Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt lis 11, 2025 0:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 XX Rocznica Powstania Radia Maryja 
Autor Wiadomość
czasowo zablokowana

Post Re: XX Rocznica Powstania Radia Maryja
Alus napisał(a):

Obaj p. Kaczyńscy tak usilnie forowani przez o. Rydzyka też popierali zabijanie dzieci nienarodzonych znów podawac ich wypowiedzi....dopadła cię schizefrenia moralna?
Nie zapominaj jeszcze o jednym przyjcelu RM, który od lat chce zabijac stare osoby - ulubiony wasz przyjaciel prof. Wolniewicz.

Co ty gadasz, żaden zakonnik nie może popierać aborcji itp bo popada w ekskomunikę! Kaczyński to nie o. Rydzyk!!! Tak samo Wolniewicz. Ja mówię o O. Rydzyku i Michniku. I to Michnik POPIERA ABORCJĘ A NIE O.RYDZYK.

Pn gru 05, 2011 22:47
agawa napisał(a):
Alus napisał(a):

Obaj p. Kaczyńscy tak usilnie forowani przez o. Rydzyka też popierali zabijanie dzieci nienarodzonych znów podawac ich wypowiedzi....dopadła cię schizefrenia moralna?
Nie zapominaj jeszcze o jednym przyjcelu RM, który od lat chce zabijac stare osoby - ulubiony wasz przyjaciel prof. Wolniewicz.

Co ty gadasz, żaden zakonnik nie może popierać aborcji itp bo popada w ekskomunikę! Kaczyński to nie o. Rydzyk!!! Tak samo Wolniewicz. Ja mówię o O. Rydzyku i Michniku. I to Michnik POPIERA ABORCJĘ A NIE O.RYDZYK.

Ale o. Rydzykowi nie przeszkadza towarzystwo ludzi o poglądach zbliżonych do Michnika....kwestia tylko korzyści....

Pn gru 05, 2011 22:57
Alus napisał(a):
agawa napisał(a):
Alus napisał(a):

Ale o. Rydzykowi nie przeszkadza towarzystwo ludzi o poglądach zbliżonych do Michnika....kwestia tylko korzyści....

Panu Jezusowi też nie przeszkadzali grzesznicy i szedł do nich mówiąc, że nie potrzebuja zdrowi lekarza, czyżby znawczyni prawd Ewangelii nie wiedziała o tym??? :o

Pn gru 05, 2011 23:04
czasowo zablokowana

Alus napisał(a):
agawa napisał(a):
Alus napisał(a):

i Jezus przebywał z nierządnicami i celnikami a o. Rydzyk z grzesznikami nie może? Za to nie puszcza ich poglądów na swoich falach radiowych. A Michnik jak najbardziej walczy o zło, o zabijanie na łamach GW. A ty to (censored) czytasz. WSTYD.

Pn gru 05, 2011 23:05
"Niebo istnieje naprawdę", to tytuł książki, którą kupiłam wnukowi w Toruniu 3 grudnia podczas uroczystości Jubileuszowych RM.
Poza tym do ostrych krytyków RM mam pytanie, a właściwie stwierdzenie:"Kto płaci ten rząda".
Gdy nie podobało mi się coś w telewizji publicznej/wtedy gdy była telewizją publiczną/ kserowałam odcinek opłaty abonamentowej, pisałam to co mi sie nie podoba i wysyłałam do TVP pismo wraz z kopią opłaty abonamentowej w/g zasady: płacę i rządam.
Co ty na to Alus? Płacisz na RM i dlatego rządasz???

Pn gru 05, 2011 23:13

gita napisał(a):
Alus napisał(a):

Panu Jezusowi też nie przeszkadzali grzesznicy i szedł do nich mówiąc, że nie potrzebuja zdrowi lekarza
I jakie są efekty leczenia?
Czy Wolniewicz i Kaczyński nawrócili się ze swoich pro-eutanazyjno-aborczych poglądów?
Idź, ale od tej chwili już nie grzesz.
gita napisał(a):
Jeśli Michnik będzie wspierał fundacje ojca Tadeusza,
to czy ten pozwoli na propagowanie poglądów gazetowyborczych na falach Radia?
Nie? To dlaczego pytasz Alus o płacenie na Radio,
skoro jej żądania nic w programie rozgłośni nie zmienią?
Czy to, że płacisz (bo chyba płacisz?) abonament rtv,
zmienia coś w funkcjonowaniu mediów publicznych, które ma w swoich rękach władza?
Twoje żądania coś zmieniają?

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Ostatnio edytowano Wt gru 06, 2011 0:07 przez Elbrus, łącznie edytowano 1 raz

Pn gru 05, 2011 23:57
czasowo zablokowana

Ale płacąc abonament można przynajmniej żądać. Alus nie ma prawa nawet żądać, bo nie płaci nic na RM, wiec wara jej od tego Radia.

Wt gru 06, 2011 0:06
agawa napisał(a):
Ale płacąc abonament można przynajmniej żądać. Alus nie ma prawa nawet żądać, bo nie płaci nic na RM, wiec wara jej od tego Radia.

Nie płace, to i niegdy nie podnosze spraw finansowych.
Ale jako katoliczka mam prawo wypoiwadac się, wskazywac co mi sie nie podobna w radiu, co nie jest zgodne z nauką Koscioła, które głosi sie "katolickim głosem" i jest tak postrzegane.
Zapomniałaś w ferrworze walki o ewangelicznym nakazie napominania braterskiego.
Gdyby to radio nie mianowało się katolickim może sobie poczynać co tylko zechce, oczywiscie w ramach prawa.
Funkcjonuje mnóstwo mediów, których przekaz mnie nie interesuje, a jako katoliczka mam ewangeliczne prawo napominanai katolickigo medium.
"Wara" to sobie możesz wrzeszczeć do swojego psa.

Może sobie o. Rydzyk przebywac z kim chce, ale skoro otacza sie ludzmi działającym na rzecz zabijania, odrobina przywoitości nakzuje, aby nie potępiac innych spoza swojego kręgu i nie kreowac sie na obrońcę życia.....Jesli bowiem miłujecie tych, którzy was miłują, cóż za nagrodę mieć będziecie.
Faryzeizm nawet prezentowany przez duchownego nie staje przymiotem chrześcijańskim.

Wt gru 06, 2011 8:27
gita napisał(a):
"Niebo istnieje naprawdę", to tytuł książki, którą kupiłam wnukowi w Toruniu 3 grudnia podczas uroczystości Jubileuszowych RM.
Poza tym do ostrych krytyków RM mam pytanie, a właściwie stwierdzenie:"Kto płaci ten rząda".
Gdy nie podobało mi się coś w telewizji publicznej/wtedy gdy była telewizją publiczną/ kserowałam odcinek opłaty abonamentowej, pisałam to co mi sie nie podoba i wysyłałam do TVP pismo wraz z kopią opłaty abonamentowej w/g zasady: płacę i rządam.

Nie płacę - ale i nigdy nie poruszam tematu finasów RM.
Do oceny jakosci przekazu mama niezbywalne prawo.
A jeśli problem w płaceniu, to niech o. Rydzyk zmieni słowa w ramówce - "katolicki głos w domu tylko dla katolików utrzymujących radio".
"Niebo istnieje naprawdę" kupisz w każdym sklepie z dewocjonaliami - ostatnio też kupiłam na prezent dla koleżanki.

Wt gru 06, 2011 8:33
Alus! Wyobraź sobie, że często mi Ciebie po prostu żal. Stajesz ramię w ramię z wojującymi ateistami atakującymi Radio Maryja i jego załozyciela, przypominasz wersety Nowego i Starego Testamentu, a o wielu dotyczących konkretnie Ciebie zapominasz zupełnie np. ten o upominaniu grzeszącego brata, nie potrafię tak jak Ty to robisz przytoczyć go dosłownie, ale idzie o to, aby brata upominać najpierw w cztery oczy, potem pójśc do niego z bliźnim, jeśli to nie pomoże..., no własnie jeśli to nie pomoże to dopiero publicznie, czy zauważyłas, że nie stosujesz tej metody wobec o. T.Rydzyka???
Jeśli uważasz, że grzeszy, czy modliłas się za niego?, czy próbowałaś upominać go w cztery oczy co nie jest trudne, wystarczy napisać list, lub, e-mail.
Alus, jesteś katoliczką, a stajesz ramię w ramię z wojującymi ateistami zwalczającymi Radio Maryja, radio głoszące przede wszystkim Ewangelię, a "politykerstwa" jak pisałaś nie ma tam wcale.Polityki trochę oczywiście jest, dla mnie nawet za mało, ale jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził i przyjmuję to z pokorą.
Radio Maryja było jest i będzie. 8 grudnia będzie w Bydgoszczy kolejna dziękczynna Eucharystia za XX lat RM i niezależnie od tego ilu błądzących katolików i wojujących ateistów będzie je atakować pozostanie nadal KATOLICKIM GŁOSEM W TWOIM DOMU.

Wt gru 06, 2011 11:08
Program XX Rocznicy Powstania Radia Maryja w Toruniu i Bydgoszczy tutaj:
http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1140128

Wt gru 06, 2011 11:22
agawa napisał(a):

Język typowego "katola od Rydzyka"...gdzie tu chrześcijaństwo?
[...]

Poza tym tak jak to już pisała Alus...skoro RM ogłasza się jako "katolicki głos", to każdy katolik ma PRAWO wypowiadać się w tym temacie.
Ja rozumiem, ze dla takich osób jak agawa lub gita, kto nie słucha Rydzyka nie jest katolikiem...ale to ich całkowicie błędna interpretacja i totalne pomylenie pojęć. Ten "katolicki głos" z RM już tak pomieszał agawie w głowie, ze wystarczy poczytac kilka jej postów i stwierdzić, że "katolicyzm" to religia chamstwa i nienawiści....a Jezus mówił, że Jego wyznawców poznać po tym, że się miłują i miłują innych. Tego "pseudokatolicyzm" agawy nie pojmuje.

Ostatnio edytowano Cz gru 15, 2011 14:12 przez jo_tka, łącznie edytowano 1 raz

wycieczki prywatne

Wt gru 06, 2011 15:04
czasowo zablokowana

humalog napisał(a):
agawa napisał(a):

Język typowego "katola od Rydzyka"...gdzie tu chrześcijaństwo?
Agawa posługujesz ty się czasem tym co Bóg umieścił ci w głowie? Śmiem wątpić

Poza tym tak jak to już pisała Alus...skoro RM ogłasza się jako "katolicki głos", to każdy katolik ma PRAWO wypowiadać się w tym temacie.
Ja rozumiem, ze dla takich osób jak agawa lub gita, kto nie słucha Rydzyka nie jest katolikiem...ale to ich całkowicie błędna interpretacja i totalne pomylenie pojęć. Ten "katolicki głos" z RM już tak pomieszał agawie w głowie, ze wystarczy poczytac kilka jej postów i stwierdzić, że "katolicyzm" to religia chamstwa i nienawiści....a Jezus mówił, że Jego wyznawców poznać po tym, że się miłują i miłują innych. Tego "pseudokatolicyzm" agawy nie pojmuje.

potrójny ZIEW...
wara - okrzyk wyrażający zakaz zbliżania się do kogoś, zabraniający czegoś. Ależ mi wulgarne słowo niegodne katolika :badgrin:

Wt gru 06, 2011 15:12
czasowo zablokowana

gita napisał(a):
Humalog, ja w tym potoku "kłamstwa i nienawiści" dedykuję Ci pieśn, którą śpiewałam wraz z innymi przepojonymi "kłamstwem i nienawiścią" katolikami, sądzę, że Agawa dołączy się do tej dedykacji:

http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=28416

Oczywiście! Dla milionów katolików w Polsce i na świecie Radio Maryja jest wielkim darem Matki Bożej. Bogu niech będą dzieki za wspaniałych ojców Redemptorystów, niestrudzonych apostołów - mają takie apostolstwo zapisane w swoich zakonnych statutach. I za wspaniałego Ojca Tadeusza, współczesnego Maksymiliana Kolbe! Codziennie znosi on męczeństwo opluwania go i podłych kłamstw pod jego adresem. Ten kapłan kiedyś BĘDZIE ŚWIĘTYM.

Wt gru 06, 2011 15:35
Moderator

Myślę, że prędzej potoczy się jego historia jak ks. Jankowskiego.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt gru 06, 2011 15:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona