JE abp. Życinski jedzie taplać się w błocku
Autor |
Wiadomość |
m_q
|
Bardzo przepraszam Paschalisa za niesłuszne podejrzenie. Mea culpa...
Faktycznie - nic nie zmieniał - jego post, na który odpowiedałem, umknąl mi w nawale innych.
Monika75 - i wszystko jasne... 
_________________ Contra negantem principia non est disputandum
|
Pn maja 07, 2007 17:39 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
m_q napisał(a): Monika75 - i wszystko jasne... 
Daruj sobie takie uwagi. Jeśli masz coś do moderacji to do tego służy odpowiedni dział, albo PW. Wszystkie Twoje kolejne podobne posty będa kasowane.
|
Pn maja 07, 2007 17:43 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Alus napisał(a): Dla co poniektórych czas stoi w miejscu...przerażenie i zgorszenie budzi ewentualna odmowa możliwości odprawienia Mszy św abp Życińskiego....ale prośbę takiego "osobnika" jak J. Owsiak, naturalnie można olać. Jakże to zgodne z Ewangelią...."Zaklinam cię wobec Boga i Jezusa Chrystusa, który będzie sądził żywych i umarłych, i na Jego pojawienie się, i na Jego królestwo: GŁOŚ NAUKĘ, NASTAWAJ W PORĘ I NIE W PORĘ, (w razie potrzeby) WYKAŻ BŁĄD, POUCZ, PODNIEŚ NA DUCHU Z CAŁĄ CIERPLIWOŚCIA, ILEKROĆ NAUCZASZ" (2 Tm 4,1-2).
Nie piszesz wprost, ale sądząc po kolejności wpisów, to chyba odnosisz się do mojej wypowiedzi. Więc krótko - NADINTERPRETOWUJESZ!
I korekta: "osobnikiem" nazwał Owsiaka sam abp Życiński. Zerknij do Gazety.
Pn maja 07, 2007 20:13 |
|
|
|
 |
F.P.H.T.F.B.
|
Cytuj: Tak w ekumenicznej komunii z krisznowcami ...
Nawet w żartach tak nie pisz... :/
|
Pn maja 07, 2007 21:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nadinterpretujesz:
- "Ten osobnik właśnie był na lotnisku w Warszawie i czekał na samolot. To Jurek Owsiak" - cytat z GW.
Nie podejrzewam abp Życińskiego o dary nadprzyrodzone, że nieznany mu numer telefonu rozpozna w mig, iż dzwoni Jurek Owsiak.
Osobnik - popularnie używane na określenie kogoś nieznanego - i nie nosi znamion określenia pejoratywnego - a w jakim sensie Ty wpisałeś w swoim poście.
|
Wt maja 08, 2007 11:37 |
|
|
|
 |
Metalik
|
Ten człowiek już mnie niczym nie zaskoczy. To jeden z najwiwkszych szkodników w KK 
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".
|
Wt maja 08, 2007 12:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I oto mamy klasyczny przykład miłości bliźniego i "respektowania" napomnienia Chrystusa - "Nie sądzcie, abyście nie byli sądzeni. Bo takim sądem, jakim sądzicie, i was osądzą, jaką miarą mierzycie, wam odmierzą" (Mt 7,1-2).
|
Wt maja 08, 2007 13:35 |
|
 |
F.P.H.T.F.B.
|
A ja tak z innej beczki: czy Jego Ekscelensja z tego, co mi wiadomo NIE wsławił się współpracą z komunistyczną bezpieką. JE NIE wsławił się zakazaniem w Swojej diecezji Mszy "trydenckiej". Jego Ekscelencja chyba NIE wsławił się sprzeciwem wobec konstytucyjnej ochrony życia ludzkiego. Jego Ekscelencja NIE wsławił się paroma innymi osiągnęciami, które na sumieniu ma inny polski arcybiskup, którego z litości pominę.
A że głupoty gada często i gęsto a przy okazji (nie mi oceniać, na ile świadomie) upolitycznia ambonę i współpracuje z agorowym szmatławcem i.t.d., to fakt, któremu nie da się zaprzeczyć.
Zacytuję siebie z 30stego kwietnia:
F.P.H.T.F.B. napisał(a): Niewątpliwie Alus ma rację, że korzystne są wszelkie działania zmierzające do przyciągnięcia także i ludzi marginesu do Pana Boga, pytanie tylko jakie owoce przyjmie ta akcja księdza arcybiskupa.
I prosiłbym o skierowanie dyskusji na te właśnie tory: jaka jest szansa na pozytywne owoce tej akcji księdza arcybiskupa J. Życińskiego?
|
Wt maja 08, 2007 15:52 |
|
 |
Metalik
|
Alus napisał(a): I oto mamy klasyczny przykład miłości bliźniego i "respektowania" napomnienia Chrystusa - "Nie sądzcie, abyście nie byli sądzeni. Bo takim sądem, jakim sądzicie, i was osądzą, jaką miarą mierzycie, wam odmierzą" (Mt 7,1-2).
No i co szafujesz bezmyślnie cytatami z Pisma Świętego? Może byś tak wreszcie zrozumiała na czym naprawdę polega chrześcijańska miłość bliźniego? Podejście typowe dla świadów jehowy 
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".
|
Wt maja 08, 2007 17:45 |
|
 |
Stanisław Adam
|
F.P.H.T.F.B. napisał(a): I prosiłbym o skierowanie dyskusji na te właśnie tory: jaka jest szansa na pozytywne owoce tej akcji księdza arcybiskupa J. Życińskiego?
Ooo, medialne owoce będą rumiane. To nie jabłuszka, którym byle mrozek zaszkodził.
Może nawet to będą jedyne rodzime owoce, które w tym roku obficie obrodzą.
Chcąc nie chcąc (skłaniam się ku "nie chcąc"), medialnie WIZYTACJA Przystanku W. przez Arcybiskupa przysłoni tę pracę od podstaw, którą z mozołem wykonuje się na Przystanku J.
Roztropnością to nasz ukochany Arcybiskup jednak nie grzeszy.
I może właśnie za to Go tak lubimy.
Gdy rozum śpi, budzą się po.twory.
|
Wt maja 08, 2007 18:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wytłumacz zatem na czym wg Ciebie polega miłość bliźniego - czy na określaniu bp "największym szkodnikiem w KK".
Bezmyślny cytat? - imputowanie komuś działania szkodliwe wobec Kościoła, bez podania argumentów przemawiajacych za zasadnością takiego określania, jest gołosłownym osądzaniem.
|
Wt maja 08, 2007 19:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Wt maja 08, 2007 20:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
OFFTOP:Alus nie używaj wobec naszego biskupa określenia "szkodnik" nawet w przenośni.To jest obraźliwe.Nie możemy nikogo oczerniać.Jeśli jesteś Alus osobą wierzącą to nie używaj języka wrogów Kościoła.Chyba nie gniewasz się na mnie za to zwrócenie uwagi.
|
Śr maja 09, 2007 8:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przepraszam, może nie zauważyłeś, że słowo szkodnik ujęłam w cudzysłów - bo się nie godzę z takim okresleniem biskupa, a tak nazwał go Metalik, kilka postów wyżej.
|
Śr maja 09, 2007 17:29 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Alus napisał(a): Przepraszam, może nie zauważyłeś, że słowo szkodnik ujęłam w cudzysłów - bo się nie godzę z takim okresleniem biskupa, a tak nazwał go Metalik, kilka postów wyżej.
To może krakowskim targiem, zamiast "największy" pisać "niefrasobliwy" szkodnik?
Śr maja 09, 2007 17:46 |
|
|
|