Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 7:44

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość

Chciałbym też zaznaczyć, że post do którego masz wątpliwości wysłałem we wtorek 16.VIII.
Dotarłem do danych:

TvTrwam transmitowało przez 20,5 godziny, TVP 7,5 godziny. Dane:
http://www.sdm.org.pl/kolonia/?i=414

Pt wrz 02, 2005 23:21
Trudno w koncu, zeby TVP bedaca telewizja publiczna transmitowala cos takiego wiecej czasu. Ma tez inne zadania, a to nie bylo wydarzenie najwyzszej wagi.

Crosis

So wrz 03, 2005 12:03

hmmmmmmmm w sumie widzę tu multum zaciekłych obrońcó Radia ja zaś.................mam do niego baaaaaaaardzo negatywny stosunek, obraża ogromną liczbę ludzi w tym tych którzy naprawdę przysłużyli się Polsce (np. Wałęsa), propaguje ksenofobię, skrajną nietolerancję , jest tym co w polskim katolicyżmie najgorsze i bardzo poprzez swoje działania szkodzi Kościołowi (ile razy znajomym musiałem tłumaczyć się z działalności Radia) powiem wręcz że o. Rydzyk łamie zasady kościoła np. wynikające z konstytucji "Gaudium et spes" zasadę nie mieszania się kościoła w związki z partiami (a Radio chętnie promuje niektóre partie) a nawet szerzej polityką nie tyczącą się nauczania społecznego Kościoła
Amen.

Wt lis 29, 2005 21:39

Dla mnie podstawowy problem jest taki - SKĄD POMYSŁ, ŻE "RADIO MARYJA" JEST OFICJALNYM POLSKIM GŁOSEM KOŚCIOŁA :?: Przecież taki pogląd się pojawia często - "bo w RM powiedzieli...".

I druga rzecz - czemu KEP nie odcina się zdecydowanie od rozgłośni, która - obok modlitwy i "miłości", obraża i szkaluje (zwykle bezpodstawnie) porządnych ludzi :?: Czy Prymas kiedykolwiek oficjalnie uznał RM za coś więcej niż rozgłośnię zakonną :?: Kiedy RM stało się wykładnią poglądów ludzi wierzących (katolików) w Polsce :?:

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt lis 29, 2005 21:58
Zobacz profil WWW

Tego można było się spodziewać: papież coś tam powie, ale jak się problem przemilczy - to nie będzie sprawy!
Radio mające w nazwie imię Matki Chrystusa niestety nie może poszczycić się mianem katolickiego i chrześcijańskiego.
Papież otwarcie mówi, że w polskich, katolickich mediach, źle się dzieje, ale nie przejmnie się tym o. R. i jego armia mocherowych berecików [...]
Wiem, że nawet najcięższe działa tutaj wytoczone niczego nie zmienią, gdyż jaki poski Kościół jest, pokazuje właśnie radio i telewizja, niby katolickie.
Cały kler przyżeka lub ślubuje posłuszeństwo, tylko ja nie wiem tak do końca KOMU!!!
Matko, Maryjo - ucz nas ciągle Twojego MAGNIFICAT

[...] - Proszę nie obrażać - jo_tka

Wt lis 29, 2005 22:45

Najgorsze jest to, że w Polsce bardzo mało jest chrześcijan. W większości są to tylko ludzie, mocno trzymający się wiary przodków, a nie Chrystusowej Nauki.
A Benedykt XVI powinien podjąć decyzję o utworzeniu nad Watykanem parasola antymoherowego :)

Śr lis 30, 2005 19:11

Ja uważam, że papież powinien wymusić na KEP aby coś zrobiła z tym, co pojawia się na antenie RM. Albo Rydzyk przestanie obrażać ludzi i wpuszczać na antenę bredni (które ludzie biorą za oficjalne stanowisko Kościoła - wystarczy się rozejrzeć po staruszkach w parafii...), albo KEP powinna odciąć się od tej rozgłośni, zakazać księżom popierania jej.

A nie - Komisja ds. Duszpasterskiej Troski o RM (czy jakoś tak), która - bodajże z abpem Głódziem na czele - nie robi nic. Bo zrobili coś :?: A Rydzyk tak - dalej swoje.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt gru 02, 2005 21:00
Zobacz profil WWW

papież wcale nie mówi, ze w mediach katolickich źle się dzieje

po drugie jeżeli sobie uważacie, że RM nie jest radiem katolickim, to po co przywołujecie Papieża mówiącego o mediach katolickich ? Toż to wewnętrznie sprzeczne.

A ewangelizacyjna rola RM jest duża.

So gru 03, 2005 15:10

Ewangelizacyjna? :D Ciekawe kogo? Skoro RM/TVT słuchają/oglądają tylko Ci co je lubią to zasługi tego "medium" są baaardzo niskie. Moje odwieczne pytanie do wielu osób, które znam mniej lub bardziej osobiście- po co to? Z tego co wiem i tego co tu czytam o rm to ewangelizuje się osoby wierzące, najczęściej bardzo głęboko- to się moim skromnym zdaniem kompletnie mija z celem.
Przecież nawet ja, jako tako wierzący nie mam zamiaru słuchać czegoś tak moim zdaniem niskich lotów jak rm:/ i nitk kogo wiara jest słaba, lub wogóle jej nie ma nie włączy w zyciu rm, bo i po co? A "nawracanie" nawróconych to dla mnie taki sens jak mielenie mąki w nieskończoność.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

So gru 03, 2005 15:23

Po pierwszym obrocie propagandowego walca (publikacja w Rz) próbowałem umieścić na Onecie taki oto tekst:

Cytuj:
Już takie publikacje świadczą, że Radio Maryja przełamuje monopol "jedynie słusznych mediów. Manipulacja jest możliwą jeśli nie ma głosów przeciwnych, jak w hitleryzmie i komunizmie. W Polsce poza mediami skupionymi wokół RM nie ma mediów opozycyjnych o większym zasięgu. Stąd ta rozpasana nienawiść tych, którym RM czy ND psuje szyki. Zdaje się im, że RM jest ostatnią przeszkodą na drodze do pełni rządów nad umysłami obywateli. Tylko je usunąć, pozbyć się znienawidzonego Ojca Rydzyka i hulaj dusza, piekła nie ma.

Tajemniczy potomek cenzora z Mysiej nie przepuścił. Nie widzę nic w tym tekściku co by było obraźliwe, przecież już Ojciec Święty Jan Paweł II wyraźnie mówił o ukrytym totalitaryzmie.

Gilbert Keith Chesterton (1874-1936)

Wt gru 06, 2005 16:08

Wydaje mi się, jwk, że nie masz racji. Jeśli w mediach publicznych i prywatnych wyraźnie widoczne są preferencje antykatolickie, to przecież mimo wszystko jest w nich jaki taki pluralizm. Świadczy o tym choćby program publicystyczny Jana Pospieszalskiego. Natomiast RM to jednogłosowa tuba o. Rydzyka. Nie ma tam miejsca dla tych, którzy mają inne, niż o. Rydzyk, poglądy na politykę czy społeczeństwo, choćby były one w pełni katolickie.

Wt gru 06, 2005 17:36

Post Radio Maryja
Leszek, Jan napisał(a):
Natomiast RM to jednogłosowa tuba o. Rydzyka. Nie ma tam miejsca dla tych, którzy mają inne, niż o. Rydzyk, poglądy na politykę czy społeczeństwo, choćby były one w pełni katolickie.

Widać, że mało słuchasz RM a już szczególnie wieczornych Rozmów Niedokończonych, czy innych programów gdzie mogą się wypowiadać wszyscy słuchacze.
Pozdrawiam

Wt gru 06, 2005 19:49

Przede wszystkim słucham RM wieczorem i czasem w nocy. Głównie o te wieczorne i nocne audycje wyrabiam sobie opinię o tym, czym jest RM. Wielokrotnie słyszałem, że gdy ktoś z telefonujących miał inną opinię niż obowiązująca w RM był natychmiast spławiany, ci natomiast, którzy bezkrytycznie popierają o. Rydzyka, mogą właściwie gadać, co tylko chcą, dając upust swej nienawiści; rzadko prowadzący przywołuje takie osoby do porządku.
Ale mam jeszcze na uwadze i to, że przedstawia się tam polityków tylko jednej opcji; inni nie mają dostępu. Żeby było jasne: jestem od dawna zwolennikiem partii Braci Kaczyńskich.

Wt gru 06, 2005 20:08

Ale mam jeszcze na uwadze i to, że przedstawia się tam polityków tylko jednej opcji; inni nie mają dostępu. Żeby było jasne: jestem od dawna zwolennikiem partii Braci Kaczyńskich.

To polecam szczególnie dla Ciebie i innych zwolenników partii braci Kaczyńskich: Święto moherowych beretów

Śr gru 07, 2005 19:07
Cytuj:
Tradycyjną już w czasie uroczystości z okazji rocznic istnienia Radia Maryja procesję z darami otworzyli studenci działającej przy rozgłośni Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej. Przed ołtarz przynieśli kartony z wycinkami prasowymi publikacji nieprzyjaznymi toruńskiej rozgłośni.- Składamy na tym ołtarzu w 14. rocznicę powstania pierwszego w historii wolnego i katolickiego głosu - Radia Maryja - niespotykany w historii Polski dowód zmasowanego ataku kłamstwa i ciągle dokonywanych w mediach manipulacji - powiedział dyrektor stacji o. Tadeusz Rydzyk. Jak dodał, od czerwca 1997 r. zgromadzono ponad 20 tysięcy takich wycinków. (PAP)

Wierzyć mi się nie chce.

Śr gru 07, 2005 22:34
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 180  Następna strona