Prześladowani przez Polskich księży....
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Prześladowani przez Polskich księży....
anmara napisał(a): Święcenie magiczną święconą wodą i kadzenie dymem to faktycznie czarodaiejskie rytuały tyle tylko, że to zajęcie duchownych. Podobnie magiczne jak "nasz Jan Paweł II"....może przestaniesz czarować "naszym" papieżem, skoro woda święcona i kadzidło mają wedle Ciebie znaczenie magiczne.
|
Wt lip 03, 2012 19:06 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
anmara napisał(a): Nawet nasz JP II korzystał z kilku energoterapeutów Chyba że to było bez jego Jego zgody (jak papież był umierający i nieprzytomny). Wtedy to możliwe
|
Wt lip 03, 2012 22:12 |
|
 |
anmara
|
mykitos napisał(a): anmara napisał(a): Nawet nasz JP II korzystał z kilku energoterapeutów Chyba że to było bez jego Jego zgody (jak papież był umierający i nieprzytomny). Wtedy to możliwe Napewno tak musiał być umierający skoro ksiądz Maliński pisze fragmenty "Chciałem Karola ratować. Pomyślałem: Jeżeli nie skutkują lekarstwa, to może odniosą skutek metody niekonwencjonalne. Uprosiłem księdza biskupa Dziwisza o spotkanie u Papieża dla znanego mi bioenergoterapeuty. Zgodził się. Przyjechałem z nim do Rzymu. Podobnie było za drugim razem. - To był i drugi raz? ....bo jedna wizyta to, jego zdaniem, za mało. ...wysłuchałem bioenergoterapeuty,.... poprzednim razem zalecił codzienne ćwiczenia i zabiegi"
_________________ *****
|
Śr lip 04, 2012 2:17 |
|
|
|
 |
Iroon
|
W ostatnim okresie środowisko osób zajmujących się medycyną naturalną poddawane jest wielu, czasami bardzo niewybrednym atakom ze strony niektórych księży kościoła katolickiego. Krytykowana jest idea i posługa uzdrawiania, napiętnowane są sposoby i metody terapii naturalnych. Pracującym z poświęceniem naturoterapeutom i przynoszącym ulgę w cierpieniu wielu chorym, zarzuca się, straszy się opętaniami i jako antidotum proponuje egzorcyzmy uważając ,że uzdrawianie może odbywać się tylko w tych miejscach i przez te osoby które mają „legitymację” Kościoła.
Z podobnymi zarzutami spotkał się Jezus gdy uzdrawiał…
|
Śr lip 04, 2012 4:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
anmara napisał(a): mykitos napisał(a): anmara napisał(a): Nawet nasz JP II korzystał z kilku energoterapeutów Chyba że to było bez jego Jego zgody (jak papież był umierający i nieprzytomny). Wtedy to możliwe Napewno tak musiał być umierający skoro ksiądz Maliński pisze fragmenty "Chciałem Karola ratować. Pomyślałem: Jeżeli nie skutkują lekarstwa, to może odniosą skutek metody niekonwencjonalne. Uprosiłem księdza biskupa Dziwisza o spotkanie u Papieża dla znanego mi bioenergoterapeuty. Zgodził się. Przyjechałem z nim do Rzymu. Podobnie było za drugim razem. - To był i drugi raz? ....bo jedna wizyta to, jego zdaniem, za mało. ...wysłuchałem bioenergoterapeuty,.... poprzednim razem zalecił codzienne ćwiczenia i zabiegi" Uprosiłem u ks bp Dziwisza....... wysłuchałem bioenergoterapeuty - zatem decyzja kard Dziwisza a realacjaca bioenergoterapeuty. Zatem twierdzenie nasz Jan Paweł Ii korzystał z kilku bioenergoterapeutów jest totalnym przekłamaniem. Iroon napisał(a): W ostatnim okresie środowisko osób zajmujących się medycyną naturalną poddawane jest wielu, czasami bardzo niewybrednym atakom ze strony niektórych księży kościoła katolickiego. Krytykowana jest idea i posługa uzdrawiania, napiętnowane są sposoby i metody terapii naturalnych. Pracującym z poświęceniem naturoterapeutom i przynoszącym ulgę w cierpieniu wielu chorym, zarzuca się, straszy się opętaniami i jako antidotum proponuje egzorcyzmy uważając ,że uzdrawianie może odbywać się tylko w tych miejscach i przez te osoby które mają „legitymację” Kościoła.
Z podobnymi zarzutami spotkał się Jezus gdy uzdrawiał… Znasz choc jeden dowiedziony i potwierdzony medycznie przypadek uzdrowienie konkretnej osoby przez bioenergoterapeutę.
|
Śr lip 04, 2012 16:18 |
|
|
|
 |
Iroon
|
Tu masz jeden dowiedziony i potwierdzony medycznie przypadek uzdrowienia konkretnej osoby.....
Byłem ostatnio na mszy o uzdrowienie Co ciekawe na ok. 1000 obecnych w kościele, ksiądz przeczytal tylko zaledwie jedno świadectwo uzdrowienia (moim zdaniem wątpliwe) i nachalnie dopraszał się od tłumu o jeszcze więcej, a tu cisza i oczekiwanie. Ludzie głupio patrzyli się jeden na drugiego. Więcej ich nie było.
|
Śr lip 04, 2012 18:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Iroon napisał(a): Tu masz jeden dowiedziony i potwierdzony medycznie przypadek uzdrowienia konkretnej osoby.....
Byłem ostatnio na mszy o uzdrowienie Co ciekawe na ok. 1000 obecnych w kościele, ksiądz przeczytal tylko zaledwie jedno świadectwo uzdrowienia (moim zdaniem wątpliwe) i nachalnie dopraszał się od tłumu o jeszcze więcej, a tu cisza i oczekiwanie. Ludzie głupio patrzyli się jeden na drugiego. Więcej ich nie było. Powtarzasz się, popłynąłeś......brakuje argumentów 
|
Śr lip 04, 2012 18:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Uprosiłem ks Dziwisza o prywatną audiencje u Papieża dla znanego mi bioenergoterapeuty..... Potem już nie wypytywałem ani jednej, ani drugiej strony o przebieg audiencji. Pod wpływem tych nalegańI.... A on prawie nie dostrzega problemu. Traktuje chorobę marginalnie, bo jest zbyt zajęty pracą, aby więcej uwagi poświęcać leczeniu. Papież marginalnie traktuje chorobę, ksieżą poza jego plecami montują prywatną audiencję, a bioenergoterapeuci i ich zwolennicy głosżą na tej bazie teorie o korzystaniu przez papieża z usług szarlatanów. http://www.malinski.pl/?inc=read&id=326anmara - Ty tak zmanipulowaś tekst, czy przytoczyłaś gotowca z jakieś strony bienergoterapeuty/ów?
|
Śr lip 04, 2012 21:08 |
|
 |
Iroon
|
Alus napisał(a): Iroon napisał(a): Tu masz jeden dowiedziony i potwierdzony medycznie przypadek uzdrowienia konkretnej osoby.....
Byłem ostatnio na mszy o uzdrowienie Co ciekawe na ok. 1000 obecnych w kościele, ksiądz przeczytal tylko zaledwie jedno świadectwo uzdrowienia (moim zdaniem wątpliwe) i nachalnie dopraszał się od tłumu o jeszcze więcej, a tu cisza i oczekiwanie. Ludzie głupio patrzyli się jeden na drugiego. Więcej ich nie było. Powtarzasz się, popłynąłeś......brakuje argumentów  Nawet Bóg by tego nie wymyślił..... Chciwe, podstępne "argumenty" to zlecenie opracowania katechizmu w 1992r. jakby nie wiedzieli wcześniej, że to magia lub czary. Od 2000 lat to robią i robili. Tylko "wielebni" to wydedukowali z zawiści na potrzebę czasu bo uzdrowiciel Haris przyciągał olbrzymie masy ludzi do kościołów, a oni nie mieli pomysłu. Bóg to wszystko widzi jak się manipuluje "owieczkami"
|
Cz lip 05, 2012 4:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Iroon nie manipuluj tym zleceniem na katechizm, by w nim rzekomo potępić usługi bioenergoterapeutów, bo w to chyba nawet najgłupsi forumowicze nie uwierzą. Zwłaszcza, ze wystarczy ten Katechizm przeczytać i od razu wiadomo, że on takich potępień nie zawiera. Kościół od zawsze uważał za grzeszne wykorzystywanie nadnaturalnych mocy dla osiągania własnej chwały, władzy i nie uzasadnionego zysku. Katechizm z roku 1983 nic nowego tu nie wniósł, a jedynie trochę doprecyzował, na czym polega grzeszność w tym obszarze.
Nie bardzo rozumiem ten mechanizm rzeczywiście dość powszechnego potępiania przez duchownych w Polsce samego faktu wzajemnego uzdrawiania się przez ludzi. Zjawisko to występuje głównie w Polsce, w wielu krajach katolicy byliby zdumieni faktem potępienia samego faktu uzdrawiania, jako, że Ewangelia jasno i wyraźnie mówi, że Jezus uzdrawiał ludzi i że to było dobre, jak On Sam.
Niedawno, zanim na rynku pojawił się niejaki Robert Tekieli, uzdrawianie odbywało się w Polsce w kościołach. Uzdrawiał Harris i uzdrawiali inni bioenergoterapeuci. Księża uzdrawiali wtedy jakby mniej.Może nastąpił mechanizm wyparcia jednych usług przez drugie? Uzdrawianie to nie jest ani cud, ani jakiś wielki problem, a brak efektów zawsze można zwalić na Boga. No i grzecznie wyproszono mniej lub bardziej profesjonalnych bioenergoterapeutów z kościołów i księża zaczęli sami uzdrawiać. Czy takie jest wyjaśnienie tej tajemnicy? Nie wiem. Fajnie byłoby, gdyby wypowiedział się jakiś starszy ksiądz. Taki który pamięta czasy Harrisa i przyczyny dla których uzdrawianie wyrzucono z polskich kościołów.
|
Cz lip 05, 2012 10:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Iroon napisał(a): Alus napisał(a): Iroon napisał(a): Tu masz jeden dowiedziony i potwierdzony medycznie przypadek uzdrowienia konkretnej osoby.....
Byłem ostatnio na mszy o uzdrowienie Co ciekawe na ok. 1000 obecnych w kościele, ksiądz przeczytal tylko zaledwie jedno świadectwo uzdrowienia (moim zdaniem wątpliwe) i nachalnie dopraszał się od tłumu o jeszcze więcej, a tu cisza i oczekiwanie. Ludzie głupio patrzyli się jeden na drugiego. Więcej ich nie było. Powtarzasz się, popłynąłeś......brakuje argumentów  Nawet Bóg by tego nie wymyślił..... Chciwe, podstępne "argumenty" to zlecenie opracowania katechizmu w 1992r. jakby nie wiedzieli wcześniej, że to magia lub czary. Od 2000 lat to robią i robili. Tylko "wielebni" to wydedukowali z zawiści na potrzebę czasu bo uzdrowiciel Haris przyciągał olbrzymie masy ludzi do kościołów, a oni nie mieli pomysłu. Bóg to wszystko widzi jak się manipuluje "owieczkami" A czego konkretnie tyczy ta zawiść ksieży.....poza kolejnym wylaniem pomyj w stylu komentarzy z portalu typu "onet" niczego merytorycznego nie wniosłeś do dyskusji.
|
Cz lip 05, 2012 11:19 |
|
 |
Iroon
|
Alus napisał(a): A czego konkretnie tyczy ta zawiść ksieży.....poza kolejnym wylaniem pomyj w stylu komentarzy z portalu typu "onet" niczego merytorycznego nie wniosłeś do dyskusji. W portalu Onet piszą o pewnym arcybiskupie: Cytuj: "Otrzymuję wiele listów z groźbami skierowania na mnie skargi nawet do Watykanu. Przyjmuję to wszystko po Bożemu. Nie mam zamiaru nikogo przekonywać o słuszności moich poglądów. Mówię to, co wiem i co praktykuję od wielu lat z pozytywnym skutkiem"
|
Pt lip 06, 2012 18:27 |
|
 |
anmara
|
O prześladowaniach dużo wszędzie piszą. Pewien "d o b r o d z i e j" straszy korzystających z usług medycyny naturalnej nałożeniem przez kościół klątwy aż do czwartego pokolenia. Tego rodzaju zastraszanie i powoływanie się na autorytet kościoła jest wielkim nadużyciem.
_________________ *****
|
So lip 07, 2012 12:25 |
|
 |
Iroon
|
Alus napisał(a): Mąż mój zanim zdiagnozowano u niego uchyłki jelita grubego, pojechał z kuzynem do takiego "uzdrowiciela-zielarza"....Przywiózł masę ziół, maści.... Ty kobieto musisz teraz uważać jak trafisz na takiego dobrodzieja to ci nałoży klątwę aż do czwartego pokolenia bo chłop twój korzystał z usług szarlatana.
|
N lip 08, 2012 9:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Iroon napisał(a): Alus napisał(a): Mąż mój zanim zdiagnozowano u niego uchyłki jelita grubego, pojechał z kuzynem do takiego "uzdrowiciela-zielarza"....Przywiózł masę ziół, maści.... Ty kobieto musisz teraz uważać jak trafisz na takiego dobrodzieja to ci nałoży klątwę aż do czwartego pokolenia bo chłop twój korzystał z usług szarlatana. Zielarstwo od początku ludzkości służyło ludziom i nigdy nie było i nie jest traktowane w kategorii szarlatanerii. Zresztą nie tylko ludziom - chore zwierzęta instynktownie aplikują sobie zioła. Bo też zielarze nie posługują się jakimiś nieznanego pochodzenia mocami. Większość leków aplikowanych współcześnie przez lekarzy medycyny konwencjonalenej zawiera w swoim składzie preparaty ziołowe. Ty mężczyzno.....musisz lepiej się postarać w szermowaniu "argumentami", to tym trafiłeś przysłowiowo jak kulą w płot 
|
N lip 08, 2012 9:58 |
|
|
|