OJCIEC RYDZYK, czyli co o nim myślimy...
OJCIEC RYDZYK, czyli co o nim myślimy...
Autor |
Wiadomość |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
1. Co myślimy o o. Rydzyku.
Chyba tak niecenzuralne słowa, jakie mi się na usta cisną nie przejdą tu.
2. Dlaczego myślimy to, co myślimy o o. Rydzyku.
Okazyjnie słucham radia maryja, bywam w Toruniu, no i nie jestem ślepy- biorąc to pod uwagę, nie można inaczej o tym kimś myśleć.
3. Jakie najciekawsze wypowiedzi o. Rydzyka znaleźliśmy w sieci czy usłyszeliśmy [proszę podawać źródła, żeby nie było nadużyć]
Chyba o tym, że Kaczyńska powinna się poddać eutanazji. Poza tym kilka od znajomego ze szkółki rydzowej, ale nie mam źródła, więc nie podam.
4. Rola o. Rydzyka dla budowania pozytywnego/negatywnego obrazu KK w Polsce.
Role ma ogromną i zupełnie negatywną. Jako kapłan wykazuje się hamstwem, prostactwem, ślepą nienawiścią, rządzą władzy, manipulacją, etc. Kala wizerunek wszystkich kapłanów i KK. Tylko dzięki temu, że trafiłem na kilku naprawdę wporządku kapłanów nadal wierze i jestem w KK, bo właśnie dzięki Rydzykowi chciałem się wypisać, rzucić wiare w cholere- zawiódł wszystkie moje oczekiwania, które stawiałem kapłanowi, zrobił(i nadal robi) z religii szmate, służącą tylko jego, prymitywnym i politycznym celom.
5. Kto powinien przepraszać kogo, czyli czy prezydent Rydzyka czy Rydzyk prezydenta.
Oczywiście, że Rydzyk prezydenta. Powiem więcej, Rydz już dawno powinien siedzieć za kratkami. Biednego pijaczka, który w alkoholowym amoku powiedział co myśli ścigali aż dorwali, a ten może robić co mu się podoba. Na miejscu Kaczyńskiego już dawno zgłosiłbym to prokuraturze i rządał ukarania go zarówno przez władze świeckie jak i kościelne.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
So lip 14, 2007 8:38 |
|
|
|
 |
meritus
|
Ja się zastanawiam skąd tyle nienawiści w Twojej wypowiedzi... Kto sieje nienawiść? Radio Maryja? Archiwa Radia Maryja zawierają kilkanaście tysięcy wycinków prasowych na temat Radia, które aż kipią od pomówień i nienawiści... Stąd to się bierze.
Co do o.Rydzyka - wcale nie powiedział, że "Kaczyńska powinna poddać się eutanazji", nie nazwał też Kaczyńskiego oszustem... A kto kogo powinien przeprosić? Najpierw Lech Kaczyński o.Rydzyka za nazwanie go w "Gazecie Polskiej" agentem KGB... Czekamy na to...
Moje zdanie o o.Rydzyku
1) Podziwiam jego cierpliwość. Nie znam drugiego człowieka wobec, którego wylewałoby się więcej pomyj i oskarżeń. Jak wielkiej cierpliwości wymaga zniesienie tylu wyzwisk, oskrażeń.
2) Podziwiam o.Rydzyka za jego miłość. Za to, że wzywa aby się modlić za tych, którzy prześladują.
3) Podziwiam o.Rydzyka za wielkie dzieła jakie zbudował z Bożą i ludzką pomocą: za Radio Maryja, za Rodzinę Radia Maryja, za Nasz Dziennik, za Telewizję Trwam, za Wyższą Szkołę Kultury Społecznej i Medialnej. Bez tego bylibyśmy skazani na liberalną papkę TVN-u.
4) Podziwiam o.Rydzyka za jego poczucie humoru, za to, że potrafi wyśmiać to o co go oskarżają.
|
So lip 14, 2007 14:28 |
|
 |
517163983
|
 Re: OJCIEC RYDZYK, czyli co o nim myślimy...
JakubN napisał(a): [b]1. Co myślimy o o. Rydzyku. 2. Dlaczego myślimy to, co myślimy o o. Rydzyku. 3. Jakie najciekawsze wypowiedzi o. Rydzyka znaleźliśmy w sieci czy usłyszeliśmy [proszę podawać źródła, żeby nie było nadużyć] 4. Rola o. Rydzyka dla budowania pozytywnego/negatywnego obrazu KK w Polsce. 5. Kto powinien przepraszać kogo, czyli czy prezydent Rydzyka czy Rydzyk prezydenta.
1. Cfaniak!
2. Bo widać jak kombinuje
3. pełno w sieci
4. negatywnego - zasadnicza!
5. Toruń już przeprasza za Rydzyka (podpisy pod tablicami rejestracyjnymi samochodów, Ojciec Dyrektor nie ma buta by powiedział słowo przepraszam!
_________________ [you], mój numer telefonu to mój login. Coś nie tak z moimi postami, nie podoba się? Dzwoń!
|
So lip 14, 2007 14:40 |
|
|
|
 |
Koren
|
Chciałbym zadać zasadnicze pytanie: Czy antysemityzm Rydzyka odnosi się również do Jezusa i Maryi? Przecież Oni byli narodowości żydowskiej.
_________________ Dokądże głupcy mają kochać głupotę, szydercy miłować szyderstwo, a nierozumni pogardzać nauką? (Prz 1,22)
|
So lip 14, 2007 15:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Vesper cytuje: Cytuj: Nie może dobre drzewo wydać złych owoców, ani złe wydać dobrych owoców. (...) Dobry człowiek z dobrego skarbca wydobywa dobre rzeczy, zły człowiek ze zlego skarbca wydobywa złe rzeczy.
Owszem.Ale jest też napisane:"Miłujcie waszych nieprzyjaciół" oraz "Błogosławcie tych, którzy was prześladują. Błogosławcie, a nie złorzeczcie... Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj" (Rz 12,14-21)".
|
So lip 14, 2007 15:43 |
|
|
|
 |
Mark Zubek
|
Koren;
Czy sądzisz że Bóg jest żydem?
|
So lip 14, 2007 15:50 |
|
 |
Koren
|
Chciałbym zauważyć, że Jezus - Syn Boży stał się człowiekiem, a jako człowiek był żydem. Nie wspomnę już o Maryi, której imieniem nazwano radio.
_________________ Dokądże głupcy mają kochać głupotę, szydercy miłować szyderstwo, a nierozumni pogardzać nauką? (Prz 1,22)
|
So lip 14, 2007 16:32 |
|
 |
Mark Zubek
|
Koren;
Czy Jezus wspominał o swoim narodowo-żydowskim pochodzeniu?
Raczej o tym że przyszedł w Narodzie Wybranym aby każdy mógł
wybrać swoje w nim istnienie. Bo wybrać Jezusa znaczy istnieć w Narodzie Wybranym.
Maryja choć pochodzenia żydowskiego też była córką Narodu Wybranego
aby jej przybrane ( z woli Syna) dzieci, mogły stać się tego Narodu
częścią.
|
So lip 14, 2007 17:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak wspaniale potrafią wszyscy antysemici wybrnąć z tego, że Jezus był Żydem i nic tego nie zmieni. Obłuda nauki takich chrześcijańskich żydożerców jest wyjątkowo jaskrawa. Sekta Rydzyka należy do tej opcji.
Jezus był Żydem, Żydami byli wszyscy Apostołowie, obłudni chrześcijanie zawsze jednak tej prawdzie potrafili zaprzeczyć...podobnie jak faszyści. Zaprzęgali do tego wszelakie teorie i z Imieniem Jezusa na ustach potrafili masakrować Żydów - mimo, ze ten Jezus na krzyżu powiedział "Ojcze wybacz im, bo nie wiedzą co czynią".
Rydzyk ze swoją "Rodziną" doskonale wpisuje sie w typ chrześcijanina żydożercę i obłudnego sekciarza.
|
So lip 14, 2007 17:05 |
|
 |
Koren
|
Jeśli się nie mylę to Narodem wybranym był właśnie naród żydowski. Cały Stary Testament o tym pisze. A nasza wiara przecież nie odcina się od korzenia jakim był Stary Testament ale z niego wyrasta i chociażby dlatego należy się szacunek tej wierze (judaizmowi).
|
So lip 14, 2007 17:11 |
|
 |
Mark Zubek
|
Koren;
Profos20 i jemu podobni nazwą każdego który wierzy w Jezusa
jako Boga w Trójcy Jedynego,... antysemitą.
Takim który to ukradł narodowi żydowskiemu jego wybrańczą tożsamość.
Oczywiście jest to bzdura, bo KAŻDY może kontynuować swoje istnienie w Narodzie Wybranym, nie tylko oddając się w opiekę Matki Bożej,
ale TYLKO poprzez przyjęcie i pokochanie Jezusa Boga który jest
pomiędzy nami Słowem,Ciałem i Duchem.
Tak nam nakazał czynić to ON SAM swoim Słowem.
|
So lip 14, 2007 17:25 |
|
 |
Koren
|
Nie chodzi mi o to kogo Profos20 nazwałby antysemitą, ale skąd się bierze antysemityzm ojca Rydzyka i jego obrońców? Tym bardziej, że Bóg Żydów jest też naszym Bogiem.
|
So lip 14, 2007 17:44 |
|
 |
Mark Zubek
|
Koren;
Nie wiem nic o antysemityzmie o.Rydzyka.
Podobnie nie wiem nic o anysemityzmie Św. Kolbe.
Konflikt wynika z krytyki postępowania i uczynków ludzi, którzy
twierdzą i czują się nadal Narodem Wybranym pomimo że nie zaakceptowali Słowa, Ciała i Ducha.
Można powiedzieć że mamy teraz dwa "wybrane narody",
jeden urojony a drugi prawdziwy.
Kto wybierze który...jego sprawa.
PS.
Bóg w Trójcy Jedyny jest Bogiem żydów ?
Jeśli tak,....... jest też naszym Bogiem.
"Kto mnie widzi, widzi tego który mnie posłał",...takie jest Słowo Boże.
|
So lip 14, 2007 18:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mark - proponuję Ci zapoznać się KKK 423, który obowiązuje każdego katolika:
- "Wierzymy i wyznajemy, że Jezus z Nazaretu, urodzony jako Żyd z córki Izraela w Betlejem....."
Niestety musisz to przełknąć - inaczej nie możesz mienić sie katolikiem 
|
So lip 14, 2007 18:20 |
|
 |
Mark Zubek
|
Alus;
Pewnie że posiadł obywatelstwo kraju urodzenia, ale czy Jezus
potwierdził kiedykolwiek swoje obywatelstwo.
Wielokrotnie wspomina natomiast o Narodzie Wybranym z którego
pochodzi.
" Jam jest korzeń i szczep Dawidowy" zwraca się w Apokalipsie.
Choć "szczep Dawidowy" sie rozszczepił ( z woli ludzi)
a "korzeń" pozostał ten sam, to jednak Słowem, Ciałem i Duchem jest pomiędzy nami.
A czy żydem, czy polakiem.....to chyba jest już niepoważne.
|
So lip 14, 2007 18:41 |
|
|
|