Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz paź 09, 2025 22:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1151 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 77  Następna strona
 Atak na Kościół 
Autor Wiadomość

Post Re: Atak na kościół
Może nie spełnia wymogów... No i po co Rydzykowi ten multipleks?

Pn cze 17, 2013 16:01
tanie_wino napisał(a):
A ta kobita co się do Krzyża przywiązywała to wiceszefowa podziemnej frakcji Ruchu Palikota!
Opinię słuchaczom RM też popsuli ludzie od Palikota.
Za jednym i drugim ruchem stoją ci sami ludzie i te same idee. Oba ruchy są tak samo wrogie KRK. Oba są tak samo zamordystyczne. Różnice między nimi są subtelne jak między bolszewikami, a mieńszewikami.

Pn cze 17, 2013 16:07
gita napisał(a):
tanie_wino napisał(a):
Przykłady?

Jest ich mnóstwo, podam chociaż jeden z nich:nie przyznanie miejsca na multipleksie JEDYNEJ katolickiej stacji telewizyjnej TV Trwam.

Może jestem złym katolikiem, ale nie widzę w tym żadnego ataku. Dostrzegam bardzo wiele przypadków agresji wymierzonej w Kościół, ale ataki na media toruńskie jakoś mnie nie wzruszają. TV może i jedyna pośród katolickich, na szczęście rozgłośni radiowych i tytułów prasowych nie brakuje. W przeciwieństwie do niektórych księży, nie dzielę mediów katolickich na patriotyczne i antypolskie, chociaż co oczywiste mam swoje sympatie i antypatie, przeto nie mam nic przeciwko TV TRWAM, niech sobie będzie, że żeby od razu drzeć szaty w obronie... przesada.

Pn cze 17, 2013 16:48
tanie_wino napisał(a):
Może nie spełnia wymogów... No i po co Rydzykowi ten multipleks?

Na głupie pytania nie odpowiadam.

Pn cze 17, 2013 17:43
zefciu napisał(a):
tanie_wino napisał(a):
Słaba kondycja KK jest wynikiem zachowań przedstawicieli tegoż KK oraz co głupszych jego wyznawców("obrońcy" Krzyża itp.)

Przecież "obrońcy krzyża" to ludzie od Palikota.

I PiS pozwalał takim zdrajcom obściskiwać, całować, fetować prezesa?....toż prezes wobec swych wiernych towarzyszy zmuszony jest rzec i wy Brutusy przeciwko mnie :D

gita napisał(a):
tanie_wino napisał(a):
Przykłady?

Jest ich mnóstwo, podam chociaż jeden z nich:nie przyznanie miejsca na multipleksie JEDYNEJ katolickiej stacji telewizyjnej TV Trwam.

TVTrwam jest własnością cywilnej spółki i nie słyszałam aby posiadała asystenta kościelnego, więc w świetle prawa kanonicznego jest telewizją świecką.

Pn cze 17, 2013 19:54
Alus! Wypisujesz herezje i tym samym wpisujesz się razem z walczącymi ateistami w walkę z Kościołem.
To przykre, tym bardziej, że podobnież jesteś katoliczką.

Pn cze 17, 2013 21:49

gita napisał(a):
Alus! Wypisujesz herezje i tym samym wpisujesz się razem z walczącymi ateistami w walkę z Kościołem.

A kto walczy z Kościołem ten walczy z Bogiem! Doigrałaś się Alus. Napisz jeszcze, że Ci Nergal w publicznej nie przeszkadza to ekskomunikę masz jak w banku. :D

Wt cze 18, 2013 0:19

gita napisał(a):
O ataku na Kościół wczoraj na Jasnej Górze mówił Jarosław Kaczyński:
http://www.idziemy.com.pl/polityka/jaro ... a-kosciol/

"Również na temat ateizacji Polski „jako celowym i zaplanowanym działaniu” mówił poseł Andrzej Jaworski z PiS, przewodniczący Parlamentarnego Zespołu ds. Przeciwdziałania Ateizacji. – Podejmujemy walkę z ateizacją Polski dla dobra naszych dzieci."

Ateistów należy wykluczyć z życia publicznego, oznakować opaskami i pozamykać w gettach - dobro dzieci najważniejsze.

Wt cze 18, 2013 1:02
Alus napisał(a):
I PiS pozwalał takim zdrajcom obściskiwać, całować, fetować prezesa?....toż prezes wobec swych wiernych towarzyszy zmuszony jest rzec i wy Brutusy przeciwko mnie :D
Najwidoczniej jednak oba środowiska się doskonale dogadują i w miarę potrzeby wymieniają kadrami. Widzisz zresztą Aluś poniżej doskonale, że:
gita napisał(a):
To przykre, tym bardziej, że podobnież jesteś katoliczką.

Dla pisopalikotów jak gita pisanie źle o TV Trwam jest "herezją" podobnie, jak kiedyś krzyż był dla nich "namiastką pomnika Kaczyńskiego". Udawanie chrześcijan źle im wychodzi, bo w takich sytuacjach widać, co jest przedmiotem ich wiary.

Wt cze 18, 2013 6:35
@tanie_wino, proszę Cię żebyś wyrażał się trochę oględniej niż to zrobiłeś tutaj
viewtopic.php?p=755688#p755688
Obelgi nie wnoszą nic do rozmowy, tylko niepotrzebnie zagęszczają atmosferę.

Wt cze 18, 2013 7:08
Uwagi osobiste poszły do zsypu. Przypominam temat: Atak na Kościół (ataki personalne nie mieszczą się w temacie).

Wt cze 18, 2013 15:16

Niedopuszczenie TV Trwam do multipleksu jest oczywiście walką z Kościołem - rozumianą jako wspólnota wiernych.

Trzeba mieć nieźle zamydlone oczy, żeby uznawać podawane przez Radę argumenty, jako wystarczające do wykluczenia z multipleksu.

Oczywiście dla D. Tuska sprawy światopoglądowe są nieistotne a na pewno stoją duuuuużo dalej niż popołudniowy meczyk :-D Dlatego istotniejsze dla niego jest ograniczanie wolności mediów, co parę razy już pokazał.

Ludziska! Przecież dopuszczono kanał mordujący widza 24/dobę muzyką disco polo, tudzież inne, które zapychają czas między reklamami tanimi, podrzędnymi filmami z obsadą aktorską za przysłowiowego dolca za godzinę. Odrzucono zaś program z dużym doświadczeniem, oferujący wartościowe przesłanie.

Uważam, że nawet niewierzący powinni wstawić się za Trwam, w ramach walki o wolność mediów.

Tusk coraz bardziej idzie na walkę z Kościołem (sprawa matur, in vitro, związki partnerskie). PO odchyla się na lewo łykając odpady z SLD i ten proces będzie się pogłębiał. Ale im bardziej na lewo tym gorzej w sondażach...

Cz cze 20, 2013 11:09
Dopuszczą w tym roku, pytanie o ile wzrośnie oglądalność, choćby do 0,5%, bo jak narazie to bryndza.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/od ... c-tv-trwam
A za rok będzie kolejna batalia pod hasłem "walka z Kościołem", gdy przyjdzie zapłacić za obecność na multipleksie.
Nadto TvTrwam jest własnością cywilnej spółki i nie posiada asystenta kościelnego wyznaczonego przez Episkopat do nadzoru, co jest wymagane w przypadku katolickich mediów.

Cz cze 20, 2013 11:24

Trwam ogranicza dostępność. Ja sam nie ma kablówki, więc oglądam tylko okazjonalnie. Nie miałbym nic przeciwko temu, żeby kanał był na naziemnym multipleksie. Dostępność ma znaczenie - rośnie słuchalność Radia Maryja kosztem RMF, Radia Zet i Trójki.

Ciekawe jaką oglądalność mają takie programy jak TTV czy TV6. Nie wiem nawet, czy istniały one przed multipleksami a jeśli tak to z jaka oglądalnością?

Cz cze 20, 2013 11:35

Qwerty2011->
Cytuj:
Uważam, że nawet niewierzący powinni wstawić się za Trwam, w ramach walki o wolność mediów.

Mnie, szczerze mówiąc, losy Trwam obchodzą mniej niż zeszłoroczny śnieg. Praktycznie nie oglądam tv (sporadycznie, a jeśli już to jakieś Discovery), a wiadomości w necie na temat Trwam nie czytam. Nie muszę się opowiadać ani tak ani siak, ale gdybym miała to na pewno byłabym przeciw. Żadnego wsparcia, wręcz przeciwnie. Ze względu na środowiska jakie za tym stoją, na to co ci ludzie postulują w kwestii spraw ważnych dla innych.

Cytuj:
Tusk coraz bardziej idzie na walkę z Kościołem (sprawa matur, in vitro, związki partnerskie).

Tusk jest premierem w świeckim państwie. Ma działać na rzecz Polaków a nie jakiejś instytucji religijnej. Światopogląd obywateli w ogromnej części nie pokrywa się ze światopoglądem głoszonym przez KRK.
Co nie znaczy, że popieram Tuska. Gościa nie lubię a polityka w jego wykonaniu totalnie mi nie odpowiada.

...to be who I am

Cz cze 20, 2013 11:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1151 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 77  Następna strona