Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 15, 2025 10:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Prawdziwa twarz o. Zięby 
Autor Wiadomość
Owszem.
Tak było na przykład przez 1/2 roku z aferą Rywina - pół warszawki dziennikarskiej wiedziało i siedziało cicho.
I nic dziwnego skoro za napisanie rzetelnej pracy o Wałęsie wylatuje się z IPN, wylatuje się z uniwersytetu i kończy karierę zawodową. Że za ujawnienie niewygodnych faktów o Kuroniu można stracić pracę itd itp

Nawet konkurencja się boi - pamiętam jak przyjeto mi wstępnie tekst o Mazowieckim, po czym po tygodniu dziennikarz prowadzący oddal mi go sumitując się że o Mazowieckim "Dziennik" nie napisze nic krytycznego (choćby to były gołe fakty).

Jednym słowem cała brać dziennikarska to środowisko tchórzów... zagraniczni także?

Wt cze 16, 2009 12:31

Wt cze 16, 2009 13:34

Alus napisał(a):
Cyryl napisał(a):
....to oznaka alergii określonych środowisk na GW.
Przyznaję się
Mam alergię na nieprawdę, manipulację, antykościelność i obłudę.

Niczego takiego w GW nie ma. Jest krytyka , ale prawdziwa cnota ... etc. No chyba ze cnota cośkolwiek łatana?
Szkoda że nie masz alergii na faszyzm w tym co cytujesz.

Wt cze 16, 2009 20:09

Lewacy wszystkim swoim przeciwnikom uwielbiają przyklejać etykietkę faszystów.

Wt cze 16, 2009 20:48

Lewacy wszystkim swoim przeciwnikom uwielbiają przyklejać etykietkę faszystów.

Nic nie przyklejam. Jak ktos cytuje takie "źródła" to jest brunatny.

Wt cze 16, 2009 21:38

O jakie konkretnie żródła chodzi,jakie widzisz faszystowskie treści,a może nie wiesz do końca co to jest faszyzm?Mnie się kolor brunatny kojarzy z nazizmem,nie mieszaj pojęć.

Śr cze 17, 2009 8:34

O jakie konkretnie żródła chodzi,jakie widzisz faszystowskie treści,a może nie wiesz do końca co to jest faszyzm?Mnie się kolor brunatny kojarzy z nazizmem,nie mieszaj pojęć.

Mea Culpa , nie cytowałeś. Ale teksty o "komisji Rockefellera" Etc. to znajduje sie TYLKO na neonazistowskich/ neofaszystowskich ( odróżniam to!) czy innych paranoicznych stronach.

Śr cze 17, 2009 8:57

Śr cze 17, 2009 10:30

Możesz sobie nazywać paranoicznymi i jak chcesz.Ja za paranoików uważam wyznawców michnikowszczyzny.O takich organizacjach znajdziesz informację w mediach niszowych i w internecie.Nie przeczytasz o nich w GW ani nie zobaczysz programu w TVN.Może dlatego pseudoliberalny rząd PO ,który popierasz chce już wprowadzać ustawę ograniczającą wolność słowa w sieci.Co do treści nazistowskich czy faszystowskich to nie miem co mają do nich takie czasopisma jak np.Nexus,gdzie się dużo publikuje o takich sprawach.Bo dla mnie faszyzm czy nazizm to są systemy totalitarne niszczące wolność słowa.Co do
ojca Zięby,który jest tematem dyskusji ,to jego przełożeni powinni się zainteresować jego przynależnością do w.w.ogranizacji .

Śr cze 17, 2009 10:57
Co do
ojca Zięby,który jest tematem dyskusji ,to jego przełożeni powinni się zainteresować jego przynależnością do w.w.ogranizacji .

Chwała Bogu, że przełożeni o. Zięby i mądrzejsi hierachowie nie ulegają podszeptom tych "lepiej poinformowanych".
Którzy często lepiej i więcej wiedzą o działaności, przynależności, niż sami zainteresowani.

Śr cze 17, 2009 13:05

Rozumiem,że temat wymyślili sobie paranoicy,a Komisji Trójstronnej nie ma.

Śr cze 17, 2009 13:21
Rozumiem,że temat wymyślili sobie paranoicy,a Komisji Trójstronnej nie ma.

A jakim dowodem dysponujesz na członkostwo o. Zięby w owych tajemniczych, wyimaginowanych komisjach?...oczywiście poza wielce wiarygodnym internetem.

Śr cze 17, 2009 13:39

Ja pośród możnych tego świata jak ojciec zięba nie przebywam.Proponuję się spytać o jego członkowtwo panów Palikota i Olechowskiego.

Śr cze 17, 2009 13:56
Ja pośród możnych tego świata jak ojciec zięba nie przebywam.Proponuję się spytać o jego członkowtwo panów Palikota i Olechowskiego.

Po co mi Palikot i Niesiołowski wystarczy lista sporzadzona przez Nasz Dziennik
http://www.rodzinapolska.pl/dok.php?art ... /700_1.htm
Zabacyli o o. Ziębie?

Śr cze 17, 2009 14:09

Niesamowite,to ta komisja istnieje?????!!!!!! Zważ,że ten skład opublikowano 4 lata temu.Nasz Dziennik bronił Wielgusa, może bronić i Ziębę.W jakim celu umieszczano by fałszywie nazwisko ojca Zięby pośród tych ludzi?Zreszta niezależnie czy jest on zaangażowany w tworzenie jakichś struktur ponadpaństwowych czy nie,to zauważyłem,że angażowanie się duchownych w różne świeckie oraganizacje,ruchy polityczne,fundacje,a szczególnie tam ,gdzie się obraca dużymi pieniędzmi do niczego dobrego nie prowadzi.Niezależnie czy jest to o.Zięba,prałat Jankowski czy o.Rydzyk.

Śr cze 17, 2009 14:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona