Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 9:13

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość

Tyle tylko że to Radio miast promować Imię Pańskie . Propaguje szowinizm nacjonalizm Faszyzm ( nie tak dawno Nasz Dziennik pod niebiosy wychwalał Generała Franko ) Promuje Młodzież pewnej partii etc. Nie ma to nic wspólnego Tym co głosił Chrystus. Gdy by było radio protestanckie o takim odcieniu . Suchej nitki by na nim nie zostawiono..

Dobrze godo, polać mu!
Dla mnie RM to po pewnej części idealna maszynka do robienia kasy, gdzię między jednym ojcze nasz, a wiadomościami o tym jacy be są żydo-masoni jest wstawka "A numer naszego konta to...".
Cytuj:
,,Będziecie u wszystkich w nienawiści z powodu mego Imienia".

Cóż, gdy wszyscy mówią mi że jestem okropny, to się zmieniam na lepsze, a nie (TV)trwam w tym...

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Śr cze 22, 2005 16:49
Pan Jezus rzekł: ,,Poznacie ich po owocach", bo złe drzewo nie może wydać dobrego owocu.
Słucham Radia Maryja od wieku dojrzewania do dziś , tzn. jakieś 10 lat i :

-Szanuję braci starszych w wierze - Zydów, ale nie zamykam oczu na zachowanie ich się wobec Polski (np. jawne deklarowanie sympatii dla obcych wojsk wkraczających do polski, o czym pisze m.in. profesor J. Robert Nowak , czołowy politolog Radia i bodaj największy polski historyk dziejów najnowszych Polski http://www.geocities.com/jedwabne/100_k ... ossa_4.htm ), bo jestem człowiekim dojrzałym i wiem, ze prawda WYZWALA, jak powiedział Pan,

- Szanuję braci masonów, choć wiem, że są z definicji wrogami Kościoła.

Na pustyni z masonami i Żydami podzileiłbym się ostatnim łykiem wody (oni dostaliby ten ostatni, nie ja).

Radio nauczyło mnie doktryny katolickiej, rozumienia dogamtów wiary i wpoiło potrzebę modlitwy oraz wierność wobec Biskupa lokalnego i Papieża. Jeśli Biskup lub Papież powiedzieliby: ,,Nie wolno ci słuchać radia Maryja", zaprzestałbym słuchania Radia Maryja! Są to piękne owoce 10-letniej pracy Ojców z Radia Maryja nad moją duszą.

I co jeszcze zarzucicie temu Radiu ? Idźcie raczej zawstydzeni i zajmijcie się szerzeniem dobra zamiast podrzegać do przystawienia siekiery do drzewa, które wydaje dobre owoce, abyście w dniu Sądu nie byli zawstydzeni, stając z pustymi rękami. Kiedy bowiem będę już w Niebie dam świdectwo Panu Bogu jak wiele dało mi Radio Maryja, krórego twórcą jest o. Tadeusz Rydzyk i mam nadzieję, że dostanie on tam godne jego zasług - dla mnie osobiście - miejsce.

Śr cze 22, 2005 17:41

Cytuj:
jawne deklarowanie sympatii dla obcych wojsk wkraczających do polski

Hm, dla odmiany powiem, że jak niemcy "odbijali" tamte tereny to ogół ludności witał ich jak wybawców... Pytanie- co z tego? po I wś większość wschodu wcieliliśmy siłą do Rzeczpospolitej i jakby nie patrzeć, kochani tam nie byliśmy.

Cytuj:
Idźcie raczej zawstydzeni i zajmijcie się szerzeniem dobra zamiast podrzegać do przystawienia siekiery do drzewa, które wydaje dobre owoce, abyście w dniu Sądu nie byli zawstydzeni, stając z pustymi rękami.

Nigdzie nie bede szedł i bynajmniej nie bede tym zawstydzony. Jakoś RM nie rozwija w wielu ludziach posłuszeństwa względem biskupa- przykład to prałat Jankowski, jestem pewien, że tłum tych "dewotek" co, prawie groziły biskupowi, słuchał RM...

And shame on you

Śr cze 22, 2005 19:28

Gdzie ta Twoja przez Ciebie opiewana miłosć braterska?

Cytuj:
Zatem wskaż przykłady budowania dla Niemców przez Polaków bram tryumfalnych lub witania ich wiązkami kwiatów. Nie ma takich przykładów. Jesteś kłamcą.

[...]Mówiłem o mieszkańca wschodnich cześci RP, czyli Ukraińcach np, z którymi musieliśmy walczyć, żeby "wydrzeć" im tereny, które szczerze powiedziawszy narodowościowo należały do nich, więc byliśmy po prostu najeźdźcami, więc jak polacy mogli się cieszyć, skoro niemcy i sowieci odbierali im to, co oni wcześniej zabrali innym? A Ci którym my zabraliśmy cieszyli się, bo mieli nadzieje na uzyskanie jakiejś większej autonomii.
[...]

Zdarza Ci się oglądać wiadomości oprócz TV Trwam? Nie? To na co czekasz? No chyba, że uważasz, że TV Trwam i RM mają patent na uniwersalną i jedyną prawde[pusty smiech]

[...] - baranek

And shame on you

Śr cze 22, 2005 19:59
Mówiłem o mieszkańca wschodnich cześci RP, czyli Ukraińcach

[...] tereny Łomży i Kolna, gdzie leży Jedwabne, były i są rdzennie polskie. Ukraińców szukaj w rejonie... Lwowa, a co tam się działo, to poczytaj:
,,Henryk Reiss tak wspominał w książce Z deszczu pod rynnę... Wspomnienia polskiego Żyda (Warszawa 1993, s. 41) lata rządów sowieckich we Lwowie ( 1939-1941): "wówczas we Lwowie bycie Jewrejem ułatwiało życie. Władze sowieckie nie ufały Polakom. Nie ufały Ukraińcom (...). Pozostali Żydzi. Jedynie oni witali Armię Czerwoną kwiatami jak zbawców (...) . O posady było łatwo. Dla Żydów nawet bardzo łatwo (...). Dziewięćdziesiąt procent urzędników zjednoczenia stanowili Żydzi.
" http://www.geocities.com/jedwabne/100_k ... ossa_4.htm
[...]

[...]- baranek

Śr cze 22, 2005 21:04

Dla mnie to źródło jest conajmniej podejrzane:/ prosze podaj kilka innych źródeł, książek jeśli można, nie net.

And shame on you

Śr cze 22, 2005 21:11
Sądząc po jasnym nagłówku, o tym informującym, wszystkie cytaty pochodzą ze słynnej ksiażki prof. Jerzego Roberta Nowaka, a fakty tego typu osobiście wielokrotnie słyszałem z ust Profesora na antenie Radia Maryja:

,,100 kłamstw J.T. Grossa o żydowskich sąsiadach i Jedwabnem"

data wyd.: 2001
wydawca: von Borowiecky.

Śr cze 22, 2005 21:22
strona Profesora: http://www.jerzyrobertnowak.com/
i notka ze strony:

Jerzy Robert Nowak, historyk (profesor wyższej uczelni) i publicysta, autor ponad 40 książek i około 1400 publikacji prasowych (w tym około 900 artykułów). Jako świetny znawca problematyki węgierskiej (należy do nielicznych cudzoziemców mianowanych za zasługi dla kultury węgierskiej nadzwyczajnym członkiem Węgierskiego Związku Pisarzy) zrobił ogromnie wiele dla upowszechnienia wiedzy o naddunajskich „bratankach".
(...)
Prof. J.R. Nowak robi szczególnie wiele dla budowania mostów między Krajem a Polonią. Na zaproszenie Prezesa KPA Edwarda Moskala wygłosił referat o antypolonizmie na posiedzeniu Rady Dyrektorów KPA. Miał blisko 300 audycji w polonijnych radiostacjach USA i Kanady. Od dłuższego czasu bierze stały udział (dwa razy w tygodniu) w programach Wojciecha Wierzewskiego w polonijnym radiu w Chicago (uważany jest za najlepszego komentatora z Polski). W prasie polonijnej (głównie w Stanach i Kanadzie, ale także i w Ameryce Południowej, Australii i Francji) przedrukowano paręset artykułów J.R. Nowaka.

Konsekwentna obrona polskości prowadzona przez prof. J.R. Nowaka naraziła go za to na różne ataki i szkalowanie w kraju (na łamach „Gazety Wyborczej", „Wprost", „Tygodnika Powszechnego", „Midrasz", etc.). Ciągle próbuje się blokować dotarcie do jego książek na terenie całego kraju. W 2002 r. doszło do wystąpienia przeciwko 3 książkom prof. J.R. Nowaka ze strony prokuratury w Tychach. Sprawa zakończyła się fiaskiem po wielkiej serii wystąpień w obronie książek prof. J.R. Nowaka ze strony o. Tadeusza Rydzyka, prezesa KPA Edwarda Moskala i licznych innych działaczy polonijnych, kilku interpelacji poselskich, kilkudziesięciu profesorów i in. Niepowodzeniem zakończyła się również podjęta w 2003 r. próba zaskarżenia broniącej prawdy o Polsce książki „100 kłamstw J.T. Grossa" w prokuraturze warszawskiej.
Od 2000 r. prof. J.R. Nowak przygotowuje stały obszerny cotygodniowy przegląd prasy „Pro i contra" w najpopularniejszym tygodniku katolickim „Niedzieli". Publikowane tam teksty J.R. Nowaka zyskały m.in. podziękowania ks. arcybiskupa Józefa Michalika i przeora (obecnie generała) zakonu paulinów Izydora Matuszewskiego.

Śr cze 22, 2005 21:29

Wybacz, ale do mnie jak zwykle nie przemawia profesor z RM, bo to żadne wiarygodne źródło.

Natomiast poraz kolejny mogę udowodnić, że RM postępuje conajmniej niewłaściwie. Najpierw emituje kilka razy dziennie jakiś zmontowany program o TVN i twierdzi, żę postępują źle, a następnie zagląda do prywatnej notatki przez okno. To naruszenie własności osobistej!

Po za tym rozmowy niedokończone.
Zaprosili (nawiedzonego) Macierewicza, Giertycha, Wassermana, Grzesika, Miodowicza (tego to nawet lubie :D ). A gdzie reszta? Poseł WItaszek, Aumiller? Nie pisz, żę dlatego, gdyż oni są z lewicy, bo samoobrona też jest partią lewicową. Jeśli się prowadzi taką audycję to zaparasza się wszystkich i poznaje ich poglądy na daną sprawę.

Też cche ignora :twisted:

Śr cze 22, 2005 21:39
Zobacz profil WWW

Wybacz, ale do mnie jak zwykle nie przemawia profesor z RM, bo to żadne wiarygodne źródło.

Do mnie jakoś też:/

And shame on you

Śr cze 22, 2005 22:26
Jakoś RM nie rozwija w wielu ludziach posłuszeństwa względem biskupa- przykład to prałat Jankowski, jestem pewien, że tłum tych "dewotek" co, prawie groziły biskupowi, słuchał RM...

[...] Muszę więc znowu powiedzieć, że ksiądz Jankowski nie wychował się na Radio Maryja, a owe ,,dewotki" mogą teoretycznie nawet słuchać ,,Radio Bagdad". To haniebne kłamstwo znaleźć jakieś zjawisko lub osobę odczytywane negatywnie i bez dowodu obarczyć za to winą Radio Maryja

Śr cze 22, 2005 23:38
Natomiast poraz kolejny mogę udowodnić, że RM postępuje conajmniej niewłaściwie. Najpierw emituje kilka razy dziennie jakiś zmontowany program o TVN i twierdzi, żę postępują źle, a następnie zagląda do prywatnej notatki przez okno. To naruszenie własności osobistej!

A jaka jest prawda ? O to tekst ze strony ,,Naszego Dziennika":

Bezprawne wtargnięcie na teren Radia Maryja dziennikarzy TVN i "Gazety Wyborczej", do którego doszło w tym tygodniu, zwiastuje następny atak liberalnych mediów na katolicką rozgłośnię. Celowo ma on miejsce tuż przed kolejną pielgrzymką Rodziny Radia Maryja, która rokrocznie gromadzi na Jasnej Górze ogromne rzesze Polaków. Dziennikarzom TV TRWAM udało się sfilmować kartkę, na której widnieje scenariusz materiału przygotowywanego przez ekipę TVN. Po jego lekturze nie ma wątpliwości, że przygotowywany jest kolejny oczerniający Radio Maryja paszkwil.
"Każdy mur ma swoją wytrzymałość, uderzajmy wspólnie, a na pewno zacznie się kruszyć" - taką metodą wskazaną przez "Gazetę Wyborczą" walczą z radiem ci, którzy chcą zachować monopol na rynku mediów. Radio Maryja odkąd pojawiło się w eterze, było atakowane. Od 1997 roku do końca maja br. w polskojęzycznej prasie ukazało się 18 656 tekstów, w których szkalowano Radio Maryja. Tylko w kwietniu bieżącego roku opublikowano 247 takich tekstów, a w maju 183. Było już kłamliwe oskarżanie Radia Maryja o współpracę ze służbami specjalnymi ZSRS, związane z istnieniem stacji rozgłośni na terenie Rosji, podczas gdy na normalnych warunkach rynkowych zakupiono po prostu usługę telekomunikacyjną. Tak samo po spełnieniu wszystkich formalności związanych z posiadaniem nadajnika liberałowie i postkomuniści rozpoczęli bezzasadną propagandę o rzekome zakłócanie przez radio pracy warszawskiego lotniska. I tu oskarżenia były bezpodstawne. Fakty mówią same za siebie i coraz wyraźniej ukazują prawdziwy motyw aktywności przeciwników Radia Maryja - chodzi o bezwzględną polityczną walkę o wyeliminowanie medium, które przekazuje Polakom prawdę o historii naszej Ojczyzny, wychowuje młodzież, informuje o szkalowaniu dobrego imienia Polski i Polaków, bierze udział w życiu społecznym.
- Myślę, że w tym wszystkim chodzi o misję Radia Maryja, jaką pełni ono w służbie Bogu i Narodowi, upubliczniając kulisy działań różnych środowisk i obecnej władzy - uważa poseł Anna Sobecka (KP LPR) z sejmowej Komisji Kultury i Środków Przekazu.
Medialne ataki - nieprzypadkowo - zazwyczaj są zsynchronizowane. Artykułom w prasie towarzyszą materiały telewizyjne i odwrotnie. Przedwczoraj w pobliżu siedziby Radia Maryja pojawili się reporterzy TVN i "Gazety Wyborczej", którzy bez pytania weszli na prywatny teren rozgłośni. Natrętni dziennikarze nachodzą także rodzinę ojca Tadeusza Rydzyka, dyrektora Radia Maryja.
Powodem wzmożonej aktywności liberalnych mediów jest z pewnością zbliżający się termin pielgrzymki słuchaczy Radia Maryja, która jest antypolskim środowiskom solą w oku. Pielgrzymka Rodziny Radia Maryja jest największym w skali każdego roku zgromadzeniem pielgrzymów na Jasnej Górze. Pomimo tego w większości mediów - zarówno publicznych, jak i prywatnych - jest pomijana bądź relacjonowana w większych materiałach oczerniających radio i jego założyciela. Z taką sytuacją mieliśmy do czynienia m.in. rok temu, gdy dzień po pielgrzymce "Gazeta Pomorska" zamieściła kłamliwy tekst pt. "O. Rydzyk maybachem...", sugerujący, że ojciec Tadeusz Rydzyk jeździ najdroższym na świecie seryjnie produkowanym samochodem marki Maybach. Tego samego dnia do redakcji gazety została skierowana oficjalna prośba o umieszczenie sprostowania tej krzywdzącej i nieprawdziwej informacji. Choć sprostowanie ukazało się kilka dni później (17 lipca 2004 r.), to jednak w numerze z 19 lipca br. zostało opatrzone złośliwym komentarzem niepozostawiającym złudzeń co do braku dobrej woli redakcji. Oprócz "Gazety Pomorskiej" wiele innych mediów, m.in. bezpłatny dziennik "Metro" powielił tanią "rewelację" na temat maybacha. Niestety, zarówno pismo to, jak i inne media lokalne zignorowały oficjalne sprostowanie. Oprócz wymienionych gazet także telewizja TVN (i inne stacje), której reporterzy koczowali przed siedzibą Radia Maryja, by uwiecznić na taśmie "mityczny wóz", rozpowszechniła plotkarską nowinkę, nie dysponując dowodami.
Wbrew medialnym manipulatorom setki tysięcy Polaków, dla których Radio Maryja jest niezależnym głosem w ich domach, zgromadzą się 10 lipca na dorocznej pielgrzymce u tronu Królowej Polski.

Scenariusz manipulacji
Dziennikarzom TV TRWAM udało się sfilmować scenariusz materiału oczerniającego Radio Maryja, który jest obecnie preparowany przez ekipę TVN. Zieje z niego nieprawdopodobna nienawiść do Kościoła katolickiego i duchownych. Imię Matki Bożej występuje w tekście napisane małą literą. Taka sama pisownia małą literą, bez zaznaczenia, że mamy do czynienia z osobą duchowną, występuje przy nazwisku o. Tadeusza Rydzyka. Dla wszystkich Polaków szczególnie uwłaczające jest napisanie małą literą nazwiska sługi Bożego ks. Jerzego Popiełuszki. Prowokacja, kłamstwo, manipulacja - to główne metody pracy propagandzistów z TVN, którzy w myśl zamówienia mocodawców przygotowują materiał pod z góry przyjęte założenie: za wszelką cenę oczernić i skompromitować Radio Maryja i o. Tadeusza Rydzyka. Porównanie z metodami działania służb bezpieczeństwa PRL nasuwa się samo... TVN nie stawia sobie żadnych barier.
Oto kilka fragmentów ze scenariusza:
- "ustalić jako turysta z Kanady, że chcemy być na mszy rydzyka";
- "ogrywamy Radio - dzień RM, kto wchodzi kto wychodzi, etc. Samochody drogie";
- "czatujemy na budowie - jak rydzyk się zachowuje, jak ocenia budowę, czy kasa jest na czas, co jak są jakieś obsuwy".
Dariusz Zalewski, autor książki "Radio Maryja w ogniu propagandy", uważa, że szereg ataków na Radio Maryja, które trwają już od dłuższego czasu w liberalnych mediach, ma na celu udowodnienie tezy, która ma podważyć wiarygodność radia i brzmi następująco: w Radiu Maryja tak naprawdę nie chodzi o ewangelizację, nie chodzi o głoszenie chrześcijaństwa, ale o zdobycie dużych pieniędzy i władzy. W myśl Goebbelsowskiej zasady, że kłamstwo wielokrotnie powtarzane staje się prawdą, taki mit, tworzony poprzez setki artykułów i różne doniesienia medialne, z dnia na dzień jest wdrukowywany w świadomość ludzi. Temu służyło kłamstwo o maybachu, temu ma służyć także materiał aktualnie preparowany przez TVN, którego scenariusz w co drugim zdaniu mówi o kasie, drogich samochodach i darowiznach. A wszystko po to, by podważyć wiarygodność Radia Maryja, by na twarzach odbiorców pojawiał się ironiczny uśmiech w momencie powoływania się przez kogokolwiek na informację z rozgłośni, która ma odwagę głosić prawdę niewygodną dla wielu dzisiejszych decydentów. Scenariusz działań TVN pokazuje w całej okazałości zaciekłość wrogów radia i odsłania po raz kolejny technikę stosowanej przez nich manipulacji.
BA

Fragment scenariusza materiału oczerniającego Radio Maryja, który jest obecnie preparowany przez ekipę TVN

Grzegorz
-ustalić przez KRRiT czy poniższe stacje miały kiedys problemy z prawem

RMF, ZET, RADIO PLUS, JÓZEF - porównać jakie mają problemy w KRRiT, czy placili kiedykolwiek kary za uchybienia w stosunku do RADY, czy rada skrupulatnie ich kontroluje, czy prowadzi nasłuch audycji, jak reaguje na jakieś "dziwne treści", czy byli ukarani za głoszenie niezgodnych z prawem treści, za łamanie prawa prasowego ( co zdarza się radiu maryja)

TORUŃ przed wyjazdem do Niemiec

-ktoś z kapeli (wspomnienie o Rydzyku)
- ktoś kto chodził na msze, wierni (jak go pamiętają i jak teraz na to wszystko patrzą)

Kościół - ustalić jako turysta z kanady, ze chcemy być na mszy rydzyka

TORUŃ POCZĄTKI RADIA MARYJA

- sąsiedzi - jak to w tedy wyglądało
- firma budowlana, z jakic materiałów, i czy kasa była na to (Jaworski budował)
- policjanci którzy zatrzymali rydzyka w 92 r, bo nie chciał dmuchać i nazwał ich mordercami popiełuszki.
- były pracownik rada Maryja, który opowie o tym, jak i to rydzyk jest, że księdza proboszcza zwyzywał na antenie, że wyrzucał do kosza zaproszenia wysyłane do proboszcza i nie wpuszczał koledy do RM.

TORUŃ Poniedziałe Wtorek Środa:

- zadzwonić do kościoła Józefa, przedstawić się jako polonus z Kanady, że chcę dać darowiznę i zalży mi na mszy prowadzonej przez ojca Rydzyka - czy jest taka msza i kiedy, zapytać, kiedy jest spotkanie Rodziny Radia Maryja.

- Witold O. - były przyjaciel Rydzyka, dużo o nim wie (umówiony prawie na poniedziałek 17.30 - 18.40, wieczór, lub wtorek) - ma nam jeszcze kogoś znaleźć

- pan Jaworski - budował RM - adres mamy UKRYTA,

-szukamy kogoś z kapeli z parafii św. Józefa - UKRYTA

- ogrywamy Radio - dzień RM, kto wchodzi kto wychodzi, etc. Samochody drogie

- czatujemy na budowie - jak rydzyk się zachowuje, jak ocenia budowe, czy kasa jest na czas, co jak są jakieś obsuwy

-szukamy sąsiadów radia Maryja (okolice radia)

- muzeum rydzyka z krwią popiełuszki ?

No cóż skoro nawet młodych ludzi w rodzaju Meg tak łatwo zmanipulować, to nie dziwię się czemu jest taka powszechna nietolerancja wobec Radia Maryja.......

Cz cze 23, 2005 0:18

Podałeś kolejny tekst, który nie stanowi dla mnie żadmej wartści, gdyż Nasz Dziennik jest własnością Radia Maryja!!!!

Podałęś też tekst notatki zkradzionej ekipie TVN z samochodu. Bo jak można inaczej nazwać prywatną notatkę kogoś, któą się publikuje. Winszuję na dodatek, że RM kłamie, to jeszcze kradnie.

Jeszcze do tego dorzuce, że kiedy ekipa TV TRWAM filmowałą ekipę TVN w sklepie niby kamerą przemysłową, to muszę bez żądnych wątpliwości stwierdzić, żę to żądna kamera przemysłowa nie była. Sami filmowali ukrytą kamerą, a robią awantury! ZObacz zdjęcia z kamer premysłowych w bankach prawie nic nie widać, są czarnobiałe zamazane, a tu piękny kolorowy obraz bez żadnych zatarć obrazu i to wmałych sklepiku.
Kolejny dowód że RM kłamie!

Cz cze 23, 2005 11:36
Zobacz profil WWW

No cóż skoro nawet młodych ludzi w rodzaju Meg tak łatwo zmanipulować

:o
wierz mi, że większość młodych nie jest podatna na takie manipulacje 8)

btw, RM i TV trwam niezłych manipulacji dokonuje, szkoda tylko, że część społeczeńswta w nie wierzy

[...]

Cz cze 23, 2005 11:57
To moja ostatnia próba, żeby wam pomóc. Zechciejcie proszę posłuchać. Kiedyś ja też myślałem, że TVN to apolityczna i w miarę obiektywna telewizja. Tak, tak... byłem, aż taki nawiny. Co mnie zmieniło. Otóż pewnego dnia oszukali mnie - jako ich widza - w zupełnie bezczelny sposób i nie zaufam im już nigdy. Oni wiedzieli,ze nikt tej sprawy nie ,,odkręci" poza Radiem Maryja [...]. Pamiętacie jak 24 stycznia 2002 w Sejmie RP ,,władzę" przejął poseł A. Lepper, wchodząc na mównicę z własnymi głośnikami ? Był niezły ubaw i pokazała to w wiadomościch TVN. Ale zaraz potem, po Lepperze, TVN pokazała jak poseł Sobecka zrobiła jeszcze ,,lepszą" rzecz. Mianowicie TVN pokazało jak posłanka LPR modli się z mównicy!!! Wyglądało to tak, jakby jej totalnie odbiło. Ponieważ znałem Panią poseł z Radia Maryja, gdzie występowała, byłem zszkowany - miała u mnie ona opinię osoby inteligentnej i światowej a tu taki numer... Kto nie znał poseł Sobeckiej pomyślał, że ona i cały LPR to banda oszołomów, bo tak wynikało z relacji teliwizyjnej TVN (zawsze oduim pada na całą partię). Jakiś czas potem włączyłem Radio Maryja i usłyszałem wyjaśnienie Pani poseł:

http://www.sobecka.com.pl/2/bp04.htm

Toruń, dnia 28.01.2002 rok
O Ś W I A D C Z E N I E

W związku z manipulacją dokonaną w głównym wydaniu Faktów w dniu 24 stycznia br. w telewizji TVN, a także w programach informacyjnych i publicystycznych TVP dotyczącej mojej modlitwy z trybuny sejmowej wyjaniam, co następuje:
Na konwencie seniorów w w/w dniu w godzinach rannych lider LPR mecenas Marek Kotlinowski uzyskał zapewnienie, iż Marszałek Sejmu opóźnia posiedzenie Sejmu o 5 minut bymy mogli w tym czasie pozostać w łącznoci modlitewnej z Ojcem Świętym. Ojciec Święty przebywał w Asyżu, gdzie modlił się w intencji pokoju na wiecie i jednoci chrzecijan, zaprosił do tej modlitwy cały wiat i wszystkich przedstawicieli kociołów. LPR uznała, że nie mogą nie skorzystać z tego zaproszenia polscy, katoliccy parlamentarzyci i winni pozostać w tym dniu w łącznoci modlitewnej z Ojcem Świętym. Toteż o godzinie 12 weszłam na trybunę sejmową i zaprosiłam wszystkich chętnych parlamentarzystów do łącznoci modlitewnej z Ojcem Świętym w Asyżu o pokuj na wiecie odmawiając modlitwę "Ojcze Nasz".
Co z tego zrobiły media to jest haniebna i żenująca manipulacja uderzająca w godnoć polskich, katolickich parlamentarzystów i zaprzeczająca służbie prawdzie i wartociom.

Poseł na Sejm RP
Anna Sobecka

Dajcie sobie dalej robić wodę z mózgu przez TVN, ja Wam już nie pomogę. TVN w swoich relacjach w sprawie osób związanych z Radiem Maryja lub samym Radiem jest dla mnie wiarygodne w stopniu zerowym.

Cz cze 23, 2005 12:44
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 180  Następna strona