Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 30, 2025 19:10

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość

I prosiłbym, abyś nie obrażał Saranetha. Mi to nie przeszkadza, ale Jedynego może drażnić...

A czymże to obraziłem? Nie zasłużył na swoją wierną Rodzinę? Ale skoro taki wrażliwy-obraźliwy to ...

No to czeka nas Bogomachia. Zobaczymy który któremu dokopie.
Obstawiamy?

Ja stawiam na tego w trzech osobach. Jak każda z osób samotrzeć do boju wystąpi to zrobi się z tego niezłe komando piechoty morskiej, a tej jak wiadomo nikt nie pokona.

Śr lip 16, 2008 10:24
Zobacz profil WWW

Gdybyś tylko wiedział czym jest Saraneth nie zadawałbys debilnych pytań, o to, czym obraziłeś... Wiesz obraza Saranetha to jedno. Ale obrażanie Jedynego... Ale ty jesteś typowym katolikiem. Obrażasz każdą inną religię. Ale twojej obrazić nie można. A teraz może wróć do tematu a nie pisz o jakiejś bogomachi. I uważaj, żeby twojemu bogu ktoś nie dokopał...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Śr lip 16, 2008 10:32

Co do przeglądu prasy - jest to przegląd "codziennej prasy polskiej" - stosuje się tam kryterium własnościowe, a wg kryterium własnościowego gazetą polską jest tylko Nasz Dziennik. Der Dziennik jest niemiecki, Rzeczpospolita norweska, Wyborcza żydowska.

Już to raz prostowałem, ale sprostuję jeszcze raz: według kryterium własnościowego Wyborcza nie jest żydowska. Właścicielem GW jest Agora, spółka publiczna o znanej strukturze akcjonariatu (kiedyś już ją wklejałem, ale Kamyk wyciął ten post, więc nie chce mi się wkładać sporo pracy w coś, co może polecieć).

Kto jest natomiast właścicielem ND? Redemptoryści?

Śr lip 16, 2008 10:45

Mi to pachnie GRU.

Śr lip 16, 2008 10:55
Zobacz profil WWW
a wg kryterium własnościowego gazetą polską jest tylko Nasz Dziennik. Der Dziennik jest niemiecki, Rzeczpospolita norweska, Wyborcza żydowska.

Ja bym ND nie nazywał tak pochopnie "polską gazetą". Rydzyk ma dobre układy z dawnym "wschodnim blokiem". W okresie gdy polskich księży i biskupów wyrzucano z Rosji, Rydzyk miał tam nadajniki.
Pewnie jako były agent KGB, stworzony do rozwalenia KK od środka, ma dobre układy z komunistami.
ND (RM i TvT) finansowane przez faszystowskiego kolaboranta i sowieckie służby specjalne. To jest bardzo prawdopodobne, a "ciemny lud" wszystko kupi. Sowieci po wojnie chętnie wysługiwali się kolaborantami faszystowskimi. Rydzyk co prawda był wtedy zbyt młody, ale "Nowe Kadry" trzeba kształcić. No i to jego hasełko "siać, siać, siać...", to mi przypomina bolszewickie transparenty.
Jednak spoko! Przyjdzie czas gdy i na Rydzyka znajdą się dokumenta...na Łubiance :)

Śr lip 16, 2008 11:35

Właśnie zrobiłem sobie zrzut ekranu i pchnąłem na kolorowego lasera. Jeszcze dziś oprawię sobie w ramki - twoją wypowiedź shark.
To trzeba zachować dla potomności.

Śr lip 16, 2008 11:52
Zobacz profil WWW

SweetChild napisał(a):

Mi to pachnie GRU.

A jak wiadomo, wiki mają niezły węch ;)

Ale nawet nie węsząc za bardzo i pomijając sponsorów pokroju Kobylańskiego, struktura właścicielska ND na moje oko/mój nos prezentuje się następująco: ND -> o. Rydzyk -> prowincjał redemptorystów -> generał redemptorystów -> papież (?)

Jeśli taka faktycznie jest hierarchia, to ND można by nazwać gazetą amerykańską z uwagi na osobę generała zakonu ("Our Dziennik"), czy niemiecką ("Unser Dziennik") z uwagi na osobę papieża. Ewentualnie watykańską, jeśli nie trzymać się tak mocno kryterium narodowościowym, a obywatelstwem.

Śr lip 16, 2008 12:23

Mały off-topic dotyczący p.Kobylańskiego. Czy aby na pewno był on kolaborantem? Odnoszę wrażenie, że Gazeta Wyborcza rzucając oskarżenia na p.Kobylańskiego powiela schemat zachowania zarzucany lustratorom.

Śr lip 16, 2008 12:50
Właśnie zrobiłem sobie zrzut ekranu i pchnąłem na kolorowego lasera. Jeszcze dziś oprawię sobie w ramki - twoją wypowiedź shark.
To trzeba zachować dla potomności.

Gdybyś sobie życzył autograf autora to jestem do dyspozycji :D
Rydzyk to wyjątkowo pokrętny facio i któregoś dnia znajdą się na niego "dokumenta".
Za komuny był nikim, zwykłym wikarym, teraz kreuje się na mesjasza :) Żałosny facio jak i cała ta banda zgromadzona wokół niego: Król, Bartnik (profesorek z bożej łaski) itp.
Acha!
Słuyszeliście o tym co napisał niejaki ksiądz profesor Bartnik o 11 września? W swoim chorym umyśle ubzdurał sobie, że podobno wszyscy Żydzi zostali wcześniej uprzedzeni o tym zamachu... :D
Jeżeli tacy profesorowie szkolą przszłych księży, to lepiej zatrudnić na ich miejsce treserów psów. Posłuszeństwo wpajają, ale nie mącą umysłów debilnymi insynuacjami..

Śr lip 16, 2008 19:10
Lepszy jest promowany przez RM śp. ks. prof. M. Poradowski, który wywodzi, że apostołowie poza Judaszem i św. Piotrem byli Celtami
http://www.polonica.net/Starsi_bracia_w_wierze.htm

Śr lip 16, 2008 22:21

Alus tego typu stronki, pożal się panie B, cuchną mi Bublem i okolicami. Bądźmy poważni.

Cytuj:
SweetChild

Nasz Dziennik nie należy do o. Rydzyka. Właścicielem jest spółka Spes.

Shark - wesołe teksty piszesz. Spiskowa teoria dziejów się kłania.

Cz lip 17, 2008 1:27
A spółkę Spes zarejestrowali ludzie wyznaczeni przez o. Rydzyka :D ....nie pamiętasz jak w 1988r o. Rydzyk w RM ogłosił z euforią - "Mamy swoją gazetę!"?

Cz lip 17, 2008 8:32

A spółkę Spes zarejestrowali ludzie wyznaczeni przez o. Rydzyka :D ....nie pamiętasz jak w 1988r o. Rydzyk w RM ogłosił z euforią - "Mamy swoją gazetę!"?
W 1988...

Cz lip 17, 2008 9:09

Nasz Dziennik nie należy do o. Rydzyka. Właścicielem jest spółka Spes.

Dzięki, to już jakiś trop. Jak wstukałem to w Googla, to trafiłem na artykuł "Czyj jest Nasz Dziennik" z Polityki, a tam m. in. (wytłuszczenia moje):

Cytuj:
Gazeta, jak rozgłośnia Radio Maryja i telewizja Trwam, jest częścią medialnego imperium, zjednoczonego wokół księdza redemptorysty Tadeusza Rydzyka. Głosi katolicko-narodowe posłanie. Formalnie ojciec Rydzyk nie ma związków z gazetą. „Gorąca linia” telefoniczna między nim a redakcją, regularne spotkania, symetria sympatii dla polityków na falach Radia Maryja i łamach „Naszego Dziennika” nie pozostawiają jednak wątpliwości.

Dziennik od początku wydawała spółka Spes, zarejestrowana w Rembertowie, pod adresem klasztoru sióstr loretanek. Tu zresztą, z dala od centrów informacji, znajduje się redakcja gazety. Miejsce „odosobnienia” wybrane było z premedytacją, by dziennikarze mogli się odizolować od chaosu świata.

Skąd Spes miał pieniądze na taką inwestycję, pozostaje tajemnicą. Jedynym udziałowcem spółki jest Ewa Sołowiej, przez długie lata szara eminencja, a obecnie redaktor naczelna „Naszego Dziennika”. Na czele zarządu stoi Marcin Nowina-Konopka – syn posłanki Haliny Nowiny-Konopczyny. Do niedawna we władzach zasiadał jeszcze Piotr Wojcieszek – z rodziny radomskich przedsiębiorców, współwłaścicieli m.in. Polskiego Wydawnictwa Encyklopedycznego, którego flagową publikacją jest słynna „Encyklopedia Białych Plam”. Jak głosi reklama, zawiera hasła „dotyczące spraw nieznanych, przemilczanych, świadomie lub przypadkowo zafałszowanych”.

Czyli wygląda na to, że jedyną właścicielką ND jest Ewa Sołowiej (poprzez spółkę Spes). Wobec tego, skoro formalnie ojciec Rydzyk nie ma związków z gazetą, przedstawiona przeze mnie wcześniej struktura jest słabo umocowana i przyznaję, że według kryterium własnościowego ND jest gazetą polską. Tak jak i GW :)

Cz lip 17, 2008 9:29
Genowef, skoro tak lubisz wychwytywać zwykłe błedy jakie przytrafiaja się prawie każdemu. To teraz uważaj bym ja ci jakiegoś błędu nie wychwycił, a zrobie to z przyjemnością.

Co do spółki Spes, to nic innego jak zwykła przyrywka. Wszyscy dobrze wiedzą, ze Naczelnym RM, TVT i ND jest Rydzyk i nikt więcej. Do tego dochodzi jeszcze fundacja Lux Veritatis i kilka innych cwanych przedsiewzięć tego biznesmena w sutannie.

Cz lip 17, 2008 9:39
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 168  Następna strona