Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Atak na kościół
Cytuj: Kościół posoborowy, musi się mierzyć z problemami nieznanymi normalnemu KK. No tak, posoborowy musi sobie radzić z lubiącymi alkohol biskupami, a przedsoborowy z papieżami-kobietami, burdelami w Watykanie, antypapieżami, reformacjami itp.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn wrz 23, 2013 18:25 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Przecież to zwykła kradzież. A arcy Deop powinien beknąć za pomocnictwo. Prokuratura wszczęła czynności wyjaśniające, ale jakoś nie wierzę, żeby cokolwiek z tego było. Jeśli nawet będzie dochodzenie to zapewne skończy się umorzeniem ze względu na niewykrycie sprawców  .
|
Pn wrz 23, 2013 21:14 |
|
 |
lokis
|
Cytuj: Kościół kontratakuje! Dokonujac macierewiczezy - wyciagania dowodow z nieistniejacych faktow, widze tu rozlam w Kosciele! Tylko cyniczny schizmatyk mogl spowodowac zerwanie plakatow. Chodzi zapewne o usuniecie krzyza z przestrzeni publicznej! Dzieki nieprzecietnej inteligencji wladz Kosciola, wiemy o sile Swietych Obrazow np. cofajacych rozlane rzeki do ich koryt. Czemu Swiety Plakat ma miec inne wlasciwosci? Ze pomazany bazgrolami? I co z tego? Gdyby wariatowi udalo sie zafarbowac obraz czestochowski, ten stracilby wlasciwosci cudotworcze? Watpie! Panow biskupow prosze o wiecej rozsadku, bo czlowiek zaczyna sie gubic w tych wszystkich diabelskich Harrych Potterach i Cudownych Medalikach.
|
Wt wrz 24, 2013 15:23 |
|
|
|
 |
Drapke
|
Kolejny polski wątek w aferze Vatileaks. Gianluigi Nuzzi w opartej na tajnych dokumentach z papieskiej kancelarii książce "Jego Świątobliwość: Sekrety Benedykta XVI" ujawnia kulisy zabójstwa księdza: Cytuj: Polski misjonarz został zamordowany przez złodziei w Ekwadorze. Ta informacja zasmuciła chrześcijan w grudniu 2010 roku. Ojciec Mirosław K. (45 l.) zginął z rąk rabusiów, bo z jego plebanii ukradziono parę cennych przedmiotów - tak brzmiało oficjalne stanowisko Watykanu w tej sprawie. Ale hierarchowie kłamali. Dobrze wiedzieli, co tak naprawdę zaszło w domu księdza, ale ogłoszenie prawdy byłoby kompromitacją Kościoła. Policja poznała ją już po krótkim śledztwie. W wielkiej tajemnicy przekazała informacje biskupowi Santo Domingo - Wilsonowi Abrahamowi Moncayo (68 l.). On zaczął depeszować do Watykanu. Szyfrem! Przecież nikt postronny nie mógł wiedzieć o tym, że świątobliwy polski franciszkanin zginął zarżnięty nożem nie w obronie wiary czy plebanii, ale podczas suto zakrapianej gejowskiej orgii z trzema mężczyznami, których sam zaprosił do siebie. Na miejscu zbrodni, poza zmasakrowanym ciałem duchownego i połamanym ostrzem, znaleziono ślady spermy i puste butelki. Watykan od razu nakazał księżom z Ekwadoru milczenie. http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/polski ... 57424.html
_________________ „Najniżej upadło społeczeństwo, które w milczeniu wysłuchuje, jak jawni dranie prawią mu kazania o moralności" (Marie von Ebner-Eschenbach)
|
Pn wrz 30, 2013 21:18 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Rusza cykl imprez, który ma uświadomić posłom, że w polityce warto się kierować zasadami wiary - donosi "Rzeczpospolita". Organizatorzy nie ukrywają, że powodem intensyfikacji działań jest m.in. ostatnia - nadmierna ich zdaniem - krytyka Kościoła w mediach w kontekście pedofilii. - Próba postawienia znaku równości między słowami "ksiądz" i "pedofil" to uderzenie w pewien system wartości - tłumaczy w rozmowie z "Rz" Bartosz Kownacki z PiS z Zespołu ds. Przeciwdziałania Ateizacji Polski. Posłowie z jego grupy ogłosili właśnie konkurs na pracę naukową "Media o Kościele - niezależność dziennikarska czy zaplanowany atak". Finał ma odbyć się w Sejmie. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... zi_na.htmlHmm, zastanawia mnie jakie będą kryteria oceny tych prac? Czy prace wskazujące na niezależność dziennikarską w ogóle mają szanse???
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt paź 11, 2013 12:33 |
|
|
|
 |
panMK
|
Jajeczniczko ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif) powiedz sam czy jeśli ten chory i zepsuty świat kierował by się Dziesięciorgiem Przykazań czy nie był by przedsionkiem raju.Choćby"SZANUJ BLIŹNIEGO SWEGO JAK SIEBIE SAMEGO"to dobitnie ukazuje że gdybyśmy się wzajemnie szanowali to ten świat nie byłby taki zepsuty i okrutny.Ale tu nie ma miejsca dla Boga tu rządzi diabeł i mamy to wszystko co widać a będzie jeszcze gorzej bo zepsucie stale się pogłębia .Ale mamy wolną wole i sami za podszeptem szatana niszczymy ten świat ,tak piękny bo stworzony przez BOGA.
_________________ JEZU UFAM TOBIE Święta Faustyna Kowalska
|
Pt paź 11, 2013 12:50 |
|
 |
Jajko
|
Jasne, że byłoby lepiej. Ja tego nie kwestionuję. I staram się wszystkoch i wszystko szanować. Dlatego znajomi mają mnie za dziwaka.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt paź 11, 2013 13:33 |
|
 |
mareta
|
Jajko napisał(a): Przecież to zwykła kradzież. A arcy Deop powinien beknąć za pomocnictwo. Musiał zareagować jako zwierzchnik częstochowskiego Kościoła. Olbrychski rąbał szablą jak mu się coś nie podobało albo w czasach PRL walił młodego Jaroszewicza w pysk. Arcykapłani żydowscy na znak oburzenia z powodu rzekomego blużnierstwa rozdzierali szaty. Ekolodzy przykuwają się do drzew itd. itd.Ty też masz swoje metody 
|
Pt paź 11, 2013 19:21 |
|
 |
Jajko
|
|
Pt paź 11, 2013 22:31 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: I staram się wszystkoch i wszystko szanować. Cytuj: nie zabijam, nie kradnę, nie wierzę Hipokryzja nie boli?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So paź 12, 2013 10:32 |
|
 |
Jajko
|
Możesz jaśniej?
|
So paź 12, 2013 20:00 |
|
 |
Johnny99
|
Pisząc "nie kradnę, nie zabijam, nie wierzę" okazujesz szacunek wierzącym?
|
N paź 13, 2013 9:32 |
|
 |
Jajko
|
A pijąc herbatę okazuję szacunek wierzącym?
|
N paź 13, 2013 10:37 |
|
 |
Johnny99
|
Nie, picie herbaty nie ma nic wspólnego z szacunkiem dla wierzących, w przeciwieństwie do postawienia wierzenia obok zabijania i kradnięcia.
|
N paź 13, 2013 11:23 |
|
 |
Jajko
|
Ależ ja niczego takiego nie stawiam obok siebie!
|
N paź 13, 2013 11:37 |
|
|
|