Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 14:56

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość

Jakby dyrektor tej JEDNEJ nie robił takich szopek, to by nie było takiego rozgłosu.

Teraz to juz po prostu przegiął pałę. O co mu chodzi?
Skoro nie chce rozgłosu to po co to rozdmuchuje?

To wywnioskowałam z Twojego ostatniego posta - że nie chce rozgłosu. Jakby tak nie panikował, sprawa przeszłaby bez echa. Przecież sam "robi w mediach", wie że najłatwiej o rozgłos wywołując łańcuszek przyczynowo-skutkowy. Gazety bardzo chętnie będą o tym pisały, bo nic tak nie interesuje ludzi jak kłótnia i sensacja. Zamiast powiedzieć po prostu: "dobrze, niech kontrolują, dobrze, przygotujemy papiery itd." on juz przemawia na antenie radia tragicznym głosem porównując przygotowywanie papierów do dotacji z pakowaniem się zesłańców!!!!!!!!!! No to już jest przeginka. I za to go ludzie nie lubią.

Z jego wypowiedzi własciwie nie wiadomo o co mu chodzi. Może wyjaśnij... bo chyba nie ma nic przeciwko temu, żeby go kontrolowano?
Rogłos - po co rozdmuchuje?
Dotacja? Po co, skoro po pierwsze to prywatna, płatna szkoła, po drugie, ponoc nie ma podstaw żeby tam kopać (brak odpowiednich źródeł wody, argument - wykopmy dziurę i sprawdźmy jest przecież śmieszny).
Kontrola? - a co ma do ukrycia. Wszystkie szkoły w kraju są kontrolowane.

Napiszcie mi o co tak naprawdę chodzi - bo ja nie wiem.

Cz gru 20, 2007 12:41
I znów wyolbrzymiasz :D ...MEN wysłało do wszystkich uczelni pismo o uzupełnienie danych, bo poprzednicy nie dopilnowali i przyjęli niekompletne dokumentację. Termin jest krótki bo gonia terminy unijne...ot i cała tajemnica "prześladowania" o. Rydzyka...malkontent zawsze będzie miał "tylko poł szklanki", gdy normalny cieszy się, że ma "aż pół :D szklanki"

Cz gru 20, 2007 12:43

Ależ ja piszę o medialnym szale, prowokacjach, rekordowej ilości newsów. Każdy, kto miał cokolwiek wspólnego z RM ma w mediach jak w banku, że przy każdym wyjściu przed szereg zostanie to wspomniane. Pamiętam news, że byli spikerzy RM kandydują do sejmu... Jakby konstytucja tego zabraniała.

I podkreślam, nie identyfikuję się z RM, ale nie mogę wyjść z podziwu dla radosnej twórczości i skali ataków na tym forum.

Cz gru 20, 2007 13:10
Medialne newsy a merytoryczne uwagi o nieprawidłowościach zdecydownie się różnią.
Dziennikarze prowokuja bo potrzebują sensacji, newsów...już teraz ubolewją jaki mają problem z rzadem Tuska, bo jest zdecydowanie mniej konferecji prasowych, "przecieków" i zaczyna brakowąc tematów do zapełniania szpalt gazet :D
Wskazywanie konkretnych nieprawidłowości, którze kładą się cieniem na cały Kościół jest podyktowane troska o ten nasz wspólny Kościół, który tworzymy....o tym pisze kanonista ks. R. Sobański.
Dla mnie np. było i jest niepojete usilna, wbrew faktom, obrona prf. Jarosza z Jarosławia....człowiek, którego oskarżają uczelnie, władza lokalna o defradudację , machlojki finansowe w RM jest traktowany jako "męczennik". Po latach prokuratura postawiła kilkanaście zarzutów, profesor miga się, unika odpowiedzialności prawnej,.
Zostaje wydany sądowy nakaz aresztowania na 3 mies....i co? znów lament w RM..."masoneria, Żydzi prześladuja profesora, jedynego Polaka, bo oni przejmują wszystkie uczelnie w kraju, aby deprawowac młodzież polską i dlatego "wielki obrońca" p. Jarosz jest tak "prześladowany".
Nie jest to chora sytuacja??...sama oglądałam chyba ze dwa programy w TVTrwam z udziałem p. Jarosza i o. Rydzyka.

Cz gru 20, 2007 13:25
ale każdy krok tej JEDNEJ jest śledzony z zapartym tchem.

Skoro nie jesteś wiernym słuchaczem RM to zacznij mysleć samodzielnie, a nie jak opętany przez propagandę Rydzyka "moher"
Taką prośbę o uzupełnienie wniosku dostały 32 szkoły wyższe. Zadna z nich nie robi problemu, natomiast Rydzyk spędzając wakacje w Ameryce (podróż za 32 tys zł klasą biznes), wyje jak opętany.
To jest wg. ciebie ksiądz? To ledwie nędzna namiastka księdza, przez przypadek wyświęconego.
Porównywanie prośby o uzupełnienie dokumentów do syberyjskich zesłań, mogło sie uląc tylko w tak chorym umyśle jaki posiada ten niedorobiony mnich.

Cz gru 20, 2007 14:23

Ktoś kiedyś napisał...

Cytuj:
Zastanawiam jak można daleko zajść w absurd. Nikogo, kto stawia zarzuty Bogu nie interesuje tak naprawdę inny punkt widzenia, tylko brutalne wciskanie swojej racji, bo przecież niemożliwe, żeby ciemny lud wierzący mógł mieć rację. (.....)Po co się męczyć, wszak myślenie to też praca. Lepiej wciskać swoje efektowne i brutalne teorie. Tak jest znacznie ciekawiej.

czy obok X, może istnieć Y ?

Ja wbrew temu co sugerujesz, staram się opierać na faktach i wyciąganiu wniosków a nie na linii obrony jaką wyznacza jakiś guru. Porównanie o stawianiu zarzutów Bogu jest bez sensu, bo Boga atakują ateiści na podstawie złej interpretacji Biblii, a atak na Rydzyka jest na podstawie obiektywnych faktów, którego wszyscy są świadkami i żadna propaganda tego nie zmieni.

Cz gru 20, 2007 14:46
zbanowany na stałe

Wszyscy przedstawiamy fakty i je interpretujemy...każdy z nas moze zarzucić każdemu z osobna, iż opiera się na jakimś "guru"...to bez sensu.

Jeżeli nie podzielasz zdania i poglądów ktore głosi RM, pisz o tym, jezlei wiesz, ze o.Rydzyk popełnił przestepstwo...zgłoś to, tylko nie rozumiem dlaczego walczysz jak ateista? pomówieniami i manipulacjami..wydawałoby sie racjonalnymi?, a co gorsze jemu zabraniasz to czynić.

Cz gru 20, 2007 18:10
Zobacz profil WWW

Wszyscy przedstawiamy fakty i je interpretujemy...każdy z nas moze zarzucić każdemu z osobna, iż opiera się na jakimś "guru"...to bez sensu.

Jeżeli nie podzielasz zdania i poglądów ktore głosi RM, pisz o tym, jezlei wiesz, ze o.Rydzyk popełnił przestepstwo...zgłoś to, tylko nie rozumiem dlaczego walczysz jak ateista? pomówieniami i manipulacjami..wydawałoby sie racjonalnymi?, a co gorsze jemu zabraniasz to czynić.

Skąd wiesz kto pomawia i manipuluje? Może media Rydzyka pomawiają i manipulują? Ja swoje poglądy opieram na zgromadzonych informacjach o których piszą różne niezależne środowiska i media a nie tylko jedno źródło, które z uwagi na sprzeczność interesów nie może być objektywne.

Cz gru 20, 2007 18:24
"pomówienia i manipulacje"...przedstawiłam przypadek prof. Jarosza, rektora WSZ w Jarosławiu. Negowanie przez niego i o. Rydzyka zarzucanych mu przestepstw.
Prokuratura i sąd zatem pomawiają i manipulują?
Wszyscy obrońcy o. Rydzyka mają charakterystyczna manierę....zarzucanie oponentom stosowania pomówień i manipulacji - a w momencie opisywania konkretnych faktów - "niedostrzegania" takich postów :D :lol:

Cz gru 20, 2007 18:52
zbanowany na stałe

No własnie Korenie, że ja nie wiem....ja cytuje tekst, i przedstawiam, gdzie wg mnie został zmanpulowany, przedstawiam fakt prawdziwy na kłamstwo..
Jezeli widzę na tasmie, ze ktoś bierze łapówkę, to widzę a nie udaję, ze każdemu wolno..., jeżeli słyszę, ze ktos się chełpi, ze politycy za nim "latają" jak o.Rydzyk to to napisze, jezeli słyszę, ze o Rydzyk nazywa kogoś czarownicą...żonę prezydenta to piszę, ze uczynił to z nienawiścia, jezeli nazywa prezydenta oszustem , gdyż go oszukał ..łacze się z nim, bo mnie też sprawa aborcji obchodziła, a PiS mógł zmienić ustawę...ale tego nie zrobił, choć obiecał.
Mógłbym napisac setki rzeczy które mi się podobają czy niepodobają czy to w RM, czy PiS-ie czy PO, Kosciele, w domu, na ulicy ...

Chciałbym Polskę w której dla kazdego znajdzie się miejsce..jedyną słuszną drogę już mieliśmy..i nie były to rzady PiS-u, jak widać.

Tu nie chodzi o krytykę, możemy przecież dyskutować a nawet by dojść do wspołnych wniosków dyskusja jest niezbędna...ale co to za dyskusja, gdy w każdym zdaniu są ze dwa epitety i jedno "kłamstwo" bez uzasadnienia?

Cz gru 20, 2007 18:57
Zobacz profil WWW

W jednym się z Tobą zgodzę, trzeba opisywać fakty i ewentualne manipulacje. Jednak tak jak Ty to rozumujesz, że można coś opisać mając twarde dowody, to do niczego byśmy nie doszli. Każdy opiera się na różnych źródłach medialnych. Nikt z nas nie jest (chyba) prokuratorem, żeby mieć w ręku dowody. W ten sposób można każdemu zarzucić kłamstwo i manipulację.
Jeśli prawie wszystkie media przedstawiają jakiś fakt, a jedno medium temu zaprzecza (lub odwrotnie) i dzieje się to prawie za każdym razem, to powinno to coś dawać do myślenia.

Cz gru 20, 2007 19:27
zbanowany na stałe

A czy mozesz mi przedstawić z dziesiejszego onetu fakt, który wg Ciebie jest prosty i nie wymaga "poprawek" ? :) Chodzi o pierwszą stronę, czyli najbardziej ciekawe wydarzenia...

Cz gru 20, 2007 19:36
Zobacz profil WWW

A co chcesz udowodnić? Jeśli będzie to dziedzina polityki to jest duże prawdopodobieństwo, że każdy przedstawi swój punkt widzenia i przy tym zostanie. Tak jak to ma miejsce na forum Onetu.

Cz gru 20, 2007 19:59

Skoro strasz się być taki "ę, ą" to może odniesiesz się do jadu jaki zaserwował Rydzyk na antenie swojego Radyja, a który ja zacytowałem tutaj z podaniem dnia i godziny.
Wolisz to jednak pominąć i filozofować nie wiadomo o czym. Naprawdę kiepsko ci to wychodzi.

Cz gru 20, 2007 22:42
zbanowany na stałe

- Musimy do 21 grudnia złożyć wszystko i rób co chcesz! – oburzał się ojciec dyrektor. - Możesz stanąć na głowie, możesz na księżycu szukać danych ... My to zrobimy proszę państwa. Ale cóż to za zasady! Zesłańcom, których na Sybir brali dawali dwie godziny na spakowanie się na te ich sowieckie kibitki. Nam dają dwa dni. Dla mnie to jest jednoznaczne - to jest antypolskie!
– Dla Unii to jest tyle co brudu za paznokciem – zauważył ojciec dyrektor. Ale wiadomo, kiedy inni dostają kasę – cicho sza. A jak jakieś „nieduże pieniądze” mają trafić na konto szkoły szefa Radia Maryja, od razu robi się medialne zamieszanie. - Czyli co? Są równi i równiejsi. To jest plan Platformy dla Polski, koledzy sobie tylko pewno mogą
- Jestem księdzem i pamiętam komunizm, byłem w seminarium, w szkole średniej. Były przesłuchania, represje, ale nie było takiej perfidii! – grzmiał ojciec dyrektor. I zaraz się poprawił: - Była perfidia, ale nie było coś takiego. Ja uważam, że to jest robienie na szkodę. Polacy tutaj w Ameryce są przerażeni tym! Również Amerykanie mówią, gdzie my żyjemy! Co się w tej Polsce dzieje!

RM Środa 19/12/07 ok godz 13.00 (Oczywiście telefonicznie z Chicago)

o to Ci chodzi? politycznie poprawny o. Rydzyk nie jest i pewnie nigdy nie będzie...i co można dodać?

Jednak profosie zawsze jest dobrze, zamieszczać odnośniki do cytowanej strony...bo wypowiedz o.Rydzyka jest tu przedstawiona w oderwaniu i w innym kontekscie jak oryginalna....

każdy może posłuchac i ocenić przecież sam :)...

http://glosrydzyka.blox.pl/2007/12/ORydzyk-na-kibitce.html

ja w tych wypowiedziach nie znajduje nic złego, obrazliwego, szyderczego...jeżeli Ty coś zauważyłeś..napisz mi w którym miejscu...

Cz gru 20, 2007 23:37
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 168  Następna strona