Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 22:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1151 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 77  Następna strona
 Atak na Kościół 
Autor Wiadomość

Post Re: Atak na kościół
Jajko napisał(a):
Też uważam, że dobrze zrobił. Nie idzie w zaparte. Ustąpił. Pokazał kto ma rację, kto ma siłę (mógł się przecież zabarykadować), a mimo to ustąpił. Pogrążył tym samym Hossera i jego pachołków podwójnie.

he he, a gdyby się zabarykadował i bronił przed siepaczami biskupa, to jajko by napisał, że mądrze zrobił i pogrążył Hosera potrójnie. :)

A faktycznie, skoro ustąpił, to znaczy, ze uznał, że nie ma racji. :roll: Już samo to, że postępowanie Lemańskiego wzbudzało zachwyt przeróżnych jajek i drapków, jest dowodem, że było to złe postępowanie. 8)

Cytuj:
kto ma siłę

Jaką siłę?

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pn lip 15, 2013 15:46
@Drapke, widac nic a nic nie pojmujesz z Ewangelii...

Pn lip 15, 2013 15:59

pilaster napisał(a):

he he, a gdyby się zabarykadował i bronił przed siepaczami biskupa, to jajko by napisał, że mądrze zrobił i pogrążył Hosera potrójnie. :)

A faktycznie, skoro ustąpił, to znaczy, ze uznał, że nie ma racji. :roll: Już samo to, że postępowanie Lemańskiego wzbudzało zachwyt przeróżnych jajek i drapków, jest dowodem, że było to złe postępowanie. 8)

Od Drapkiego proszę z daleka. Im szybciej Lemański zostanie "odstrzelony" przez biskupów, tym lepiej. Antyklerykałom nie są potrzebni do szczęścia księża-reformatorzy. Kościół jest na dobrej drodze do samounicestwienia i nie należy mu w tym przeszkadzać.

Kael napisał(a):
@Drapke, widac nic a nic nie pojmujesz z Ewangelii...

Co ma ewangelia wspólnego z "mordobiciem" pomiędzy hierarchami?

Pn lip 15, 2013 16:10
Nie "mordobicie", tylko jego koniec
Drapke napisał(a):
Wygrał zamordyzm Hosera, a Lemański okazał się mięczakiem.

Lemanski nie okazal sie mieczakiem. On teraz jest na najlepszej drodze, zeby wygrac. Tyle, ze niekoniecznie w kategoriach "tego swiata".

Pn lip 15, 2013 16:19

Cytuj:
Lemański się poddał. Ciekawe dlaczego?

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,1427 ... skupa.html

Z tego samego powodu. Jest rozchwiany emocjonalnie. Jednego dnia atakuje, drugiego korzy się i przeprasza. Myślę, że emerytura naprawdę by mu się przydała.

Cytuj:
Kościół jest na dobrej drodze do samounicestwienia i nie należy mu w tym przeszkadzać.

Kościół nigdy nie miał się lepiej niż teraz. Można wręcz mówić o Złotym Wieku Kościoła, liczonym co najmniej od pontyfikatu przyszłego świętego, Jana XXIII.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn lip 15, 2013 17:26

Johnny99 napisał(a):
Kościół nigdy nie miał się lepiej niż teraz. Można wręcz mówić o Złotym Wieku Kościoła, liczonym co najmniej od pontyfikatu przyszłego świętego, Jana XXIII.

Z perspektywy do niedawna religijnej Irlandii wygląda to zupełnie odwrotnie. :badgrin:
Myślę, że era Kościoła w Polsce skończy najpóźniej się wraz z wymarciem pokolenia JP2.

Pn lip 15, 2013 17:43

Mniejszy liczebnie Kościół będzie o wiele silniejszy, niż ten, którego większość stanowią katolicy "nominalni". Jeżeli chodzi o wiernych, Kościół - przynajmniej w Europie - przechodzi okres czyszczenia szeregów, pozbywając się tych, którzy, w sensie ziemskim, i tak nie są mu do niczego potrzebni. Kontratak będzie miażdżący, zapewniam. Sam jeszcze zdążysz się nawrócić, bo, sądząc z twoich postów, nie starczy ci ani siły, ani rozumu, żeby się długo przeciwstawiać ;)

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn lip 15, 2013 17:53

Czekam cierpliwie, kiedy i Kościół w Polsce też w końcu się oczyści. Choćby z łamiących celibat gejów i ogierów heteroseksualnych, esbeckich donosicieli, pedofilów i innych za których powinien się wstydzić. Mając jednak tak bezkrytyczne wsparcie np. z foWiara czy Rydzyjka nie sądzę, że to szybko nastąpi. :D

Pn lip 15, 2013 18:07

Nie wiedziałem, że ateiści i antyklerykałowie mają coś przeciwko "łamaniu celibatu", "gejom", "ogierom heteroseksualnym", "esbeckim donosicielom", "pedo..." - no, powiedzmy, że tu jeszcze potrzeba trochę czasu :D Ale dobrze wiedzieć, że jesteście homofobami, purytanami seksualnymi i wściekłymi lustratorami - choć w istocie nigdy nie miałem co do tego wątpliwości :D

A, dobrze wiedzieć, że czekasz cierpliwie - ale wiesz, jeśli w głębi duszy tak bardzo chcesz się nawrócić, to równie dobrze możesz to zrobić już teraz :) W końcu nigdy nie wiadomo, kiedy przyjdzie ci zejść z tego świata..

Pn lip 15, 2013 18:11

To Ty powiedziałeś, że Kościół w Europie oczyszcza szeregi żeby się wzmocnić, nie ja. A może chcesz mi wciskać, że polski Kościół ma już ten etap za sobą? :badgrin:

Pn lip 15, 2013 18:25

O, oczywiście, że nie ma. Kościół polski przede wszystkim potrzebuje wymiany pokoleniowej - bo obecni biskupi są.. no, są, jacy są, każdy widzi, jacy są. A tak się składa, że wymiana pokoleniowa jest czymś, co się dzieje naturalnie, nie trzeba się nawet o to starać ;) Więc jeszcze parę lat..

Pn lip 15, 2013 18:34

Mam nadzieję, że zostanie zdelegalizowany zanim zdąży się oczyścić.

Pn lip 15, 2013 18:37
@Drapke, dlaczego ty sie tak Kosciola boisz?

Pn lip 15, 2013 19:06

Możecie go sobie delegalizować, za kilka kolejnych lat go zalegalizujecie z powrotem, jeszcze silniejszego niż wcześniej ;) Wyluzuj, Drapke. Znasz takie powiedzenie "if you can't beat them, join them"? ;)

Pn lip 15, 2013 19:20

Komentarz do x.Lemańskiego, który nie ustępuje

Jajko napisał(a):
Lemański wdeptał w ziemię dwóch księży, którzy przyjechali go eksmitować. Lemański pokazuje Prawdę o Kościele.
W ogóle uważam, że sprawa ks. Lemańskiego zasługuje na oddzielny wątek. Pomożecie??

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... elami.html

Komentarz do x.Lemańskiego, który ustępuje

Jajko napisał(a):
Też uważam, że dobrze zrobił. Nie idzie w zaparte. Ustąpił. Pokazał kto ma rację, kto ma siłę (mógł się przecież zabarykadować), a mimo to ustąpił. Pogrążył tym samym Hossera i jego pachołków podwójnie.

Dziwne... to nam katolikom zarzuca się, że przyklaśniemy każdej akcji <tu wstawić jakiegoś prominentnego duchownego, od ojca dyrektora, przez arcybiskupa do papieża włącznie>. A tu normalnie same pochwały i to po przeciwnych akcjach. I to tego samego dnia, odstęp jakieś 3,5 h.

Zaraźliwi jesteśmy, czy co? :PPPP

...

(Koh 3:1nn)

Pn lip 15, 2013 19:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1151 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 77  Następna strona