Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 15:41

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość

Kontekst jest niewyraźny (pani Popiłeuszko mówi bardzo niewyraźnie), słowa niezbyt zręczne, więc przy odrobinie złej woli lub calkiem przypadkiem można wyciagnąć błędne wnioski.

Pn lip 11, 2005 1:26

Ja nie wyciągam błędnych wnioskó, przestudiuj nagrania, któe podał DDV163 tak jest więcej takich rzeczy. Prosze mniej odwagę przyznać rację...

Pn lip 11, 2005 11:26
Zobacz profil WWW
Trochę wstrząsneła mną dzisijesza wypowiedż ojca rydzyka (świadomie piszę z małęj litery), który dzisiaj w Częstochowie (tak oglądałam) stwierdził bez skrępowania Człowieka, to nie należy kopnąć, chyba, że z lewicy!

Mój Mistrz przekazał mi metodę poznawczą: ,,Poznacie ich po owocach". Ponieważ po tego typu żartach o. Tadeusza (który żartuje równiez z siebie), nikt z tych setek tycięcy ludzi nie wzniósł okrzyku ,,Bić lewaków ! ani po spotkaniu nie doszło to zamieszek - był to zwykły, wg mnie całkiem dobry żart. (Przytyk personalny do Meg usunięty - PTR)

Pn lip 11, 2005 12:16

Obawiam się, że te grupy ludzi mogły potraktowac "dowcip" znacznie głębiej niż może się nam wydawać. A potem "dobrzy i przykładni chrześcijanie" krzyczą, że oni wszytkich pedałów by zatłukli krzyżami ku chwale Pana :?

Cz lip 14, 2005 9:13

Jakoś do tej pory nie było słychać. Proszę nie wymyślać sobie argumentów, bo do takiego czegoś nie sposób się odnieść - jedynie można powiedzieć, że to głupstwo.

Cz lip 14, 2005 17:44
Obawiam się, że te grupy ludzi mogły potraktowac "dowcip" znacznie głębiej niż może się nam wydawać. A potem "dobrzy i przykładni chrześcijanie" krzyczą, że oni wszytkich pedałów by zatłukli krzyżami ku chwale Pana :?

Twoje obawy ingoruje Policja, rząd i ja. Ty też sobie wrzuć na luz.

Pt lip 15, 2005 12:01
Słuchacze Radia Maryja po 13- tu latach wspolnnego pielgrzymowania na Jasną Górę tworzą kilkumilionową elitę Kościoła Katolickiego w Polsce. Faktycznie Radio to stworzyło ,,nowych ludzi plemię"- świetnie wykształconych w doktrynie katolickiej, czerpiących siłę z modlitwy i kochających Polskę i gotowych dla niej żyć i umrzeć. Oni przemienią Polskę i swoimi modliwami i zyciem sprawią, ze Polska stanie się pierwszą potęgą gospodarczą i intelektualno-moralną Europy. Po zdelegalizowaniu aborcji i odsunięciu od władzy Kwasniewskich, Millerów, Tusków, Balcerowiczów ludzie z Radia Maryja obejmą swoje postarunki i codziennie z mozołem i modliwą będę tworzyć warunki do odbudowy naszej potęgi - niegdyś zwycięzców największej bitwy średniowiecza - Bitwy pod Grunwaldem. Aborcja wytraci inne narody a islamisci napływowi - bardzo szybko się ,,namnażający" - rozsadzą je od środka (przykład - Anglia), ale my tego unikniemy (nie będziemy enklawą turecką jak Niemcy - kto tam był, to wie o czym mówię..). Stąd ataki na Radio Maryja. Ale to już koniec - nie udało się nie dać koncesji na stacje dla Radia i niczym wiosna po zimie, tak Radio odmienia całą Polskę. Szatan leży i kwiczy!

Kończę pieśnią, często słyszaną w Radio Maryja, której słowa są także moim drogowskazem - tak mnie wychowało Radio Maryja:

,,Święta miłości kochanej Ojczyzny,
Czują cię tylko umysły poczciwe.
Dla ciebie zjadłe smakują trucizny,
Dla ciebie więzy, pęta nie zelżywe.
Kształcisz kalectwo przez chwalebne blizny,
Gnieździsz w umyśle rozkoszy prawdziwe.
Byle cię można wspomóc, byle wspierać,
Nie żal żyć w nędzy, nie żal i umierać."
....

"Hymn do miłości Ojczyzny" kadetów w Szkole Rycerskiej w Warszawie (fragment).

Pt lip 15, 2005 12:24
Dobrze już dobrze. Bądź sobie elitą intelektualną i moralną polskiego kościoła katolickiego. Odsuwaj Balcerowicza, Tuska i innych (SLD się samo odsunęło :lol: ) od władzy. Skup się może na kwestii objęcia władzy i daj nam prostym katolikom, którzy nie śmiemy się nazywać elitą intelektualną i moralną, żyć spokojnie, bardzo ja Ciebie proszę. Rzepaku przyjmijmy taką zasadę - ja się będę z Tobą permanentnie zgadzał, gdy takie wypowiedzi będziesz zamieszczał. Czasu mi na dyskusję szkoda...
Więc bądź elitą intelektualną i moralną a teraz zajmij się tym co zapowiadasz - przejęciem władzy, a nam daj trochę spokoju na tym forum, bo nie nadążamy za Tobą.

Pt lip 15, 2005 12:35
Nie chodzi o zoreganizowane przejęcie włądzy, ale spontaniczne pragnienie słuzby Polsce, które urosło i zakwitło w sercach słuchaczy Radia Maryja, a teraz nadejdzie czas wydania owocu. Ono wzywa do zaangażowania politycznego i samorzadowego. Ono jest czystą miłością.

Pt lip 15, 2005 12:40

Twoje obawy ingoruje Policja, rząd i ja.

I to jest najgorsze co może być na świecie- ignorancja :?

Cytuj:
elitę Kościoła Katolickiego w Polsce

Gratuluje skromności. A ja tworze jednoosobowy zespół tworzący elite intelektualną europy. I co z tego, że tylko ja tak myśle?(mam nadzieje, że aluzja oczywista)

Cytuj:
Faktycznie Radio to stworzyło ,,nowych ludzi plemię"- świetnie wykształconych w doktrynie katolickiej, czerpiących siłę z modlitwy i kochających Polskę i gotowych dla niej żyć i umrzeć.

Wolałbym, żeby poza religijnym mięsem armatnim na ew. wojnie obronnej, byli też świetnie wykształconymi inżynierami, genetykami, biologami...

Cytuj:
Oni przemienią Polskę i swoimi modliwami i zyciem sprawią, ze Polska stanie się pierwszą potęgą gospodarczą i intelektualno-moralną Europy.

Rozumiem, że w tym celu będą się modlili, modlili i chodzili na pielgrzymki... To już mi się zdaje, że będziemy biedni jak kraje Islamskie, którymi rządzą fanatycy religinji... Zresztą na religii jeszcze nikt potęgi nie zbudował, a nawet jak budował to ostro godziło to w filar tzw. "cywilizacji łacińskiej", ja bym tu raczej powiedział cywilizacji europejskiej, czyli demokracje.

Cytuj:
Po zdelegalizowaniu aborcji i odsunięciu od władzy Kwasniewskich, Millerów, Tusków, Balcerowiczów ludzie z Radia Maryja obejmą swoje postarunki i codziennie z mozołem i modliwą będę tworzyć warunki do odbudowy naszej potęgi - niegdyś zwycięzców największej bitwy średniowiecza - Bitwy pod Grunwaldem.

Ciesze sie, że ktoś tu wspomniał bitwe pod grunvem. Zwycięstwo polski nad armią "chrześcijan", oczywiście bez pomocy litwinów, tatarów etc. byśmy tego tak łatwo nie dokonali, ale o tym już nie trzeba pamiętać... Poza tym, sama bitwa za dużo nam nie dała, a zwycięstwo w pewnym stopniu zmarnowaliśmy. Do tego oczywiście rządził nami Jagiełło popierający po cichu husytów w czechach przeciw papieżowi.

Cytuj:
Aborcja wytraci inne narody a islamisci napływowi - bardzo szybko się ,,namnażający" - rozsadzą je od środka (przykład - Anglia), ale my tego unikniemy (nie będziemy enklawą turecką jak Niemcy - kto tam był, to wie o czym mówię..).

Skopiemy lewice tjaaa? Widze zalążki nienawiści do innych. Coś masz przeciwko innym ludzią? Patrzysz tylko na chorych fanatyków, a mi się mocno wydaje, że sam nim jesteś, tylko z innej wiary. Może weź krzyż i rusz na jerozolime, przecież żydzi i muzułmanie w niej siedzą, wypleń to namnażające się zło ogniem i mieczem...

Cytuj:
Ale to już koniec - nie udało się nie dać koncesji na stacje dla Radia i niczym wiosna po zimie, tak Radio odmienia całą Polskę.

Nie wydaje mi się, żeby zbytnio odmieniała. Doskonale wiem, że jest pełno młodych ludzi i ludzi w wieku średnim którzy tylko się z tego radyjka śmieją, stukają w głowe i idą dalej...

Cytuj:
Szatan leży i kwiczy!

Który?

Mi tam żal umierać. Żywy walcze dalej, martwy wącham kwiatki od spodu... no ale cóż.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Pt lip 15, 2005 12:45
Wolałbym, żeby poza religijnym mięsem armatnim na ew. wojnie obronnej, byli też świetnie wykształconymi inżynierami, genetykami, biologami...
Cytuj:
Oni przemienią Polskę i swoimi modliwami i zyciem sprawią, ze Polska stanie się pierwszą potęgą gospodarczą i intelektualno-moralną Europy.

Rozumiem, że w tym celu będą się modlili, modlili i chodzili na pielgrzymki... To już mi się zdaje, że będziemy biedni jak kraje Islamskie, .

doskonałość wg Radia Maryja polega na doskonałym wypełnianiu swoich obowiązków. I nie brak wsród słuchaczy Radia Maryja profesorów i inżynierów. Jesteśmy elitą jak powiedziałem, ale przyjmujemy każdego - stawiamy jednak warunek -modlitwa, formacja, nawrócenie, służba Polsce!

RADIO MARYJA TRYUMFUJE W SWOICH DZIEŁACH - PIEKNYCH SUMIENIACH SŁUCHACZY !!!!

Pt lip 15, 2005 12:55

Zamkniętych małych światach bym powiedział, ale to tylko takie moje luźne przemyślenie...

Może i są jacyś tam profesorowie, ale skoro nie cieszą się poparciem choć nawet zaufaniem narodu to ja mam ich głęboko w poważaniu... A tak sie dziwnie składa, że RM to nie większość narodu...

Jakoś te tryumfy mało spektakularne są w porównaniu do tego, na co licze... no ale cóż, w Polsce jest chyba tak dziwnie, że każdy kto się pcha do polityki jest lekko dziwny... a przynajmniej dziwnieje z czasem, ulega wypaczeniu i wogóle jest be...

And shame on you

Pt lip 15, 2005 12:58

Cytuj:
Może i są jacyś tam profesorowie, ale skoro nie cieszą się poparciem choć nawet zaufaniem narodu to ja mam ich głęboko w poważaniu... A tak sie dziwnie składa, że RM to nie większość narodu...

Cieszą się sporym poważaniem. Nie są to jacyś profesorowie, ale bardzo duża ich grupa.

Żeby odmienić Polskę sama modlitwa nie wystarczy. Lewactow chciałoby takiego układu: wy się módlcie, a my będziemy rządzić. Wara ! Wybieramy się na wybory !

Te krucjatowe zachęty są żałosne. Daruj sobie.

Dla mnie jest wyjątkowo dziwnym ktoś kto narzeka i nie chodzi na wybory.

SweetChild
Takie pytania są obraźliwe. Na takim poziomie nawet nie mam zamiaru dyskutować. Bo ja będę się produkował, a ty powiesz: "faryzeusz", albo "faszysta", albo "oszołom", albo "cyklista". Szkoda słów...

Pt lip 15, 2005 13:12

Nie zauważyłem, żeby się cieszyli... tak samo jakoś nie widze tej sporej grupy...

A to się wybierajcie, czy ktoś wam broni? Nikt. Co nie zmienia faktu, że i tak "ludzie RM" do władzy raczej nie dojdą.

Dlaczego mam sobie darować? Po raz kolejny nie jesteś w stanie dostrzec ironii? Zresztą, to co pisze Rzepak można by to tak właśnie streścić. Już, świadomie czy też nie, porównuje ich do zwierząt- "namnażają", cóż za słownictwo... Jeszcze troche, o ile już tak nie jest, będzie nazywał ich diabłami. To jest po prostu dla mnie kompletnie chore, a przywołanie krucjaty jest jak najbardziej w tym wypadku na miejscu.

And shame on you

Pt lip 15, 2005 13:18
"doskonałość" wg RM to systematyczne "strzelanie kulą w płot"- o. Dyrektor co i rusz promuje nowego "geniusza - męża opatrznościowego" dla Polski...a ci po załapaniu się na stołki, robią swoją politykę nie oglądając się na RM.
"Elita".... a wiadomym jest, że: "puste kłosy dumnie wznoszą się ku niebu, kłosy pełne ziarna pokornie pochylają się ku ziemi" :D .

Pt lip 15, 2005 13:18
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 180  Następna strona