Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 22:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1151 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 77  Następna strona
 Atak na Kościół 
Autor Wiadomość
Post Re: Atak na kościół
"Przełożony Prowincji Polski Południowej jezuitów ks. Wojciech Ziółek zakazał o. Krzysztofowi Mądlowi odprawiania Mszy w kościele oraz spowiadania - wbrew doniesieniom medialnym, jest to jedyna – jak do tej pory – sankcja dyscyplinarna nałożona na o. Mądla" - czytamy w komunikacie przesłanym KAI, który ukazał się też na stronach jezuitów."
http://info.wiara.pl/doc/1673831.Komuni ... tofa-Madla

Wygląda na to, że o. Mądel jednak nie ma zakazu publicznego wypowiadania się.

Wt sie 20, 2013 20:36
medieval_man napisał(a):
Alus napisał(a):
My księża odwołujemy się do różnych świętych, encyklik, a sami nie potrafimy powiedzieć jak się modlimy. W co wierzymy. Jak pomagamy bratu czy siostrze, tym, którzy wyciągają rękę do przechodniów pod naszymi kościołami. Jakie mamy problemy z samotnością z uzależnieniami.
I taką wypowiedzią zasłużył na knebel.

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/o-krzysztof-madel-ukarany-przyczyna-byla-bojka-na-plebanii/sm4fp

Jak widać Twoja manipulacja oparta o GW i ślepa wiara w GW kiepsko się sprawdza.
Okazuje sie, że chodzi być może o całkiem inną "wypowiedź" o. Mądela.
:o

Zainteresowało Cię o której godzinie onet zamieścił tą informację do której podałeś link?
Z samego rana wszystkie portale, łącznie z PCh24, podały informację o kneblowaniu. Przeleciałam po kilku stronach, zanim zamieściłam post na forum wiara, mam zwyczaj zawsze weryfikować informację poprzez korzystanie z kilku źródeł.
Wmawiasz mi manipulację a sam to czynisz.
Jeśli chodzi o ślepą wiarę - ślepo wierzę jedynie Bogu - mediom, politykom, duchownym nie potrafię zawierzyć.
Nie mam żadnych idoli, pewnych tylko nie lubię, nie czytam.
Poprawka - zawsze wierzyłam bł Janowi Pawłowi II, aktualnie wierzę papieżowi Franciszkowi.

W kwestii manipulacji i ataku na Kościół - rozmowa dziennikarza a Guziołem, organizatorem referendum w Warszawie:
Dziennikarz pyta - czy pan wie, że prymas określił iż referendum ma podłoże polityczne?
Guzioł - który prymas?
Dziennikarz - w polskim Kościele mamy tylko jednego prymasa Kowalczyka.
Po czym dziennikarz cytuje całą wypowiedz prymasa udzielana w wywiadzie dla Rzepy.
Guzioł - zatem prymas popełnił grzech, ciężki grzech
Dziennikarz - jaki grzech?
Guzioł - grzech politykowania. Księżom nie wolno politykować.

Pytanie - atak na Kościół czy rachunek sumienia dla prymasa?

Śr sie 21, 2013 8:08
Cały wywiad z prymasem
http://www.rp.pl/artykul/1040095-Koscio ... wroci.html

Ciekawe ilu "prawdziwych katolików" zniesmaczy wywiad i podobnie jak p. Guzioł orzekną o popełnieniu grzechu przez prymasa.

Śr sie 21, 2013 8:26
Moderator

MARIEL napisał(a):
"Przełożony Prowincji Polski Południowej jezuitów ks. Wojciech Ziółek zakazał o. Krzysztofowi Mądlowi odprawiania Mszy w kościele oraz spowiadania - wbrew doniesieniom medialnym, jest to jedyna – jak do tej pory – sankcja dyscyplinarna nałożona na o. Mądla" - czytamy w komunikacie przesłanym KAI, który ukazał się też na stronach jezuitów."
http://info.wiara.pl/doc/1673831.Komuni ... tofa-Madla

Wygląda na to, że o. Mądel jednak nie ma zakazu publicznego wypowiadania się.

Jego blog na Deonie nadal zamknięty
http://madel.sj.deon.pl/author/madel/

Śr sie 21, 2013 10:24
Zobacz profil WWW
Moderator

Alus napisał(a):
Zainteresowało Cię o której godzinie onet zamieścił tą informację do której podałeś link?
Z samego rana wszystkie portale, łącznie z PCh24, podały informację o kneblowaniu. Przeleciałam po kilku stronach, zanim zamieściłam post na forum wiara, mam zwyczaj zawsze weryfikować informację poprzez korzystanie z kilku źródeł.
Wmawiasz mi manipulację a sam to czynisz.

Problemem jest to, że jezuici nie wydali żadnego oświadczenia, a Ty uwierzyłaś bezkrytycznie w w doniesienia mediów pozakościelnych.
GW napisała, że ksiądz został zakneblowany? Szostkiewicz, że został sflekowany? Toż to prawda objawiona!
Natomiast Twój wpis o powodach
Cytuj:
I taką wypowiedzią zasłużył na knebel.
był już czystą manipulacją
Podsumowaniem takiej postawy jest wpis na blogu poniżej:
http://naszeblogi.pl/40394-ks-madel-minister-sienkiewicz-czyli-glupota

Śr sie 21, 2013 10:42
Zobacz profil WWW
Czysta prawda jak ów fikcyjny "matros z nożem" i "błaha przepychanka" z użyciem rzucanych rac w pobliży rodzin z małymi dziećmi.
Ja "połknęłam" informację świeckich mediów, Ty wolisz żyć w matriksie, dowodząc, że to "patriotyczny ruch oddolny" został pokrzywdzony przez wraże siły cudzoziemców.
A jeszcze mocniejszy akcent będzie gdy owe siły będą stanowiły "bojówki lewacko-libertyńsko-masońskie".

Ciekawe inna sprawa GW jest zakała a portal onet źródłem prawdy.....zabawne :D

PS. zapewne ludzie podobnie myślący jak ów bloger, prawicowe środowiska, z rozkoszą wydałyby prymasowi Kowalczykowi zakaz wypowiedzi do mediów za słowa W Konstytucji RP jest wystarczająco jasne odniesienie do Boga.

Śr sie 21, 2013 11:14
Na dodatek okazuje się, że onet jest bardziej wiarygodny niż PCh24 :o :o

Śr sie 21, 2013 11:26
Moderator

OK
Wolisz prawdy o Kościele szukać w mediach wrogich Kościołowi. Twoja sprawa. Nie będę Ci więcej w tym przeszkadzał.

Śr sie 21, 2013 11:35
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
OK
Wolisz prawdy o Kościele szukać w mediach wrogich Kościołowi. Twoja sprawa. Nie będę Ci więcej w tym przeszkadzał.

Poinformuj mnie od kiedy portal PCh24 jest wrogi Kościołowi?

Śr sie 21, 2013 11:43
Moderator

miałem dac Ci spokój, ale sama się prosisz.
Piszesz:
Alus napisał(a):
Z samego rana wszystkie portale, łącznie z PCh24, podały informację o kneblowaniu

Gdy portal PCh24 słowa "kneblowanie" w ogóle nie użył
http://www.pch24.pl/polski-jezuita-otrzymal-zakaz-publicznych-wypowiedzi,17086,i.html
Korzystałaś z GW, Faktu czy innych tego typu mediów, bo inaczej sama byś (chociaż, kto wie?) słowa "kneblowanie" nie wymyśliła w tym kontekście.
Teraz wycierasz się PCh24, ale wszyscy widzą, że to szukanie usprawiedliwień dla swojej przedwczesnej akcji, na siłę.

Śr sie 21, 2013 14:02
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
miałem dac Ci spokój, ale sama się prosisz.
Piszesz:
Alus napisał(a):
Z samego rana wszystkie portale, łącznie z PCh24, podały informację o kneblowaniu

Gdy portal PCh24 słowa "kneblowanie" w ogóle nie użył
http://www.pch24.pl/polski-jezuita-otrzymal-zakaz-publicznych-wypowiedzi,17086,i.html
Korzystałaś z GW, Faktu czy innych tego typu mediów, bo inaczej sama byś (chociaż, kto wie?) słowa "kneblowanie" nie wymyśliła w tym kontekście.
Teraz wycierasz się PCh24, ale wszyscy widzą, że to szukanie usprawiedliwień dla swojej przedwczesnej akcji, na siłę.

No pewnie - taki tłumok ze mnie, że nie znam synonimów słowa "zakaz publicznych wypowiedzi", musi mi to podpowiedzieć "lewacka, liberalno - libertyńsko" prasa.

Śr sie 21, 2013 14:19
Moderator

Nie wypowiadam się na temat Twoich możliwości intelektualnych tylko na temat tego, jak zacytowałaś określenie z GW i Faktu a nie z PCh24

Śr sie 21, 2013 15:26
Zobacz profil WWW

Kael napisał(a):
Pan Jezus przyszedl do chorych, a nie do tych, ktorzy sie dobrze maja.

Luter głosił, że trzeba grzeszyć by dostąpić łaski zbawienia. Ty, jak widzę, idziesz w ślady lutrzyków.

Herezja albo to, co w sposób oczywisty sprzyja herezjom, nie może być kwestią posłuszeństwa. To posłuszeństwo winno służyć Wierze, nie zaś Wiara posłuszeństwu! Zatem w tym przypadku „trzeba słuchać bardziej Boga niż ludzi” (Dz Ap 5, 29).

Śr sie 21, 2013 16:08
Moderator

Endek napisał(a):
Kael napisał(a):

Luter głosił, że trzeba grzeszyć by dostąpić łaski zbawienia. Ty, jak widzę, idziesz w ślady lutrzyków.

Ta odpowiedź to typowe trollowanie? Prowokowanie kłotni?

Śr sie 21, 2013 16:37
Zobacz profil WWW
Endek napisał(a):
Kael napisał(a):

@Endek twoj problem to problem starszego brata, "niemarnotrawnego". I tych, ktorzy pracowali od rana a na koncu "celnicy i cudzoloznice" ich wyprzedzili.

Jezeli przeczytasz w skupieniu tekst o "synie marnotrawnym" (Lk 15), to zauwazysz tam cos ciekawego: reprymende od ojca dostal syn porzadny, nie ten marnotrawny. Jezeli zrozumiesz dlaczego, to bedziesz bliski "krolestwa niebieskiego".

Śr sie 21, 2013 17:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1151 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 77  Następna strona