Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn paź 13, 2025 11:09

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość

A może jednak wrócicie do tematu? - zbędne posty usunąłem

Ostatnio edytowano So mar 21, 2009 15:57 przez saxon, łącznie edytowano 1 raz

Cz mar 19, 2009 20:33
zbanowany na stałe

Według mnie jedynym błędem tej audycji był brak wśród dyskutantów ojców rodziny. Dyskusja powinna być trójstronna, a nie tylko dwustronna.
Ojciec i Matka jako ci którzy decyduja o kształcie rodziny, oraz kapłan jako doradca.

Pt mar 20, 2009 8:40

Moje krytyczne uwagi podałem już w tym watku.
CO do geotermii - świetny pomysł. To że robią o.Rydzykowi trudności to czysta złosliwość.

Niestety ale geotermia pod Toruniem akurat to bzdura. Oczywiście ciepłej wody można się dowiercić niemal wszędzie, ale tylko gdzieniegdzie będzie opłacalne jej wykorzystanie. Czy ty myślisz ze nikt takich badan nie robił? otóż zrobił i wychodzi ze to i owszem , może być dobry pomysł , ale na terenach geologicznie młodych , ze śladami aktywności. A w Polsce to południowe regiony , moje Sudety i zwłaszcza Karpaty z okolicami. Ale nie Toruń, na środku bardzo starej formacji skalnej, krystalicznej tarczy jeszcze z prekambru.
Tak ze o. Rydzyk wie ze dzwonią, ale nie wie w którym kościele. I szuka tam gdzie nic nie ma .

Cz kwi 02, 2009 6:59

Cz kwi 02, 2009 17:20

Znalazł CIEPŁĄ nie GORĄCĄ. A to różnica...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Cz kwi 02, 2009 19:29

Tak się składa że już znalazł :)

Ja słyszałem o "wilgotnej skale" ;-)
IMHO: dowiercił się solanki ( cos wspominano o "nietypowym składzie chemicznym" ) i teraz nie wie co z tym zrobić. Bo grzać się tym nie da - nie ma takich rur co to wytrzymają ;-) A 80 stopni to za mało na sensowna geotermie. Co było do przewidzenia.

:)

Cz kwi 02, 2009 22:59
Marek MRB napisał(a):
Moje krytyczne uwagi podałem już w tym watku.
CO do geotermii - świetny pomysł. To że robią o.Rydzykowi trudności to czysta złosliwość.

Niestety ale geotermia pod Toruniem akurat to bzdura. Oczywiście ciepłej wody można się dowiercić niemal wszędzie, ale tylko gdzieniegdzie będzie opłacalne jej wykorzystanie. Czy ty myślisz ze nikt takich badan nie robił? otóż zrobił i wychodzi ze to i owszem , może być dobry pomysł , ale na terenach geologicznie młodych , ze śladami aktywności. A w Polsce to południowe regiony , moje Sudety i zwłaszcza Karpaty z okolicami. Ale nie Toruń, na środku bardzo starej formacji skalnej, krystalicznej tarczy jeszcze z prekambru.
Tak ze o. Rydzyk wie ze dzwonią, ale nie wie w którym kościele. I szuka tam gdzie nic nie ma .

Jerzy jesteś geologiem ?

Bo tak się składa, że zajmują się tym fachowcy a nie o.Rydzyk...

Profesorzy Sokołowski, Zimny, Kozłowski z Akademii Górniczo- Hutniczej z Krakowa...to oni stworzyli ten projekt

Profesor Kozłowski żyje jeszcze- napisz do niego, powiedz o swoich wątpliwościach...

Pt kwi 03, 2009 12:34

Jerzy jesteś geologiem ?
Bo tak się składa, że zajmują się tym fachowcy a nie o.Rydzyk...
Profesorzy Sokołowski, Zimny, Kozłowski z Akademii Górniczo- Hutniczej z Krakowa...to oni stworzyli ten projekt
.

A ja znam opinie innych fachowców którzy na to hasło w głowę sie pukają. Jak będę miał czas to wygrzebię linki.

Pt kwi 03, 2009 13:27

Jednak przeważnie to ci co działają przechodzą do historii a "pukacze" byli, są i będą...

Pt kwi 03, 2009 13:49

Nie jest winą Rydzyka, że zaufał fachowcom, którzy być może się pomylili.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So kwi 04, 2009 11:04

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... _Gora.html

Tak to jest jak prawda o pseudokatolickim radiu w oczy kole ;-)
Zanim mnie zakrzyczycie obrońcy jedynie słusznej wersji wiary , powiedciie co tutaj:
http://www.radiomaryja.pl.eu.org
jest nieprawdziwego?

N cze 21, 2009 5:11

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... l?skad=rss

To radio jest żałosne, powinno się zamknąć jedynie w modlitwach bo we wszelkich innych sprawach tylko się kompromituje.

I jeszcze język tego kierownika, ja w przedszkolu lepiej gadałem.

So cze 27, 2009 13:35

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6763258,Radio_Maryja_o_Jacksonie__Umarl__ale_biznes_bedzie.html?skad=rss

To radio jest żałosne, powinno się zamknąć jedynie w modlitwach bo we wszelkich innych sprawach tylko się kompromituje.

I jeszcze język tego kierownika, ja w przedszkolu lepiej gadałem.

Z tego bełkotu trudno zrozumieć o co chodzi facetowi. Poza tym że zgodnie ze swym obrzydliwym zwyczajem pluje radyjo na zmarłych.

So cze 27, 2009 18:49
zbanowany na stałe

Za pośrednictwem tej muzyki masowej, bo to nie tyle popularna co masowa muzyka, niestety przekazuje się treści, które są często demoralizujące wręcz. Bo wiadomo, że ta muzyka masowa, ona od lat 50-tych jest zwłaszcza gdy chodzi o kraje zachodnie, w tym Amerykę, ona stała się pewnym przekaźnikiem treści demoralizujących, treści lewicowych, i to w sposób zdecydowanych. Ponieważ ta muzyka ma duży wpływ przede wszystkim na młodzież, która nie ma orientacji i nie rozumie skutków pewnych poczynań, ona w ten sposób jest jakby zarażana. I później to wpływa na ich postawę życiową. On umarł, ale biznes dalej będzie się kręcił. - podsumował Jaroszyński.

Pijany, naćpany albo po prostu głupek :o
Tak bełkotliwe wypowiedzi mozna posłuchac tylko przy budce z piwem lub z ust "fahofcuf" od Rydzyka :D

Jezeli w tej jego szkółce (specjalnej?) wykładaja takie indywidua to lepiej pozostać na etapie podstawówki.

Może i biznes Jacksona bedzie sie kręcił (mało mnie to obchodzi). Mam nadzieje jednak, ze gdy braknie Rydzyka to jego biznes (bo tym jest całe Radyjo i satelity) upadnie szybko.

So cze 27, 2009 20:12
A co wam przeszkadza, ze ktos chce słuchac żałosnego radia ?

Gdyby to radio było żałosne to nikogo by nie obchodziło...

no ale czego się spodziewać jeżeli Pana Domu nazwali Belzebubem ...

Jeśli np. Rokita powie cos w radiu Zet- to ma sie pretensje do Rokity...

Jeśli pan Jaroszynski powie cos w Radiu Maryja- to ma sie pretensje do Radia...

Jeżeli to radio z ludzi pochodzi to upadnie samo, jeżeli z Boga- to moze sie okazać, że walczycie z Bogiem...

Ciekawe jak wytłumaczycie się przed Bogiem z tego co mówicie o radiu- "ale tak było napisane na radiomaryja.pl.eu.org"...

N cze 28, 2009 18:40
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 168  Następna strona