Autor |
Wiadomość |
unicorn
|
RM i TV Trwam jako idea (radio i tv typowo katolickie) jest jak najbardziej szłuszna.
Ale wykonanie jest nieco gorsze. Bo skoro hierarchia Kościoła Katolickiego (chyba ludzie Ci wiedzą na czym katolicyzm polega) ma poważne zastrzeżenia co to przekazywanych treści i sposobu w jaki jest to dokonywane to chyba jest cos nie tak.
Rzepak - zamiast atakować może warto popatrzeć na własne podwórko (RM i TV Trwam) i posprzątać "belki" zamiast wytykac "drzazgi" u innych.
|
Cz cze 23, 2005 12:58 |
|
|
|
 |
godunow
|
Cytat Cytuj: Dajcie sobie dalej robić wodę z mózgu przez TVN, ja Wam już nie pomogę. TVN w swoich relacjach w sprawie osób związanych z Radiem Maryja lub samym Radiem jest dla mnie wiarygodne w stopniu zerowym.
Niestety opiekując się osobą schorowaną musze z konieczności czasami być biernym słuchaczem RM ( Nie mylić z poczciwym Radiem RMF FM ) Dlatego Radio Maryja I TV TRWAM nie może być wiarygodne . Tylko choćby z jednego Powodu. To Radio Promuje na Prezydenta RP Macieja Giertycha byłego doradcę prezydenta RP Wojciecha Jaruzelskiego .
Czyż Wojciech Jaruzelski zatrudniał w swoich szeregach doradców opozycjonistę
Dlatego Nie dla takiego radia
I dla takich ludzi co promują takie postacie jak wyżej wspomniana.
Gdy by tak Nie daj Boże wasza opcja zwyciężyła . Nad Wisła zapanowałby najgorszy system od II wojny Światowej Coś na wzór faszyny w najgorszym wymiarze
Módlmy o to aby nigdy taka opcja jaka jest promowana przez Radio Maryja nie przejęła władzy w Polsce. 
|
Cz cze 23, 2005 14:08 |
|
 |
Gość
|
Rzepak, dobrze tvn pokazalo, fanatyczna poslanka, zaczela sie modlic podczas obrad, paranoja. To juz lepszy jest leper ...
|
Cz cze 23, 2005 14:53 |
|
|
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Cytuj: Kiedyś ja też myślałem, że TVN to apolityczna i w miarę obiektywna telewizja. Nigdy tak nie myślałem. Po prostu oglądam wszystko i nie jestem jakimś, wręcz chorobliwym maniakiem konkretnej stacji. Cytuj: Na konwencie seniorów w w/w dniu w godzinach rannych lider LPR mecenas Marek Kotlinowski uzyskał zapewnienie, iż Marszałek Sejmu opóźnia posiedzenie Sejmu o 5 minut bymy mogli w tym czasie pozostać w łącznoci modlitewnej z Ojcem Świętym. Sejm jak i całe państwo powinno być instytucją świecką, wszelkie tego typu inicjatywy- kościół. Rząd ma myśleć nad rozwiązaniem bezrobocia, podniesieniem gospodarki, etc. a nie łączyć się w modlitwie z papieżem:/ Cytuj: Dajcie sobie dalej robić wodę z mózgu przez TVN, ja Wam już nie pomogę. TVN w swoich relacjach w sprawie osób związanych z Radiem Maryja lub samym Radiem jest dla mnie wiarygodne w stopniu zerowym.
My Ci chyba niestety też nie...
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Cz cze 23, 2005 16:20 |
|
 |
Meg
|
A co ona nie mogłą się pomodlić przed wejściem na mównicę? Na mównicy się mówi, a nie modli!
|
Cz cze 23, 2005 19:31 |
|
|
|
 |
Gość
|
[...]Fragment postu dotyczący rozdziału Kościoła od państwa został przeniesiony do odpowiedniego tematu w dziale Kościół baranek
Nic nie uspawiedliwia:
- Wprowadzenia w błąd społeczeństwa przez TVN (tendencyjnego montażu, bez wyjaśnienia),
- Krzywdy ośmieszenia poprzez tenże montaż wyrządzonej Pani Poseł.[/b]
|
Cz cze 23, 2005 20:45 |
|
 |
Gość
|
Meg próbujesz tam wybielać ludzi, którzy złamali prawo wkraczajac na prywatny teren jak złodzieje... Wymyślasz teorie o tym, że im skardziono notatki, a przecież równie dobrze mogli je zgubić gdy personel Radia ich np. przepędzał z własnego podwórka. [...]
[...]Fragment postu dotyczący rozdziału Kościoła od państwa został przeniesiony do odpowiedniego tematu w dziale Kościół baranek
[...] - baranek
|
Cz cze 23, 2005 22:55 |
|
 |
Meg
|
Pewnie TVN wtargnoł bezprawnie na teren posesji, a RM bezprawnie zrobiło zdjęcia prywatnych notatek. Przecież TVN mógł zrobić zdjęcia zza płotu 
|
Cz cze 23, 2005 23:10 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Cytuj: nawet fajna inicjatywa tej posłanki tylko chyba nie za bardzo trafiona w czasie
I miejscu.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Pt cze 24, 2005 8:30 |
|
 |
unicorn
|
Troche przesadzasz godunow - nie możesz za wszysto winić katolików, bo prawdziwych katolików to w Polsce jest niewielki odsetek (może 30-40%).
Ale niestety RM wpaja ludziom skrajny nacjonalizm generując rzesze fanatyków.
Rzepaku czy uważasz się za katolika ? Bo mi się wydaje że jesteś wyznawcą nowej religii - wiary wg RM.
Przykro mi to pisać, ale radio, które miało byc katolickie niestety nim nie jest 
|
Pt cze 24, 2005 9:46 |
|
 |
Meg
|
Fragmenty moich wcześniejszych postów, które z powodu braku argumentó, został pominięte. Udowodnij więc swoją teorię
Meg napisał(a): Podałęś też tekst notatki zkradzionej ekipie TVN z samochodu. Bo jak można inaczej nazwać prywatną notatkę kogoś, któą się publikuje. Winszuję na dodatek, że RM kłamie, to jeszcze kradnie.
Jeszcze do tego dorzuce, że kiedy ekipa TV TRWAM filmowałą ekipę TVN w sklepie niby kamerą przemysłową, to muszę bez żądnych wątpliwości stwierdzić, żę to żądna kamera przemysłowa nie była. Sami filmowali ukrytą kamerą, a robią awantury! ZObacz zdjęcia z kamer premysłowych w bankach prawie nic nie widać, są czarnobiałe zamazane, a tu piękny kolorowy obraz bez żadnych zatarć obrazu i to wmałych sklepiku. Kolejny dowód że RM kłamie!
Natomiast poraz kolejny mogę udowodnić, że RM postępuje conajmniej niewłaściwie. Najpierw emituje kilka razy dziennie jakiś zmontowany program o TVN i twierdzi, żę postępują źle, a następnie zagląda do prywatnej notatki przez okno. To naruszenie własności osobistej!
Po za tym rozmowy niedokończone. Zaprosili (nawiedzonego) Macierewicza, Giertycha, Wassermana, Grzesika, Miodowicza (tego to nawet lubie ). A gdzie reszta? Poseł WItaszek, Aumiller? Nie pisz, żę dlatego, gdyż oni są z lewicy, bo samoobrona też jest partią lewicową. Jeśli się prowadzi taką audycję to zaparasza się wszystkich i poznaje ich poglądy na daną sprawę.
|
Pt cze 24, 2005 10:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to ja mam jeszcze jedno pytanie.
W filmie kręconym przez TVN, miał wystąpic dawny kolega Rydzyka.
Dlaczego Nasz Dziennik i TV Trwam ujawniły publicznie jego nazwisko i numer telefonu komórkowego? Czy to nie wyjatkowe chamstwo tych mediów?
Co to Rydzyk boi sie wspomnien ? Najwidoczniej ma cos do ukrycia.....taki kryształowy to on najwidoczniej nie jest jak sie na to kreuje.
Prawdziwa cnota krytyki sie nie boi......Rydzyk najwyrazniej tak.
|
Pt cze 24, 2005 10:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wszystkie posty dotyczące rozdziału Kościoła od państwa zostały przeniesione do odpowiedniego tematu: viewtopic.php?p=84849#84849
|
Pt cze 24, 2005 14:41 |
|
 |
Gość
|
godunow napisał(a): Czyż Wojciech Jaruzelski zatrudniał w swoich szeregach doradców opozycjonistę  Dlatego Nie dla takiego radia
Skoro użalasz się na kompetencję adminów, zobacz jakie kłamstwa sam piszesz. Przemilczałem to, ale skoro tak głośno lametujesz:
Termin ,,zatrudniać" oznacza płacić komuś za wykonanie określonej pracy, tymczasem, jak pisze Maciej Giertych:
,,Za udział w pracach Rady nie otrzymywaliśmy żadnego honorarium. Jedynie zwracano nam koszta przyjazdu (tzw. delegację)"
Inne ciekawostki:
,,Zarzut stawiany jest w kontekście tajnej współpracy z władzami PRL, w związku z tematem teczek, służb specjalnych i tajnych współpracowników. Autorzy zarzutu mają nadzieję, że dziś już nikt nie pamięta, że Rada Konsultacyjna działała jawnie. Wszystko, co na posiedzeniach Rady było mówione, natychmiast było w pełni drukowane, bez cenzury, co stanowiło wyłom w praktyce PRL. (...) Gdy jakiś czas temu Kiszczak ujawnił fragmenty tajnych nagrań filmowych rozmów w Magdalence, ze środowisk KOR-owskich posypały się pretensje o złamanie poufności i domaganie się utajnienia wszelkich innych nieznanych jeszcze nagrań i podsłuchów. Uczestnicy Magdalenki czegoś się wstydzą. Myśmy w tym samym czasie apelowali o coś wręcz przeciwnego, o odebranie Kiszczakowi wszelkich nagrań, które posiada od PRL-owskich służb specjalnych, które mu wtedy podlegały, aby wszystko w pełni ujawnić."
(...)
,,Zarzut udziału w Radzie Konsultacyjnej jak na razie stawiany jest tylko mnie. Składała się ona z 56 osób, w tym około połowa to byli ludzie obozu rządzącego w PRL, w większości byli ministrowie, sekretarze itd., a połowa to ludzie opozycji, którzy zaproszenie do Rady przyjęli. Do udziału w pracach Rady zachęcały władze kościelne. Mimo nalegań Prymasa Glempa środowiska KOR-u i Tygodnika Powszechnego odmówiły, ale przecież na nich gremia opozycyjne się nie kończyły. Ja w tym czasie byłem wiceprzewodniczącym Rady Prymasowskiej i przed wstąpieniem do Rady Konsultacyjnej upewniłem się, że Prymas nie będzie miał o to do mnie pretensji. Do Rady Konsultacyjnej należało też trzech innych byłych członków Rady Prymasowskiej (prof. Krzysztof Skubiszewski, Andrzej Święcicki i Julian Auleytner). Byli też ludzie, którzy aktywnie uczestniczyli w strukturach „Solidarności” (mec. Władysław Siła Nowicki, prof. Andrzej Tymowski, Jan Kułaj, Stanisław Zawada). Z bardziej znanych osób wymienić można Marka Kotańskiego, aktora Jerzego Trelę, reżysera Kazimierza Dejmka, prof. Józefa Gierowskiego, prof. Aleksandra Gieysztora, prof. Gerarda Labudę, prof. Aleksandra Legatowicza i innych."
http://nowamedia.w.interia.pl/42Giertych.htm
|
Pt cze 24, 2005 22:31 |
|
 |
godunow
|
Cytat Cytuj: Termin ,,zatrudniać" oznacza płacić komuś za wykonanie określonej pracy, tymczasem, jak pisze Maciej Giertych:
,,Za udział w pracach Rady nie otrzymywaliśmy żadnego honorarium. Jedynie zwracano nam koszta przyjazdu (tzw. delegację)" W tamtych czasach aby dostać się w pobliże otoczenia Generała Jaruzelskiego Przechodziło się dokładnie przez sito odpowiednich służb czytaj bezpieki.. Nie pytałem za co na jakim etacie był zatrudniony i co dostawał. Giertych za współpracę z Generałem .Piszesz dalej Cytuj: Wszystko, co na posiedzeniach Rady było mówione, natychmiast było w pełni drukowane, bez cenzury, co stanowiło wyłom w praktyce PRL. Nie cenzurowano bo miano w pełni do tych ludzi zaufanie , Byli to ludzie sprawdzeni przez komunę i dlatego nie obawiano się tego co ujawnią. Nawet teksty prymasa Wyszyńskiego w tamtych czasach musiały podlegać cenzurze.. i byłu cenzurowane . Fragmenty tekstów niezgodnych z polityką włądz PRL były wycinane Nalezy o tym nie zapominać.. Z takimi ludźmi wspólpracował Pan Maciej..  ! Kandydat na prezydenta RP na szczęście tylko kandydat!!
Dla mnie Maciej Giertych to były współpracownik Jaruzelskiego ustawiony przez swojego Ojca Ustawił siebie i przy okazji syna . Dlatego Boże zachowaj nas od takich ludzi..
Ze dzisiaj się Maciej Wybiela o to już inny temat. Jak na razie robi to w Radiu Maryja i mam nadzieję że poza to radio nie wyjdzie
Pozdrawiam
|
So cze 25, 2005 7:05 |
|
|
|