10:30 |
|
 |
Cyryl
|
Możesz sobie nazywać paranoicznymi i jak chcesz.Ja za paranoików uważam wyznawców michnikowszczyzny.O takich organizacjach znajdziesz informację w mediach niszowych i w internecie.Nie przeczytasz o nich w GW ani nie zobaczysz programu w TVN.Może dlatego pseudoliberalny rząd PO ,który popierasz chce już wprowadzać ustawę ograniczającą wolność słowa w sieci.Co do treści nazistowskich czy faszystowskich to nie miem co mają do nich takie czasopisma jak np.Nexus,gdzie się dużo publikuje o takich sprawach.Bo dla mnie faszyzm czy nazizm to są systemy totalitarne niszczące wolność słowa.Co do
ojca Zięby,który jest tematem dyskusji ,to jego przełożeni powinni się zainteresować jego przynależnością do w.w.ogranizacji .
|
Śr cze 17, 2009 10:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cyryl napisał(a): Co do ojca Zięby,który jest tematem dyskusji ,to jego przełożeni powinni się zainteresować jego przynależnością do w.w.ogranizacji .
Chwała Bogu, że przełożeni o. Zięby i mądrzejsi hierachowie nie ulegają podszeptom tych "lepiej poinformowanych".
Którzy często lepiej i więcej wiedzą o działaności, przynależności, niż sami zainteresowani.
|
Śr cze 17, 2009 13:05 |
|
 |
Cyryl
|
Rozumiem,że temat wymyślili sobie paranoicy,a Komisji Trójstronnej nie ma.
|
Śr cze 17, 2009 13:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cyryl napisał(a): Rozumiem,że temat wymyślili sobie paranoicy,a Komisji Trójstronnej nie ma.
A jakim dowodem dysponujesz na członkostwo o. Zięby w owych tajemniczych, wyimaginowanych komisjach?...oczywiście poza wielce wiarygodnym internetem.
|
Śr cze 17, 2009 13:39 |
|
 |
Cyryl
|
Ja pośród możnych tego świata jak ojciec zięba nie przebywam.Proponuję się spytać o jego członkowtwo panów Palikota i Olechowskiego.
|
Śr cze 17, 2009 13:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cyryl napisał(a): Ja pośród możnych tego świata jak ojciec zięba nie przebywam.Proponuję się spytać o jego członkowtwo panów Palikota i Olechowskiego.
Po co mi Palikot i Niesiołowski wystarczy lista sporzadzona przez Nasz Dziennik
http://www.rodzinapolska.pl/dok.php?art ... /700_1.htm
Zabacyli o o. Ziębie?
|
Śr cze 17, 2009 14:09 |
|
 |
Cyryl
|
Niesamowite,to ta komisja istnieje?????!!!!!! Zważ,że ten skład opublikowano 4 lata temu.Nasz Dziennik bronił Wielgusa, może bronić i Ziębę.W jakim celu umieszczano by fałszywie nazwisko ojca Zięby pośród tych ludzi?Zreszta niezależnie czy jest on zaangażowany w tworzenie jakichś struktur ponadpaństwowych czy nie,to zauważyłem,że angażowanie się duchownych w różne świeckie oraganizacje,ruchy polityczne,fundacje,a szczególnie tam ,gdzie się obraca dużymi pieniędzmi do niczego dobrego nie prowadzi.Niezależnie czy jest to o.Zięba,prałat Jankowski czy o.Rydzyk.
|
Śr cze 17, 2009 14:43 |
|
|
|