Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 21:42

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość

Aha i TVN będzie miał co robić :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Zastanawia mnie też, dlaczego ojczulek mówiąc na każdy możliwy temat i tak zacznie mówić o polityce. Może tygodnik POLITYKA zaproponuje mu współpracę?
Z chęcią poczytałąbym jego wypocinki :D :hahaha:

N lip 10, 2005 15:18
Zobacz profil WWW

Panie Gąsienico oglądałam to w telewizji TRWAM i się do tego przyznam, bo szczerze czekałąm aż nasz rydz coś takiech chlapnie ;-)

Chcesz powiedzieć że zmuszałaś się do wielogodzinnego czuwania przy odbiorniku z włączonym TV TRWAM, czekając na jakąś wpadkę o. Rydzyka?

Szczerze podziwiam, Radio Maryja jest bez szans, skoro ma tak wytrwałych adwersarzy! :-D

Meg napisał(a):
Tylko co się teraz stało, z wyjadaczami i obrońcami tego tematu?

Tym razem jeszcze obroniły Cię jakieś stonogi, ale następnym razem... :-X

N lip 10, 2005 16:46
Meg szukasz wyjaśnienia, chcesz zrozumieć; czemu padły te słowa, ale nie wiem czy pojmiesz :D bo zgodnie z definicją (na pokazywanym kilkrotnie transparencie) - "Radio Maryja i TVTrwam, media mądrych Polaków"....wniosek nasuwa sie sam - wszyscy, którzy nie słuchają, oglądają - to....
"Społeczeństwa i narody potrzebują ludzi pokoju, prawdziwych siewców zgody i wzajemnego poszanowania" - Jan Paweł II,7.06.1999r, Toruń ....komentarz zbyteczny.....

N lip 10, 2005 19:29

Niw ydaje mi się aby te słowa były sianiem zgody...

Sugerujesz, że skoro nie słucham radia M i nie oglądam telewizji T (no chyba że czekam na jakąś wpadke) to jestem, mówiąc prostymi słoami "głupia". Natomiast lepiej być głupim niż siać kłamstwa i hamstwo wobec ludzi. Dziękuje za taką katolicką postawę tego radia.

Panie Gąsienico, tak włąśnie robie :D :)

N lip 10, 2005 19:39
Zobacz profil WWW

Tak się zastanawiam, czy o.Rydzyka nie pomylłaś z kimś innym, albo coś Ci się nie przesłyszało. Ale pewności nie mam.
Cytuj:
Zastanawia mnie też, dlaczego ojczulek mówiąc na każdy możliwy temat i tak zacznie mówić o polityce

Na poważnie zaczynam się zastanawiać, czy nie mylisz o.Rydzyka z kimś innym.
Cytuj:
nie słucham radia M i nie oglądam telewizji T.

No właśnie - więc gdzie to słyszałaś.

No te bzdety o hamstwie i kłasmtwach itd. Ble ble ble, Maybach, kasa, doi, helikopter, polityka, rasista, faszysta blulblelbel bul bul

Incognito
W Meybacha i helikopter też uwierzyłeś ?
Od motłochu to sobie wyzywaj kogo innego.

Alus
Cytuj:
wniosek nasuwa sie sam - wszyscy, którzy nie słuchają, oglądają - to....

Na szczęście to Twoja teoria.
Cytuj:
"Społeczeństwa i narody potrzebują ludzi pokoju, prawdziwych siewców zgody i wzajemnego poszanowania" - Jan Paweł II,7.06.1999r, Toruń ....komentarz zbyteczny.....

Zacytuj ciepłe słowa Papieża do Radia Maryja. Każdy potrafi jakiś cytat wyrwać z kontekstu i ułożyć do niego spiskową teorię.

N lip 10, 2005 20:47

Zacytuj ciepłe słowa Papieża do Radia Maryja. Każdy potrafi jakiś cytat wyrwać z kontekstu i ułożyć do niego spiskową teorię.

A po co? On ma swoją własną teze do której szuka argumentów i bardzo dobrze, że ten cytat podał, bo niby dlaczego nie?

Cytuj:
No właśnie - więc gdzie to słyszałaś.

Pisała, że widziała w TV Trwam... naucz się czytać. A jeśli to zrobisz, to nie kreuj się na półmózga.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

N lip 10, 2005 21:04

Panie Gąsienico, tak włąśnie robie :D :)

W takim razie O.K., ale uważaj, bo wiesz jak to jest z wrogami w naszym życiu - najpierw takiego nie cierpisz, potem zaczynasz szanować, a na końcu żałujesz, że go pokonałaś i nie ma z kim walczyć ;)

N lip 10, 2005 21:04

Cytat mógłby być jakiś adekwatny do sprawy. To, że papież powiedział coś w Toruniu nie znaczy, że było to do Radia Maryja. To się nazywa wyrywanie z kontekstu i tworzenie teorii.

Przyznanie się, że nie słucha napisałem z myślą o tezie, że o.Rydzyk tylko o polityce mówi.

N lip 10, 2005 21:15

Jest adekwantny. Pasuje jak ulał, mimo że nie zwraca się bezpośrednio. No chyba, że ktoś nie chce niektórych rzeczy słyszeć...

Cytuj:
Przyznanie się, że nie słucha napisałem z myślą o tezie, że o.Rydzyk tylko o polityce mówi.

A rozumiesz, że czasem wyrazów nie bierze się dosłownie? I że tylko może znaczyć- czesto, dużo, a nie koniecznie "tylko i wyłącznie"?

And shame on you

N lip 10, 2005 21:18

Manipulacja na tym polega, żeby pasowało. Nic odkrywczego.

N lip 10, 2005 21:21

...skończyłeś może szkołę średnią licealną? Bo ja właśnie jestem po niej i jakoś wiem na czym polega dyskusja i obrona włąsnego stanowiska. Bynajmniej nie równa się manipulacji.

And shame on you

N lip 10, 2005 21:24

Nie będę się spierał, bo z faktami się nie dyskutuje. Wyrywanie zdania z kontekstu i dostosowanie go do całkiem przeciwnego jest manipulacją.
Jestem na studiach wyższych.

N lip 10, 2005 21:29

Czemu manipulacją? Jak rzucasz takie oskarżenie to prosze cytaty, cytaty na potwierdzenie tego. Bo cytat z konkrentego źródła, można sprawdzić czy tam jest etc. A pasuje bardzo dobrze. Nie widze w tym ani źdźbła manipulacji... przynajmniej po Twojej wypowiedzi nie widze. Bo niby gdzie mam zobaczyć, w tym, że mówisz "jest bo mi się tak podoba"?

A tak na marginesie jaki kierunek i jaka uczelnia?

And shame on you

N lip 10, 2005 21:32

Papież mówił do ogółu wiernych, nie bezpośrednio z myślą o Radiu Maryja. Gdyby papież wprost mówił do RM to nie ma sprawy - nie ma o czym dyskutować, ale gdy kontekst jest inny to cytowanie nie jest uzasadnione i może być źle odebrane. Zastosowane jest stwierdzenie: "komentarz zbędny" - daje to wieloznaczność, a jednocześnie sugeruje, że coś jest mocno nie tak. A akurat jest mowa o RM...

N lip 10, 2005 21:37
Słuchajcie... czy to jest rzeczywiście wciąż o Radiu Maryja czy o "manipulacji"?? Bo jak o "maniuplacji" to może uzgodnijcie to na priv.

N lip 10, 2005 21:43
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 180  Następna strona