"Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
Alus! Czy uważasz, że to hańba, ponieważ Biedroń broni TVTrwam? Biedroń to też człowiek, a może masz co do tego wątpliwści???
|
| N lut 19, 2012 11:53 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus! Czy uważasz, że to hańba, ponieważ Biedroń broni TVTrwam? Biedroń to też człowiek, a może masz co do tego wątpliwści??? Przestałaś sie zgadzac z diagnozą o. Rydzyka o sodomitach w sejmie, czy uważasz, że "nasz sodomita to dobry sodomita, nasz orędowni legalizacji eutanazji, to tez dobry", nasz aktor erotyczny, to też dobry ? http://www.fakt.pl/O-Rydzyk-Do-Sejmu-wc ... 604,1.htmlW ręką podałabyś p. Biedroniowi....choć nie wiadomo gdzie on ją trzymał?
|
| N lut 19, 2012 12:32 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Widzę Alus, że lubujesz się w brukowych portalach i podobnej prasie, a ja na te strony nie zaglądam. Zważ, abyś się do reszty nie zainfekowała tymi brudami i śmieciami, tej prasy i tych stron internetowych, których nazwy nie wspomnę.
P.S.Jest już 1,5 miliona protestów do KRRiT w sprawie skandalicznej i dyskryminacyjej decyzji o nieprzyznaniu TVTrwam koncesji do odbioru telewizji cyfrowej.
|
| N lut 19, 2012 12:55 |
|
|
|
 |
|
Angella_S
zbanowana na stałe
|
Boże, ależ ci moherowi katolicy są brzydcy 
_________________ "Kiedy zorientowałem się, że jestem symbolem Polski, wpadłem w depresję" - ORZEŁ
|
| N lut 19, 2012 13:24 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Widzę Alus, że lubujesz się w brukowych portalach i podobnej prasie, a ja na te strony nie zaglądam. Zważ, abyś się do reszty nie zainfekowała tymi brudami i śmieciami, tej prasy i tych stron internetowych, których nazwy nie wspomnę.
P.S.Jest już 1,5 miliona protestów do KRRiT w sprawie skandalicznej i dyskryminacyjej decyzji o nieprzyznaniu TVTrwam koncesji do odbioru telewizji cyfrowej. Czyli nie ważny sens słów o. Rydzyka - ważne tylko kto je cytuje......taka postawa nazywa się relatywizmem moralnym. J. Najfeld nie postrzegała p. Adlera jako człowieka?? Nie zaglądasz na brukowe portale to co robisz na portalu salon24?
|
| N lut 19, 2012 13:33 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Czyli nie ważny sens słów o. Rydzyka - ważne tylko kto je cytuje. Alus...a czy Ty nie robisz tego samego??? A p.Biedroń, Gito on otwarcie mówi każdemu, kto chce usłyszeć, że jest homoseksualistą. Nie zmienia to faktu, że czytając jego wywiady nie na tematy osobiste, ale np. tego co się dzieje w sejmie są rozsądne. Nie porównywałabym go do poziomu Palikota, bo prezentuje on obecnie wyższy poziom, tak się czasem zastanawiam czy w końcu zmądrzał 
|
| N lut 19, 2012 13:53 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Val napisał(a): Cytuj: Czyli nie ważny sens słów o. Rydzyka - ważne tylko kto je cytuje. Alus...a czy Ty nie robisz tego samego??? Anonimowe, nie potwierdzone dowodami, traktuje podobnie. Ale skoro cytuje to wiele mediów i autorzy podają swoje nazwisko pod notką, informacją, podają czas, okoliczność wypowiedzi, czemu mam traktować jako niebyłe lub wyimaginowane? Cytuj: A p.Biedroń, Gito on otwarcie mówi każdemu, kto chce usłyszeć, że jest homoseksualistą. Nie zmienia to faktu, że czytając jego wywiady nie na tematy osobiste, ale np. tego co się dzieje w sejmie są rozsądne. Nie porównywałabym go do poziomu Palikota, bo prezentuje on obecnie wyższy poziom, tak się czasem zastanawiam czy w końcu zmądrzał  Albo Bieroń zmądrzał ablo Palikot zupełnie zgłupiał.
|
| N lut 19, 2012 14:06 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Angella_S napisał(a): Boże, ależ ci moherowi katolicy są brzydcy  Żałosna jesteś, jeśli stać Cię na takie komentarze.
|
| N lut 19, 2012 14:07 |
|
 |
|
Johnny99
|
Program "Bliżej" Jana Pospieszalskiego. W studiu Elżbieta Kruk i Jan Dworak, szef KRRiT:
Elżbieta Kruk: (...) Jeszcze jedna sprawa. Czy prawdą jest, panie przewodniczący, że dwie spółki, które dostały koncesję rozszerzającą koncesję satelitarną, do dziś, choć od lutego posiadają koncesję, są zobowiązane do nadawania, to jest obowiązek ustawowy, nie nadają. A jeśli nie nadają, to ustawa nakazuje przewodniczącemu cofnąć koncesję. Czy prawdą jest, że dwie spółki - Stavka i ATM - do dziś nie nadają.
Jan Dworak: Nieprawda.
Elżbieta Kruk: Czy mógłby pan zatem poinformować widzów, gdzie można znaleźć program ATM i Stavki na satelicie?
Jan Dworak: (...) ATM nie nadaje, zostało wszczęte postępowanie, spółka Stavka nadaje, jest osiągalna w nadawaniu naziemnym, jeśli chodzi o nadawanie satelitarne tego nie wiem.
Lidia Kochanowicz, dyrektor finansowa Fundacji Lux Veritatis:
Decyzja została wydana z rażącym naruszeniem prawa, ponieważ po pierwsze, nieprawidłowo, albo subiektywnie, to jest bardzo delikatne określenie, Krajowa Rada oceniła sytuację finansową wszystkich podmiotów. Wybiórczo stosowała wskaźniki ekonomiczne, w zależności od potrzeb. Zastosowała 99 wskaźników ekonomicznych, łącznie. Natomiast wybiórczo wybrała je sobie dla poszczególnych podmiotów. Czyli wybrała sobie takie wskaźniki, które dawały jej podstawę do wydania takiej a nie innej opinii.
Krajowa Rada wskazała - jako jedyny zarzut wobec Fundacji - że Fundacja posiada tzw. wskaźnik długu na poziomie 3.34. Ten wskaźnik był podstawą odmowy. Wyliczyliśmy ten wskaźnik dla podmiotów, które otrzymały tę koncesję, i np. firma ESKA - która otrzymała tę koncesję - ma wskaźnik długu 8.69, a firma Stavka 182.37. Zdolność do sfinansowania tej inwestycji jest nieporównywalnie lepsza u nas.
Skarga Fundacji na decyzję KRRiT jest już w sądzie. Zobaczymy, jaki będzie wyrok.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Cz lut 23, 2012 10:05 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Skarga jest juz od wczoraj w WSA oraz na biurku u Dworaka. We wczorajszym programie:"Minęła dwudziesta" Dworak wyraził zadowolenie, że Lux Veritatis odwołała się od decyzji drogą sądową. Jest spokojny, chociaz KRRiT nie jest nieomylna stwierdził Dworak w tvpinfo. Informacja o złożonej skardze jest już w prawie wszystkich dziennikach, w ND również: http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po03.txt
|
| Cz lut 23, 2012 11:23 |
|
 |
|
niker
|
Gdyby to byli normalni ludzie w KRRiT,to już by dawno TV TRWAM miała by przyznaną koncesję. Wg mnie to czysto polityczna sprawa przykład: http://niewygodne.info.pl/
|
| Pn lut 27, 2012 15:33 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Val napisał(a): Alus wygląda na to, że Rzepa dotarła do rzeczywistych danych, bo p.Kochanowicz podaje te same liczby, ale z większą dokładnością co do złotówki ( pomija grosze). I się w pełni liczby zgadzają. A publicznie mówi, że są to dane, które składali kandydaci, którym przyznano koncesję. Tym samym Margaretko możesz opierać się na tych danych.
Najważniejsze jest tu więc info jakimi wskaźnikami się dokładnie kierowano. Choć wątpię, aby udostępniono szczegóły, jakimi kierowała się komisja przyznając koncesję. Więc zgodność z bilansem jest. Inna sprawa, że TV TRWAM zrobiła błąd zatajając zasady spłaty pożyczki. Choć to nie jest tak rażący błąd na tle niektórych spółek, które mają wątpliwą przeszłość(są nowe na rynku i mają mały kapitał).
A że fani Rydzyka mają specyficzne zachowanie- nic nowego. Rydzyk jest jak klub piłkarski, ma swoich "zwykłych" fanów i katoli(kiboli) i Ci drudzy drażnią innych. Val - wygląda jednak na to, że te dane o finasach niezbyt się zgadzają. Rzepa dotarła do danych gdy chodziło o miejsce na multipleksie - majątek fundacji LUz Veritatis ma wynosić "ponad 90 milionów", jak zeznała p. Kochanowicz. W procesie sądowym o fundusze na geotermię, p.Kochanowicz ocenia majątek Fundacji na "około 68 milionów". Różnica ponad 30 milionów i obie kwoty podane w odstępie kilku dni http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzeni ... otych.html
|
| Pn lut 27, 2012 21:38 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Val - wygląda jednak na to, że te dane o finasach niezbyt się zgadzają. Przypominam, że mowa o tych 90 milionach, to były słowa p.Dworaka. Sprawdzałam te dane i oczywiście chodziło o tą trefną pożyczkę. Pamiętasz tą dyskusję, gdy pisałam, że większość z tej kwoty to pożyczka? Chodziło o to, że Lux Veritas nie chciała ujawnić zasad tej pożyczki. Dlatego też Dworak o tej kwocie mówił, mają pretensje o te klauzule tajemnic biznesowych. Ja sama nadal nie wiem dokładnie o co halo z tą pożyczką, ale te 68 milionów w kontekście tego co mówiły obie strony barykady jest prawdopodobne. A Margaret_ka pisała o 9 milionach, co się dosyć wyraźnie różni od rzeczywistości. A w tych, co ja podawałam to przewrotnie napisali 86 milionów- zamiana liczb  . w każdym razie wolę się mylić o jakieś 22 miliony( 30 to już przeginasz z matmą  )niż o 59 milionów ( Margaret_ka) Zresztą- sama dawałam linka do tego samego artykułu co dajesz linka, z tą różnicą, ze pisał wtedy o tym onet.pl.:http://wiadomosci.onet.pl/kraj/lux-veritatis-w-sadzie-nfos-bezzasadnie-zabral-dot,1,5027867,wiadomosc.html Co by nie pisać, to niektóre stacje, które mają multiplex mają wątpliwą możliwość finansowania swojej działalności w stosunku do TV TRWAM, bo one takie majątku nie mają.
|
| Pn lut 27, 2012 23:31 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Fakt jest jeden - jasności w kwestii majątku mediów, inwestycji o. Rydzyka nikt z żywych nigdy nie pozna, więc "przewrotnie" mogą się mylić o błahe 22 miliony 
|
| Wt lut 28, 2012 9:04 |
|
 |
|
Johnny99
|
Val napisał(a): Dlatego też Dworak o tej kwocie mówił, mają pretensje o te klauzule tajemnic biznesowych. Czyli: całkowicie zignorował fakt, iż niezależnie od tego sytuacja finansowa Lux Veritatis jest zupełnie nieporównywalna (in plus) z pozostałymi nadawcami, którzy dostali koncesję, albowiem za bardzo go martwi, czy o. Rydzyk zdoła spłacić pożyczkę, którą zaciągnął w.. zakonie redemptorystów  Ach, już sobie wyobrażam ten proces sądowy o zapłatę między Lux Veritatis i zakonem.. to byłaby miazga! Wcale się nie dziwię, że Dworak był tą wizją tak wstrząśnięty, że po prostu musiał odmówić!
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Wt lut 28, 2012 9:21 |
|
|
|