Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 23:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 XX Rocznica Powstania Radia Maryja 
Autor Wiadomość

Post Re: XX Rocznica Powstania Radia Maryja
Kozioł napisał(a):
agawa napisał(a):
Dla Ciebie nawet Ojciec Święty nie jest autorytetem. Ale czego sie spodziewać po czytelniczce Gazety Wyborczej?
Żadnych świętości, żadnych autorytetów. Pełna anarchia. WSTYD I DNO.

Taki dla nich autorytet w sprawach RM jak dla Kaczyńskiego w sprawie kary śmierci.
Nauczanie papieża w sprawie kary śmierci i list z podziękowaniem/życzeniami
wymagają jednak nieporównywalnie innego posłuchu u katolika.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pn gru 05, 2011 19:25
agawa napisał(a):
Alus napisał(a):
agawa napisał(a):
Alus, gdyby to Radio było antysemickie to papież nie wystosowałby takiego listu:

viewtopic.php?f=36&t=30159&p=641238#p641238

To chyba jasne? Więc zamilcz i nie siej kłamstw i nienawiści do tego Radia, skoro sam Ojciec Święty dziękuje za to Radio.

Bo chyba nie chcesz dyskutować i poddawać w wątpliwość słowa Ojca Świętego?

Papież ma wiedzę o całoścowej działalności RM, podobną do tej jaką miał bł JPII o abp Peatzu, albo kolejni papieże o założycielu Legionów Chrystusa....czyli to, co podsuną, napiszą kurialiści watykańscy.

Dla Ciebie nawet Ojciec Święty nie jest autorytetem. Ale czego sie spodziewać po czytelniczce Gazety Wyborczej? Żadnych świętości, żadnych autorytetów. Pełna anarchia. WSTYD I DNO.

Autorytet papieża nie wymaga aby posiadał wiedzę o wszystkich duchownych na świecie, ich życiu, postępowaniu, działalnosci.
Fakt, że ktoś ukrywał przed bł JPII dokumenty tyczące abp Peatza nie ma żadnego wpływu na autorytet papieża, świadczy jedynie o ukrywających.

gita napisał(a):
Alus! a tak naprawdę co przez Ciebie przemawia, czy zazdrość , że 12 tysięcy słuchaczy RM spotkalo się w Toruniu 3 grudnia i wspólnie przeżywało piękna Eucharystię, wspólnie śpiewało piękne religijne i patriotyczne pieśni?
Przecież każdy mógł tam pojechać i brać udział w tym Jubileuszu, Ty również.
P.S.A piękną pieśn ABBA OJCZE zaśpiewałaś już razem z uczestnikami tej uroczystości, a więc również ze mną?

Gita - ileż razy trzeba ci powtarzać, że nie chodzi o sferę duchową.
Powtórzę chodzi o paskudne politykierstwo , które szkodzi RM a co za tym idzie i całemu Kosćiołowi.
Fajnie, że było was 12 tys...a zauważyłaś, że na doroczne spotkania Rodziny RM na Jasnej Górze jeszcze parę lat temu ielgrzymowało po 300 - 400 tys osó. W roku 2011 było niewiele ponad 100 tys.....rozwój czy regres - jak myślisz?

Pn gru 05, 2011 19:39
Alus! Jeśli nadal będzie rządzić Tusk i jego ekipa, to w przyszłym roku na pielgrzymce RRM na Jasnej Górze będzie jeszcze mniej pielgrzymów, dla mnie to jasne, a dla Ciebie? :cry:
P.S Poza tym dla mnie jest za mało "polikitykierstwa" w Radiu Maryja i tym się faktycznie różnimy.

Pn gru 05, 2011 19:58
gita a co? PO zabrania jezdzic? :D

Pn gru 05, 2011 20:11
czasowo zablokowana

Elbrus napisał(a):
agawa napisał(a):
Alus, gdyby to Radio było antysemickie to papież nie wystosowałby takiego listu:

viewtopic.php?f=36&t=30159&p=641238#p641238

To chyba jasne? Więc zamilcz i nie siej kłamstw i nienawiści do tego Radia,
skoro sam Ojciec Święty dziękuje za to Radio.
Ile czasu poświęca papież na osobiste słuchanie Radia Maryja?
agawa napisał(a):
Bo chyba nie chcesz dyskutować i poddawać w wątpliwość słowa Ojca Świętego?
Pragnę cię uświadomić, że listy tej rangi (nawet i te dużo wyższej)
rzadko są pisane przez samego Ojca Świętego,
tym bardziej że dotyczy to medium nadającym w języku polskim, więc chyba oczywistym jest,
że papież musiał zaufać komuś ze swoich podwładnych redagujących ten list.
agawa napisał(a):
Elbrus, napominam Cię, Ty jako dobry katolik
Nie dobry, bo niewierzący.
agawa napisał(a):
zaprzestań siania nienawiści do tej KATOLICKIEJ rozgłośni.
Postąp tak jak wypada dobremu katolikowi, bo do tego obowiązuje Cię bowiem ten list Ojca Świętego
Czy to jakaś encyklika jest?
W liście podpisanym przez kardynała Bertone nie znalazłem nic,
co ganiłoby rozsyłanie tekstów piosenek Kapeli znad Baryczy,
które już od jakiegoś czasu uświetniają spotkania Rodziny,
a i nierzadko bywają puszczane na antenie Radia.
Wstydzisz się prawdy, jaką w sobie niosą te piosenki?

Elbrus, miałam o Tobie jako katoliku lepsze zdanie. niestety myliłam się. Ale nie żartuj, że jesteś niewierzący, bo to głupi żart.

Ja jako katolik, nawet jakbym nie słuchała tego radia i nie zgadzała się z nim to PO TAKIM LIŚCIE OD OJCA ŚWIETEGO oddałabym szacunek ojcom Redemptorystom. Ciebie na to nie stać. Tobą kieruje bunt nawet wobec takie świadectwa jak ten wspaniały list. Jest to dla mnie niezrozumiałe i myślę, że nie wiesz co czynisz i jesteś zaślepiony. Będę się modlić o twoje przejrzenie.

Ostatnio edytowano Pn gru 05, 2011 21:32 przez agawa, łącznie edytowano 2 razy

Pn gru 05, 2011 21:30
Benedykt XVI wystosował list...bo nigdy w życiu nie słuchał RM, a nawet gdyby słuchał to i tak by nie zrozumiał bez tłumacza o czym gadają.
To zwykłe kurtuazyjne odezwanie sie papieża...a nawet nie jesgo tylko kogoś z jego doradców.
Przestańcie się więc zasłaniać papieskimi listami. Nawet JPII nie miał czasu na słuchanie RM, a Benedykt XVI to nie dosyć, ze czasu nie ma, to jeszcze i tak by nie miał pojecia o czym gadają. Szczególnie gdyby wypowiadał sie Rydzyk. Ten facio nie poskładał jednego konkretnego zdania, to koszmar dla polonistów, bełkot dla reszty.
Tak a propos? jakiej narodowości jest Rydzyk? Bo po polsku to on gadac nie potrafi.

Pn gru 05, 2011 21:31
czasowo zablokowana

dla Alus zaś ważniejsze jest zdanie Michnika niż list Ojca Świętego... taki z niej katolik :(

Pn gru 05, 2011 21:36
agawa czyli ty naprawde wierzysz ze Papiez slucha RM i sam napisal ten list?

Pn gru 05, 2011 21:57
czasowo zablokowana

margaretka masz ignora, paniałaś?

Elbrus, co ty gadasz, żeś niewierzący. Bo to chyba żart jest. A jak czasem jest to prawda, to az nie chce mi się wierzyć :shock: Bo piszesz często jak katolik, a czasem nawet jak dobry katolik. Ale jeżeli to nie żart to muszę stwierdzić, że to bardzo dziwne.. :roll: i chyba na prawde trzeba zacząć się za Ciebie modlić, bo masz duża wiedzę nt wiary katolickiej, ale przecież i diabeł taką wiedzę też ma. No i on wierzy i drży. A TY co? Nie wierzysz i nie drżysz? To juz by musiało z Tobą być BARDZO BARDZO Źle gdyby tak rzeczywiście było i gdbyś był niewierzący. BARDZO ŹLE.. :(

Pn gru 05, 2011 22:04
agawa napisał(a):
dla Alus zaś ważniejsze jest zdanie Michnika niż list Ojca Świętego... taki z niej katolik :(

Zdań ojca świętego nie konfrontuję z Michnikiem.
Ae zdecydowanie mądrzejsze i nakierowane na człowieka są zdania Michnika niż niektóre zdania o. Rydzyka.

Elbrus miej się na baczności i radze - zacznij drżeć....agawa zaczyna się za Ciebie modlić..

Pn gru 05, 2011 22:09

agawa napisał(a):
Ja jako katolik, nawet jakbym nie słuchała tego radia i nie zgadzała się z nim
to PO TAKIM LIŚCIE OD OJCA ŚWIETEGO oddałabym szacunek ojcom Redemptorystom.
Jeszcze raz: zapoznaj się z procedurą powstawania tego typu dokumentów,
a dopiero potem oceniaj, czy to są słowa samego Ojca Świętego.
Zrozum też, że ranga tego listu jest różna od oficjalnych dokumentów Stolicy Apostolskiej
i przez to nie trzeba zgadzać się z każdym słowem listu.
agawa napisał(a):
Ciebie na to nie stać. Tobą kieruje bunt nawet wobec takie świadectwa jak ten wspaniały list.
Jest to dla mnie niezrozumiałe i myślę, że nie wiesz co czynisz i jesteś zaślepiony.
Ja, podobnie jak Alus, czego chyba nie zauważyłaś w jej postach,
nie neguję wartości Godzinek, katechez, transmisji pielgrzymek, Mszy Św. itd.
To jest bardzo potrzebne i za to należą się słowa uznania (jakie wyraził też papież Benedykt).
Nie podobają mi się jedynie treści polityczno-biznesowe, które jak widać odstraszają,
bo inaczej ilość stałych słuchaczy byłaby znacznie większa.

(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.

Pn gru 05, 2011 22:10
czasowo zablokowana

Elbrus napisał(a):
agawa napisał(a):
Ja jako katolik, nawet jakbym nie słuchała tego radia i nie zgadzała się z nim
to PO TAKIM LIŚCIE OD OJCA ŚWIETEGO oddałabym szacunek ojcom Redemptorystom.
Jeszcze raz: zapoznaj się z procedurą powstawania tego typu dokumentów,
a dopiero potem oceniaj, czy to są słowa samego Ojca Świętego.
Zrozum też, że ranga tego listu jest różna od oficjalnych dokumentów Stolicy Apostolskiej
i przez to nie trzeba zgadzać się z każdym słowem listu.
agawa napisał(a):
Ciebie na to nie stać. Tobą kieruje bunt nawet wobec takie świadectwa jak ten wspaniały list.
Jest to dla mnie niezrozumiałe i myślę, że nie wiesz co czynisz i jesteś zaślepiony.
Ja, podobnie jak Alus, czego chyba nie zauważyłaś w jej postach,
nie neguję wartości Godzinek, katechez, transmisji pielgrzymek, Mszy Św. itd.
To jest bardzo potrzebne i za to należą się słowa uznania (jakie wyraził też papież Benedykt).
Nie podobają mi się jedynie treści polityczno-biznesowe, które jak widać odstraszają,
bo inaczej ilość stałych słuchaczy byłaby znacznie większa.

a może odniesiesz się do tego, ze powiedziałeś, że jesteś NIEWIERZĄCY?

edit: dostałam priv potwierdzenie, że Elbrus jest niewierzący. W takim razie na tym forum jest nikły procent katolików... :(

Ostatnio edytowano Pn gru 05, 2011 22:33 przez agawa, łącznie edytowano 1 raz

Pn gru 05, 2011 22:28
czasowo zablokowana

Alus napisał(a):
agawa napisał(a):

Ae zdecydowanie mądrzejsze i nakierowane na człowieka są zdania Michnika niż niektóre zdania o. Rydzyka.

Elbrus miej się na baczności i radze - zacznij drżeć....agawa zaczyna się za Ciebie modlić..

tak, Michnika.. który popiera zabijanie dzieci nienarodzonych. Brak słów. Nie jesteś dla mnie juz chyba katoliczką, skoro postaw MIchnika pro abrocjonisty jest ci bliższa niż postawa katolickiego zakonnika. ALbo masz schizofrenie moralną.

Pn gru 05, 2011 22:30
agawa napisał(a):
Alus napisał(a):
agawa napisał(a):

tak, Michnika.. który popiera zabijanie dzieci nienarodzonych. Brak słów. Nie jesteś dla mnie juz chyba katoliczką, skoro postaw MIchnika pro abrocjonisty jest ci bliższa niż postawa katolickiego zakonnika. ALbo masz schizofrenie moralną.

Obaj p. Kaczyńscy tak usilnie forowani przez o. Rydzyka też popierali zabijanie dzieci nienarodzonych (znów podawac ich wypowiedzi?)....dopadła cię schizefrenia moralna?
Nie zapominaj jeszcze o jednym przyjacielu RM, który od lat chce zabijac stare osoby i chore nienarodzone dzieci - ulubiony wasz przyjaciel prof. Wolniewicz.
http://www.bibula.com/?p=29060

Ostatnio edytowano Pn gru 05, 2011 22:54 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy

Pn gru 05, 2011 22:39

Alus napisał(a):
Nie zapominaj jeszcze o jednym przyjcelu RM,
który od lat chce zabijac stare osoby - ulubiony wasz przyjaciel prof. Wolniewicz.
Nie zabijać, tylko dać prawną możliwość lekarzom, żeby legalnie mogli pomóc w samobójstwie.

(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.

Pn gru 05, 2011 22:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona