Autor |
Wiadomość |
Joker
|
Antysemityzm objawia się w nie zgadzaniu się na roszczenia Światowego Kogresu Żydów,którego szef Izrael Singer stwierdził w 1996r.,że jeśli Polska nie zadośćuczyni roszczeniom finansowym grup żydowskich będzie upokarzana na antenie międzynarodowej.
No to ja jestem wdzięczny RM za taki "antysemityzm".
Co od upolitycznienia,no to jasna sprawa- lewica łaskawie zaakceptowałaby Kościół,o ile on zrezygnowałby z roszczeń do kształtowania prawa i uczestnictwie w polityce. Ale taka postawa to dla katolika sprzeczność wewnętrzna - skoro Bóg stworzył naturę człowieka jako istoty społecznej to i społeczeństwo jest pośrednio dziełem Boga,za tem podobnie jak jednostka ma obowiązek bycia Mu poddanym. Katolik który twierdzi,że w życiu prywatnym należy być posłuszny Bogu,a w publicznym już nie popada w wewnętrzną sprzeczność.
W demokracji wpływ na kształtowanie prawa można mieć tylko gdy dana partia polityczna jest u władzy,innej możliwości nie ma (no chyba że lobbying  Stąd i RM popierało określone formacje, to,że czasem nietrafnie to inna rzecz,errare humanum est.
|
So lut 23, 2008 20:30 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
So lut 23, 2008 22:08 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Kamyk napisał(a): Cytuj: Może byś tak joker zrozumiał prosta sprawę. Nie czepia się nikt katolickich audycji w RM, ale tylko i wyłącznie chamskich politycznych działań, a także cwaniackich przekrętów finansowych jakie robi Rydzyk i jego prawa ręka Król. Dokładnie.
Dziękuję. Właśnie ujawniłeś kryteria jakimi kieruje się redakcja Gościa Niedzielnego dobierając moderatorów forum swojego portalu.
W tej sytuacji nawet nie ma sensu pytać o podanie chociaż jednego przykładu cwaniackiego przekrętu lub chamskiego działania politycznego.
Jeszcze raz dziękuję.
Dotąd - nie "rozumiałem tej prostej sprawy".
Dotąd, można się tego było tylko domyślać, teraz jest czarno na białym.
Ciekawe, czy podziękuje Ci również redaktor naczelny Gościa Niedzielnego, ks. Marek Gancarzyk? Powiadom mnie o tym - bez fałszywej skromności.
N lut 24, 2008 4:58 |
|
|
|
 |
0bcy_astronom
|
Jak wiadomo babusie min. posyłają pieniążki na radio co nie.
A ja się pytam na jaki cel radio je przeznacza.
Czy posłało je bezdomnym czy głodnym?
"Posyłajcie pieniążki na numer konta taki i taki".
Ale radio bierze je dla siebie a nie dla innych.
W życiu nie słyszałem, żeby RM posłało komuś jakiekolwiek grosze.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
N lut 24, 2008 16:01 |
|
 |
Joker
|
''19 kwietnia 1996 roku Agencja Reutersa donosiła z Buenos Aires: Israel Singer, General Secretary of the World Jewish Congress stated that: If Poland does not satisfy Jewish claims it will be publicly attacked and humiliated in the international forum.''
Jest sporo w necie i wiem to nie z RM.
0bcy_astronom napisał(a): Ale radio bierze je dla siebie a nie dla innych.
Fajny zarzut. Jeśli wpłacasz pieniądze na ogrzwanie parafii to parafia jest przeznacza na ogrzewanie parafii,a nie na dzieci z Somalii, nie? Jeśli wpłacasz na cele RM to RM przeznacza kasę na cele RM. To takie dziwne?
|
N lut 24, 2008 19:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: W tej sytuacji nawet nie ma sensu pytać o podanie chociaż jednego przykładu cwaniackiego przekrętu lub chamskiego działania politycznego.
Ty czytając ND tego nie zauważysz:
- wyłudzanie kasy z "diabelskiej" UE
- podkupywanie ziemi bez przetargu
- promowanie złodziei na antenie (Samoobrona)
- promowanie antysemitów na antenie
Przeczytaj ten temat a tych rydzykowych cwaniactw znajdziesz więcej.
Skoro nawet biskupi pojechali ze skargą na Rydzyka do Watykanu, to wyraźnym jest to co ten mnich wyprawia.
Obcy
Rydzyk nie daje na biednych, on tworzy jakąś dziwną szkołę, która jest na jednym z najniższych miejsc w rankingach szkół wyższych.
|
N lut 24, 2008 19:39 |
|
 |
Joker
|
profos20 napisał(a): wyłudzanie kasy z "diabelskiej" UE Jakby Polacy tam nie płacili składki to byłoby wyłudzanie. Ale skoro nam ZAIBIERAJĄ składkę,to możemy żądać by choć trochę raczyli zwrócić. profos20 napisał(a): promowanie złodziei na antenie (Samoobrona) Nie więksi z nich złodzieje jak z innych. Taka specyfika demokratycznej polityki,że mało kto jest czysty. profos20 napisał(a): promowanie antysemitów na antenie A kto to antysemita? Ktoś kto przeciwistawia się roszczeniom jakiś grup które akurat są żydowskie? Jakby były hinduskie to tak samo by się przeciwstawiał. profos20 napisał(a): Skoro nawet biskupi pojechali ze skargą na Rydzyka do Watykanu, to wyraźnym jest to co ten mnich wyprawia. Konkretnie? Masz wspólne stanowisko Episkopatu Polski odczytane w Watykanie,które można jasno uznać za skargę? Czy gaworzysz rzeczy bez pokrycia? RM jest obecnie kontrolowane przez radę biskupią i jak widaćnie przeszkadza tej radzie,że nadal robi swoje. profos20 napisał(a): Rydzyk nie daje na biednych, on tworzy jakąś dziwną szkołę, która jest na jednym z najniższych miejsc w rankingach szkół wyższych.
Mnóstwo biednych znajduje w RM pociechę duchową,która jest ważniejsza od materialnej. A co do rankingów,to jak jest to ranking Polityki to nie dziwne,że ma niskie miejsce.
|
N lut 24, 2008 20:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A co do rankingów,to jak jest to ranking Polityki to nie dziwne,że ma niskie miejsce.
Gdyby to był ranking ND to z całą pewnością Rydzykschulle byłaby na pierwszym miejscu i to nawet przed UJ-otem 
|
N lut 24, 2008 21:04 |
|
 |
0bcy_astronom
|
Joker napisał(a): ''19 kwietnia 1996 roku Agencja Reutersa donosiła z Buenos Aires: Israel Singer, General Secretary of the World Jewish Congress stated that: If Poland does not satisfy Jewish claims it will be publicly attacked and humiliated in the international forum.'' Jest sporo w necie i wiem to nie z RM. 0bcy_astronom napisał(a): Ale radio bierze je dla siebie a nie dla innych. Fajny zarzut. Jeśli wpłacasz pieniądze na ogrzwanie parafii to parafia jest przeznacza na ogrzewanie parafii,a nie na dzieci z Somalii, nie? Jeśli wpłacasz na cele RM to RM przeznacza kasę na cele RM. To takie dziwne?
Spoko jak daje na kościół i wydadzą to na ogrzewanie to spoko.
Ale jeżeli ludzie wpłacają a tatuś rydzyk kupuje sobie domek za 15 milionów i helikopter to chyba troszkę przesada co nie?
Tu nie chodzi o to, że nie może w ogóle tych pieniędzy na siebie wydać, ale są pewne granice co jest bardziej a co mnie zbędne.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
N lut 24, 2008 21:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Spoko!!
Rydzyk prawdopodobnie helikoptera nie ma, ma inne rzeczy.
Jednak Rydzykowi się marzą czasy wczesnego chrześcijaństwa państwowego. Niestety oszukuje siebie i swoich słuchaczy tymi "marzeniami" Wczesne chrześcijaństwo wcale nie było takie ogromne. Konstantyn Wielki był poganinem aż do łoża śmierci - wydaje mi się, że tamtejsi głosiciele Słowa Bożego byli po prostu kiepscy i na tyle niecudaczni, że nie potrafili przekonać władykę do chrześcijaństwa.
Rydzyk liczy tylko i wyłącznie na niewiedzę i ludowość. To mu się skończy wraz ze śmiercią ostatnich emerytów i pożal się Boże starych biskupów. [...]
[...] - jo_tka
|
Pn lut 25, 2008 15:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ale jeżeli ludzie wpłacają a tatuś rydzyk kupuje sobie domek za 15 milionów i helikopter to chyba troszkę przesada co nie?
Tak, ja słyszałam jeszcze o łodzi podwodnej, maybachu, dyskotece... 
|
Wt lut 26, 2008 0:57 |
|
 |
0bcy_astronom
|
PS. ma helikopter za 1,2 mln złotych.
Tomasz Olbratowski.
|
Wt lut 26, 2008 16:02 |
|
 |
Kamyk
|
Mógłbyś podać źródło tej informacji?
|
Wt lut 26, 2008 18:04 |
|
 |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Teresse napisał(a): Cytuj: Ale jeżeli ludzie wpłacają a tatuś rydzyk kupuje sobie domek za 15 milionów i helikopter to chyba troszkę przesada co nie? Tak, ja słyszałam jeszcze o łodzi podwodnej, maybachu, dyskotece... 
Taaaak, wspaniały i święty człowiek ten Wasz Ojczulek. Do stóp mu należy podać, bo inaczej nas piekło pochłonie  :D
Boże, widzisz i nie grzmisz!
Ręce mi opadają! Ja już nie wiem jak mam Wam to powiedzieć! Czy tego widać? Czy Wy naprawdę nie widzicie, że to po prostu nie ksiądz, ale biznesmen, który po prostu założył te swoje media dla własnej wygody? Te biedne emerytki płacą ciężkie pieniądze na "ewangelizację", a on przywiązuje się do tego, co ziemskie i jeszcze kłamie w żywe oczy, że przestrzega tego, co Pan Jezus powiedział o bogactwie. Otwórzcie troszkę te Wasze zaślepione oczka, spójrzcie w jakim stanie jest siedziba RM i pomyślcie za czyje pieniądze to wszystko. Ja po prostu nie wiem jak mam Wam to napisać
Po prostu żal duszę ściska 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Śr lut 27, 2008 9:32 |
|
 |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Czy to nie jest wystarczający dowód? 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Śr lut 27, 2008 9:36 |
|
|
|