Autor |
Wiadomość |
Kamyk
|
Mroczny, pozwolę sobie zauważyć, że dokonałeś właśnie nieuprawnionego uogólnienia. Prosiłbym Cię, żebyś bardziej zważał na słowa
|
Wt sty 22, 2008 19:01 |
|
|
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Możliwe, ale takie wyciągnąłem wnioski z własnych obserwacji. Widziałeś, gość ma pretensje, że profos nie odnosi się z szacunkiem do innych, a sam co pisze? Kawałek wyciąłeś, zostały tylko "pismaki na niemieckim chlebie" i "der Dziennik". Najpierw trzeba od siebie wymagać, aby potem wymagać od innych.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Wt sty 22, 2008 20:30 |
|
 |
meritus
|
Dziennikarze i pismaki z der Newsweek, der Dziennik i die Polska (  ) pracują dla Niemca. Co jest obraźliwego w stwierdzeniu, że są na niemieckim chlebie? 
|
Wt sty 22, 2008 20:46 |
|
|
|
 |
Kamyk
|
Ja tylko przypomnę, po raz któryś, że to nie jest wątek o innych mediach
|
Wt sty 22, 2008 20:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Najpierw trzeba od siebie wymagać, aby potem wymagać od innych"
Bardzo sluszna uwaga, Mroczny P. zacznij wiec i Ty od siebie wymagac, a nie tylko pouczac.
|
Wt sty 22, 2008 21:16 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
meritus - der..der..a ulubiony przez was premier z PIS J. Kaczyńskie, tak chętnie i często przyjmował prezesa Floriana Felsa w swoim gabinecie....to co?...der premier? 
|
Wt sty 22, 2008 21:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Muszę dodać, jakbyś nie wiedział - prezesa Axel Sprinder Polska - wydawcy tychże "der" 
|
Wt sty 22, 2008 21:58 |
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): meritus - der..der..a ulubiony przez was premier z PIS J. Kaczyńskie, tak chętnie i często przyjmował prezesa Floriana Felsa w swoim gabinecie....to co?...der premier? 
Nie, der Führer 
|
Śr sty 23, 2008 11:35 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
meritus napisał(a): Dziennikarze i pismaki z der Newsweek, der Dziennik i die Polska ( :lol: ) pracują dla Niemca. Co jest obraźliwego w stwierdzeniu, że są na niemieckim chlebie? :-D To, że mówisz to z pogardą czyli obrażasz w pewnym stopniu. Niemieckie to znaczy złe? Nie powiem kto tylko może tak sądzić. Cytuj: "Najpierw trzeba od siebie wymagać, aby potem wymagać od innych"
Bardzo sluszna uwaga, Mroczny P. zacznij wiec i Ty od siebie wymagac, a nie tylko pouczac.
Ale ja nikomu nie zwracam uwagi by zachował jakiś szacunek zauważ. Wiem, że samego mnie często ponosi dlatego nikomu nie wypominam jak kogoś obrazi or sth.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Śr sty 23, 2008 14:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie "der Fuhrer"  ...nie przepadam za Kaczyńskimi, ale nie doszukuję się u nich tego typu zapędów 
|
Śr sty 23, 2008 16:18 |
|
 |
meritus
|
Rozumiem, że są pewne negatywne skojarzenia z prasą gadzinową z lat okupacji tzw. (censored) - Kurierem Warszawskim. Ja tylko wskazuję, że właściciel der Dziennik, der Newsweek, der Dziennik Bałtycki, die Polska (  ), der Fakt itd jest poza granicami kraju - są to międzynarodowe koncerny, od których trudno wymagać postaw innych niż liberalne, kosmopolityczne.
|
Cz sty 24, 2008 1:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
meritus - my tez to wiemy - ale wskaż tytuł, gdzie nie stosuje się manipulacji...tylko nie wskazuj NDz czy gazety Polskiej, bo bardzo łatwo można wykazac w tych mediach manipulację.
|
Cz sty 24, 2008 9:45 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
meritus napisał(a): Rozumiem, że są pewne negatywne skojarzenia z prasą gadzinową z lat okupacji tzw. (censored) - Kurierem Warszawskim. Ja tylko wskazuję, że właściciel der Dziennik, der Newsweek, der Dziennik Bałtycki, die Polska ( :lol: ), der Fakt itd jest poza granicami kraju - są to międzynarodowe koncerny, od których trudno wymagać postaw innych niż liberalne, kosmopolityczne.
Spoko, uważaj co słuszne ja mam to gdzieś herr meritus.
|
Cz sty 24, 2008 10:03 |
|
 |
Kamyk
|
A teraz bardzo proszę o powrót do tematu, posty o innych mediach będą wycinane
|
Cz sty 24, 2008 14:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)