"Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: "Apel z prosba o przyznanie koncesji dla TvTRwam"
Alus napisał(a): vulkan napisał(a): ,,Wykluczenie stacji o charakterze religijnym w procesie koncesyjnym narusza zasadę pluralizmu oraz równości wobec prawa tym bardziej, że większość mieszkańców naszego kraju to katolicy, którzy powinni mieć zapewniony swobodny dostęp do programów TV Trwam w systemie naziemnej telewizji cyfrowej''
Tylko większość tych katolików nie ogląda TV Trawam. Po drugie wcale nie będę płakał za tą telewizją gdzie tylko spiski,polityka. Wolę już oglądać Religia.Tv prawdziwy kanał o Religi. o Religii - i to wadzi wielu duchownym, bo w katolickiej Polsce jeśli TV to tylko o katolicyżmie. A ja bardzo lubię ten kanał, bo poszerza moją wiedze o chrześcijaństwie i o innych religiach. Mam w pakiecie Religię i Trwam i oba programy oglądam, a więc mam porównanie. W skali 1do6 ,Religii daję 4, a TVTrwam 5. Ta niewielka przewaga TVTrwam wynika przede wszystkim stąd, że mogłam oglądać transmisje z pielgrzymek Papieża oraz z tego, że codziennie o godz.21.00 mogę łączć się z Jasną Górą i duchowo z obecnymi na Apelu Jasnogórskim. Polityki na TVTrwam jest trochę za mało, dlatego nie stawiam 6.
|
| Wt sty 17, 2012 13:26 |
|
|
|
 |
|
vulkan
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): vulkan napisał(a): ,,Wykluczenie stacji o charakterze religijnym w procesie koncesyjnym narusza zasadę pluralizmu oraz równości wobec prawa tym bardziej, że większość mieszkańców naszego kraju to katolicy, którzy powinni mieć zapewniony swobodny dostęp do programów TV Trwam w systemie naziemnej telewizji cyfrowej''
Tylko większość tych katolików nie ogląda TV Trawam. Po drugie wcale nie będę płakał za tą telewizją gdzie tylko spiski,polityka. Wolę już oglądać Religia.Tv prawdziwy kanał o Religi. o Religii - i to wadzi wielu duchownym, bo w katolickiej Polsce jeśli TV to tylko o katolicyżmie. A ja bardzo lubię ten kanał, bo poszerza moją wiedze o chrześcijaństwie i o innych religiach. Mam w pakiecie Religię i Trwam i oba programy oglądam, a więc mam porównanie. W skali 1do6 ,Religii daję 4, a TVTrwam 5. Ta niewielka przewaga TVTrwam wynika przede wszystkim stąd, że mogłam oglądać transmisje z pielgrzymek Papieża oraz z tego, że codziennie o godz.21.00 mogę łączć się z Jasną Górą i duchowo z obecnymi na Apelu Jasnogórskim. Polityki na TVTrwam jest trochę za mało, dlatego nie stawiam 6. Ja tam wolę Religia TV dlaczego? ponieważ to głównie program o religii nie tylko o jednej i tej samej ale również o innych więc to ciekawsza stacja. A Trwam mnie zniechęca politykami i tym promowaniem PISu. 
|
| Wt sty 17, 2012 16:32 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
|
| Wt sty 17, 2012 17:15 |
|
|
|
 |
|
vulkan
|
Trudno nie spełniali wymogów to nie otrzymali koncesji trzeba to uszanować. A ci ludzie to się sprzeciwiają to jedynie fanatycy bo by wszystkich pozabijali ( jak w cytacie). Tacy są niebezpieczni dla narodu.
Prawdziwy religijny człowiek do szczęścia nie potrzebuję telewizji TRWAM. A jeśli już to jest Religie TV bardzo ciekawy kanał.
|
| Wt sty 17, 2012 17:58 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Zwolennicy TV Trwam nadal mogą mieć nadzieję, ponieważ nadal istnieje możliwość zdobycia miejsca na multipleksie MUX 1: Cytuj: "Jednocześnie KRRiT informuje, że w związku z tym, iż Telewizja Polska może nadawać swoje programy na multipleksie pierwszym do 27 kwietnia 2014 r., po tym okresie nadawanie na MUX 1 mogą rozpocząć inni nadawcy. Dlatego też KRRiT zdecydowała, że w najbliższych miesiącach rozpocznie postępowanie dotyczące rozszerzenia koncesji na nadawanie satelitarne naziemne w sygnale multipleksu pierwszego na kolejne trzy programy." http://www.krrit.gov.pl/dla-mediow-i-analitykow/aktualnosci/news,576,krrit-utrzymala-w-mocy-decyzje-przewodniczacego-z-29-lipca-2011-r-o-rozszerzeniu-koncesji-na-nadawan.html
|
| Wt sty 17, 2012 18:13 |
|
|
|
 |
|
vulkan
|
Zastanawiam się o co tyle szumu robią ludzie  .
|
| Wt sty 17, 2012 18:23 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
vulkan napisał(a): Zastanawiam się o co tyle szumu robią ludzie  . Dzisiaj o godz. 14.10 skończyło się posiedzenie Senackiej Komisji do spraw Środków Przekazu/trwało ponad dwie godziny/ na która zostali zaproszeni członkowie KRRiT i te podmioty, które nie otrzymały miejsca na multipleksach. Posiedznei komisji emitowane było w TVTrwam, gdybyś słuchał i oglądał chociaz częściowo odpowiedziałbyś sobie na to pytanie.
|
| Śr sty 18, 2012 16:06 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
|
| Śr sty 18, 2012 16:59 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): vulkan napisał(a): ,,Wykluczenie stacji o charakterze religijnym w procesie koncesyjnym narusza zasadę pluralizmu oraz równości wobec prawa tym bardziej, że większość mieszkańców naszego kraju to katolicy, którzy powinni mieć zapewniony swobodny dostęp do programów TV Trwam w systemie naziemnej telewizji cyfrowej''
Tylko większość tych katolików nie ogląda TV Trawam. Po drugie wcale nie będę płakał za tą telewizją gdzie tylko spiski,polityka. Wolę już oglądać Religia.Tv prawdziwy kanał o Religi. o Religii - i to wadzi wielu duchownym, bo w katolickiej Polsce jeśli TV to tylko o katolicyżmie. A ja bardzo lubię ten kanał, bo poszerza moją wiedze o chrześcijaństwie i o innych religiach. Mam w pakiecie Religię i Trwam i oba programy oglądam, a więc mam porównanie. W skali 1do6 ,Religii daję 4, a TVTrwam 5. Ta niewielka przewaga TVTrwam wynika przede wszystkim stąd, że mogłam oglądać transmisje z pielgrzymek Papieża oraz z tego, że codziennie o godz.21.00 mogę łączć się z Jasną Górą i duchowo z obecnymi na Apelu Jasnogórskim. Polityki na TVTrwam jest trochę za mało, dlatego nie stawiam 6. Gita daje TVReligia 4, a o. Rydzyk wdeptuje TVReligie w ziemię, bo tylko on posiada patent na katolicyzm. Ksieża, zakonnicy, prowadzący programy w TVReligia widocznie wedle redemptorysty należą do gorszego sortu katolików http://glosrydzyka.blox.pl/html
|
| Wt sty 24, 2012 8:35 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Jednym słowem prysł dogmat, że o.Rydzyk jest nieomylny. P.S Powołujesz się, nie po raz pierwszy na "autorytet" portalu glosrydzyka, nie wstyd Ci Alus,? Ja powołuję się na oświadczenie KEP, jest tutaj: http://www.redemptor.pl/aktualnosci.php?id=339&typ=1
|
| Wt sty 24, 2012 9:09 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Jednym słowem prysł dogmat, że o.Rydzyk jest nieomylny. P.S Powołujesz się, nie po raz pierwszy na "autorytet" portalu glosrydzyka, nie wstyd Ci Alus,? Ja powołuję się na oświadczenie KEP, jest tutaj: http://www.redemptor.pl/aktualnosci.php?id=339&typ=1Czyżby cytaty wypowiedzi o. Rydzyka miały być powodem wstydu?? Nie odnoszę się do komentarza p. Hołuba, ale do istotu wypowiedzi O. Rydzyka. Dogmat o nieomylności o. Rydzyka mogło przyjmować max 10% spośród jego wyznawców - większość nie zatraciło zdrowego rozsadku.
|
| Wt sty 24, 2012 13:23 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
RPO Irena Lipowicz juz dawno powinna zareagować na tę skandaliczna dyskryminacje katolików chcących oglądac TVTrwam. Niestety Jan Kochanowski poprzedni rzecznik zginął w katastrofie smoleńskiej i ten rzecznik bierny i mierny milczy. Apel do RPO wystosowali profesorzy: http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po23.txt
|
| Wt sty 24, 2012 13:36 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A wg mnie byłby to ogromny skandal gdyby komisja łamiąc prawo pod naciskiem co niektórych katolików przyznała koncesję TVTrwam pomimo nie spełniania warunków wejściowych! Wszelkie apele i listy j.w. są wręcz demonstracją moralności Kalego! Wstyd profesorowie, wstyd biskupi, wstyd gita, wstyd "praworządni" i "katolicy"!
|
| Wt sty 24, 2012 13:45 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł! nie wymieniłes wszystkich; gdybyś zechciał wymienic wszystkich, którzy rozumieja skandaliczną, dyskryminująca decyzję KRRiT, musiałbyś wymieniać do jutra!
|
| Wt sty 24, 2012 13:51 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A na jakiej podstawie piszesz, że decyzja KRRiT jest dyskryminująca? Pod jakim względem? Wszyscy byli rozpatrywani wg tego samego klucza, wg tych samych jawnych kryteriów, zgodnie z wszelkim prawem, bez niejasności półcieni, w swietle reflektorów. Znów odzywa się w tobie Kali! Potrafisz przedstawić jakikolwiek merytoryczny zarzut ?
|
| Wt sty 24, 2012 14:00 |
|
|
|