Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 22:45

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
Sharku,

Poczytaj może chłopie o związkach TVN z ubecją, o początkach koncernu ITI (a może o tym, jak to Urban polecał Waltera jako swojego następcę?), Suboticiach (przedstawiono lepsze dowody jego współpracy niż Nowaka) i takich innych. I wtedy po oszliwowaniu swojego rynsztokowego języka odzywaj się do mnie...

Ja nie słucham RM i nie oglądam Trwamu (chyba, że przelatując z kanału na kanał), nie utożsamiam się z mediami o.Rydzyka. Ale szarpię się w imię wolności słowa, bo zasadniczo nie lubię tych mediów i uważam, że marnowany jest ogromny potencjał. Jeśli komuś nie podobają się słowa o. Rydzyka, J.R.Nowaka itd, jeśli uważa je za kłamstwo to niech idzie do sądu.

A co "zbydlęcenia" - użyłem złego zwrotu. Z taplaniem się w błocie kojarzą mi się świnie, lepsze byłoby "zatrzodzenie". Obraz jest bardziej trafny.

genowefie

TVN nigdy nie był dla mnie ideałem, tak jak prawie wszystkie media nimi nie są. W mediach liczy się kasa i na tym się zwykle kończy. Jedne sa bardziej uczciwe inne mniej, ale wszystkie sa ukierunkowane na zrobienie kasy. No bo na tym to wszystko polega.
Nie interesują mnie powiązania TVN z UB (w dodatku nie potwierdzone). Jednak znam życiorys tego "katolika" Nowaka i wiem, ze kryształowy nie był. Człowiek chorągiewka, gdzie powiało tam sie kierował. Teraz powiało z Torunia, no to kreuje się na "jedynego sprawiedliwego". Słyszałem brednie jakie wygaduje. Jest z wykształcenia historykiem, ale Broń Panie Boże przed takimi historykami!! Zero obiektywizmu, obrzydliwy antysemityzm, operowanie kłamstwem, manipulacja ludźmi - to obraz Dżej Er Nowaka zwanego profesorem.
Tak pluje na inne media, a gdy miało dojść do wywiadu to spękał, a potem kłamał na antenie Rydzyka.
Nędzny starzec z podłym zyciorysem, tego faktu ukryć się nie da. Zresztą media Rydzyka lubią skupiać wokół siebie takich podłych ludzi. Niedaleko bowiem pada jabłko od jabłoni i jaki pan (Rydzyk) taki kram (jego eksperci, zwani czasem "psycholami").

To wszystko jednak pryszcz. najbardziej mnie przeraża, że w Polsce jest tylu zidiociałych proboszczów, którzy pozwalaja na to by z ambon kosciołów, którymi zarządzają siano nienawiść. I to tuż obok ołtarza na którym codziennie odprawiają Mszę św. Pamiątkę wyjątkowej Miłości Boga do człowieka. Miłośc Boga i nienawiśc człowieka. To obraz hipokryzji i wyjatkowej głupoty tychże kapłanów. Powinno się ich degradować i zsyłać do zamkniętych klasztorów. Niech się lepiej modlą i nie szkodzą wiernym, bo niestety swoim zachowaniem są powodem odejśc ludzi z Kościoła. Starzy wymrą, a młodzi do takiej hipokryzji nie przystapią.

Jeszcze mała ciekawostka. Nowak robi niezłą kasę na swoich "wyprawach"po kraju. Wszędzie gdzie wygłasza swoje chore wizje, sprzedaje też swoje książczyny, po prawie 2 stówy za komplet. Teraz już wiadomo po co tak jeździ po Polsce, szuka naiwnych po to by nabić sobie konto. Nie ma się co łudzić, Nowak nigdy nic dla Polski nie zrobił, zawsze dbał tylko o własną d...

Wt lip 22, 2008 12:09

ero obiektywizmu, obrzydliwy antysemityzm, operowanie kłamstwem, manipulacja ludźmi

Niestety prawda bywa antysemicka.

Cytuj:
Tak pluje na inne media, a gdy miało dojść do wywiadu to spękał, a potem kłamał na antenie Rydzyka.

A od kiedy robi się wywiady przy ukrytej kamerze. Metody sbeckie TVN-u to nie poziom pana profesora Nowaka.

Chciałbym zauważyć, że prowadzisz działalność przestępczą lżąc profesora Nowaka. Sugeruję moderacji przydzielenie sharkowi OSTRZEżENIA

Wt lip 22, 2008 12:35

Nie interesują mnie powiązania TVN z UB (w dodatku nie potwierdzone).
To może przestań interesować się powiązaniami o.Rydzyka z KGB (w dodatku niepotwierdzonymi)...

Wt lip 22, 2008 13:01

Ale bez tych ukrytych kamer nie byłoby wielu ujawnionych spraw.

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Wt lip 22, 2008 16:37
A bez mikrofonów nie usłeszylibyśmy "sraty-taty" :D :-o
http://glosrydzyka.blox.pl/2008/07/Srat ... aryja.html

Śr lip 23, 2008 12:01

To jest genialne. Ciekawe co na to nasi "wierzący"...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Śr lip 23, 2008 16:27

To jest genialne. Ciekawe co na to nasi "wierzący"...
Ściągnąłem plik, odsłuchałem i niczego genialnego tam nie usłyszałem, jedynie fragment wypowiedzi dotyczącej Krucjaty Wyzwolenia Człowieka.

Ciekawe...

Cz lip 24, 2008 8:10
No ciekawe :D ..."sraty-taty" na tle muzyczki nie usłyszałeś? :D

Cz lip 24, 2008 8:28

No ciekawe :D ..."sraty-taty" na tle muzyczki nie usłyszałeś? :D
Za pierwszym razem coś mi się źle ściągnęło. Ponowiłem próbę i udało się. Westchnęło się zakonnikowi nie tak jak trzeba. Nie wiem tylko w czym problem. Jak świat długi i szeroki, takie wpadki się zdarzają świadcząc o tym, że ludzie zza kamery czy mikrofonu też są "z krwi i kości".

Cz lip 24, 2008 8:59
Owszem zdarzają się :D i odkrywają, świadczą, o prawdziwym stosunku, odniesieniu owych ludzi złapanych na tym, do przedstawianych zagadnień i innych ludzi.

Cz lip 24, 2008 10:37

Owszem zdarzają się :D i odkrywają, świadczą, o prawdziwym stosunku, odniesieniu owych ludzi złapanych na tym, do przedstawianych zagadnień i innych ludzi.
Tak Aluś - ów pechowy zakonnik na pewno swój stosunek do słuchaczy i omawianych treści zawarł w westchnięciu "sraty taty". Ty jak rozumiem jesteś zawsze idealna, nigdy nie jesteś zmęczona, nie masz gorszych dni i nigdy, ale przenigdy nie burkniesz czegoś niemiłego na bliską Ci osobę pod nosem. A takie rzeczy to tylko w Radio Maryja, a już na pewno takie rzeczy DEMASKUJĄ ich prawdziwy stosunek do swoich słuchaczy.

Cz lip 24, 2008 10:51
Nie jestem idealna :D , podobnie jak wszyscy....podobnie jak media toruńskie nie są ponad wszystkimi innymi :D
Może właśnie takie prozaiczne zmęczenie, niedopatrzenie młodego zakonnika, pozwoli bezrefleksyjnym, bezkrytycznym wyznawcom owych mediów to zrozumieć.

Cz lip 24, 2008 11:12

Zaczynasz mnie wnerwiać. Nie przypisuj nikomu łatki bezrefleksyjego i bezkrytycznego wyznawcy mediów o. Rydzyka.
Mogę Ci napisać dziesiątki poważniejszych zarzutów wobec RM niż jakieś sraty - taty, wyłapywanie kwiatków to zabawa dla maniaków, których poziom fanatyzmu jest odzwierciedleniem fanatyzmu zarzucanego innym. Nie widzę jednak dyskusji o tym na tym forum, jeśli stanie się to pożywką dla tych, których napięcia wewnątrz Kościoła w ogóle nie powinni obchodzić. Jak to pisał św. Paweł - własne brudy trzeba prać poza oczami niewierzących aby nie czynić niepotrzebnego zgorszenia.

Cz lip 24, 2008 11:38
A Pan nasz mówi, że - "Nie ma bowiem nic ukrytego, co by nie wyszło na jaw, ani tajemnego, co by sie nie stało wiadome" (Łk 12,2) - więc zamiatanie brudów pod dywan jest bezsensowne.
Dziwne, że oburzają Cię słowa o bezrefleksyjnych i bezkrytycznych wyznawcach mediów o. Rydzyka nie kierowane bezpośrednio do Ciebie :o
Pasus młodego braciszka można potraktować w kategoriach humorystycznych...ot wypsło się :D ....nie ma potrzeby usprawiedliwiać, tłumaczyć...

Cz lip 24, 2008 12:01

Ten blog prowadzony przez redaktorów Gazety Wyborczej i regularnie przez tą lewacką gazetę promowany świadczy o tym, że nie tylko starsze babcie słuchają tego radia, ale również starsze dziadki i to nawet o żydowskich konotacjach (mentalnych przynajmniej), co w szczególny sposób świadczy, że teza o antysemityzmie jest wyssana z brudnego palucha...

Cz lip 24, 2008 13:10
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 168  Następna strona