Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr paź 15, 2025 15:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 422 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna strona
 Abdykacja Benedykta XVI 
Autor Wiadomość
Post Re: Abdykacja Benedykta XVI
@lokis, albo sie doucz, albo przestan pisac bzdury. A moze ty zakamuflowane Jajko jestes?

To jest byly klasztor siostr klauzurowych. Jak wygladaja takie budynki, to w Polsce w kazdym wiekszym miescie mozesz zobaczyc. A po aferze Vatileaks i kontrole bezpieczenstwa wzmozono. Raczej niekoniecznie przed katolikami, a bardziej przed takimi hienami z mediow, ktore dla sensacji ludziom pod lozko wejda.

Śr lut 27, 2013 17:37

Cytuj:
@lokis, albo sie doucz, albo przestan pisac bzdury.

To i 18 fakultetow malo? :)
Jakie bzdury? Przeciez prawde pisze! Watykan nie Polska. Zlodziei powinno byc stosunkowo jeszcze mniej. Obywateli Watykanu przez duze "O" sie pisze. Przyszli swieci w olbrzymiej wiekszosci.
Cytuj:
A moze ty zakamuflowane Jajko jestes?

Jajka u mnie dwa. Kamuflaz; bokserki. :)

Śr lut 27, 2013 18:06
No coz, nie zaszokowales mnie. A u nas ateistow coraz wiecej i jakos bezpieczenstwo sie nie poprawia i maniery tez nie.

To jeszcze raz: beda emerytowanego papieza chronic przed hienami prasowymi np z SE. Juz dla tego powodu kraty i ochrona sa niezbedne.

Śr lut 27, 2013 18:13
@lokis, bo to jest ochrona przed misiami-ateistami :D . Kto wie, do czego są zdolni, aby tylko dorwać papieża-seniora i zemścić się za wpływanie na ich życie prywatne :P

Śr lut 27, 2013 18:30

Cytuj:
A u nas ateistow coraz wiecej i jakos bezpieczenstwo sie nie poprawia i maniery tez nie.

Bo katolikow coraz mniej. Ci pozostali, wiedzac o przegranej, zaczynaja pokazywac prawdziwe oblicze. Ataki na uczelnie, jakies "Rycerstwo Jezusa" itp. stad brak widocznej poprawy. Nie boj zaby, damy rade. Skoro sam papiez sie wycofuje, nasze zwyciestwo bliskie. :)
Val, kluj mnie ta swoja szpila kobiecego sexapilu, kluj. Ale jak dorwe na miescie, pupe dziesiecioma klapsami potraktuje, to nie miej pretensji!. :evil:

Śr lut 27, 2013 19:46
lokis napisał(a):
Cytuj:
A u nas ateistow coraz wiecej i jakos bezpieczenstwo sie nie poprawia i maniery tez nie.

Bo katolikow coraz mniej. Ci pozostali, wiedzac o przegranej, zaczynaja pokazywac prawdziwe oblicze. Ataki na uczelnie, jakies "Rycerstwo Jezusa" itp. stad brak widocznej poprawy. Nie boj zaby, damy rade. Skoro sam papiez sie wycofuje, nasze zwyciestwo bliskie. :)
Val, kluj mnie ta swoja szpila kobiecego sexapilu, kluj. Ale jak dorwe na miescie, pupe dziesiecioma klapsami potraktuje, to nie miej pretensji!. :evil:

Kto powiedział , że Papież się wycofuje?
Otwórz szerzej oczka a zobaczysz więcej.

Cz lut 28, 2013 5:22
lokis napisał(a):
Cytuj:

O, prosze, to za kulture i bezpieczenstwo odpowiadaja tylko katolicy? To gdzie ta wychwalana wyzsza moralnosc ateistow, ktorych zaden glupi dekalog nie ogranicza, zeby naukowe i humanistyczne wartosci niesc swiatu?
Czy moze wasza moralnosc akurat kultury i bezpieczenstwa dla innych nie obejmuje?

A na pytanie o ochrone dla emerytowanego papieza odpowiedz juz masz.

Cz lut 28, 2013 8:01

Kael napisał(a):
lokis napisał(a):
Cytuj:

O, prosze, to za kulture i bezpieczenstwo odpowiadaja tylko katolicy? To gdzie ta wychwalana wyzsza moralnosc ateistow, ktorych zaden glupi dekalog nie ogranicza, zeby naukowe i humanistyczne wartosci niesc swiatu?
Czy moze wasza moralnosc akurat kultury i bezpieczenstwa dla innych nie obejmuje?

Człowiek ma pewne przykazania zapisane w genach. Dlatego tak trudno jest nam zabić drugiego człowieka nawet na wojnie gdy mamy taki rozkaz. Religia usprawiedliwia takie morderstwa. Ale geny człowieka nie usprawiedliwiają.
Człowiek, który zabijał na misji w Iraku albo Afganistanie i tak ma wyrzuty sumienia. Niezależnie od tego jakiego jest wyznania to wyrzuty sumienna ma.
Często ktoś kto był zmuszony do zabijania staje się ateistą. Pewnie dlatego ze Bóg go nie powstrzymał kiedy strzelał. A skoro Bóg nie powstrzymuje mordujących to nie istnieje.
Jedynie co nas powstrzyma przed mordowaniem to słuchanie swojego własnego sumienia a nie jakiś przywódców, którzy chcą nam wmówić co jest dobre a co złe.
Ja jestem ateistą który zajrzał w siebie samego bardzo głęboko aż do swoich genów. Znalazłem tam przykazania nie zabijaj, nie bij, nie gwałć, nie okradaj i nie krzywdź w żaden inny sposób ludzi. A także nie krzywdź zwierząt gdy nie masz zamiaru ich zjeść. Te przykazania przekaże mojemu synowi w genach. Nic nie będę musiał jemu mówić on sam dojdzie do tego samego co ja. O ile nie pójdzie za jakimiś przywódcami politycznymi albo religijnymi. :roll:

Cz lut 28, 2013 8:57
Vacarius napisał(a):
Często ktoś kto był zmuszony do zabijania staje się ateistą. Pewnie dlatego ze Bóg go nie powstrzymał kiedy strzelał. A skoro Bóg nie powstrzymuje mordujących to nie istnieje.
Jedynie co nas powstrzyma przed mordowaniem to słuchanie swojego własnego sumienia a nie jakiś przywódców, którzy chcą nam wmówić co jest dobre a co złe.
Ja jestem ateistą który zajrzał w siebie samego bardzo głęboko aż do swoich genów. Znalazłem tam przykazania nie zabijaj, nie bij, nie gwałć, nie okradaj i nie krzywdź w żaden inny sposób ludzi. A także nie krzywdź zwierząt gdy nie masz zamiaru ich zjeść. Te przykazania przekaże mojemu synowi w genach. Nic nie będę musiał jemu mówić on sam dojdzie do tego samego co ja. O ile nie pójdzie za jakimiś przywódcami politycznymi albo religijnymi. :roll:

Genialne! A gdyby ciebie powstrzymywal, to by ciebie zniewalal i robil z ciebie marionetke. Czyli tez nie warto w Niego wierzyc. :roll:

Vacarius, zmartwie ciebie, ale przestrzegajac Jego przykazan (bo to wlasnie robisz) jestes niedaleko od Niego i Jego Krolestwa. Tylko tak dalej. :ok:

Cz lut 28, 2013 9:08

Cytuj:
, to by ciebie zniewalal i robil z ciebie marionetke.

Przeciez zniewala! Dziesiec przykazan dal. Marny los przewidziany dla krnabrnych.
Niby mam wolna wole, a skopac niemowlaka mi nie pozwala. :D

Pt mar 01, 2013 18:06
@lokis, a jak skopiesz mnie, to Pan Bog od razu ciebie piorunem porazi? Raczej nie.

Widze, ze masz typowa wizje Dekalogu: ograniczyc (swa)wolnosc jednostki.
To ja ci przedstawie wizje alternatywna: maksymalnie poszerzyc wolnosc jednostek w spolecznosci.

Bez spolecznosci czlowiek nie przezyje, a gdyby tak kazdy chcial robic co mu do glowy przyjdzie, bo przeciez "jest wolny", to ani on, ani spolecznosc dlugo by nie przezyly....

Pt mar 01, 2013 18:43

Konklawe zbiegnie się z pojawieniem się na naszym niebie komety widzianej gołym okiem. Przypadek czy też Benedykt specjalnie wybrał taki moment na abdykację?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... oczna.html

So mar 09, 2013 1:41
Jajko napisał(a):
Konklawe zbiegnie się z pojawieniem się na naszym niebie komety widzianej gołym okiem. Przypadek czy też Benedykt specjalnie wybrał taki moment na abdykację?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... oczna.html

Grom z jasnego nieba zapewne sobie zamówił. :))
Potem złożył podanie o trzęsienie ziemi w Castel Gandolfo .

So mar 09, 2013 5:02

Ale jak podczas konklawe kometa będzie widoczna (a jest na to szansa), to założę się, że ktoś wspomni coś o boskim znaku!

So mar 09, 2013 11:23

I może będzie miał rację.

So mar 09, 2013 12:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 422 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna strona