Autor |
Wiadomość |
Sareneth
|
Czy ja gdziekolwiek napisałem że rydzyk coś ukradł? To napiszę o czymś innym skoro mam nie pisać o maybachu: co sądzisz o braniu pieniędzy z UE? Przecież rydzyk kazał w referendum głosować przeciw. A teraz nagle unia jest dobra. Wypowiesz się na ten temat? W którym moim poście jest nieprawda? Wskaż mi, bo mam problem...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
N lip 20, 2008 10:23 |
|
|
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Sareneth: oni już mają odpowiedź na Twoje pytanie. Mianowicie chodzi o to, że te pieniądze są i tak polskie bo Polska przecież też wpłaca więc nam się należy.
Wiem, śmieszne, ale oni tego nie wiedzą. A Rydzol tylko jeszcze bardziej się kompromituje.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
N lip 20, 2008 10:49 |
|
 |
meritus
|
Alus - tak to miało wzmocnić siłę wyrazu
Cytuj: No tak, dwoje ludzi z transparentem na zjeździe radiomaryjowców A gdzie panie mroczny tam zjazd widzisz??  Czy dwóch dziadków udzielających wywiadu Wyborczej i der Dziennikowi to "zjazd"? he he he Według mnie to mogli być równie dobrze czytelnicy Gazety Wyborczej, skoro z taką radością udzieli jej wywiadu. Słuchacze RM brzydzą się tą gazetą. Sareneth Cytuj: skoro mam nie pisać o maybachu A dlaczego nie piszesz o białych myszkach, o Królowej Śnieżce i 70 krasnoludkach?? Cytuj: Przecież rydzyk kazał w referendum głosować przeciw.
O. Rydzyk nigdy nie każe głosować w określony sposób. Zdarza się, że mówi publicznie jak zagłosuje, ale nigdy nie "każe". W przeciwieństwie do Adama Michnika, który notorycznie na pierwszej stronie kazał głosować na Unię Wolności. Ostatnio z przekorą kazał "nie glosować" na Partię Demokratyczną. Jakoś to ynteligentów taka bezstronność nie irytuje. Bardziej ich fascynuje to, czego nie ma. Maybachy i inne takie. Moja teoria, że istnieje rodzaj nabytego defektu psychicznego w postaci rydzykofobii, sprawdza się. Widzi się rzeczy, których nie ma (Maybachy), słyszy się rzeczy, których nie ma (głosować tak a nie inaczej), reaguje się wzrostem ciśnienia i zachowaniem charakterystycznym dla frustrata na cokolwiek co jest związane z RM, a przy tym także poczucie wyższości. Sugeruję abyśmy rozmawiali na argumenty, a nie Maybachach i chińskim cesarzu w trampkach.
Co do pieniędzy unijnych (czyli naszych). Dają trzeba brać. Gorzej, gdy z powodów politycznych te pieniądze się zabiera łamiąc prawo. Może samorządowcy PO chcą więcej nachapać na swoje polityczne konto?
|
N lip 20, 2008 13:59 |
|
|
|
 |
ratio
|
meritus napisał(a): O. Rydzyk ślubował ubóstwo - to nie jest jego własność, ale zgromadzenia, do którego należy. Poza tym mówienie czegoś złego o kimś to jest grzech obmowy albo oszczerstwa. Należy mówić prawdę z miłością.
Meritus, szkoda czasu na dyskusję z poziomu rynsztoka.
Dziwi mnie tylko, że moderatorzy forum zatytułowanego WIARA zezwalają na obrażanie uczuć religijnych osób biorących udział w dyskusjach. Wzajemna wymiana opinii powinna rozwijać, ubogacać duchowo i intelektualnie a nie niszczyć godność rozmówcy, nawet jeżeli uczestnicy dyskusji są anonimowi. Myślę, że ten temat, jak i każdy inny, nie powinien być kontynuowany w takiej "dzikiej" formie.
|
N lip 20, 2008 16:59 |
|
 |
Sareneth
|
obraża cię twierdzenie, że rydzyk ślubował ubóstwo? Super... mogę pisać o białych myszkach tylko po co?
Twierdzenie: "Nie głosujcie za unią! To jest zbiorowisko żydomasonów, którzy tylko czekają, aby zabrać na nasze polskie ziemie! trzeba siać, siać, siać!" Nie jest wcale nakazem, prawda?
Jak dają to treba brać? Nawet od 'wrogów polskości"? Przytoczę cytat: Cytuj: Jeśli ktoś przychodzi do was, głosząc herezję, nie przyjmujcie go do domu i nie pozdrawiajcie go, albowiem kto go pozdrawia, staje się współuczestnikiem jego złych czynów pochodzi on z listów św. Jana apostoła... Cytuj: zezwalają na obrażanie uczuć religijnych osób biorących udział w dyskusjach
Oczywiście obrażanie uczuć religijnych katolików. Bo jak w innym temacie obrażało się muzułmanów to wszystko było w porządku...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
N lip 20, 2008 17:33 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ratio...dziwi Cię zgoda na dyskusję, rzeczywiście może czasem nie na odpowiednim poziomie...a nie dziwi Cię plucie na zmarłych, poniżanie ich osoby?
Uznajesz, że jeśli ktoś nie odpowiada Twojej wizji Polaka - to nie ma problemu.
O. Rydzyk jest kapłanem, ale habit nie stanowi blokady, aby nie można było podejmować dyskusji o jego działaności politycznej, społecznej, marketingowej.
Kapłan sprawujący sakramenty działa i mówi "in persona Christi" - głupie, nierozważne uwagi pod adresem posługi sakramentalnej kapłana, urażają uczucia religijne.
Kapłan nie jest obiektem kultu, jego działania poza ołtarzem, zwłaszcza, gdy nie licują z postawą chrześcijanina, podlegają ocenie i nie stanowią "obrazy uczuc religijnych".
|
N lip 20, 2008 17:44 |
|
 |
Sareneth
|
Niestety, dla wielu ksiądz jest obiektem kultu. nie można nic złego powiedzieć na księdza, bo niebo runie nam na głowy...
|
N lip 20, 2008 18:21 |
|
 |
meritus
|
Cytuj: Twierdzenie: "Nie głosujcie za unią! To jest zbiorowisko żydomasonów, którzy tylko czekają, aby zabrać na nasze polskie ziemie! trzeba siać, siać, siać!" Nie jest wcale nakazem, prawda? Czy to cytat z Wyborczej? Alus Cytuj: a nie dziwi Cię plucie na zmarłych
Ja się zastanawiam jak to się ma do tematu, ponieważ tych dwóch panów o których pisze der Dziennik i Gazeta Wyborcza nie reprezentują Radia Maryja, wyglądają zaś na kloszardów. Zresztą według mnie można się równie ich potraktować jako przedstawicieli der Dziennika i Gazety Wyborczej, bo przecież swoje poglądy przekazują nie za pośrednictwem Radia Maryja, ale za pośrednictwem tych dwóch gazet.
Osobną kwestią jest samo podejście do zmarłego, nie jest roztropne gdy arcybiskup wypowiada się o zwolenniku aborcji, jakby zaraz miał ruszyć proces beatyfikacyjny i już wydano dekret o heroiczności cnót zmarłego. Nie jest też roztropne cieszenie się z czyjejś śmierci. Tyle że ja nie widzę związku z tematem, a sugestie der Dziennika i Gazety Wyborczej nie stanowią dla mnie wystarczającego argumentu by dwóch kloszardów utożsamić z Radiem Maryja.
|
N lip 20, 2008 20:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem czy prof. G...nie wiem czy prof. Geremek był zwolennikiem aborcji, ale wiem, że prof. Wolniewicz jest zwolennikiem i propagatorem eutanazji - a jest hołubiony w RM.
Kwalifikujecie rangę zadawanej śmierci? 
|
Pn lip 21, 2008 8:25 |
|
 |
genowef
|
Mroczny - przy moich skromnych możliwościach mogę bez problemu załatwić dwóch "sympatyków PO", dać im transparent i wysłać ich pod siedzibę PiS w Szczecinie z życzeniami "pomyślnej śmierci dla braci Kaczyńskich". Myślę, że dla zorganizowania takiej akcji wystarczy 200 zł. Poza tym powiedz mi, gdzie na zdjęciu są słuchacze śpiewający "pieśni znane z anteny RM"....
Może moja wypowiedź nie będzie zbyt merytoryczna, ale włączyłem wczoraj wieczorem telewizor, na TV Trwam natrafiłem na informacje o ŚDM w Syndey, spokojnie obejrzałem wiadomości do końca i doszedłem do wniosku, że najgłośniejsi kontestatorzy RM w życiu nie słuchaliu tego radia i nie oglądali tego kanału TV.
_________________ wiara to pewność bez dowodu
|
Pn lip 21, 2008 8:54 |
|
 |
Sareneth
|
Jaki cytat z Wyborczej? To jest autentyczny cytat z RM. Wypowiedź Rydzyka. Ale skończmy z tym. Zapytam o coś innego: czy mówienie o Gieremku jako o zdrajcy na antenie RM kilka godzin po jego śmierci jest w porządku? Zwłaszcza, że zgraniczne zienniki pisały o nim dopiero następnego dnia, po śmierci profesora... proponuję wejść sobie na YOU TUBE i obejrzeć filmiki ze zjazdu RM. Prawdziwi katolicy: http://www.youtube.com/watch?v=bHP0pA6dDro (proszę zwrócić uwagę na okrzyki starszego pana)
http://www.youtube.com/watch?v=xDTTIPcmdyk
http://www.youtube.com/watch?v=wP2b3SjE ... re=related
|
Pn lip 21, 2008 9:30 |
|
 |
Sareneth
|
A skoro "cytaty z Wyborczej" drażnią, to może cytaty z Radia Maryja?
Cytuj: Ojciec Rydzyk: Ja już nie mogę się na to wychowanie seksualne patrzeć. I popatrzcie, jak ono jest wprowadzane w Polsce. Rękami katolików jest wprowadzane. To jest normalny instruktaż. Dzieci się instruuje, jak robić samogwałt, jak sobie robić dobrze... bez Boga. Cytuj: Rozmowa na antenie RM: - Proszę powiedzieć słuchaczom, dlaczego zdecydował się pan kandydować w przyszłych wyborach do Sejmu. - Bo Polska jest sprzedawana i tylko Radio Maryja o tym głośno mówi. Jak będę posłem, to w każdym urzędzie, na ulicach i nawet w restauracjach będą wisieć głośniki nadające tylko audycję ojca dyrektora. Bo jak Polacy nie mają żadnych wartości, to niech chociaż mają wartości chrześcijańskie. Jestem też przeciwko eutanazji nienarodzonych dzieci. I mój ulubiony tekst: Kod: Harry Potter to książka o trójce młodych satanistów. Cytuj: Fragmenty bezpośredniej relacji z Przystanku Woodstock: Jest nas tu na Przystanku Jezus bardzo dużo... bardzo dużo katolickiej, pięknej, wspaniałej młodzieży. Rozglądam się i widzę coś około pięćset osób. A dookoła tłum... ze dwieście tysięcy młodych ludzi w rękach szatana. Widziałem dziewczyny, nagie dziewczyny z kartkami: "Oddam się za pięć złotych". Mój Boże... Jak one siebie cenią... za pięć złotych... To jest chyba jakaś gorsza kategoria ludzi. Tu są tysiące smutnej, bardzo smutnej młodzieży. I oni wszyscy się śmieją. Cytuj: Ekspert RM: - Jest taka książka dla dzieci pod tytułem "Doktor Dolitle". To jest straszna książka i jeszcze na dodatek lektura. Ona równa zwierzęta z człowiekiem, czyli równa człowieka ze zwierzęciem. To jest doktryna masońska: świnia jest taka sama jak i ja. Cytuj: O. Rydzyk: - Polska stała się terenem misyjnym dla pogan. Ich wysłannikami są prostytutki przy drogach. Siać... trzeba siać, siać, siać...
Mogłem wkleić więcej, ale mijałoby to się z celem...
|
Pn lip 21, 2008 9:41 |
|
 |
genowef
|
Linki z youtube już mi się znudziły... Nie pochwalam tych słuchaczy, ale czy oni są reprezentatywni? Pamiętam jak wkurzały mnie relacje prasowe po meczach piłkarskich na których bywałem. Grupa wyrostków robiła zadymę, a w prasie pisano "kibice wdarli się na murawę i podpalili krzesełka". Na stadionie 10 000 ludzi, grupa 50 gówniarzy zabawia się w głupi sposób, a w prasie napisane, że wszyscy kibice bawili się tak samo. Poza tym sądzę, że ludzie Ci (z filmiku tvn) mogli być prowokowani, czego nie pokazano.
Co do cytatów z RM - z 1. 4. 5. i 6. mogę się zgodzić (w tym 6. dość zabawne przejęzyczenie). Nie widzę nic niezwykłego...
|
Pn lip 21, 2008 10:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak genowef
"Dr. Dolitle" to naprawde masońska książka z żydowskimi korzeniami, wydana przez cyklistów w kooperacji z bolszewikami
Szkoda, że nie podano w cytacie nazwiska tego "eksperta RM", chciałbym wiedzieć kim jest ten pajac.
|
Pn lip 21, 2008 11:05 |
|
 |
genowef
|
shark napisał(a): Tak genowef "Dr. Dolitle" to naprawde masońska książka z żydowskimi korzeniami, wydana przez cyklistów w kooperacji z bolszewikami  Szkoda, że nie podano w cytacie nazwiska tego "eksperta RM", chciałbym wiedzieć kim jest ten pajac. Cóż, ja tej książki nie polubiłem...
|
Pn lip 21, 2008 11:15 |
|
|
|