Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn paź 13, 2025 3:50

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość

Rzepaku nie umiesz czytać podałąm CI konkretną datę [...]
Tłumaczenia ojca Rydzyka mnie nie obchodzą, jest księdzem zakonnym więc ślubował ubóstwo

[...] - baranek

Wt cze 21, 2005 12:58
Zobacz profil WWW
Masoni sa narzedziem szatana, a ich znakiem jest slonce. Zwroccie uwage,ze ten znak staraja sie umiescic wszedzie. Na przyklad w Polsacie sie ono pojawia i na butelkach wody "Bonaqua" i jako logo parii UW. Zebysmy mieli kilkaset takich ojcow Rydzykow w Polsce, to nie musielibysmy sie bać masonerii....

Nie komentuję cytatu, ale skoro już mówisz o masonerii, to Cię oświecę...
Poczytaj jak prześladowała masoneria Kościół Katolicki w Meksyku w XX wieku. Jest w necie wiele źródeł w necie. Największy polski politolog profesor Jerzy Robert Nowak przypomina:
,,(...) Każdy tydzień, który przeminie bez Mszy świętej, spowoduje utratę dla Kościoła około 2% wiernych (...) "
(mason, prezydent Meksyku P.E. Calles w 1926 r.)
" (...) Chwyciliśmy Kościół za gardło i zrobimy wszystko, aby go udusić (...) "
(minister spraw wewnętrznych A. Tejeda w 1926 r.)
http://www.polonica.net/Zbrodnie_masone ... eksyku.htm
Tak mówią ludzie chorzy z nienawiści do Kościoła, zupełnie ja Szatan.... Naprawdę słuchajcie Radia Maryja, bo nie znacie podstawowych faktów z historii świata.

Wt cze 21, 2005 13:06

To między innymi kłąmstwo, a takich jest więcej nie będe tu wszystkie wklejać:

"Sekty sprzedają się jak nowy rodzaj podpasek". Dalej ksiądz wyjaśnił jak powstają odłamy chhrześcijaństwa: "Ksiądz katolicki żeni się z siostrą katolicką i zakłada nowy odłam". Następnie ponownie odwołał się do katolickiej równości: "Jak sekta chrześcijańska wyświęca mężczyzn, to mogą to być święcenia ważne, a jak wyświęca kobiety, to oczywiście są to swięcenia nieważne".

Ekspert RM: - Filmy rysunkowe są narzędziem dewastacji psychiki dziecka. Ich bohaterowie są głosicielami satanizmu... na przykład ten kwączacy kaczor Donald... On nie zna litości. Jest okrutny i bezwzględny. Jeśli nawet dochodzi do jakiegoś celu, to po trupach. Jego prawem jest prawo zemsty.

Wt cze 21, 2005 13:15
Zobacz profil WWW

[...]Cóż, zacytuje może mojego księdza "Radio Maryja, jest dobre w tym, że może jednoczyć w modlitwie ludzi starszych. Jednak gdy RM zaczyna pchać się do polityki, to przestaje być fajne". I ja jestem za. [...]

[...] - baranek

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Wt cze 21, 2005 13:25

Jak mogłeś rzepaczku nie zauważyć, że nie miałem na celu obrony masonerii? Chciałem tylko przedstawić bezsens tzw. ekspertów, na których wypowiedziach opierasz swoje jedyne i słuszne postrzeganie świata.

Wt cze 21, 2005 13:39

Oj tak wieczorne modlitwy dzieci są świetne :D :D i raz spotkałąm się też z rozwiązywaniem krzyżówki przez dzieci i tam taki tekst: "tu mam takiego fajnego misia........ ohhhhh jaki on ma śmieszny zielony beret o zobacznie, a jak się porusza tym misiem to ma klimatyzacje" :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
CHyba wiem o któgo prowadzącego Ci chodzi ;-)

Wt cze 21, 2005 13:42
Zobacz profil WWW
Oto jak obalam argumenty Meg o tym,ze Radio Maryja sieje kłamstwa:
Meg napisał(a):
"Sekty sprzedają się jak nowy rodzaj podpasek".

Straszne, ale nie kłamstwo.
Meg napisał(a):
"Ksiądz katolicki żeni się z siostrą katolicką i zakłada nowy odłam"..
Człowieku słuchaj więcej Radia Maryja, to będziesz znał historię. Martin Luther (1483-1546) w dni 31 X 1517 przybił swoje ,,tezy" na drzwiach kościoła, w 1520 roku został potępiony bullą papieża Leona X Exsurge Domine, a 1524 roku, odrzuciwszy habit zakonny, ożenił się z byłą zakonnicą Katarzyną von Bora. I tak powstał protestantyzm. Tak więc to prawda.

Meg napisał(a):
Następnie ponownie odwołał się do katolickiej równości: "Jak sekta chrześcijańska wyświęca mężczyzn, to mogą to być święcenia ważne, a jak wyświęca kobiety, to oczywiście są to swięcenia nieważne". .

Człowieku, jeśli odłam chrześciajński zakłada, np. były biskup rzymsko-katolicki, to może być zachowana sukcesja Apostolska, czyli ciągłość przekazania święceń, bo sam je otrzymał od osoby uprawnionej, ale ten temat mnie przerasta, mówię tylko w czym rzecz. Nikt ,,z ulicy" nie może nikomu dac ważnych święceń ani kobiecie ani mężczyźnie. A ponieważ nikt nie ma w Kościele Katolickim prawa udzielania święceń kobietom, stąd nie może go nokomu przekazać. Proste. Znowu powiedzino prawdę.

Meg napisał(a):
Ekspert RM: - Filmy rysunkowe są narzędziem dewastacji psychiki dziecka. Ich bohaterowie są głosicielami satanizmu... na przykład ten kwączacy kaczor Donald... On nie zna litości. Jest okrutny i bezwzględny. Jeśli nawet dochodzi do jakiegoś celu, to po trupach. Jego prawem jest prawo zemsty.

Tu jednak uprę się przy dokładnym wskazaniu kto i kiedy to powiedział, choć i tak śmiesznym jest, że próbujesz tym cytatem uzasadanić swoją tezę, że radio Maryja sieje kłamstwa.
Meg, naprawdę idź stąd. Zarzuciłaś kłamstwo i nieudowodniłaś go, natomiast ja Tobie wykazałem niewiedzę. Masz za małe kompetencje do dyskusji na ten temat - bez urazy. Zbyt mało wiesz o Katolicyźmie.

Wt cze 21, 2005 13:49

Człowieku słuchaj więcej Radia Maryja, to będziesz znał historię. Martin Luther (1483-1546) w dni 31 X 1517 przybił swoje ,,tezy" na drzwiach kościoła, w 1520 roku został potępiony bullą papieża Leona X Exsurge Domine, a 1524 roku, odrzuciwszy habit zakonny, ożenił się z byłą zakonnicą Katarzyną von Bora. I tak powstał protestantyzm. Tak więc to prawda.

Tylko, że w tej bulli miał sporo racji. Był przeciwko np. nadmiernemu bogaceniu się kościoła kosztem wiernych, sprzedawaniu odpustów etc. Moim zdaniem jak najbardziej pozytywna postać. Tylko, że tego to raczej nie usłyszymy w RM...

Cytuj:
Tu jednak uprę się przy dokładnym wskazaniu kto i kiedy to powiedział, choć i tak śmiesznym jest, że próbujesz tym cytatem uzasadanić swoją tezę, że radio Maryja sieje kłamstwa.

Ale to jest kłamstwo co podali, wiec sieje kłamstwa... Zresztą Ojciec Dyrektor lubi siać:D

Cytuj:
Straszne, ale nie kłamstwo.

Nie? Jakoś mnie to dziwi... to gdzie są teraz te wszystkie sekty? Szukam po TV, nigdzie nie ma, nawet w TV Mango nie można dostać kontaktu:/ Kurde, dlaczego ostatni raz jak widziałem "sekciarza" to to było Hare ponad rok temu i to w Pradze? Coś mi się niechce wierzyć w to...

And shame on you

Wt cze 21, 2005 13:57

A tak po prawdzie- z RM nie nauczymy się niczego więcej niż podstaw... No dla niektórych to może już być dużo. Dla niektórych starczy wiedzieć, że był taki jeden Martin Luter, co wywiesił swoje tezy kiedyś tam i kiedyś tam i kiedyś i jak mu wspaniały kościół powiedział- "Słuchaj stary, więcej chill-outu", to się obraził zawziął, ożenił i łolaboga, nowy odłam załozył! :o No jak on po prostu mógł... W sumie nie potrzeba dodawać, że jego nadrzędnym celem była reforma kościoła, zniesienie płatnych odpustów, etc. No ale niektórzy są nawet na takim stopniu wtajemniczenia, że wiedzą to! Ja nie wiem jak to się może w mózgu zmieścić... A są osoby, które wiedzą jeszcze więcej! To chyba są nasieniem szatana, że tyle wiedzą bo w Radio Maryja jakoś tego nie mówili...
Do czego zmierzam.
Cytuj:
Ja słucham Radia Maryja od wielu lat i dopiero w kontkcie z Wami widze jak bardzo Was dystnsuję pod względem wiedzy historycznej i religijnej.

Ja w kontakcie z Tobą sobie uświadomiłem, jak to niektórzy lubią się chwalić, choć wiedzą niewiele więcej niż suche info z podręcznika czy encyklopedi przeczytane gdzieś na "antenie"(bo po co czytać skoro można posłuchać, a może i obejżeć!). [...] Kolejny minus RM jak dla mnie...

[...] - baranek

And shame on you

Wt cze 21, 2005 14:30

Baranek zdązył co nie co już wykasować !!
Jak czytam te wpisy pełne miłości do bliźniego swego !!!!! Tych miłośników tego radia !!
To naprawdę nie muszę już włączać RM . Aby się przekonac o prawdomównosci tej stacji !!
Polar Wszytko Jane :-D :-D :-D

Wt cze 21, 2005 15:53

RM nie słucham i słuchać nie mam zamiaru, tych kilka audycji, któe słyszałam odstraszyły mnie na dobre

historii uczę się z książek a nie wszystko co zamieszczone w necie jest prawdziwe/to tak na przyszłość

a co do tv trwam i manipulacji to reportaż o Przystanku Woodstock był świetnie zmontowany i na 99% każda starsza osoba uwierzyła w "prawdy" w nim przekazane

hawk!

Wt cze 21, 2005 20:42

Rydzykowi blisko było do pasterze, chciał jeździć na krowie, ale nie ma gdzie jej trzymać w RM :)
Cóż, teoretycznie radio to bym traktował jak każde inne radio, czy TV, gdyby nie to, że jak dla mnie stoi na bardzo niskim poziomie w porównaniu do np. trójki, którą bardzo lubie... To samo TV Trwam, tylko tu dochodzi jeszcze okropna jakość techniczna... Cóż ale jak ktoś lubi, tudzież widzi potrzebe oddania połowy renty/emerytury na nowe alusy dla Ojca Dyrektora, to nie bronie 8)

And shame on you

Wt cze 21, 2005 20:46
W kontekście ostatniej wypowiedzi i liczonych już w tysiącach, a może w setkach tysięcy ataków ze wszystkich stron (Radio prowadzi taką statystykę, mozna spytać...): od ateuszy po katolików na o. Tadusza Rydzyka - w internecie, radio, prasie i TV - na usta wręcz cisną się słowa Pana:

,,Będziecie u wszystkich w nienawiści z powodu mego Imienia".

No cóż, słowa Twoje Panie są prawdą.

Śr cze 22, 2005 10:23

W kontekście ostatniej wypowiedzi i liczonych już w tysiącach, a może w setkach tysięcy ataków ze wszystkich stron (Radio prowadzi taką statystykę, mozna spytać...): od ateuszy po katolików na o. Tadusza Rydzyka - w internecie, radio, prasie i TV

widocznie coś w tym jest skoro tylu osobom coś sie nie pdoba :twisted:

Śr cze 22, 2005 11:54

Cytuj:
Będziecie u wszystkich w nienawiści z powodu mego Imienia"

Tyle tylko że to Radio miast promować Imię Pańskie . Propaguje szowinizm nacjonalizm Faszyzm ( nie tak dawno Nasz Dziennik pod niebiosy wychwalał Generała Franko ) Promuje Młodzież pewnej partii etc. Nie ma to nic wspólnego Tym co głosił Chrystus. Gdy by było radio protestanckie o takim odcieniu . Suchej nitki by na nim nie zostawiono..

Pozdro

Śr cze 22, 2005 15:50
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 180  Następna strona